Trött

 
Tänka sig vad slut man kan bli av att hålla igång en hel dag. Jobbat halva dagen och varit funktionär resten av dagen.
Roligt att se så många fina hästar på våra nationella dressyrtävlingar under dagen.
 

Kort dressyrfilm

Tänkte att ni kanske vill se hur Bosse ser ut just nu, det var ett tag sedan, så igår var Annie snäll och filmade lite, dock blev det lite fail på slutet då han såklart inte tänkte byta galopp haha ;)
 
 
 

Hejdå Bosse?

 
 

Min midsommar i bilder

Ja, eftersom Maria la upp bilder från deras midsommar så vill jag också göra det!
Jag och Britta hade gått ihop om en fest, där alla som kom först fick en skylt med en karaktär dom skulle vara under kvällen och denna skylt hängde runt halsen, sedan på baksidan stod det ett hemligt uppdrag, den som skötte det här bäst fick ett pris!

Vi blev ca 26st som grillade och hade det trevligt, lekte lite mer lekar och jag hade verkligen den bästa midsommaren man kan ha!
 
Alla bilder är fotade av Julia!
 

 

Lite av vad som händer

Ja, trots Maria lite deppiga inlägg så vill jag hinna uppdatera lite hur livet flyter på för mig, dock är jag jättetrött och längtar efter sängen!

Hästarna fick besök av massör/kiropraktor igår, Bosse var endast lite kort i en muskel, annars så var det inget, Lennart skulle masseras och stretchas lite då han är inne i växtperiod och Conrad skulle jag fortsätta med som vanligt, då han inte har några låsningar längre.

Idag har jag motionerat alla hästar, Bosse fick gå dressyr, med lite bus i ridhuset, Lennart kördes i skogen och Conrad fick gå Häggesrundan. Dom var så fina allihopa och det är så roligt att arbeta med dom. Conrad gör framsteg hela tiden, och i tisdags var han i ridhuset för första gången. Han tyckte speglarna var väldigt intressanta, men kunde gå både i skritt, trav och galopp på sådan liten yta. 
Jag längtar efter att Maria kommer ner så jag kan få hjälp med både honom och Bosse, speciellt i dressyren.

Imorgon ska jag åka till Sundsvall och titta lite på hästhoppning, samt shoppa. Det som står på listan är en sadelgjord, sedan är det ganska tomt på listan, mest beroende på pengabristen haha, verkar som vi är en fattig familj, då både jag och Maria bara gnäller om pengar nu, men det kanske har med våran hobby att göra...?
 


 

Jag saknar honom!

Sitter och soterar bilder på datorn.
 
Insåg hur otroligt mycket jag saknar min stora fina vita  grabb
 
 
Tur att jag snart får åka ned och hälsa på honom lite :)
 

Tråkiga nyheter

På morgonen när jag öppnade mailen hade jag fått ett meddelande från Strömsholm där det stod:

 

-Beklagar detta sena besked men då vi har tillräckligt med RS hästar till SRL III kursen i sommar behöver inte era hästar användas i utbildningen.

Vill ni ha möjlighet att stalla upp era privata hästar utanför utbildningen går detta givetvis bra.

 

Blev väldigt besviken när jag såg detta både för att jag var så laddad att ta med mig Sammy i kursen och få all hjälp. Jag kan säga att det inte finns så mycket pengar undanstoppade (då bröllopet närmar sig) för att kunna betala stallhyran för honom där nere plus att det blir extra jobb att ha med honom utanför kursen.

Har ring runt hela dagen för att se hur jag ska lösa det och jag får fortsätta fundera under helgen. Synd att de ska komma med ett sådan besked tre veckor innan kursen ska börja.

 

Aja försökte att inte tänka på det så mycket och åkte ut och hopptränade Sammy på förmiddagen. Det gick riktigt bra, tränade lite på distanser på relaterade avstånd, titthinder och på slutet gjorde jag allt till en liten bana på 80-90cm.

På kvällen var jag till Hippo och byggde dressyrbana och göra klart inför helgen stora dressyrtävlingar. Kan inte säga annat än jag jag blev sugen att delta men jag har helt enkelt inte råd just nu med bröllopet och kursen som kommer snart.

