Torsdag

Idag är det Tors dag, ja Torsdag alltså..
Detta innebär:
- Att Bosse är min från idag till på tisdag
- Att jag ska ha Marias lektioner idag, på måndag och på tisdag
- Att jag har blivit jävligt förkyld så jag typ vill avlida.


Tack och adjö.

Veckans första dagar

Jag vet att den här bloggen är otroligt tråkig just nu, men det beror på att jag inte har någon häst mån-ons och dessutom så hade Maria honom hela helgen...

Dock är han min nu i helgen! - woho!! :)

Ja, så... over and out


/Malin

Det börjar bli najs

I tordags hoppade jag Erik och Bosse och det gick superbra med båda två!
Hoppade bara gymnastik med dom, och att hoppa på volt är nog än sålänge den bästa övningen jag har ridit med Erik, för den tog verkligen på honom. Lyckades dock tagga upp honom ordentligen så när jag hoppade en övning på börjt spår senare med inslag av att korta och länga galoppsprången kändes det bra att faktiskt få ta tillbaka honom för en gångs skull och kunna lägga honom mer rätt på hindrerna, än när han inte vill gå fram alls :)

Hoppade samma sak med herr Bo, fast hoppade lite hörgre på slutet vilket direkt gör han mycket piggare, och kände att man nog måste börja hoppa upp honom lite mer, för nu bli han så fort det blir lite högre, mer galen och inte lika försiktigt, precis som han har varit förut, inte i sommras dock, då var han perfekt!

Red igår ut med Amanda på Erik, två varv runt travstigen, tack och lov utan något möte med några älgar.
Jag är faktiskt rent ut sagt less på dom där jävla älgarna som blivit nedskrämda av älgjakten men ändå aldrig kan ta sig därifrån p.g.a av botniabanan, daaaaamp... hatar älgar...

/Malin

Gårkvällen, inte längre ett minne blott

Hahaha, fy tusan vilket ridtur det blev igår med Lisa.
Riktigt riktigt galen! Vi red först bort på andra sidan botniabanan och vände tillbaka.. Dom var slöa.. tills vi vände tillbaka, haha. Red sedan ett varv runt travstigen och skulle galoppera upp för dubbelbanorna.
Lisa fick vara lite före med Fille som var asseg, men så fort Bosse kom upp jämmsides blev det en helt annan ponny.. Fille sprang så jäääääääävla fort, benen gick som trummpinnar och både jag och Bosse blev helt chockade - haha! :)
Efteråt släpte vi dom på plan och lika mycket damp på, iaf på Fille.. Han sprang runt runt runt oss i full fart, Bosse sprang efter och undrade vad som höll på med. Haha, så himmla ful :)


Men nu ska jag skynda mig iväg.. Ska ut till stallet och hoppa Erik och Bosse :)


/Malin


Inte då

Jag får ta tillbaka det jag sa.. blir inget sundsvall imorgon, hon som skulle kolla hans ögon hade blivit sjuk.
Men nu är frågan, det är en massa andra hästar på ridskolan som också är blå i ögonen.. är det inget fel på honom.. eller?

HJÄLP OSS!!!! (Om ni kan..)

/Malin

Dessa tider

Åh vad jag hatar vädret som är ute just nu.
Det är en sak när det är varmt en del under dagen, men idag är det ju bara skitväder rakt igenom..
Nu hinner inte marken tina upp det minsta, så vad fan ska man rida då? Dessutom är det askallt!!
Jag hatar verkligen kyla, och jag gillar inte vintern heller, men den är ändå bättre än när det bara är kallt och hårt i backen och man inte kan göra ett dugg.
Nej usch och blä!

Ska ut till stallet efter skolan och hjäpa Maria att byta däck på transporten, vi ska nämnligen med Bosse till Sundsvall imorgon och kolla upp han ögon, äntligen! Han har troligtvis inte samma sak som Larix och Ramera, eftersom han bara är blå på hornhinnan och inte i iris och är inte heller "grådammig" i hela ögat.
Aja, vi får se imorgon..


