Den värsta dagen i mitt liv - Bosse bloggar

Hej allehopa, Bosse här... Tänkte passa på att sno datorn lite medans tanten jobbar med annat.
Jag måste bara berätta för er om den hemska dagen jag hade igår!

05:50 - Zzzzzz...?? Vad är detta? Stalldörren öppnas, lampan tänd! Vafan!? Det är ju fortfarande mörkt ute?
Är det en inbrottstjuv?
Någon tittar över boxdörren!
Suuuuuuuuuuck, det är den där dumma tanten... Malin tror jag att hon heter.. Vi har ju hängt ihop ett tag nu, när hon kommer så betyder det antingen mat eller arbete.. Dags att börja dagen helt enkelt... Men jag som sov så skönt...

06.20 - Jaha? Vad är detta, ska jag gå ut FÖRST? Jag som brukar gå ut sist..?
OCH VAD ÄR DET DÄR!?!? Jaha.. det var en häst i en hagen... suck... Men ändå, det är ju ganska ensamt här ute? Hallå? Någon? Vart är den där grisen Lennart? Eller är han en häst? Jag vet inte, tanten brukar kalla honom för lilla grisen... Bäst jag ropar på honom!
Men vad nu? Varför ställer hon honom så långt bort? Nu kan vi ju inte leka över staketet idag! 

06.25 - Jag är fortfarande själv här borta.. Bortglömd och övergiven.. Vet inte riktigt hur jag ska överlev... EN HÄST!
Åh jaha, det var bara Conrad.. Jaja bättre än inget, bäst jag spelar cool och äter mitt hö istället, för jag är inte alls glad över att se honom... Inte alls...
 
08.00 - Hmmm maten börjar ta slut.. Vad ska jag hitta på nu då... Strosa runt lite... Är det lunch snart?

11.00 - Nu måste det vara lunchdags!

12.00 - Nu VET jag att det är dags för lunch!

13.00 - Vart ÄR lunchen!?

13.15 - Dumma tant! Äntligen!! Bäst jag jagar henne lite i hagen så hon fattar att hon är sen och att jag är hungrig!
 
15.00 - Det regnaaaaaaar, uuuuusch.... Ta in mig då!
 
15.05 - Vadfalls? Ska jag komma in SIST!? Först ut, sist in, vad är det för skit? Jaja.. maten är ju god iaf...
*host*skit tant*host*

17.00 - Nu är jag less på att stå inne... Regn är väl mysigt ändå? Jag tror jag har ångrat mig...

20.00 - Blir det aldrig mat på det här stället? Jag svälter ihjäl... Och Lennart driver mig till vaaaaaansinne!
Vad tänkte hon när hon lämnade hans lucka öppen? Jaja.. hon kommer få en trevligt överraskning när hon kommer hit... Och ja, där rök det täcket...

21.30 - ÄNTLIGEN! Den där dumma dumma tanten är äntligen här! Men vadfan..? Har hon en kompis med sig?
Och som dom pratar... Blablabla... Borsta mig nu? Varför då? Jag tänker ändå gnugga in mig i kissfläckar i natt! 
MOAHAHAHA det är vad hon förtjänar!

22.20 - Då var det både rent i boxen, och jag är ren och har fått mat - ÄNTLIGEN! Vad är det här för ställe egentligen, och hur kan den där tanten vara anställd.. Suck, kan inte dom där babbelhönorna bara gåååå...
TACK, släck lampan efter er!
Godnatt!
 
Med gnäggliga hälsningar, yours sincerly, Mighty Bouncer aka. Bosse
 

Klarade kvalet

Bästa lilla Lennart kavlade idag, och klarade det trots en tappsko och 2galopper, sluttiden blev 1.46,2!
Duktig lilleman!

/Malin


Jag är tillbaka!