 

När man såg alla otroligt snygga dressyrhästar som kom åkandes in på anläggningen kan man inte bli annat än avundsjuk på alla som kommer i sina dyra transporter, märkesutrustningar och hästar som går på summor som jag bara skulle kunna drömma om.

Själv så rinner pengarna mellan fingrarna på en och inte på de saker man skulle vilja spendera pengar på. Tex så är vill min bil tydligen bo på verkstan och tycker att det är mycket lämpligt att gå sönder var och varannan vecka.

Skulle inte vara helt fel att vinna 1miljon eller 2 på lotto eller så ;)

 

 


Bilder midsommar

Vi var som sagt ute och paddlade och vädret var helt underbart!
Totalt var vi 9st pluss hund som var ute och åkte i älven (mycket paddling blev det inte)
Vi stannade för att fylla på magarna med lunch
 Sedan flöt vi vidare igen
Nästa stopp ble på en sandstrand och vid det här laget hade några snygga brännor börjat visa sig ;)
Vi passade på att ta ett dopp för att kyla av oss även om det endast blev snabbvisiter i vattnet.
Mysig liten strand var det i alla fall som vi kunde vara helt ostörda på.
På kvällen när vi kommit fram till kåtan vi bodde i så grillade vi hela kvällen. Här syns efterrätten: Karmaliserade bananer och kaffe.
Synd bara att vi blev invaderade av mygg så det mesta skydd som gick att hitta blev tilltaget.
Ännu en snygg bränna som vi fick till!
Otroligt roligt hade vi i alla fall så vi har redan planerat in nästa midsommar igen.

Bygga upp igen

Idag passade jag på att hoppa med Sammy. Gjorde inget avanserat utan försöker lägga focus på att hitta en bra galoppkvalitet och att hitta distanser och jag kände mig riktigt nöjd även om jag endast småhoppade.

Tänkte hoppa imorgon igen och jobba mer med distanser mellan hinder och försöka hoppa en liten bana.

Känner mig inte alls i form inför kursen som startar v.29 och det oroar mig stort.

Jag kan inte göra annat än att göra mitt bästa helt enkelt!

Det är synd hur en häst kan förstöra ens självförtroende i hoppningen som denna häst gjorde även om det inte var hennes fel på något sätt. Det finns oftas en orsak till det mesta. Synd bara att det går så snabbt att bli knäckt och tar så lång tid att bygga upp igen.

Det kändes så bra sist på Strömsholm och jag blir arg på mig själv att jag inte har fortsatt att träna från det att kursen slutade.

Men det är aldrig för sent eller hur?

 


Mardrömmar

Inatt drömde jag en mardröm igen vilket har hänt ofta de senaste nätterna. Jag sover dåligt och har olika drömmar hela tiden.

Före midsommar så drömde jag om att vi skulle paddla i storm (vi paddlade under midsommarhelgen) och inatt  drömde jag om bröllopet.

 

Bröllopet närmar sig med stormsteg och det är många som frågar om jag är nervös. Än så länge har allt känts så planerat och lugnt men efter inatt så känner jag paniken komma krypande.

Tänk om inte håret blir som jag vill eller om det hällregnar hela dagen eller att maten inte räcker...

Allt snurrar nu bara i mitt huvud men förhoppningsvis blir det nog bra.

 

Mina bröllopsskor som jag köpte tidigare under veckan. Lyckades hitta dem för pangpriset för 200kr :)

 


Massa bilder från Umeå




Vissa från yran, vissa från en sväng tidigare i våras.
 

Film från Kramfors

Äntligen en film från Annie! Tjoho, här får ni se Söndagens 100cm klass, dubbelnolla och 4:e placerad alltså
10/6.

Älskar hur mycket min häst anstränger sig över hindrerna... :)
 
 
 

Lite uppdatering

Det var ju ett tag sedan jag skrev sist. Sammy hade tappat en sko i torsdags när jag hade tänkt att åka och hoppa. Då han hade lyckats få av en liten del av insidan av hoven kunde jag inte slå på skon själv utan behövde hjälp av en hovslagare.

Det är dock lite svårt att få tag på en hovslagare på midsommar så igår (måndags) kunde jag köra in till Hippo och få hjälp att slå på skon igen. Sammy fick alltså lite ofrivillig vila över midsommarhelgen, inget som han mådde dåligt över dock och jag var mest ut och pussade och borstade lite på honom.

