Tredje gången gillt

Uppdatering från mobilen då jag inte orkar starta datorn.

Har haft stallet idag och fick hjälp av Maria så det gick riktigt fort, strax före 9 var vi klara och då åkte vi över till ridskolan för att fixa åt Divan, och sedan for jag tillbaka till Solänget och gjorde iordning Bosse, sedan red jag och Maria på planen och Pernilla kom och fotade :)

Jag var så himla oseriös då jag hade träningsvärk sen igår och var jättehungrig haha, Bosse hade även han lite träningsvärk tror jag då han var lite stel, men efter lite bus så var han sig själv igen.

Sedan fodrade jag lunch innan jag åkte hem och sov lite, hjälpte Maria att snygga till sig lite för hon är just nu på återförening med alla "9or". Det är nämligen 10år sedan dom gick ut.

Jag åkte sedan till Solänget och tog in lite hästar, men lämnade Bosse och Conny (Pennans smeknamn på Conrad) ute och ska nu åka och ta in dom, haha är så drygt men vad gör man inte för hästarnas skull!

/Malin


Är så trött att jag vill dö

Hemma och lagar middag nu en sväng, hela eftermiddagen har vara gått i ett och jag längtar tills jag får lägga mig i sängen och sova! Längtar såklart också efter att få rida min fina häst ikväll!
Hoppas verkligen på att det är ledigt så det går att hoppa, blir så omständligt annars.

Körde Lenne i skogen, han var tittig idag och slängde sig för stakars Matilda och Alle när vi skulle köra förbi dom, annars travade han väldigt fint idag.

Bruno var väldans pigg idag så jag är glad att jag plockade på en graman då det första han gjorde var att stegra sig då han absolut inte ville ridas på plan
Tränade lite galoppombyten med honom, och efter ett ta släppte det till, men vi hade en kamp med dom till höger.

Nu ska jag äta min extremt lyxiga fredagsmiddag som består av spagetti och köttbullar, sedan ska jag åter ut till stallet.

Bjuder på bilder av Lenne och hans nya grimma och täcke (ska inte matcha haha) och Bruno innan ridtur.

/Malin


Väntar på att tiden ska gå

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli tolv så jag kan fodra lunch till hästarna, två stycken ska starta ikväll så dom ska in och torka och mongohingsten ska ut i hagen.
Därefter ska jag ta mig en tur till banken i Sidensjö eftersom bankerna i stan vägrar ta emot pengar... Värdelöst!
Sedan ska jag köra Lenne när jag kommer tillbaka, åka och rida Bruno på Cape och sedan ikväll ska jag hoppträna för Maria på ridskolan är det tänkt.

Kan inte lägga upp några bilder då det är för dålig anslutning, men det kommer väl under helgen.

Idag har jag pedant mockat och sopat upp allt spån så boxarna ska få luftas, sedan skrubbat krubborna och vattenkopparna och när jag kommer tillbaka så ska det spånas och bli fredagsfint, passar bra till att Maria kommer hem i helgen, får man finbesök så får man!

/Malin


Longering


Idag passade jag på att longera Sammi på morgonen
Han var lite busig från början då unghästarna på lösdriften galopperade runt.
Efter ett tag lugnade han dock ned sig och jobbade på bra.


Vi tog oss en promenad innan och efter longeringen, Sam-Sam var lika glad som alltid.



Bosse hoppar


Fick med Malin och Bosse på film.



Snyggvästen på

Mot stallet!


Snyggvästen på

Mot stallet!


Det börjar närma sig

Nu är vi snart framme i april månad och det betyder att man snart får reda på om man får komma på antagningsprov. Har kommit på att jag nog tänkar på kursen minst en gång per dag och hur gärna jag vill bli antagen. 


Kursen 2010


Skitdag!

Har haft en riktigt dålig dag och ska därför sova nu!

Vi hörs imorgon, då jag hoppas att den dagen ska gå som inom planerna!

Lång dag

Nyss ätit lunch och ska nu ner och se om Lennart har gjort detsamma, ska ut och köra honom en sväng, det lutar mot att det blir skogen. Sedan ska två hästar longeras och sedan är det dags att hämta hö.

/Malin


Inköpen i Sundsvall


Brun väst - Hööks, Svarta leggins - Cubus, Svara Shorts - Cubus, Ridstrumpor - Hööks


Sporremmar och Iphone "armhållare" - Hööks

Regntäcke till Lennart - Hööks
Och sedan också, en grimma, en hövåg på Hööks och en hylla och värmeljus på IKEA, woop woop haha


Erica är frisör

Glömde visa er hur fint Erica friserade Bosses svans i söndags.
Jag hade egentligen bråttom när jag kom hem efter Sundsvall och skulle skynda mig men mocken, men istället blev det väldigt mycket prat och väldigt mycket flätor i Bosses svans...

Dom gör en så lycklig

En härlig dag har det varit idag, åkte ut till stallet imorse och släppte ut hästarna, mockade och sådant, innan jag åkte över till ridskolan och gjorde samma sak med Divan.

Därefter åkte jag hem en stund och sov då jag lyckades somna vid 2-tiden igår, inte så lyckat.
Väl vid lunch åkte jag ut och fodrade, såg på när kung Conrad kördes, och sedan longerade jag lillskiten Lennart.
Han var på riktigt bushumör idag, så det blev en stor diskussion om vem som var ledaren, men jag vann.
Därefter red jag ut på Bosse med Stella och Rita. Provade och rida på ett rakt bett idag och han var så himla fin!
Var bara ute 30min eftersom han har stått i helgen med sin förkylning, tyvärr snorade han efter ridningen idag också, men ska fortsätta jogga han lite i veckan så får vi se vad som händer.

Därefter över till ridskolan igen för hoppträning för Camilla med Divan, men mer om det i ett annat inlägg.

Måste verkligen sova nu, imorgon ska jag hinna med banken, rida, köra, longera, köpa foder och hämta hö.
Vi hörs!



Med ett leende på läpparna

Borde ligga i sängen nu då jag är så ofantligt trött men jag ville bara skriva om hur fantasikt fin Sammi var för dagen.

 

Har gått med ett leende på läpparna hela dagen efter passet. Åkte in med honom till ridhuset och tränade själv. Då jag blev tvungen att hoppa in och jobba kväll på Vännäs så hann jag inte hoppa idag vilket planen egentligen var.

Då det har varit dåligt underlag ute och han har fått tagit det lite lugnare några dagar pga så var det skönt att kunna jobba igenom honom ordentligt.

 

Redan från början idag så fick jag det stöd jag ville ha och att han verkligen bjöd framåt själv. Red inte några avancerade övningar utan jobbade mest bara med övergångar som har varit lite trassliga emellanåt. Har haft lite svårt att få honom att bjuda i alla övergångar men idag flöt det på riktigt bra, han var också mycket mer avspänd och jobbade på bra med hela kroppen. Satt mest med ett leende på läpparna hela passet.

Red några delar från programmen som vi ska tävla på Vännäs och det kändes riktigt bra, vet dock inte vad han kommer att tycka om dressyrstaketen.

 

Imorgon så tänkte jag rida ut ett pass och på torsdag ska jag se om jag hinner in och hoppa på morgonen innan jag börjar jobba.


Vårtecken

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1030197/images/2012/pic_195732850.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1030197/images/2012/pic_195732850.jpg" class="image">


Mongohästen


"Jaha, fotade du mig?"

instagram

Följ mig på instagram - mitt användernamn är grassmonkeyss såklart

Vi lyser med frånvaro

Tillbaka till vardagen då, jag har haft världens bästa helg, om man bortser från att Bosse har varit förkyld och vilat hela helgen, men i övrigt har det varit kung!

Har lite bilder och filmer som jag tänkte dela upp i olika inlägg, men kan sammanfatta helgen i detta inlägg.

Fredag: Bosse vilade, Lennart och jag busade på plan, och han hade verkligen mycket energi och bockade och busade hur länge som helst. Sedan var jag även på ridskolan och red ut på Divan som var dum i huvudet... haha, kom inte ens upp på henne för hon stod och stegrade, sparkade och var allmänt dum, så jag gick in och hämtade longerlina och körde av henne den värsta energin. 
Sedan tog jag mig upp, snurrade några varv på plan och sedan ut i skogen. Vet inte varför jag gör det när jag vet hur mycket som kan hända, men har man en plan så har man!
Tog oss runt banvallen iaf och sedan träffade jag på Johanna som körde sin Björn så då fick hon galoppera på efter honom och efter det var hon verkligen lugn och snäll ;)

Sedan på kvällen var det fest för att fira världens finaste Emma som fyllde 21år!
Lördag: Lagomt pigg var jag när jag åkte ut till stallet och körde Lenne i skogen i 45min, han var dock kalasfin och pigg och fräsch! Bosse vilade.

Festade vidare på kvällen, äre födelsedagshelg så äre! Härliga människor har man omkring sig iaf.

Söndag: Klev upp efter ha sovit i fyra timmar och åkte till Sundsvall med mamma och Anders, fick inte riktigt med mig det jag hade tänkt men jag är nöjd. Bilder på det kommer sen.
Pappa körde Lenne och Bosse vilade.

Måndag: Lenne vilade och Johanna fick skritta ut på Bosse tillsammans med jag på Conrad och Ida på Riggo, tror vi var ute i drygt 1h, mycket trevligt var det :)


Det är inte lätt att vara liten





Helt underbar!