Hoppas ni har saknat mig ;)
 
 

Dagens bästa

... var såklart när Lisa hoppade Bosse! Han var så glad, och pigg! Lisa red riktigt bra, längesedan hon red honom nu och har aldrig hoppat honom, ändå lotsade dom runt varandra på en bana på 1m-110cm, sååå kul att se! :D

/Malin


Fredag

Det har nästan varit en bra vecka.
I tisdags städade jag hela stallet, blev dock inte klar med allt utan det var först igår som jag tog tag i fikarummet som var det sista jag skulle städa. Bra har det blivit iaf.

Igår var det kvällstrav här och Lennart gick ett snabbjobb innan, han skötte sig himla bra, så nu hoppas vi på kval!

Conrad är på strålande humör och blev longerade igår, annars har han tagit det lugnt sedan starten, men ska köra honom en sväng idag.

Om vi sedan ska komma till det tråkiga så är det min jäkla fot som har förhindrat mig att rida ordentligt!
Jag stukade den för exakt en vecka sedan, skrittade på söndagen, red kort på måndagen, men när jag skulle rida dressyr på tisdagen så höll inte fotleden ihop utan jag stukade den IGEN när jag travade och red lätt.
Blev ett kortare pass då jag fick sitta ner hela tiden, på onsdagen red jag ut och galopperade och skrittade bara, igår longerades Bosse och idag ska faktiskt Lisa hoppa honom!
Han har inte fått hoppa sedan Maria var här, så jag tyckte det var dags nu, hade tänkt vara med på söndag på klubbtävlingen, men när jag inte ens kan rida lätt så känns det som att utmana ödet lite... Fotj*vel..

Bosse är på gott humör iaf, och det är huvudsaken!

Nu ska jag ner och fixa stallet!

/Malin


Tretton timmar senare

Härligt lång dag idag som började klockan 8 ute på stallet efter lite stul med bilarna.
Ut med Bosse och Lennart, skyndade mig och gjorde stallet och sedan var det bara att börja fixa Conrad inför Umeå.

Ungefär vid halv 11 rullade vi iväg, och var tillbaka ungefär vid halv 6.
Finaste Conrad gjorde ett kanonlopp och jag trodde faktiskt han skulle gå hela vägen, men dog av på upploppet och slutade 4:a. Inte fy skam det heller, nu tränar vi bara vidare! :)

Väl tillbaka i stallet blev Lennart körd drygt 1h ute i skogen, och sedan slog vädret om och blev värdelöst. Dock kunde jag inte låta Bosse stå en dag till (vilade fredag, jag stukade foten så han fick även vila lördag, och skrittade ut i 2h igår) så ut i skitvädret. Bosse tyckte INTE om min idé, utan sprang mer på tvären än rakt fram och ville knappt gå framåt. 20min senare var vi tillbak i stallet, dyngsura... Ännu surare blev jag när det typ 30min senare hade lugnat ner sig utanför, och nästan varken regn eller vind syntes till... Men men, fick ju komma hem lite tidigare än om jag hade väntat iaf. Strax efter 9 rullade bilen från stallet. 
 
Nu tänker jag sova, för det förtjänar jag!
 

Sista bilderna från Pernilla

Och här kommer dom sista bilderna, både dom sista fina, och sen slänger jag in dom bilderna som får mig att asgarva!  Haha, älskar den när han tar i med hela ryggen och jag bara flyger där uppe på och ser ut som jag ska dö, plus att han ser ut som en galen igelkott på sista bilder!
 
Tusen tack Pernilla! ♥
 












Fler bilder från Pernilla

Här kommer nästa gäng bilder, det är alla hoppbilder, vilket blev en del!
Är så himla glad att man har såna fina vänner, som är så duktiga och kan komma och förgylla en hel träning bara för att man har bilder att titta på efter! ♥
 
Foto: Pernilla Pennan Larsson

Älskade hästar

Vilken bra dag det har varit, alla hästar motionerade och stallet var lättgjort idag.