 

Passade på att rida ett lite lugnare pass i ridhuset när jag ändå var inne på anläggningen igår. Det är skönt att i alla fall kunna rida med speglar då jag egentligen skulle behöva träna för någon.

Han var dock rätt seg från början men blev riktigt fin på slutet.

 

Idag red vi ut i skogen i regnet och han var verkligen så otroligt framåt och verkligen dansade fram. När jag skrittade fram så pep han och små bockade och studsade hela vägen bort till sandvägen. När man väl kortar tyglarna dock är han helt fokuserad på arbete.

Jobbade med övergångar och tempoväxlingar, utnyttjade vatten längs vägen för att få ut lite extra gång och rörelse.

 

Imorgon tänkte jag göra ett nytt försök med att åka in och hoppa och hoppas då att alla skor sitter kvar när jag kommer ut.

Maria


Kvällritt

Jag och Annie tog oss en tur till Hamptjärn ikväll, hästarna fick plaska lite i vattnet och Bosse var överlycklig. Vi var borta i ca 1,5h men det var mest till att skritta och sitta och snacka skit och skratta så man får ont i halsen.

Imorgon ska vi iaf dra till Cape och hoppträna - så jävla najs! Är sjukt taggad och har inte hoppat något sedan Kramfors.

Nu blire sängen, måste vara snabb imorgon, vilket aldrig brukar funka.


Spännande i skogen

Idag var jag och Sammy ute i skogen. Hade planerat ett konditionspass med intervallträning.

Det hela blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig.

 

När jag kom ut i skogen var han superfin, pigg, framåt och otroligt mjuk. Travade en bit efter vägen och helt plötsligt tvärstannande han och blev tittig.

Jag blev självklart arg på honom då han har slutat göra detta på turerna hemma som vi har ridit på många gånger förr. Trycker på honom stadigt och bestämt och han går försiktigt framåt när en älg helt plötsligt traskar ut framför oss, den stannar tittar på oss och vandrar sedan vidare in i skogen.

Fick dåligt samvete att jag inte fattat att han försökte visa att det var något farligt i skogen men blev samtidigt glad över att han lyssnade och gick på framåt för att jag sa så.

Han var dock spänd som en fiolsträng efter mötet med älgen och det tog halva ritten innan han började slappna av igen men han skötte sig dock super.

 

Imorgon ska jag in till Norrmalm och hoppträna lite var min plan.




Hejdå Moa!

Idag flyttade Moa från Solänget, blev ingen lång visit för henne, vilket är synd. Hon har dock inte flyttat så långt, utan bara till Utby, där hon nu ska få gå och bli avelsto.

Orsaken var att vi hade med henne till veterinären idag i Timrå, och med en massa små fel, så tyckte han inte att det var värt att satsa på henne, då hon är 7år och ostartad.
Synd på en fin häst, men hon är ett riktigt toppensto och har redan lämnat 2 fina föl!
image description


Helgen är över

Idag är det måndag igen.
I helgen har jag fyllt hela 26år och tänka sig att jag känner ingen skillnad.

Idag var jag och Sammy ute på en lugnare uteritt med lite dressyrande, han var riktigt fin och vi strålade ikapp med solen.
Ska försöka få lite mer foton på oss då vi åker ned till Ö-vik på kortvisit inför bröllopet v28



Ibland är det bara att bryta ihop och komma igen!

Får ta nya tag inför morgondagen och glömma kvällen träning helt enkelt :)

Tur att jag har världens bästa Sammy som ställer upp i alla lägen!


Godmorgon världen

... Det är inte en sådan underbar dag. 3h sömn och regn, och nu sitter vi i bilen på väg mot Timrå.
Pappa sitter just nu och berättar om när han tappade hästen ur transporten, kanske en historia ni skulle vilja höra? ;)

Håll tummarna för oss, Conrad känns frisk och fräsch så jag tror verkligen det är bra nu :)

/Malin


Lite bilder

HÄR kan ni gå in och kolla på bilder från helgen och se hur engagerat min häst hoppar över dom stora hindrerna ;)

Kramfors RK 9-10/6-12

Dags för ett liten snabb sammanfattning från tävligen i helgen!
Åkte ner på lördagen för att rida 90+100, då 1m alltså var lagklassen. Hade dock blandat ihop mina anmälningar lite så var anmäld till fel klass, ångrar det lite då jag hade önskat att jag hade ridit 2st 1m, men men, gjort är gjort.