Men okej då

Inte så bra uppdatering från min sida heller, men har varit fullt upp nu i två dagar.

Sitter just nu i bilen på väg till Birsta, vårjackan och solbrillsen är på och det känns som det blir en bra dag trots att jag bara sovit 4h haha

Bosse vilar i helgen som sagt eftersom han är lite snorig och hostig och vill inte att han ska bli förkyld på riktigt.

Lennart körde jag igår i skogen i 45min och han var riktigt pigg och fin. Pappa ska köra fort med honom idag så hoppas han sköter sig, kommer inte kunna vara med, ska dock åka ut till dom ikväll när jag kommer hem.

/Malin


Nu är det helg

Har åter igen varit lite dålig på att skriva.

 

Sammi har fått ett litet stick sår då han har busat mycket i hagen. Såret har tyvärr gjort att han har fått lite lymfangit i ena benet och därför har han fått ta det lite lugnt.

Vi har passat på att ta lugna turer ute med miljöträning så som att kunna gå över järnvägen och att hästarna i skogen som man hör men inte ser faktiskt inte är köttätande monster.

 

I torsdags hoppade jag med Denver igen för Kerstin, har fortfarande svårt att hitta rätt knappar och komma till den ridning jag vill ha. Jag måste dock tänka positivt och tillåta det att ta tid innan jag har hittat tillbaka. Hoppning är en färskvara och jag måste jobba med att inte mentalt gräva ner mig bara för att kroppen inte lyder mina tankar.

Det är skönt att hoppa för någon som man litar på och det en lite bättre plan för upplägget. Vi hoppade en liten banan och det blev väldigt blandat varje gång med både bra och dåliga språng. Får försöka att plocka med mig känslan av de bra sprången till nästa gång.

 

På torsdag kväll har jag och Marlene en föreläsning om att börja tävla och igår hade vi dekorativ hästvård där jag hade hand om stationen med knoppning och frisering.

 

Idag har jag först varit ute på tur med Sammi innan jag åkte till ridskolan i Vännäs för att kolla lite på hoppträningar. Nu under helgen har vi några av Johans vänner på besök så det var skönt att komma ut lite och inte höra all grekiska när de börjar prata om datorer.


På hoppträningen red bland annat Kerstins dotter Sandra som rider med en så otroligt fin stil och känsla. Önskar att man kunde få kopiera hennes ridning till sig själv. Drömm mål kan man ju ha i alla fall! Tränar ju för Kerstin så jag får väll hoppas att hon kan utföra mirakel ;)


Skillnaden

Roligt att Malin tidigare skrev om hur Bosse har musklat sig.
När han kom till Vännäs från sommarbetet var han tyvärr lite tunn då han hade gått på ett bete ute på en Ö där det inte var så kraftigt bete.


Så här såg han ut augusti 2011


Så här ser han ut nu Mars 2012


Två rätt så olika bilder så det kan vara svårt att se men hoppas ni ser lite skillnad i alla fall.

 


Bosse är biff

Alltså Maria har verkligen lagt ner ett jädrans jobb på Bosse det senaste halvåret, spana in den här rumpan, den går inte av för hackor, man kan ju tänka på att grabben ändå är 15år gammal!

Ni kan ju bortse från diverse kissfläckar och spån i svansen, tog det innan borstningen haha
Hemligenheten verkar sitta i backträning och mycket dressyr bestående av grunderna.

Konstgjord häst någon?

Såg detta på dressyrmupparnas blogg och höll på att skratta ihjäl mig.
Företagen Fortis har tagit fram en mekantiskt häst för i första hand träningssyfte skulle jag tro.
260 000kr för man betala för en sådan manick, men jag föredrar nog "the real deal"...

Skulle ni vilja ha en? Eller skulle ni vilja prova en?



Happiness


Inte min dag

Dagen började bra, fick sovmorgon vilket var väldigt skönt, åt lunch hemma och åkte hemmifrån strax efter 12, dock hann jag inte långt innan jag krockade med bilen, dock var det inte mitt fel, och det gick bra för oss båda som körde, dock inte lika bra med bilen... Det är verkligen små marginaler det handlar om, 2sek tidigare och jag hade kanske inte suttit här och 2sek senare så hade ingenting hänt. Men men, orkar inte dra den historian.

När allt var uträtt kunde jag äntligen åka till stallet och hade planerat en uteritt med Lisa, så jag mockade och fixade allt, dock strulade det sig lite för Lisa så det blev inget idag, istället longerade jag Bosse på planen, vilket var bra för jag fick bekräftelse på att stackars är förkyld. Han hostade och snorade, så nu blir det vila för honom i helgen och bara skritt så hoppas jag han piggar på sig. 

Imorgon ska jag busa lite med Lennart på plan/longera och sedan ska jag även rida Divan. Jag hoppas på fint väder för då kan Bosse och Lenne vara ute länge!
Och ikväll har faktiskt jag och pappa grillat för första gången iår, mums!

Fina bilen..


Biffen!


Nu är dagen slut

Måste nu hoppa i säng så det blir inte så mycket bloggande för dagen.

Började jobb kl 7, har haft en lektion på morgonen och sedan har vi instruktörer suttit i planeringsmöte hela dagen. Då jag har lite lätt feber så mår jag inte helt 100% men med lite alvedon och ipren klarar man av dagarna.

Efter mötet så var jag med i en studie som håller på att göras för ungdomar inom ridsporten, intervjun för detta tog ca 1h och sedan kunde jag bege mig hemåt.

 

När jag väl kommit hem tog jag det lugnt ett tag innan jag åkte ut till Sammi. Säger det åter igen:

  • Det är så förbaskat trist med underlaget ute!!! Det är hårt, halkigt och är allmänt dåligt.

Sammi skötte sig superbra även om det bara blev en lugnare uteritt.

Tog hand om hästarna ikväll och har dem även utsläppet imorgon och på fredag då Sara är bortrest.


Britta fotograferar (del 3)










Foto: Britta Söderberg

Slut på bilder, vad tycker ni? :)
Själv älskar jag dom! Tack bästaste Britta ♥

Sundsvall till helgen

Som det ser ut nu så ska jag dra till Sundsvall på söndag med Mamma och Anders, hoppas verkligen det blir av för jag är verkligen behov av ett besök på Hööks och Birsta, gärna en sväng på Equeen skulle också sitta fint, men Hööks är nog bättre för "plånkan"...
Här är lite av vad som MÅSTE köpas:

Ridstrumpor, gärna 10par... minst...

Ett regntäcke till lillskiten (Lenne)


Sadelgjord till Conrad (Bosses är liksom lite lång...)


Sporremmar!


Hövåg
Och här är lite vad jag villl klämma lite på:

Ridbyxor


Överdragsbyxor, inte så jätteaktuellt


Tyglar till det nya dressyrtränset som aldrig verka komma?


Ångesten har lagt sig

Bosse var verkligen på strålande humör idag, vet inte om det beror på att han har fått sällskap i hagen eller om det var det fina vädret, men han ville verkligen "vara med en" idag, han kan ibland vara lite mer reserverad, men idag ville han gosa och bli kliad, och hade hela tiden koll på vad jag gjorde och öronen framåt.

Jag har haft ångest att jag tagit honom ifrån Maria, för jag vet hur bra han har haft det. Bara hur fin han är i kroppen är ett bevis på det.
Dom första dagarna ville jag bara att hon skulle ta med honom tillbaka för jag hade panik över att ha ansvaret igen, och när han sedan bara gick runt och skrek i hagarna, och tillochfrån stallet så kände jag mig som en djurplågare som tagit ifrån honom det han hade.

Nu har dock allt börjat släppa, jag har stenkoll på både Bosse och Lennart, det är skönt att jag har ansvaret, Johanna är super att jobba med och jag bara allmänt älskar mitt jobb.
Att dessutom se Bosse glad idag var som ett bevis på att det är okej, han tycker om mig, och jag tror att han trivs. 

Han får mig verkligen att må bra, och att ta hand om honom är det roligaste jag vet.


Min bästa vän - längtar efter att kämpa tillsammans igen ♥

Livet är allt bra fint

Har varit hemma en stund nu och bara tagit det lugnt. Dagen började inte som den brukar, utan imorse drog jag iväg för att flytta garderoben till stallet som sagt. Var så himla trött när jag äntligen kom ut till stallet, då jag bara hade kört en massa bil, men vaknade sedan till liv av den sköna solen, hoppas det håller i sig!

Efter lunch tog jag tag i att köra Lenne, skrittade honom och småjoggade i ca 1h. Han är verkligen världens coolaste när jag kunde skritta ut i skogen helt själv på honom idag, han var lite smårädd för en skrothög men gick förbi när jag sa till honom, frustade nöjt gjorde han iaf många gånger under turen.
Han blir dessutom bara bättre och bättre att leda, och jag tror faktiskt han börjar tycka om mig lite mer, och inte bara är den elaka tanten som tar ner honom på jorden :)
Så länge han får hålla en grimmskaft i munnen så han har inte många bekymmer...

Sedan var det Bosses tur och det blev en ridtur med Annie på 1,5h, herregud vad vi surrade, för vi skrittade mest bara dessutom... Det blev dock lite backträning då vi red stora Häggesrundan, fast Bosse var nog allt lite trött från gårdagens träning. Hade valt att sätta gramanen på honom idag eftersom han var så jobbig i lördags, men den hade jag kunnat skippa, för han var så lugn och fin.