Lennart gick ett jobb på rakbanan, det första lite hårdare jobbet sedan hans "vila". Han blev dock knappt svettig, bara lite under sadeln. Haha, inte lätt att trötta ut den lilla!

Sedan fick Conrad gå ett galoppjobb ute i skogen, vi träffade på 4st rådjur, men han skötte sig hur bra som helst, han tycker det är så roligt att galoppera!

Och lite senare på kvällskvisten så tog jag ut och red ett dressyrpass på Bosse på gräset, och han var så fin! Bara satt och njöt! Red mest bara övergångar, trav-skritt och galopp-skritt, något mer behövdes inte, för han sammarbetade så himla fint idag, satt bara och log!

Ikväll har vi även varit och hämtat hö, jobbigt men nödvändigt. Nu ligger jag i sängen och tittar på P!nk live på min telefon genom iTunes Festival, bästa appen, massa bra artister som man får se live från London hela september (kanske längre?) och man ser det ju bättre än om man hade varit på plats ;)
 


 

Några bilder från Pernilla

I söndags var Maria här och höll lektion för mig och Lisa på Bond. Det var verkligen hur kul som helst, och väldigt jobbigt!

Vi jobbade mycket med både trav och galoppbommar och hästarna hoppade super. Bosse hoppade mig nästan ur sadeln och det var en härlig känsla när han verkligen tog i med hela kroppen. Hoppade något språng på 135cm och det var bara att hålla i sig!

Vi red även en lättare bana på 110-120cm vilket bara kändes roligt!

Något som också var roligt var att Pernilla var på plats och fotade, såklart är det så mycket fina bilder så jag måste dela upp dom i olika inlägg, men här kommer första delen från framridningen. Enjoy!


Foto: PERNILLA LARSSON
 
 
 

Bilder från Britta

Här kommer lite fler bilder från när Britta var här, i love them! ♥
 

Foto: BRITTA SÖDERBERG



Så mycket bilder...

Jag har så himla mycket bilder jag vill visa er, har fått fantastiskt fina bilder från både Britta och Pernilla, och jag har även lite roliga mobil bilder!


Vi börjar med dom jag med från mobilen, bara för att dom är sämst och då har ni något att vänta på hehe...
 




 Såklart går det inte att skriva något under bilderna, för bloggen krånglar, jaja! Ha så kul, på sista bilden är en död, torkade, tillplattad groda!
 
 

Ändrade planer

Dagen blev inte som planerat, alla stallsysslor är gjorda som vanligt och hade sedan tänkt köra Conrad, men när jag kom till hagen var han inte alls sugen på att arbeta, utan gick bara ifrån mig, vilket inte är likt honom.
Han ställde sig längst bort i hagen, kom springande tillbaka och ställde sig en bit ifrån mig. Jag väntade på att han skulle komma, men då vände han på klacken och gick längst bort igen. Satte mig vid vattnet och försökte vänta ut honom, men efter en kvart blev jag less, gick bort och gav honom lite massage och sedan gick jag och tog in Lennart istället, som mer än gärna ville ha min uppmärksamhet.

Imorgon blir det nya tag igen för hästarna, både Bosse och Conrad har som sagt vilodag idag.

/Malin


Liten film från hästivalen

Insåg nu när jag gick igenom datorn lite att jag faktiskt har en film från hästivalen, dock filmat med min iphone av snälla Ina. 
Vet inte hur mycket ni kan se dock.

Det här är andra klassen på lördagen, en 110cm. Han var väldigt taggad den här klassen, och lägger sig på lite i handen som det syns, men han får hellre vara så än backande. Lite synd blir att han tränger mot skänkeln vilket gör att vi får tajt på 7galoppsprång och river, samma sak tillbaka på barbapappa-hindret, men där hinner han in med hovarna.
Var mycket nöjd med den här runden iaf, då som sagt känslan är det enda jag bryr mig om. :)

Hoppas på att Annie kan lägga upp dom filmerna hon har på oss också ;)
 
 
 

Blandade bilder från sommaren

Bjuder på lite blandade bilder nu igen, denna gång är det bilden från sommaren.
 