Felfri i 90 var vi iaf som var en A+A, alltså rosett till alla felfria. Han var fin, tog inte i öht på hindrerna, men gjorde det han skulle.

Sedan var det dags för lagklassen där han rev ett räcke i grunden, dock blev det även omhoppning och där rev han tyvärr också. Det tråkiga var att det bara var 2 lag med, och vi kom då "tvåa" haha, skiljde bara en rivning, så det var ju synd! Men han var fin ändå!
Där var det egentligen tänkt att min tävlingshelg skulle ta slut eftersom jag bara hade köpt en 1-dagars licens, men det gällde tydligen hela meetinget, så tack vare att Annie skulle ner dagen efter, så efteranmälde jag mig till söndagens 1m.

På söndagen kändes han lite stel och lite trött, så hoppade bara fram 3gg på räcket och 1gång på oxern. Sedan jobbade jag mer med start och stopp och få honom på hugget, vilket verkade funka bra, eftersom vi gick in och var dubbelnolla, samt kom fyra! :D
Det var en kanska klurig bana för att vara bara en 1m klass, 12språng, men han orkade hela vägen, dock tycker han fortfarande att det är småpotatis till hinder, så till nästa tävlingen blir det nog upp till 110cm igen.

När den tävlingen blir får vi dock se!

Finaste kämpen ♥

Lagomt trött!

Hallå där världen!

Väldigt dålig uppdatering av mig, men vad hjälper det när jag har haft fullt upp i 3 dagar nu, nä nu ljög jag, det har varit fullt upp i över en vecka nu!

Helgen och tävlingen blir lite lätt i nästa inlägg, har inga bilder eller filmer för tillfället.

Men från och med i måndags så har jag jobbat dubbelt, först på stallet och sedan på ridskolan på kvällen som vikarie. Det är avslutningsvecka den här veckan så det är bara roliga saker hela tiden! Dessutom har ridskolan väldigt fina hästar och duktiga elever så det har, trots att det har varit långa dagar (7-21) varit väldigt roligt.

Idag har alla hästar utan Moa skotts, och Bosse går nu med tvärtå och sulor runt om, så får vi se vad som händer :)
Conrad hade besök av kiropraktorn, och nu är han helt utan låsningar i ryggen! Dessutom har han musklat sig riktigt fint över ryggen och har äntligen börjat sätta lite mer hull igen, han firade det genom att busa som tusan i hagen ikväll, kanske är det ett gott tecken inför veterinären imorgon? Hoppas hoppa hoppas(!) att han är fräsch imorgon, ska bli så roligt att sätta igång honom igen.
Lennart sköter sig som vanligt, var lite jobbig när vi mötte ryttare idag, något han får för sig ibland, men vi ska träna vidare på det.

Bosse har fått tagit det lugnt sedan tävlingen, skrittade i måndags och idag var andra dagen han fick vila, tyvärr idag p.g.a tidsbrist, men han och Moa fick gå på betet så det går ingen nöd på honom.. :)
Det var nog allt för tillfället!




Nu på lördag händer det!

Då fyller jag hela 26år.

Pust vad gammal man börjar bli, det är tur att jag är som ett barn i sinnet då ;)

Firandet blir dock på fredag då familjen får komma upp och hälsa på här i Vännäs. Imorgon blir det till att baka lite så jag kan bjuda på något gott på jobbet. Synd bara att jag måste tänka på att komma i bröllopsklänningen för jag är farlig med sötsaker :)




 


Hoppade så byxorna sprack!

Idag var jag in med Sammy till Norrmalm och jobbade lite markarbete.

Det gick riktigt bra förutom att mina byxor sprack när jag hoppade. Kunde inte sluta skratta åt det hela.