Avslappnad kille

Lunchat

Har precis ätit lunch på travresturangen och sitter nu och dricker kaffe, blev en lite omvänd morgon då jag äntligen tog tag i att köra ut garderoben till stallet så jag kan få ordning. Ska fixa hyllor till helgen sen är allt klart!

Bosse ska jag rida ut med i eftermiddag, Lennart ska skrittas och sedan får vi se vad som mer händer :)

/Malin


Britta fotograferar (del 2)







Foto: Britta Söderberg

Nya tillskottet i familjen!

Tror ni jag blev något förvånad då vår steriliserade katthona fick en liten knodd i helgen. 

 



Söt som bara den är man i alla fall!


Sitsen är så otroligt viktig

Idag så åkte jag med Sammi och tränade på ridskolan, det börjar bli allt bättre och jag hittar nya knappar hela tiden. Jobbade ganska mycket grundjobb och att hitta lösgjordheten med bra bjudning, var i alla fall bästa passet hittills.

 

Åkte sedan iväg till jobbet där vi hade en clinik om ryttarens sits. Vårat upplägg var först en genomgång av sitsen, se våra instruktörer rida lite och titta på vanliga sitsfel och hur de ska rättas och slutligen fick eleverna träna sin sits genom att bli longerade. De som väntade på att bli longerade jobbade jag med ryttarträning genom pilatesbollar, ballominopall, en trähäst där de fick ha sitsträning och stretch/ styrkeövningar på sidan om.

Tror att det var otroligt uppskattat och det var många som kom.

 

Skulle vara otroligt nyttigt för en själv faktiskt att få blir longerad och endast tänka på att sitta bra.



Hoppträning för Camilla

Idag var det då alltså dags att ta tag i träningen, tack vare duktiga Erica som tog tag i att det skulle tränas och fixade en dag och tid! 

Fick stressa som tusan då jag blev klar med Conrad sent, men hann med allt iaf, i uppvärmningen så kändes han fin, vi jobbade med öka och minska traven/galoppen, minska volten och flytta in bakdelen samt med öppna i både trav och galopp, och det kändes riktigt bra att få hjälp med hur jag ska jobba honom.
Vill gärna balansera upp honom i höger tygel och släppa i vänster eftersom det är bekvämast för oss båda, men inte gör så att han jobbar helt korrekt, så ska släppa honom lite mer i höger tygeln och få igenom han för vänster skänkeln så blir det mycket bättre.

Sedan hoppade vi såklart, vi började med en S-båge där vi jobbade med volter efter hindrerna, sedan gick vi över till att hoppa hela S-bågen och slutligen hoppade vi en liten bana.
Volterna gick rätt bra, jag kände mig lite stressad i att hinna vända och ibland kände jag att jag fokuserade mer på att det var en snäv sväng efter sista hindret istället för att ta ett hinder i taget.

Vi fick något missförstånd då stackars Bosse hoppade rakt igenom hindret, men det blir att jag inte litar på min känsla och då känner han det förstår inte alls vad jag menar, men det blir bättre med mer träning, just nu är det en träning att inte låta mig slås ner av något litet missförstånd vi fått på ett hinder av kanske 20 språng, och det är verkligen något jag kämpar med.

Världens fulaste skiss på banan vi hoppade på slutet.

Britta fotograferar






Foto: Britta Söderberg

Min dag

Ut till stallet och släppte ut hästarna, min träning med Lenne har redan gjort framsteg och han gick så snällt till hagen, trots lite bitande i grimskaftet, men det accepteras med tanke på att han bara är 2år.

Efter mock och allt sådant trevligt tog jag in honom igen för lite motionskörning, han fick gå en runda på travstigen bara för att jag ville att han skulle få komma ut i skogen och se något annat, och han lotsas runt så tryggt med sällskap av Johanna och Elsa.
Sedan blev det två runder på rakbanan och sedan gav jag mig då han bara skulle gå lätt, han var så himla fin att köra idag! Tror pappa snackade lite förnuft med honom i lördags så han förstod att man faktiskt skulle fokusera.

Han är verkligen hur cool som helst, brydde sig inte om något ute i skogen, jag kunde lämna Johanna och dom andra hästarna på rakbanan och köra själv tillbaka till stallet på hängade tömmar och när jag kom fram till stallet insåg jag att han hade tappat bomullen i ena örat, men ingenting som bekom honom!
Efter det blev det lunch och sedan tog jag och longerade Conrad, ville inte rida honom två dagar i rad då han inte är så jättevan vid det, och longeringen gick faktiskt jättebra så jag hoppas att det funkar bra imorgon då han ska gå intervaller.

Sedan var det bråttom till hoppträningen för Camilla, men mer om den i ett annat inlägg :)

Såklart har jag inga bilder från dagen, typiskt!

Märke hit och dit

Måste bara lägga upp ett av mina favorittäckten.
Det är ibland jobbigt att ha en sån stor häst som Bosse, största storleken på allt, 165 i täcken, X-full på grimmor och träns, boots på XXL.

Det här täcket köpte jag dock från Börjes i början av hösten 08 och det är absolut ett av dom bästa täckerna jag har köpt. Det har bra passform och täcker även rumpan en del, går ganska långt ner på sidorna så när man spänner kryssgjordarna så täcker det även magen lite. Det har även hållt väldigt bra, har dock fått en reva nu som ska lagas, men annars är det helt, och färgen är ju kanon när man har en häst som gillar att grisa ner sig.

Det är ett fodrat regntäcke och jag tror jag betalade strax över 200kr för det. Så allt från billiga ställen behöver inte vara skit, det sitter inte i märket.

Våga variera!

Idag blev det barbacka premiär på Sammi vilket gick jättebra.

Jag tycker att det är bra om man kan växla mellan olika sadlar (hopp och dressyrsadel) eller att som i detta fall rida barbacka då jag endast har en sadel till honom än så länge.

 

Sadeln som jag har fått med är super skön men jag tycker alltid det är bra att växla vare sig det är utrustning, träning eller underlag.

 

Precis som att rida med olika sadlar så väljer jag ofta att rida med olika bett och nosgrimmor. Behöver inte alltid vara så stora skillnader utan det kan vara så lite bara som att det är ett annat material på bettet.

 

Med underlag så växlar jag gärna mellan att rida på mjuka underlag som sandvägar eller i ridhus men det är faktiskt också bra att ibland rida på hårda underlag tex som hårda grusvägar eller asfalt så länge man då håller hastigheten till skritt.

 

Träningen ska också växlas inte bara mellan hoppning, dressyr, uteritt, träning från backen utan också ha ett mål eller en tanke bakom varje träningspass. En uteritt kan tex vara backträning, långkondition eller intervallträning. Ett dressyrpass måste inte vara på ridbanan utan kan lika gärna vara ute i skogen men huvudsaken jag har en tanke på vad jag behöver lägga fokuset på.

 

Jag tror mycket på att ha ett växlande arbete gör hästarna hållbara och förhindrar förslitningar.

 

Hur gör ni med era hästar och träning?


Här är Erik som i sommras fick gå några pass i sandtagen ibland.
Trist just nu är dock att det är alldeles för hårt i backen än att göra så mycker mer än att skritta.


Lennart på rakbanan


Måndagen

Det blev tyvärr ingen uteritt med Annie idag, utan istället tog jag och Bosse själv en skrittur till ridskolan och tillbaka, sedan red jag lite på plan iväntan på att hon som höll på med sin häst där skulle bli klar så jag kunde släppa honom.

När jag tog in honom så var han nämligen väldigt busig och gick och kastade med huvudet, vilket är ett tecken på att det är bus i kroppen, så när jag väl släppte honom så blev det en jäkla fart, har aldrig sett honom bocka och sparka bakut så högt förut, så det var nog välbehövligt!

När han väl hade lekt klart fick han komma in och sedan tog jag ut och longerade Lenne som också hade lite myror i benen då han busade och hade väldigt roligt, han sprang och bet i longerlinan och försökte sedan dra iväg.. Så ja, han har sina rätt att underhålla sig på, söthästen :)


Bosse Bäver lagomt uppblåst



Två filmer på racerhästen

Lördagen lite mer ingående

För er intresserade så tänkte jag nu skriva lite mer om lördagen, ni andra kan ju skita i att läsa det ;)

Jag och Rebecka hade stalltjänst på ridskolan, och trots en massa strul så löste sig allt bra tillsist.
Strax före tolv var vi klar med allt, så då fick jag åka över till Solänget och sela ut Lennart som pappa sedan körde som ni såg i ett annat inlägg.

När jag var klar där var det tillbaka till ridskolan och släppa in och allt sådant, sedan tillbaka till Solänget där jag red Bosse, hade tänkt rida dressyr ute i skogen, dock gick planen och skogen då Bosse ville busa, så då gjorde vi det, dock höll jag på att åka av då han pallnitade i galoppen av att han fick syn på en annan häst, och sedan typ skenade han med mig på rakbanan, jag hade då iaf ingen kontroll, och han for iväg som ett pistolskott, lite otäckt faktiskt, men efter ett tag fick jag stopp på honom.