Ha en bra dag!
/Malin

Film

http://www.youtube.com/watch?v=Al0q4RN9kC4

Tänkte bjuda på en film här från 2008 om det funkar.. enjoy :)

Kom nyss på en sak

Mitt förr förra inlägg var mitt hundrade inlägg på den där bloggen.
Haha, grattis på den! :)

Damp öhh häst?

Fattar verkligen inte vad det var med min häst idag!
Hade tänkt mig en skön tur i skogen, drog på hackamoret och dressyrsadeln och kände mig allmänt slö.

Blev det en lugn och skön ridtur?
- Onej!!

Vi hann komma till Hägges rakan vid E4an, då skulle han inte ta ett steg längre! Han bara stegrade och kastade sig åt sidan. Jag försökte med alla metoder jag kunde komma på, vara lugn, bedjande, förbannad, mjuk - ALLT!
Det slutade med att jag fick backa honom hela rakstäckan... pinsamt... Bilarna måste ju undrat vad jag höll på med..!?

Red runt rundan med en massa smackningar och beröm på en häst som var spänd som en stålfjäder.. Sedan gjorde han samma sak när vi skrittade ner för Vitsjöbacken också. Han fick för sig att det var någonting bakom en kurva och blev helt galen, stegrade och kastade sig. Jag höll fan på att få ett psykbryt...

Mötte även Maggan med Troll på vägen tillbaka och fick höra om en älg som stod på andra sidan Botniabanan (mot ridskolan) och åt lugnt ur en buske när hon hade ridit förbi.
Jag såg den dessutom när jag tittade över planket. Kuuuul tänkte jag.
Men han skötte sig faktiskt nästan hela vägen tillbaka till ridskolan, det var sista kurvan han vägrade gå i för dom hade kapat träd och han blev livrädd för en katt som kom springade, men ändå, vi kom levande tillbaka.. Dock med lite hjärtklappning.



Men på tal om älgar. Ridskolan MÅSTE verkligen ta tag i det och fixa någon som kan skjuta dom innan det händer någon allvarlig olycka!! Älgarna är inte alls rädda för ryttarna eller hästarna längre, men det säger ju inte att hästarna inte är rädd för dom... Det är väl ändå en verksamhet som ska bedrivas? Ska ryttarna inte våga sig ut längre p.g.a älgarna?

/Malin

trött, tröttare, tröttast

Sitter här och lyssnar på Lady Gaga på spotify på Marias dator. Ja det är helt sjukt hur bra spotify är. Har inte laddat ner en ända låt sedan den här tjänsten kom!

Well well, sitter som sagt vid Marias dator, jag brukar vanligtvis sitta vid våran stationära, men där sitter min kära bror och tittar på hockey just nu, så då snodde jag hennes. Skulle aldrig själv kunna äga en egen bärbar dator, jag kommer verkligen inte överäns med dom!! Men dom är sjukt sköna att skriva på faktiskt...

Är sjukt trött idag! Klev upp och gick till skolan som vanligt, slutade vid lunch och åkte ut till stallet, tänkte passa på att rida när det var ljust och förhoppningsvis mjukt i backen, eftersom jag ville hoppa Bosse-mannen!
Sagt och gjort, jättehärligt väder och den stora uteplanen var perfekt!
Hoppade med lite trav och galoppbommar och skulle först rida lite brutna svängar, men jag hade ställt allt lite konstigt (hehe) så jag fick hitta på en annan övning istället.
Han var iaf superfin och hoppade ett enkel hinder på 1m, var sjukt nervös när jag red mot det, för sist vi hoppade enkel hinder var han jättekonstig, vägrade och höll på.