 

Tjuvtränade lite inför torsdag- fredag då jag ska vara med på hoppträning för Emma Emanuelsson. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas bara man inte gör bort sig helt, som tur är så har jag ju Sammy som ställer upp i alla lägen och hoppar så otroligt fint :)


Fina Sammy och Sandra som gör allt se så enkelt ut


Välkommen i gänget

I söndags anlände hon, Guli Moa, som alltså är Lennarts mamma!
Hon har varit lite osäker i den nya miljön men såklart väldigt snäll! Nu ska hon kollas utav en veterinär innan vi bestämmer vad som ska hända.

/Malin


Veckan som gått

Det har varit lite dålig uppdatering från min sida under veckan.

Jag har haft fullt upp med jobb och Sammy så de timmar som jag inte jobbat har jag försökt att ta igen lite sömn.

I helgen har vi varit ned och hälsat på lite släkt och också passat på att träffa prästen inför bröllopet.

Helt plötsligt kändes allt mycket mer verkligt när vi fick prova att gå upp till altaret och öva inför ceremonin.

Förstår inte hur jag ska lyckas att hålla mig från att gråta i kyrkan då jag rakt blir tårögd bara av att öva.

Nu är det inte länge kvar utan den 14juli är ni hjärtligt välkomna till Själevads kyrka kl 14.00 för de som är intresserade av att komma.

 

I veckan är det fullt upp med jobb, ska vara med på en hoppträning och på lördag fyller jag år. Dels ska jag försöka få klart de sista förberedelserna för bröllopet.


Fina Själevads kyrka!


Måste sova också

Låååång dag har det varit, men nu är jag äntligen i sängen och Bosse är rakad, nyduschad och nattad, sakerna är packade och jag är taggad!

Halv 8 imorgon ska bilen rulla, håll tummarna för oss nu då! :)

/Malin


Börjar ladda upp

Idag var det hoppningen igen på schemat, dock var det mest gymnastik idag.
Han kändes lite loj men gjorde ändå allt jag bad om, så imorgon ska han få en lite lugnare dag med longering och på lördag är det alltså dags för årets första riktiga tävling!

Längtar till att få raka, duscha och göra honom fin, det tycker jag nästan är det roligaste haha :)

/Malin


Fina vänner

Att en onsdag kan bli så rolig - fina vänner, glass och jordgubbar, sällskapsspel, dans och en massa skratt! ♥
Det är värt att missa några timmars sömn för kvällar som denna.

Gammal bild från halloween i Piteå

Skogsmulle

Igår när jag skulle rida Sammy dök Emmeli upp med sitt fina sto Ina så vi passade på att hänga på dem ut.
Det är så sällan jag rider tillsammans med någon så det var trevligt med lite sällskap.
Vi passade då på att träna lite på att hoppa över diken och det gick faktiskt riktigt bra trots att Sammy hoppade både höjd och länghopp över men han tvekade då inte ett ögonblick. 


 


Titta vad jag har fått...

Det är många som kommer fram och pratar med mig om Sammy vilket är otroligt roligt.
Han är ju en häst som syns då han har otroligt fin utstrålning.
Fick tippset av en dressyrdommare på Hippo som hade sett en film på honom då han var till salu på elitauktion i Tyskland som hon skickade till mig.
Är himla roligt att titta på och man har något att sträva efter. Dock kanske man inte rider i sådant tempo i ett dressyrprogram direkt.



Visst är det en otroligt fin häst jag har fått låna ;)


Min fina!

Åh, vilken lyckad hoppträning!
Hoppade bana idag inför helgen och det kändes så himla bra! Hittade en galopp som jag undrar vart jag har haft den gömd de senaste halvåret med idag satt den verkligen som en smäck och det kände jag redan under uppvärmningen.

Nu till helgen ska jag dock fokusera lite mer på min noggranhet, det var lite slarv med vägarna idag om man ska vara petig och jag önskar jag hade sett ut distansera tidigare, men det är om jag ska vara petig!

Fina fina häst!!

/Malin


Idag ska det hoppas

Tisdag är det idag för er som inte har koll, det betyder även hoppträning, dock är jag i början av en förkylning så vi får se hur min kraft och ork ligger till idag.

Jag måste dock ta och sätta lite fart nu, Lennart ska köras och Conrad skrittas.

/Malin


Nu är det gjort

Nu är ansökan inskickad!

Tror inte att det kommer att hända men drömma kan man ju.....