När han var rastade så var det bara över till ridskolan igen för att rida Divan, dom hade precis byggt dressyrstaketet så jag passade på att tjuvträna henne lite, och hon var bara så fin! Kommer leva länge på det ridpasset. Travade fram henne länge och lät henne bara bli avslappnad innan jag ens ställde krav på henne, och försökte bara hålla mig på god kant med henne och inte göra henne tjurig och det funkade väldigt bra.

När jag var klar där så hade jag kvällsfodring på Cape, så drog tvärs igenom stan och var inte hemma förrän vid 21. Då hade jag varit på stallet sedan klockan 07. Lagomt trött var jag.

I blåsvädret så fick Bosse såklart ha sin fina "Bosse"huva, en av dom bästa födelsedagspresenterna jag
fått. Till höger har vi Divan i ridhuset på kvällen.

Klubbdressyr 17/3

Dags för lite uppdatering om tävlingen igår.

Red först Divan i en LB:1a och eftersom vi var efteranmälda så startade vi först bland hästarna.
Hon kändes väldigt fin på framridningen, avslappnad för att vara henne på tävling.
På banan kändes hon också bra, lite spänd, men absolut en av dom bästa ritterna hon gjort, det är dock halterna som drar ner på poängen. 63,10% och första utanför placering har jag för mig.
Sedan var det dags för LA:1 med både Bosse och Divan, valde dock att ta Bosse först då det krävs mer energi till honom. Han hade haft väldigt roligt med Rebecka innan då hon fick tävla honom i LB:n, han hade en växel, som var 5:an och hade t.o.m små stegrat lite för domaren, så han tyckte väl det var kul att visa upp sig, dock lyckades dom dra ihop 61,34% vilket är väldigt bra då hon inte ridit honom på 1½år!

Tillbaka till LA:n, så var Bosse faktiskt lite halvslö på framridningen och Rebecka fick gå och hämta dom längre sporrarna, som jag hade valt bort för jag trodde han skulle vara tokig. Han rör sig dock mycket mer än Divan, så det var jobbigt att försöka orka sitta i traven.
Inne på banan förvandlades dock hästen till en racerbil och låg på dom tusan, trodde han skulle explodera i den förvända galoppen, och kände hur mina tyglar blev längre och längre ju mer han låg på i handen, jag skrattade mig igenom hela programmet och kunde inte förstå hur vi kunde få 65,26%

Sist för dagen var då Divan som gjorde sin LA-debut. Hon var väldigt springig på framridningen och hängde sig i handen, så jobbade väldigt mycket övergångar som fick sina resultat, när jag red in på banan kändes hon jättefin och det tyckte jag hon var hela programet! Dock drog halterna ner även denna gång, samt att vi fick en miss på första galoppfattningen, samt ett omslag i ökningen. "Tyvärr" fick hon bara 61,32% med kommentaren att hon måste bli mer lösgjord, jag önskar jag kunde byta procentsats på henne och Bosse då jag tyckte hon förtjänade den högre procenten, med tanke på att hon försökte verkligen medans Bosse bara fjantade sig igenom ;)
Har tyvärr inga bilder från tävlingen, men ska se om jag får tag på filmen från Suss, som är på Divan i LA:n.
Mycket roligt att Mikaela och Nicolina tog på sig att vara tävlingsledare så det blev en tävling!


Hemma och vänder

En förmiddag avklarad, är nu hemma hos mamma en sväng för att sedan åka tillbaka ut då jag ska skritt ut med Annie.

På förmiddagen har jag mockat och gjort mat och sådant vanligt, sedan har jag även ridit Conrad. Det går framåt, sakta men säkert, men det är en bit kvar. Längtar till Maria kommer ner så hon kan hjälpa mig.

Jag ska se om det blir lite longering av Lennart också, han är lite snuvig men ingen feber, så vill inte anstränga honom för hårt. Har iaf idag påbörjat en ordentligt uppfostran av honom sin innebär att man inte får mumsa på folk och man ska stanna när man ber honom om det. Han är världens snällaste att sköta och köra, det är just att leda som han är lite trixig med.

Här får ni första bilden på Conrad, han är så snygg!

/Malin


Man tackar

Tack för den.... Mighty Pooper....


Söt maskot


Denna söntos fick Sam-Sam med sig nu när han flyttat till Vännäs så han skulle känna sig lite hemma ;)


Later guys

Såklart det ska bli en uppdatering, men det kommer imorgon, är så himla trött och slut av den här helgen, så det har varit skönt att bara tagit det lugnt hela kvällen.

Vi hörs imorgon!

Senaste dagarna

Det har varit lite dåligt bloggande från min sida senaste dagarna.

 

I torsdags var jag på utbildning då det var ridlärardagarna här i Umeå. Roligt att få träffa så många andra instruktörer här i Norrland och höra lite hur andra har det.

På kvällen så åkte jag in till ridhuset och dressyrtränade med Sammi. Det gick riktigt bra och jag finner mig att tycka att det är en liten likhet mellan att rida honom och Bosse även fast det är två helt olika typer av hästar.

 

På fredagen var jag på jobbet som vanligt, passade även på att rida Symphony efter jobbet en sväng då han inte skulle gå under dagen. Han kändes riktigt fin och jag la även till lite markarbete i jobbet, tidigare har jag ju skrivit om att denna häst är riktigt fin i dressyren men någon hoppstjärna kommer han aldrig att bli. Han bryr sig verkligen inte om vars han sätter hovarna någonstans och om bommarna faller som plockepinn bryr honom inte i ryggen.

Efter jobbet åkte jag med Sammi till ridhuset igen och jobbade med lite bommar även med honom. Han är istället otroligt lätt att rida på bommar och hoppar väl även på små bockar. Kom på mig själv att sitta och le för att allt var så enkelt.

 

Idag tog jag en tur ut på Sammi i blåsten. Koncentrationen från hans sida var väll inte på topp och ryttaren fick vara vaken snabb för att hänga med i alla svängar men på slutet blev han riktigt fin och kunde vara riktigt mjuk och avslappnad. Allt hänger på tålamod.


Fina Sam-Sam med Sandra (Kerstins dotter)


Ett och två

Sitter nu ute i solen (och blåsten) på Solänget och tittar på när pappa gör Lenne. Han kör lite hårdare än mig, och det märks för han springer bra mycket snabbare än med mig... Haha

Har haft/har stalltjänst på ridskolan så ska tillbaka dit efter jag är klar här, Lenne ska duschas och dom ska få lunchhö först.

/Malin


Börjar få lite ordning

Tidinställt inlägg

I tordags tog jag även tag på att få lite ordning bland grejorna, fått hänga upp sadlarna, tränsen och selen m.m.
Förstår inte riktigt hur vi kan ha 4st träns till en häst (och ett till på ingång).

Nu behöver jag bara få ut en garderob så har jag ordning sen!

Före


Efter

FRÅGESTUND!


Fråga vad ni vill, antingen i en kommentar här på bloggen, eller på facebook genom bloglovin.
Hitta på en egen, eller sno en av dom ovanför, fråga mig eller Maria, eller båda, gör precis som ni vill.

Vi kör på fram till... äsch ett tag

Välkommen?

Eftersom jag får posten till mamma så är jag inte direkt jätteaktiv med att öppna den, idag öppnade jag ett fint "välkomst"brev som innehöll lite olika, ja ni kan ju se och läsa själv haha

Glömt att berätta...

Jag ska faktiskt tävla på söndag!
Tyckte det var trist att jag inte hade någon häst att tävla, men kom då på (smart som man är) att jag faktiskt har Bosse nu! Ska dock efteranmäla mig på söndagmorgon, och tror bara jag rider LA:1an då jag nog inte kommer orka något mer.

Ska eventuellt även tävla Divan, beroende på hur hon känns imorgon, då hon nu äntligen kan ha sadel :) 
Men tror det bara blir LB:1an för henne, då hon inte gått så mycket på slutet.


Däremot en tråkig grej är att det nog inte blir något Timrå. Ville rida en 90+100cm med Bosse och en 80+90cm med Divan (eller åtminstonde en 80cm), dock har dom varken någon 80cm, och sen är både 90+100cm Clear Round på lördagen och det åker jag inte ner för, känns sjukt ovärt och blev så besviken när jag såg det. 
Får hålla mig tills utomhussäsongen drar igång istället, har jag mer tid att träna båda hästarna :)

Min fina dressyrhäst i somras


Full rulle

Idag var jag ute tidigt på stallet och redan vid 7 var mina hästar ute. Sedan hjälpte jag stackars Johanna som kom hem klockan 4 inatt från Boden med stallet, och var klar runt halv 11, då gick jag och åt lunch innan jag tog och red ett dressyrpass på Bosse på planen.

Han var fin, men lite ofokuserad då ponnytravarna är mer intressant att kolla på än tråkig dressyr.
Tränade lite skänkelvikninga, ryggningar och annat nyttig, men insåg att jag kan knappt sitta ner i hans trav, har glömt bort hur mycket han rör sig med kroppen. Ska bli skönt att komma igång med träning så jag får lite koll på min egen kropp! Bästa av allt är att Maria kommer ner nästa helg så då kan jag få hjälp både med Bosse och Conrad.
Sedan var det tur för lilla Lennes, skulle longera honom och eftersom jag borstade på morgonen så tog jag med honom till planen med en gång, släppte först lös honom, och satan vilken energi den grabben, han for runt som en galning, bockade och galopperade runt och skulle absolut inte bli fångade för att bli longerade, så passade då på att filma lite och höll på att bli översprungen på köpet... Många gånger drog han repor i full fart mot mig och saktade av precis framför mig, men när jag då skulle fånga honom så vände han på klacken.