Det har jag inte berättat för er, men jag hoppade honom inomhus för snart 3veckor sen och skulle bara träna en enkel kompination, men så fort jag inte la honom 100% rätt på hindrerna vägrade han, vilket var sjukt konstigt.... Eftersom han ALDRIG vägrar, borde jag egentligen bara ha hoppat av och tagit in honom, men man vill ju inte ge sig när det går dåligt... Men slutade med ett bra språng. Fick sedan veta att han hade stegrat över i hagen så det var egentlien inte så konstigt.. Sedan dess har det aldrig varit några problem, men det kändes ändå jobbigt att ge sig på enkelhinder igen när det gick så dåligt sist, men det är alltid saker man måste övervinna, idag var det detta!

Ringde sedan Ann och frågade om jag skulle passa på och hoppa Erik också, så jag tog ut honom och körde lite samma övningar med honom. Han var sjukt seg idag och ville bara krypa ihop när jag krävde något av honom, men han har ändå blivit mycket mycket bättre. Nu hoppar han allt man styr på, bockar inte och drar inte iväg när han kommer fel på hinderna. Han hoppar dock inte med världens bästa teknik, men det kommer nog, han är ju trots allt hopphäst i grunden :)

Sedan hjälpte jag Lisa att tömmköra Fille och han var verkligen jättefin. Det är synd att man inte fick rida ponny längre än man fick, men samtidigt, då skulle jag aldrig fått äga världens bästa häst - Mighty Bouncer! :)

Oj vad långt det blev.. säger ju att det är sköna tangenter.
/Malin

Lite bilder

Först och främst måste jag tacka för kommentarerna, inte ofta det händer något här på bloggen, trots att ni är några som läser :)

Hade ju lovat att visa er bilder från när Pernilla fotade när jag hoppade Bosse förra onsdagen, har fått dom nu så jag slänger upp några.

Alltså,
Foto: Pernilla Larsson
www.pernillalarsson.se

(klicka på dom för att se dom större)






Jag får dessutom ursäkta min sits, haha..

/Malin

i miss you


2006


2007



2008


Saknad

Ibland kan jag finna mig själv sittandes och titta på bilder av henne. Den bruna skönheten med dom finast ögonen i världen.
Idag fann jag filmer på henne och jag började gråta.

Jag kommer aldrig få se henne igen, aldrig sitta på henne rygg, eller pussa hennes mule..
Jag ångrar att jag inte filmade henne dom sista dagarna som hon vandrade på våran jord...



/Malin

Jag är så sjukt jävla nöjd...

... med min häst idag!!

Jag klev upp halv 8 imorse och vid 8 for jag och hämtade Borgis för att ta med henne till stallet, hon hjälpte mig att knoppa (väldigt uppskattat!), och jag skulle starta först så vid halv 10 tog jag inte Bosse-mannen i ridhuset och började värma upp, han kändes fin, men lite slö, och jag som HATAR att starta först, hade dessutom fått stressa ordentligen så nervös var jag allt på toppen av allt, red LC:n och kände att det gick väl inte sådär superbra och vi slutade på 60% och på protokollet stod det ungefär som det kändes, lång och lågt och lite slött.
Och nu erkänner jag här och nu i bloggen att Mighty Bouncer inte går att rida på kort bana!
(Jag har hela tiden envisats med att det visst minsann går, men man hinner ju inte vända!)

Slutade iaf typ delad 5:a eller något tror jag i den klassen.

Sedan var det ett tag tills det var dags att starta LB:n som jag startade 4a i, red fram lite ute, men det var stenhårt i backen, men red ändå upp honom lite i formen och försökte att bara rida fram lite, men effektivt med massa pauser så att han skulle orka.
Red igenom hela programmet och jag var så jävla NÖJD när jag var klar!! Han gick SUUUUPER! Kändes som vi gjorde alla vägar precis där dom skulle gjorts och när vi gjorde galoppökningarna tog han verkligen i!

Gick och skrittade av honom ett tag och väntade på resultatet..... 67%!!!!!!!!!!!
Jag trodde fan inte mina öron, först tyckte jag att jag hörde 67, men det kändes så mycket, så då trodde jag 61, men sen var det 67 iaf. Gick runt med ett leende upp till öronen resten av dagen (vill säga, resten av klassen som slutade fyra... jag själv hade startat runt 12..)
Slutade iaf 5a av ca 30st startande och jag var sååååå nöjd!