Soligt och fint

Idag har jag Sammy fått gå ett litet lugnare dressyr pass.  
Han kändes riktigt fräsch och fin, det finns lite mer energi nu när han har fått sova inne de senaste dagarna.
Imorgon tänkte jag försöka hinna gymnastikhoppa lite.
Nu ska jag snart åka iväg till jobbet.





  

Klättring på dagens schema

Idag körde jag bort till Norrmalm och red ut och klättrade i sandtagen.

Det var första gången jag red dit bort med honom och efter den hårda vinter som det har varit så låg det många fallna träd efter vägen så vi passade på att hoppa över allt vi kom åt.


Kändes som att han har blivit lite tuffare då han utan att titta skuttade över allt som jag styrde på. På banan är han inte tittig på bommar och hinder men när man är ute i skogen så blir det lätt stop och att jag måste övertala honom över saker.

Så var dock inte känslan idag utan han tyckte att det var rätt roligt.


Han tyckte då mindre roligt om att klättra då efter 5min flåsade han som en liten ponny som vägde 50kg för mycket.

Klättrade inte så länge då det är rätt djup sand och han är inte så van vid det ännu. Det är dock superbra träning så jag ska försöka ta mig i kragen och kunna ta mig dit en gång i veckan.





Backe upp och backe ned blev det i dagens träning




På väg hem

Trots dåligt väder så har helgen varit allt fin. Bjuder på lite bilder nu när vi sitter i bilen på vägen hem.

/Malin

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1030197/images/2012/pic_205129222.jpg" class="image">


Lördag

Idag var jag först ut till ridskolan och hade lektioner. Är otroligt roliga elever att ha på lördagar, idag hade förberedande hoppning på schemat vilket gick bara fint.

 

Tittade sedan en stund på hopptävlingarna men då det var så dåligt väder och jag inte hade någon mat i magen så bestämde jag mig rätt snabbt att åka hem. Roligt dock att få träffa på några bekanta ansikten som man inte sett på ett tag.

 

Var verkligen inte på ridhumör då vädret var otroligt dåligt men så är det ibland och när jag väl tog mig i kragen tänkte jag inte så mycket på vädret.

Red ut bort till sandvägen och jobbade med konditionsträning. Han var otroligt fin idag!

Var inte fören jag kom in i stallet igen som jag kände mig som en dränkt katt men det var det värt.

 

Imorgon har jag en hel ledig dag. Tänkte köra bort till Norrmalm och klättra lite i sandtagen.


Så här söt var Sammy när jag skulle hämtade Sam-Sam i hagen i onsdags.


Slutet av veckan

Har haft fullt upp hela veckan och känner att motivationen att blogga har inte varit på topp.

Har jobbat extra mycket under veckan vilket har varit otroligt roligt, dock har min röst som aldrig brukar bli påverkad känts lite ansträngd under dagen. Fast efter 28lektioner under en vecka så har den väll all sin rätt till lite vila nu under morgondagen.

 

Sammys vecka har sett ut så här:

 

Måndag: Vila efter tävlingen. Blev endast lite mys och pyssel.

 

Tisdag: Körde in till Norrmalm och gymnastikhoppade lite. Då de hade börjat sova ute från söndagen så var han otroligt slö. Det tar ju lite tid att ställa om sig.

 

Onsdagen: Uteritt barbacka. Galopperade lite på ängen och hopp och skutt hörde visst till gångarten vi red. Satt mest och skrattade då det kändes som att vara tillbaka till ponnytiden. Han är så snabb och smidig utan att försöka kasta av en utan det hela är helt enkelt av glädje.

 

Torsdag: Tog med Sammy till Hippo och hoppade för Kerstin på förmiddagen. Hade lite svårt att hitta galoppen då han kändes lite matt och tappar bjudning så fort jag kommer in på banan. Blev dock bra på slutet och det är den känslan jag får försöka ta med mig. Hoppade en bana på ca 1m. Har inte hoppat han så mycket ännu men det kommer nog att bli bra med lite träning.

 

Fredag: Blev även här en lugn dag och vi var ut på en promenad i ca 40min och han fick jogga lite lätt på lina i skogsgläntan.


Sammy passar på att få beta längs vägen på promenaden.


Den enda jag säger föralltid till

Jag älskar dig


BILDBOMB 4 - Övriga bilder 31/3


Foto: Pernilla Larsson

RSS 2.0