Tillslut lessnade jag och vände ryggen till och gick iväg låtsades hålla på med någon mycket intressant, såklart kunde han inte hålla sig undan då utan blev tvungen att komma och se vad jag höll på med. Han har humor den där hästen alltså.
När han hade lekt färdigt så longerade jag honom lite och sedan tillbaka till stallet och ut i hagen. Tog in dom vid halv sju ikväll och ska nu iväg och kvällsfodra på Cape.

Mysig kille ute i hagen



Film när miffo hästen försöker springa över mig haha

Dags för lite uppdatering

Då har jag missat att uppdater igen, så vi börjar med gårdagen.

Började som vanligt dagen med det vanliga i stallet, mock o.s.v, Lenne (bästa smeknamnet någonsin...) hade en vilodag, så han fick softa ute i hagen, medans jag och Bosse tog oss till ridskolan strax efter 14.00 för att hoppa. 
Världens bästa Lollo fanns på plats, så medans jag byggde fram så fick hon rida fram honom åt mig.

Jag byggde bara upp en linje på medellinjen med tre plankstuds, ett galoppsprång till ett räcke.
Hoppade den 2gg i varje varv med tre olika höjde på på räcket, så det blev totalt 12gg, vilket räcker då han inte riktigt har en hoppkondis och studds är en övning som tar fram mjölksyra.

Dock var han lite ofokuserade redan under uppvärmningen, lite halvseg och tyckte det var bättre att lata sig. 
Började med att hitta lite känsla på en bom bara, vilket kändes bra, även själva övningen kändes bra då jag mest kunde hitta lägen framåt, eller sitta och vänta. Dock var hans språng ingenting att skryta över då han mest bara slängde runt frambenen, men han rev inte iaf, men det sa klonk några gånger.

Efter jag hade fått tillbaka honom till stallbacken så tog jag även och red Conrad. Började på plan, men gick sedan över till rakbanan, han var rätt okej åt ena hållet, men åt andra så drog han iväg med mig så jag nästan inte fick stopp på honom, f*n vad fort det gick!

Han är väldigt stel och rätt sne, så han sprang och försökte få mig på höger sidan hela tiden för att inte jobba med vänster bak så det är det jag ska fortsätta jobba med. Dock slipper han mig i några dagar nu, man måste tänka på att han bara är 4år.

Söta Lennart ute i hagen

Uppifrån Conrads rygg och Lenne i stallet

Nu är dagen slut

Idag skrittade jag ut på en tur på Sammi i det fina morgonvädret. Det gick riktigt bra fast han hade glödande kol under hovarna halva ritten.

Han skötte sig super tills jag kom till ett stall där hästarna står i en hage inne i skogen precis bredvid vägen. Problemet bli att de ser inte hästarna men de hör bara hur det brakar till som tex idag och stackars Sammi höll på sätta hjärtat i halsen. Med lite övertalning så var det inga problem att gå förbi.

Han borde bli kallad myror i brallan, i alla fall när han står på gången.

 

Imorgon är planen att åka in med honom till ridskolan och träna då det är lite för hårt i backen för att kunna göra något vettigt ute.

 

Idag på jobbet så passade jag på att hoppa för Kerstin igen. Det kändes inte lika bra som förra måndagen och jag blir verkligen galen på mig själv då jag vet precis hur jag vill rida men jag GÖR det bara inte. Ska inte gräva ner mig utan nu är det bara att försöka att komma över en bom så ofta som möjligt för att komma igång med hoppningen.

 

Dagarna går så snabbt och snart börjar det ju närma sig mot uttagningen inför sommaren. Vill att ni alla ska hålla tummar och tår för att det ska gå vägen för mig.


Sammi redo för vår skritt tur.


Riktigt fint väder var det idag!


Visste ni att...

... Jag är äger 45par örhängen, ägde fler innan jag flyttade ifrån Umeå, men valde att sortera bort några, förstår dock inte varför jag har så många, då jag inte använder det dagligen, men det är lätt hänt att det följer med ett par när jag varit en sväng på stan.

... Mer än hälften av alla mina kläder kommer från Cubus, vet inte varför, men det har bara blivit så, och det är inte ovanligt att jag är klädd från topp till tå med kläder från bara Cubus.

... Jag hatar att duscha, tycker det är jobbigt med att man blir kall efteråt och det tar bara tid. Förstår verkligen inte folk som duschar på morgonen. Det betyder dock inte att jag aldrig duschar som ni nu kanske tror haha
... Om jag har tråkigt så kan jag ta upp min mobil och fota fula bilder på mig själv, för att sedan sitta och skratta åt dom, eller mms:a dom till Emma eller Britta...

Kan själv

Vart tog dagen vägen? Började dagen med att försova mig och vaknade inte förrän kl 9, inte bra, full fart ut till stallet, som tur var är Johanna redan där ut så dom mumsade hö och var allmänt nöjda, slängde ut dom i hagen, och idag ställde jag Lennart i hagen brevid Bosse och inte mitt emot så dom ska ha lite närmare till varann och förhoppningsvis blir Lennart mer nöjd.

Sedan hjälpte jag till lite i stallet och mockade åt Bosse innan jag följde med Johanna ut och jag fick köra Conrad. Häftig känsla det är att köra varmblod när man bara tidigare har kört B-ponnies som störst.
Vi tog först en sväng upp i skogen, men det var så dåligt underlag, så det fick bli på rakbanan.

När dom var klara så var klockan redan 12.30!! Fattade inte alls var tiden tagit vägen, så det blev en snabb dusch av hästarna, och sedan lunch, därefter tog jag in Lennart och selade ut helt själv! Första gången jag gjort det, har kollat på en gång på ponnytravskolan nu för några veckor sen, och sedan i måndags när Johanna visade mig, men nu kan jag alltså, så jag var mycket nöjd! Såklart kom Johanna och kontrollerade också, vill inte riskera att tappa vagnen..

Därefter körde vi även dom på rakbanan. Han var lite ofokuserad och ville mest springa och titta på allt annat, dock är han världens snällaste, lite vinglig, men lätt och fin i munnen.

Sist med inte minst så blev det såklart en ridtur med Bosse, hade bestämt dejt med Annie, och vi fick bonusbarnet Stella på köpet, så Bosse var riktigt nöjd med sällskapet av två snygga brudar (deras hästar alltså..)

Vi tog en sväng runt stora travstigen där det faktiskt var riktigt bra underlag, så vi kunde både trava och galoppera. Bosse var dock väldigt taggade i galoppen och visste varken vad samlade galopp var, eller vad form betyder. Vi var ute lite mer än en timme och det var verkligen superhärligt!

image description
Haha, trött Lennart, men selad och klar - av mig!

Stormigt

Stallet vid halv 8 idag igen, idagg var det skoning på schemat, så Lennart lämnades inne, sedan tog jag mig en ridtur i stormen på Bosse, så redan vid 8 satt jag till häst. Dock var det nästan helt i onödan då det blåste så mycket att jag kunde inte göra något, höll på att blåsa av hästen när jag bara travade!

Red till rakbanan och sedan travade jag åt ena hållet och galopperade åt det andra, det gick bra eftersom jag var så tidigt så var det inga andra ute. Dock var Bosse spänd och lite tittig, men var nöjd att jag hade satt huva på honom, då han är så känslig om öronen.

Sedan fick han gå ut i hagen och Lennart blev skodd, han fick dock stå inne tills Bosse också hade blivit skodd, då jag inte vill att han ska vara helt ensam borta i hagarna.

När dom båda var klara fick dom gå ut vid 1 tiden, idag hade jag fixat ett träns till stigbettet så idag kunde jag ha lite mer koll på lilla skithästen (Lennart haha), han är så go och mysig i stallet, och snäll att köra, men att leda så vill han helst gå på mig, stegra eller bita mig, men ska nog få koll på honom med.

Vid fyra tiden flyttade jag över dom till hagarna närmare stallet också fick dom gå ute enda till klockan halv 7, så dom borde varit nöjda.

Dagen bästa var när jag skulle flytta över dom, och när jag ska hämta Lennart och kryper under staketet så biter han tog i min mössa och springer iväg med den. Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller bli arg, men jag valde det förstnämnda.

På eftermiddagen red jag även Conrad på planen, hade tänkt att försöka börja jobba lite med traven, då han nu är duktig i skrittet, så tog med mig en graman så han inte skulle kunna hissa huvudet allt för högt. Dock blev det mycket passtrav, och lite galoppinslag, men på slutet fick han till det några varv och då fick han massa beröm också gav jag mig, förhoppningsvis sitter det bättre tills nästa gång :)

Nu blir det hopp i säng!

Bosse surade imorse för att han inte fick gå ut i hagen före ridturen


Fick lite hjälp av en häst i stallet att sopa stallgången


Grabbarna på eftermiddagen


Kusken Malin

Ja, då är vi inne på gårdagen.
Åkte ut till stallet vid halv 8 och släppte ut hästarna, har problem med lilla Lennart som står på bakbenen och biter efter mig när han är uttråkad, provade med kedja vid utsläppet, men det blev ingen större skillnad, så vid insläppet tog jag ett stigbett, dock satte jag det bara i grimman och då blev det för långt, så fick ta in han i bara grimmskaft ändå, men med lite bök så kom vi in.