Dagen är slut

Så var denna dagen också slut! 

Dagens första häst ut blev Conrad som jag fortsatte dressyrarbetet med, dock var han verkligen inte på humör, utan var jättepigg, stark och fjantig. Var nära att ge upp där ett tag, men är glad att jag inte gjorde det, för på slutet släppte han faktiskt till riktigt fint. Behöver dock hjälp av någon på backen, så jag kan få lite mer tips samt någon som ser hur mycket jag kan kräva av honom. Det är svårt när han bara är 4år, men kräver sin ryttare så pass mycket då det inte är en vanligt ridhäst, om ni förstår vad jag menar.

Som tur är så kommer Maria i helgen så jag får se om hon hinner med oss!
 
Sedan drog jag till ridskolan och byggde fram en hoppövning till mig och Bosse, en serie som jag hittade på hippson.
 


Fick hjälp av Annie som tur var, för dom första gångerna fattade Bosse, typ ingenting. Han brydde sig verkligen inte, och när han inte valde att hoppa över det första lilla hindret efter travbommarna, så kom vi fel på allt, men när serien äntligen satt, så gjorde vi om med en galoppbom in, och inget räcke på slutet och lät han hoppa upp sig till ca 120cm på oxern. Sista gången var han kanon, för då var han fokuserade på allt igenom hela serien och skärpte sig lite.
Imorgon har han vilodag.

Conrad ska gå snabbjobb imorgon, egentligen hade jag tänkt att han också skulle vila, men som han betedde sig idag så är det bättre han får springa av sig imorgon och vila torsdag.
 
 



Längtar

Jag längtar till imorgon! 
Då ska jag nämligen ha en hel kväll med en av mina bästa vänner Emma. Vi ska laga mat och sedan bara hänga och se vad vi hittar på!


 



En bra dag

Idag har det varit full rulle ute på stallet och alla hästar blev motionerade.

Lennart skrittades en sväng runt rakbanan bara, han tyckte dock det var astråkigt, och gick och släpade benen efter sig.

Bosse var jag ut med en skritt/travtur med Annie runt ridskolan, och han blev väldigt lycklig över att träffa Graphic igen, och började såklart skrika så fort vi red ifrån varandra..

Conrad påbörjade jag ett dressyrpass på, men fick lite ont om tid så kunde inte slutföra det som jag ville, dock slutade när jag precis började få igenom honom ordentligt, så jag tänkte fortsätta på det imorgon.
Det är en fin balans på det där, från att han är jättefin, till att han blir jättetrött och bara krullar ihop sig. Idag fick jag verkligen ut halsen på honom och han tog en bra stöd på bettet utan att hänga sig i höger handen. Han har väldigt lätt för pass och just nu är det övergångar jag försöker jobba med, så att han lätt ska komma fram i trav och inte halvpassa sig in i traven, dock tycker han det är väldigt jobbigt.
 
 
 
 

Porträtt och presentation

Här kommer tre bilder till från Britta på dom fina hästarna jag har i stallet, samt lite kort info om dom ♥
 

Lennart Viking
f. 2010 Hingst
e. Moe Odin u. Guli Moa
 
Conrads Arn
f. 2008 Hingst
e. Love You u. Ahmeida
 

Mighty Bouncer
f. 1997 Valack
Okänd härstamning
 


 
 

Bilder från Britta

Britta var ut och fotade innan hon åkte upp till Piteå igen, har fått några bilder nu så bjuder på dom så länge!
Ridpasset när detta fotades gick förövrigt jättedålig, han var pigg, tittig och ville inte alls leka dressyrhäst ;)
 

FOTO: BRITTA SÖDERBERG ♥



 


 
 

RSS 2.0