Har ju inte tävlat dressyr på Bosse på ca 1 ½ år :)
Det var iaf min tredje tävling för året och kanske den sista större... höhö...

/Malin


Gammal bild på älsklingshästen <3

i love him

Jag älskar min häst så himla mycket och ibland önskar jag att jag bara kunde ha honom i garaget så jag kunde gå ut till honom så fort någonting kändes svårt. Han är verkligen min bästa vän, som jag kan lita på i alla lägen.

Imorgon är det tävling, jag är inte ett dugg taggad, och jag vet inte ens om jag ser fram imot det längre som jag gjorde tidigare. Och det är inte hästens fel!



Säääääääämst

HAHAHAHAHAHAH Hade Marias lektioner igår, teori var det och då kan man ju tänka: Då kan det ju inte annat än gå bra?
- Svar NEJ! Haha jag var så jäkla dålig!! Kunde inte prata ren svenska och kände som jag pratade om saker utan mening.... DAAAAAAAAAAAAAAAAAAMP!

Jag är glad att jag aldrig ha velat bli ridlärare och kommer fan heller aldrig utbilda mig till det, jag suger på det... verkligen!! Hahaa !

Världens mest underbara hästar?

Efter en gårdag med slit och släng i skogen, kändes det riktigt tungt att åka ut till stallet, men när man väl kom igång så gick det ju riktigt bra.

Hoppade först Bosse och Pernillis kom och fotade, (så ni lär få se bilder sen) och han var tack och lov sig själv igen, hoppade 110 och han bjöd på allt och busade och hade det trevligt.
När jag väl höll på att skritta av honom så blev han helt plötsligt asrädd för Pennan fotoväska så han typ stegrade och galopperade ifrån den.. fattar inte riktigt men men, haha. Och sedan är han så klart inte rädd för den när man väl försöker skrämmas lite med den.. Jaja, han har sina upptåg han med :)

Sedan hoppade jag Erik. Han kändes riktigt fin under uppvärmningen och då ska vi inte tala om själva hoppningen!
Vilken pärla! Så fin har han aldrig varit! Hoppade en oxer på 1m och han skötte sig utmärkt, bytta galopp över hindrerna och försökte rätta sig när han kom fel och var mycket, mycket bättre på sin avståndbedömning, vilket för 4veckor sen var helt katastrofalt för att vara en gammal hopphäst...
Ann blev också jätteglad när hon hörde det så vi ska försöka sikta in oss på en klubbtävling lite senare i år och se hur det går :) Ska bara träna mer avståndsbedömning och testa hoppa bana och sådant så han inte helt plötsligt får för sig att vägra...

Supernöjd åkte jag från stallet iaf!

/Malin

Hela dagen

Ja, idag har 10h spenderats på stallet, först med stalltjänst, sedan har jag för en gångs skull TITTAT på tävlingarna, UTAN att vara funktionär! Och jag har kommit på att det var faktiskt ROLIGT! Haha :)
Jättemånga duktiga ekipage idag och Electra och Julia hade ju tävlings debut, så otroligt söta!!

Sedan släppte vi ihop Bosse och Fille och dom tyckte det var kalas kul och försökte börja leka med varann, det såg dock rätt fult ut då Bosse pep och slog med frambenet och träffade Fille rätt på bogen.. 4sek senare Fille: Eh.. Vad gjorde du? Bäst jag backar....

Imorgon blir det halv stalltjänst igen med mockning och sedan ska jag tusan sova... Vi ska även raka herr Bo och jag ska väl rida, förhoppningsvis hoppa, fast inte tävla :)

/Malin

Jaha?

Jag har aldrig varit så rädd som jag är just nu..


LÅT DET BLI MÅNDAG!!

RSS 2.0