Det blev iaf en premertur bakom honom, och han skötte sig kanon, var så himla fin i munnen och snäll och trevligt, körde på banan 5 bakvarv, men det var kasst underlag, som tur var kunde jag skritta och trava honom när jag ville.

Resten av dagen passade jag på att smörja upp all våran körutrustning som pappa tagit ut, och det var en hel del kan jag säga, alla dessa remmar hit och dit, men jag lär mig nog tids nog!

Bosse fick en skrittur på kvällen barbacka på hackamore på ca 30min, han var lugn och fin och tyckte det var mysigt att bara lulla runt!
Bosse drog en morgonrull i nya hagen



Lennart var mer inne på att utforska


Båda är dock väldigt lugna och nöjda i stallet :)

Nu står nya stjärnan i stallet!

Jobbade från 06.30-14 och hela förmiddagen kändes lite kaosartad då några var sjuka mm, skulle var skönt att ha 100% tjänst då det inte alltid känns som att man hinner med allt på det sätt man vill. Fördelen är dock att jag har rätt bra tid till min egen träning på sidan om och min sambo tycker så klart att det är roligt att träffa mig ibland ;)

 

Efter jobbet åkte jag hem och har storstädat, joggat och hunnit med annat smått och gott.

Strax innan sju åkte jag ut till stallet för att förbereda ankomsten åt min nya foderhäst.

 

Nya hästen som kom ikväll heter Sanssouci och är en 7årig Oldenburger e. Stedinger u. Olympia u.e Lordanos som ägs av Kerstin Martinsson. Han är tävlad upp till 1.20 hoppning, inte startad i dressyr dock men otroligt välriden.

Blev fantastiskt glad när Kerstin frågade om jag ville prova honom och provridningen kändes bra så då blev det hela bestämt att jag fick ta honom på foder. Känns kul att ha en häst jag kan rida både hoppning och dressyr och hålla igång min ridning nu när Bosse är borta.

 

Sanssouci eller Sam-Sam som han också kallas tog då flytten till Vännäs med ro och var mest intresserad av maten. Tror Nixan (Bosses förra tjej) blev lite putt över att han var mer intresserad av att äta istället för att hälsa på henne.

 

Så imorgon blir premiärturen ute i skog och mark, hoppas bara att det kanske blåser lite minder så vi ej blåser bort.


Sammi hade fullt upp med maten och tog knappt någon paus för att andas mellan tuggorna.



En liten bild med huvudet uppe blev det dock men med höstråna stikandes ur mungipan :)


Få se nu

Vi kan börja med söndagen eftersom det var där vi slutade!

Jag hade stallet, så började morgonen med det, dock blev jag sen ut då det tog 100år att koppla på transporten på bilen i all ishalka. Hann släppa ut alla hästar och mocka tre boxar, sedan var klockan 9 och vi åkte iväg till Dannero för att hämta hem lilla Lennart.

Lastningen gick bra, han tjurade lite, men med lite mat så var han inte svårövertalad.
Han stod som en ljus hela vägen hem och tyckte det var spännande att komma till ett nytt ställe.

Gjorde sedan klart stallet och på kvällen red jag Bosse i ridhuset, tränade lite skänkelvikningar och hade en bom med i arbetet så tränade lite avståndsbedömning och varierade tempot. Han var jättefin hela passet så det var bara roligt!

Har tyvärr inga bilder från den här dagen, men har från andra dagar, så ska lägga in dom och skriva inlägg så fort jag kommer hem igen, nu ska jag åka och ta in hästarna :)

Ingen stalldag, nästan

Nu är helgen över och idag var första dagen på länge som jag inte var ut till stallet (förutom om jag varit sjuk). Det kändes rätt så underligt så det är tur att det finns lite hästlukt på jobbet i alla fall ;).


Red GG på jobbet som var riktigt fin, ännu en häst som jag kan stoppa in i mitt eget stall när jag väl skaffar ett. Enligt Jenny så innefattar det att jag kommer ta med mig mer än hälfen av alla ridskolehästar när jag köper eget stall, men det är ju bara för att vi har så många fantastikt fina.


Kan ännu inte fatta att Bosse har flyttat men jag vet ju att han har det super nere i Ö-vik med Malin. Imorgon kommer ju nya stjärnan vilket känns skönt så jag inte tänker för mycket på att åka ned till Ö-vik och kidnappa Bosse tillbaka upp till Vännäs.

 

Här kommer i alla fall några bilder från helgen. Ska försöka få upp filmen när Malin hoppade också.


Bosse redo för avfärd, endast lädergrimman som saknas.


En glad Malin och Bosse påväg till ridskolan för att träna. Duktiga var de båda två trotts att Bosse var väldigt glad över att få med lite bommar i träningen.




Hejsan allesammans

Två långa dagar har gått nu, just nu sitter jag hemma hos mamma och är aptrött så ska gå och lägga mig.

Ska skriva mer om dagarna, men det blir nog imorgon för då har jag mer tid!

/Malin


Snabb uppdatering

Idag kom alltså kära Mighty Bouncer ner till Övik igen.
Jag åkte ut till stallet vid halv 12 tiden, och då lastade vi först upp hö och sedan fick jag en liten genomgång, jag ska nämligen släppa ut imorgon, så det var lite att memorera.
Vid 13 tiden rullade Maria, Johan och Bosse in på stallbacken och det var bara att lasta ut alla 100saker som ni såg på hennes bild. Än så länge är det rörigt, men på måndag hoppas vi kunna börja göra om så det blir ordning :)

Jag red sedan Bosse till ridhuset och tränade lite markarbete för Maria som var riktigt roligt, och Bosse var väldigt taggad. Hon filmade lite så det kommer nog upp någon dag.

Sedan tillbaka till Solänget där jag fixade iordning det sista och lämnade Bosse mellan sina nya jobbiga boxgrannar, nämligen två stycken hingstar som inte är så jätteglada över sin nya boxgranne utan mest bara står och skriker, men dom lugnar nog ner sig tids nog :)

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och hinna med stallet, hämta upp lilla Lennart från Dannero och rida Bosse och Conrad!

/Malin


Livet är allt fint

Idag kom världens finaste häst äntligen ner till Övik.
Mer text senare, här får ni en bild på snyggingen :)

/Malin


Just nu


Jag behöver fler timmar på dygnet

Idag jobbade jag endast två timmar i morse och ändå så har jag svårt att få dagen att gå ihop.

Efter jobbet åkte jag ut till stallet och åkte med Bosse in till ridskolan i Vännäs och tränade. Han kändes riktigt fin så jag hoppas på att Malin är nöjd nu när han kommer.

 

Åter tillbaka till stallet där jag passade på att klippa honom en sista gång då Malin inte har tillgång till klippmaskin på samma sätt. Det var inte allt för länge sedan han var klippt sist men han hade i alla fall utvecklat isbjörnspäls.



Kanske syns dåligt vars han är klippt eller ej

Bosse var allt annat än nöjd över att bli klippt igen och då Gabban kom förbi i stallet en sväng passade jag på att ta henne till hjälp för att klippa mellan frambenen.

Förut var han hur snäll som helst att klippa men nu så behöver man en brottnings match för att klara av att klippa honom där.

Inte lätt att försöka hålla i ett framben när vår 700kg häst försöker hoppa fram och tillbaka och lägger all vikt på det ben man håller upp.

 

Efter klippningen så kändes det som om jag hade gått en runda mot Mohamed Ali. Då var det dags att ställa sig och packa och putsa allt som skulle med. Vi detta lag var jag så trött att jag hade kunnat gå och sovit i en box.




Bild före


Bild efter

Nu är dock allt klart för morgondagens resa.


Kan en häst ha så mycket saker?

Pratade med min syster tidigare idag och enligt henne så hade vi inte så mycket saker utan mest sadel, något träns och något schabrak. När jag hade packat klart hade jag dock en annan bild ;)




Vet inte vad jag tänkte på

Äntligen kan jag varva ner från dagen, längesen jag jobbade så mycket som jag gjorde idag, och då har jag bara hållt igång sedan kl 13.

Började med att åka ut till Granngården och köpa lite grejer som behövs, foder, fodertunnor, saltstenar, hinkar och lite annat smått och gott. Kan fota det om det är någon som är intresserad, men det tvivlar jag på :)

Därefter hann jag med att åka ut till Solänget och lämna sakerna, innan jag åkte över till ridskolan och tog hand om Divan. Bestämde mig för att rida ut en sväng runt travstigen, vilket jag borde ha stuntat i då hon har vilat i över en vecka nu. 
Kom knappt upp på henne utan hon snurrade runt, runt, men jag kunde tillslut snappt kasta mig upp.
Såklart skulle hon tjafsa lite när vi red från stallet, men det gick ändå bra, hann dock inte långt innan en fågel flög till inne i skogen och hon tvärvände och galopperade åt andra hållet. Fattar inte själv hur jag kunde sitta kvar.

Sedan hann jag bara till en bit till, då telefonen ringde och jag blev tvungen att svara, som tur var hade jag headset. Jag visste att det var den jag skulle hämta hö av, därav blev det så att jag svarade. Hur som helst, så stannade Divan undertiden jag pratade och när jag sedan var klar så skulle hon såklart inte gå något annat håll än det vi hade kommit från.

Eftersom hon kan få för sig att göra lite av vad hon känner för så fick jag prova alla tekniker jag kunde, gullade lite, var lite argare till rösten, smackade och allt där annat, försökte att inte gå på henne för hårt då hon hela tiden backade ner mot diket.

Tillslut blev jag less och gick på med spö och då reste hon sig såklart, ganska högt, men satt kvar så tur va. Efter det fick jag äntligen fram henne, men det var en spänd häst som jag satt på resten av ridturen.
Förövrigt travade vi lite och hon kändes inte halt, så det är ju tur det! Såret ser fint ut och hon har inte haft någon feber, så det går åt rätt håll.

Hon var rätt nöjd efteråt... Tur att nån var det

En dag kvar

Imorgon kommer äntligen Bosse!
Känner mig precis som 6år igen och ska få min första ponny! Har inte sett honom sedan jag var upp och fotade med Britta, och jag vet inte ens om jag kommer ihåg hur han ser ut ;)

Han kommer nog inte vara så nöjd med att flytta från en 5 rummare till en 1 med kokvrå, med tanke på lyxboxen han har uppe i Vännäs...


Världens finaste kille ♥
Foto: Britta Söderberg

Galoppserpentiner

När jag ändå är inne på att lägga in massa videoklipp, så kan jag slänga ut det här på Maria och Divan från i somras, när dom tränade galoppsperpentiner på stora plan.

Tror inte ens Maria har sett det här klippet.

Rolig kommentar

Alma om Visste ni att...:
Oj vad länge du har bloggat :O 4år, det är ganska mycket ska du veta XD

Kram Alma!




Jag har faktiskt inte tänkt på det, eller ja jag vet att jag har bloggat länge på just den här bloggen utan större uppehåll. Jag älskar faktiskt att gå tillbaka och kolla i arkivet vad jag har skrivit. För i det stora hela så skrivs den här bloggen för min egna (och Marias) skull, sedan gillar jag att skriva och underhålla folk, så det är därför det bara har fortsatt!





Nyaste videobloggen

Jag gjorde den här videobloggen i december/januari, men la aldrig upp den, gjorde först en, men råkade stänga av kameran, så fick filma om och det blir aldrig lika roligt om man måste filma om den, men här har ni den!
Jag pratar om diamantstrumpor och om hur man dödar dressyrtanter...

Ett bortglömt filmklipp

Här är en film, som inte var från igår!

Det är nämligen från en klubbtävling i oktober 2010 tillsammans med Erik.
Vi vann trots felridning på 65,nånting% och blev även klubbmästare i LA:n.
Tycker han är riktigt fin i den här klassen, det är på slutet vi har ett litet missförstånd.
Kommentarerna från Rebecka får ni på köpet haha, det är filmat med en mobil, därför är kvaliten inte den bästa.

Dagen som gått

Idag skrittade jag ut med Bosse på morgonen då det är så hårt och halt ute.

Då det blåste halvstorm ute så var det inte speciellt mysigt, just nu vill jag bara ha sommar och värme.

 

Åkte sedan in till jobbet där jag red tre fina hästar, hade lektion, sista delen av instruktörsutbildningen och kvällsfodrade. Känns rätt bra då man kommer hem och i alla fall inte känner att man bara har slöat under dagen.


En av de fina hästarna jag red var Pan Apple, även kallad för Guling


Opublicerade bilder



Lusen och Pernilla i onsdags (hon fixar stiglädret haha)


Jag och mina kära kusiner kände för att vara anonyma


Sen kväll i stallet

Åkte inte ut till stallet igen förrän vid 8, passade på att mocka ordentligt, tvätta såret lite (som verkligen ser jättefint ut) och sedan tog jag tag och städade hela skåpet. Såklart kändes det ändå inte så städat när jag var klar haha, men ja, bättre än innan iaf :)

Imorgon kan man säga att jag börjar jobba, för då ska jag hämta hö och köpa foder och lite annat smått och gott!


Haha, ser inte ut som någon skillnad

Stora skrittdagen

Idag har jag både varit ute på ridskolan och Cape, började ute på Cape där jag skrittade ut på Bruno tillsammans med Ina och Stella, gick inte att göra så mycket annat, men bättre än inget alls :)

Sedan åkte jag ut till ridskolan och skrittade Divan i ridhuset i ca 35min. Andra dagen idag hon skrittas, hon är inte den bekvämaste barbacka, men det är svårt när hon inte kan ha en sadelgjord.

Nu har jag varit och köpt sulor till mina skor eftersom jag har haft problem med ena foten på slutet, slängt i mig lite mat, så nu ska jag vila lite innan jag åker ut till ridskolan igen för att mocka och fixa åt Divan som jag inte hann innan.

/Malin


Äntligen hunnit åka och träna


Skyndade mig som attan att hinna åka till ridhuset för att rida ikväll. Gick rätt så bra men han var tyvärr något tung i handen, blev riktigt bra på slutet men var inte riktigt lika fin som han var igår.

Nu är klockan så mycket igen att jag måste hoppa till sängs. Önskar just nu att dygnet hade fler timmar.


Det som händer i livet

Som ni alla vet, så flyttar alltså Bosse ner till Ö-vik på lördag.
Nu är det äntligen klart med stallplats, och vi ska stå på Solänget. Vi ska även hämta hem en lite kallblodshingst ifrån Bergsåker som är pappas, som jag kommer att sköta och köra.
Samt så kommer jag fortsätta rida hästen som jag skrivit om innan, Conrad heter han, och ägs av min pappa, och två till.

Det är alltså mitt jobb, som jag har bestämt mig för att hålla på med åtminstonde fram till hösten. Vad som händer då är ett frågetecken, men jag är verkligen nöjd med hur det ser ut nu och är väldigt taggad inför en ny utmaning.

Självklart ska jag fortsätta att hålla på med Divan så mycket jag får, och hoppas på att det kan bli en härlig tävlingssäsong med både Bosse och Divan!
Det är alltså det som händer i mitt liv just nu, så det kommer bli mer hästsnack framöver, så jag hoppas bloggen blir roligare att läsa.

Maria får dock stå för avslöjandet om vilken häst hon får hem på tisdag!

Bara några få dagar innan jag äntligen har världens finaste häst hos mig igen ♥

Godmorgon

Ja uppe med tuppen var det... Tog emot så himla mycket när klockan ringde, eftersom jag bara sovit ngr timmar. Tror jag somnade vid 1 någon gång, men så fort jag kommer hem efter att ha kört fram och tillbaka till flyget så ska jag sova en stund till tror jag.

/Malin


Dag nr 2 i veckan

Hinner tyvärr inte skriva så mycket idag heller för dagen var tyvärr 10ggr mer hektisk än gårdagen.

Hann kasta i mig lunchen vid halv fyra och har precis lyckats äta middag nu klockan elva på kvällen. Dock är ju livet så ibland men man överlever ändå :)

 

Vad jag inte överlever är min förbaskade transport som ger mig gråa hår. Hade tänkt att åka och träna ikväll men så blev tyvärr inte fallet utan jag får helt enkelt åka imorgon istället.

 

Red i alla fall ut idag och Bosse var ändå dagens höjdpunkt och var fantastiskt fin. Har även skrivit på fodervärdskontaktet på nya hästen som kommer nästa vecka.

 

Nu är det tyvärr dags att hopa i säng då jag börjar jobba tidigt imorgon.


Dagen

Sov ut idag, väldans skönt! 
Klev upp vid halv 12 någon gång, och gick till Järven för att låna en bil, drog ut till solänget och sedan ridskolan för att filma Pernilla medans hon red Lucifer. Dom var riktigt duktiga tycker jag, och jag blev väldigt inspirerad till att träna.

Jag och Divan var ut på en kort promenad i det fina vädret och hon var pigg och glad, ingen feber men är väldigt svullen vid såret. Imorgon ska jag prova skritta henne en stund barbacka i ridhuset, så att hon får jobba lite, då hon inte verkar ha ont av såret. Om svullnaden lägger sig till helgen så hoppas jag på att man ska kunna longera henne i trav och galopp så hon håll igång. Det är jobbigt att det ligger på det stället det gör, då det är det sadelgjorden ska ligga, men har vi tur så läker det fint.

Hon måste hållas igång efter koliken, så det vore bra om allt flyter på nu!

Nu ska jag hoppa i säng för jag ska kliva upp klockan 5 imorgon, sedan ska jag se om jag äntligen kan göra ett avslöjande!
image description
Fina Divan och Maria i Umeå i höstas

Och vinnaren är...

Vinnaren av 2st biljetter till inomhus SM i hoppning blev MYSAN CARLSSON!

Stort grattis!
Vi har skickat ett mejl till dig med mer information!

Tack alla som var med och tävlade!

Stackars Divan

Lite blandade bilder på stackars sjuklingen från i torsdags och igår

OBS! Varnar känsliga läsare för sista bilden på såret!


Sjuklingen på morgonen

Trött i ridhuset i väntan på veterinär


Pålle med dropp


Helt utmattade efter en lång dag


Stackars tjejen :(


Söndagen

Igår klev jag upp och tog mig ut till ÖOR's ponnytävlingar för att vara domarsekeriterare.
Jag går ju som sagt hoppdomarutbildningen, men har knappt suttit något, eftersom jag har pluggat förra hösten, och det svåraste är att ta sig till tävlingarna utan bil, då det kostar pengar (något som jag inte har haha)
Sedan åkte jag hem en sväng innan jag åkte ut senare till stallet för att ta hand om Divan. Hade sett fram emot en skön söndagkväll i stallet, vilket jag ångrar nu.

Gosade och höll på med henne hur länge som helst först, borstade och grejade i säkert 40min innan jag väl tog in henne till ridhuset.

Longerade henne först med gramanen, och hon var jättefin, sedan löslongerade jag henne lite och slutligen så lät jag henne springa lös själv i ridhuset, vilket hon verkligen uppskattade, drog iväg i världens repa, och bromsade inte upp i hörnet så hon gick omkull! Först trodde jag hon skulle bryta ett ben, men hon ställde sig upp ganska snabbt och kom travande till mig, hon fick trava runt lite och såg okej ut, så jag skrittade av henne och tog in henne.

När jag skulle linda av henne så såg jag att det var bloddroppar på 3 av benlindorna, så började leta sår och kunde först bara hitta små skrubbsår på framknäna, det sista jag gör är dock att titta upp mellan frambenen, och där har hon alltså dragit upp ett rätt så stort sår med en brodd, så det var bara att ringa ut veterinären och börja sy ihop det.

Var hemma från stallet vid halv 2, då jag ville se att hon mådde bra när hon väl kvicknade till lite.


Söta Divan innan longeringen


Medans löslongering

Longering



Löslongering

Fredagen och lördagen

Vi börjar där vi slutade, jag lämnade Divan på fredag vid lunch tid, och hon har mått bra sen dess.
När jag hade varit på stallet gick jag en sväng på stan, fixade inför kvällen, och rätt som det var så var det dags för lite fest för att fira min födelsedag, som alltså var på lördagen.

Är så himla glad över alla människor som kom hit, även om det blev lite trångt och man inte hann hänga lika mycket med alla, men jag hade väldigt trevligt och var himla stolt över mina lekar haha!
Tyvärr har jag nästan inga bilder från kvällen, vilket är sjukt trist!
På lördagen sov jag ut till elva, innan jag åkte iväg och handlade inför själva "kalaset", släkten kom och även Emma och Lollo. Det blev en massa fikande, och efteråt spelade jag lite sällskapsspel med min fina bror och hans flickvän Amanda.

Sedan ringde Lollo upp mig och frågade om jag ville hänga med dom ut och äta, så gjorde mig iordning, stack till dom och hade en väldans trevlig kväll, skön och spontan födelsedag helt enkelt!

Min kusin tog min telefon och tog fula bilder på sig själv, därför måste jag dela med mig

Extremt värdelös bild på Julle, Sandra och mig

Och en väldigt bra bild på Freddan och Britta

Min bror fick dekorera en av tårtorna, bör nämnas att han fyller 28år iår...

Massa fika!

Min fina kusin Clara

Och en inte allt för fin bild..

Och en trött tjej efter 2 dagars firande

Äntligen tillbaka

Nu är denna helg över och jag tänkte prova återgå till vardagen.
Det har hänt en massa i helgen, så för att inte tråka ut er helt med en enda lång text så delar jag upp inläggen i 3.

Lovar att bjuda på bilder och lite film.

Imorgon avgör vi vinnaren till SM-biljetterna, så sista chansen nu!

Dagen har snabbt åkt förbi

Hinner tyvärr inte skriva idag allt som har hänt så därför blir det bara en snabb sammanfattning så får jag skriva mer ingående imorgon.

* Har longerat Bosse
* Hopptränat på ridskolehästen Denver
* Ridit ridskolehästen GG som är under igångsättning
* Haft kvällslektion
* Hunnit med lite pappersgöra vilket ockå innebar att ha sönder laminatmaskinen :/

Nu måste jag hoppa i säng då jag har morgonstalltjänsten på jobbet imorgon.


Snart hoppning på G

Helgen som har varit har sprungit förbi allt för snabbt. Har inte hänt så mycket förutom att jag har jobbat en massa.

 

Det har tyvärr varit lite för mycket is i helgen för att kunna rida ordentligt så vi har mest joggat lite i skritt och trav då det är svårt när man har en så pass stor häst att kunna få fäste.

 

Han har dock känts otroligt fin och har jobbat mycket med att han inte ska hänga sig på utan att han ska hitta sin egen balans och bärighet.

 

Imorgon ska jag hoppträna och jag har varit ute på hopptävlingarna här i Vännäs under helgen för att finna lite inspiration. Måste säga att just nu så känns det väldigt långt ifrån att kunna rida en bana på 1.20 men skam den som ger sig. Hoppet är det sista som lämnar en!

 

Så håll tummarna att imorgon ska min karriär som hoppryttare ta fart ;)


En väldigt dålig bild när jag hoppade Sunny för väldigt länge sedan.


Nu är det helg

Har klarat av dagen med lite Ipren och Alvedon dock mår jag ännu inte helt hundra.

 

Morgonen började med morgon stalltjänst på jobbet och sedan hade jag lektion för gymnasiet som gick riktigt bra.

 

På eftermiddagen efter jobbet så red jag ut med Bosse en sväng som hade energi så det räckte och blev över. Då det blåste väldigt mycket så triggar det ju ännu mer men han höll sig ändå på mattan och tur var väll det då ryttaren på ryggen inte var mycket att hurra över.

Hoppas på att jag mår bättre imorgon så blir det lite större trim i alla fall.

Tyvärr så är ju ridhuset upptagen hela helgen pga av hopptävlingar  så då får jag helt enkelt roa mig med att rida ute, tänkte dock åka förbi och titta på tävlingarna då jag själv inte är med.

Jobbar också 1timme imorgon och 5timmar på söndag med att ha lektioner.

 
Bjuder på en bild på snyggingen.




På bättringsvägen

Nu har jag precis kommit hem från stallet, idag mår Divan bättre, och just nu är det Linda som har ansvaret för henne, och sedan i eftermiddag kommer Alex, så jag hoppas hon fortsätter åt rätt håll!

Igår ringde alltså Susanne till mig strax efter sju, och berättade att dom hade ringt från stallet och sagt att Divan hade kolik, hon kunde själv inte ta sig ut, så jag lyckades få tag i en bil och var ute på ridskolan 20 över 8.
Jag gick med henne först i en timme, och hon bajsade två gånger, men det blev inte bättre, så jag ringde veterinär som tyckte jag skulle släppa ut henne i hagen och se vad hon gjorde.

Först åt hon lite, sedan gick hon och la sig och vilade, medans hon fortfarande åt, därefter klev hon upp och ställde sig och började krabba i ett hörn igen, så det var bara att ta in henne och börja gå med henne, fick tag i en veterinäs som skulle komma ut, så strax efter 1 kom hon äntligen ut.
Hon fick smärtstillande, kramplösande, hon kollade henne rektalt, vi sondade och gav dropp, sedan tog vi ut och longerade henne, och vid den här tidpunkten hade Suss hunnit ut. Hon fick springa runt tills hon väl bajsade, sedan blev jag tvungen att åka hem och då var klockan 20 i 5.

Det var meningen att jag skulle åka ut vid 9 igen och bara longera henne, men fick sms strax före 8 att hon fortfarande inte var bra, så när jag kom dit, var veterinären på plats och hon fick 10 liter dropp. Vi hade inte fått i henne allt förrän vid 2 tiden på natten, och då tog jag ut och longerade henne igen. Hon bajsade då 7gg, men när vi tog in henne i boxen så var det fortfarade inte bra, hon var mycket orolig, men la sig till slut ner, hon fick ligga men inte rulla, så hon låg och stönade och andades väldigt häftig, men tillslut verkade det släppa, för hon somnade, och vi lämnade stallet vid 3.

Imorse skulle jag vara ute vid stallet med 9, men var inte där ute förrän vid 10, då larmet såklart inte ringde. Hade fått ett sms om att hon fortfarande var dålig, men när jag kom dit mådde hon mycket bättre, longerade henne en sväng, sedan fick hon äta lite, en promenad, och sedan ut till hagen, där jag lämnade henne med lite hö.
Hon hade inte bajsat något på hela natten, men innan jag åkte därifrån nu, så hade hon äntligen bajsat, så nu hoppas jag på att kunna slappna av och njuta av helgen!

Världens finaste Diva! ♥

02.52

Fortfarande sjuk häst :(


Lång dag

Ja, idag har alltså Divan haft en kolikdag, blev uppringd strax efter 7 imorse och jag har varit på stallet mellan 8.20-16.40, därefter var jag hemma och sov några timmar och nu är jag alltså tillbaka på stallet sen kl 21, då hon blev sämre ikväll.

Nu väntar vi på att få i henne det sista droppet och därefter väntar longering och sedan hoppas vi att hon ska må bra, så är det upp imorgonbitti igen!

Håll tummarna för finaste Divan!

/Malin


TÄVLING - VINN BILJETTER TILL INOMHUS SM



Biljetterna är meetingbiljetter och gäller alla dagar tors 8mars till söndag 11mars!

För att vara med och tävla måste du:

- Kommentera detta inlägg att du är med och tävlar, glöm inte namn och mejladress!

För större chans att vinna:
- Dela det här inlägget på facebook
eller
- Lägg ut bilden ovan på din blogg och länk till inlägget.

Snabblänk:http://mightybouncer.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-biljetter-till-inomhus-sm.html

Tävlingen avslutas Tisdagen den 6:e mars!

Tävlingen är avslutad!

RSS 2.0