Tiden bara rinner iväg nu i veckan.

Igår så fick hästarna jobba på lina.

Sune fick för första gången gå lös inspänning och skötte sig super. Han som var så hisspig när han kom kunde jag nu longera även om andra ekipage kom och hoppade en serie precis bredvid oss.

Hur cool som helst.

 

Annat kan jag säga om min egen häst som hoppade och skuttade så fort han sprätte lite grus på väggen. Efter ett tag lugnade han dock ned sig och började arbeta.

 

Idag så har jag ridit för Kerstin på morgonen och fick jobba rätt rejält då han var lite matt för dagen. Kan säga att jag i alla fall får lagomt med benträning nu när jag rider honom utan stigbyglar.

Problemet är dock att få honom att bjuda i övergångarna och kunna sätta sig lite extra men det kommer nog så småningom.

Vi jobbade framdelsvändningar, skänkelvikning och övergångar.

 

Fina Sam-Sam!
 

Ingen vila här inte!

Började dagen med utsläpp av hästarna innan jag började jobba.

På jobbet började vi med morgonstalltjänsten som gick i rasande fart.

Red sedan Sammy för Kerstin och jobbade lite markarbete. Provade en ny sadel som jag nu lånar på prov ett tag för att se vad Sammy tycker om den.

Han kändes lite matt idag men jobbade ändå på rätt fint, piloten på måste bara koncentrera sig på att inte bli överexalterad över att det kommer fram lite bommar framför näsan.

Min häst hoppar dock SÅ HIMMLA BRA!

 

Det är viktig att inte slå i tycker Sammy.
 

Kan inte låta bli att le när han tar i allt vad han kan och hoppar som det vore 1.10 när bocken bara är 50cm hög.

Måste jobba med att utnyttja kroppen lite mer och våga hålla ihop galoppen så att jag inte rider på för mycket fram. 

Var dock otroligt roligt att få hoppa lite och det tyckte nog både han och jag.

 

Sedan var det bara in och byta till lilla Sune som fick gå ett lugnare pass i skogen idag med farbror Jackpott med Jenny som sällskap.

Han skötte sig galant och tycker faktiskt allra bäst om att vara först.

 

Snodde en bild från Jenny igen då hon är mästerfotografen!
 

Sedan åkte nästan hela personalstyrkan ut på lunch på travet och för att se en av våra kollegor starta med sina hästar. En vinst blev det till och med med ena hästen och det var väll tur när hela hejaklacken stod och hoppade av spänning.

 

Efter lunch var det intag av hästar. Red sedan Lucifer som jag även red förra veckan. Han var mycket mer med på noterna vad jag ville idag.

Jobbade med att få honom loss i sin stora kropp och att han skulle hitta sin egen balans och styrka att bära sig själv istället för att jag ska sköta allt jobb.

 

Hade sedan kandaranpassning på några av hästarna som tog mycket längre tid än jag tänkt.

Avslutade jobb dagen med att hinna sitta en liten stund på kontoret med lite planeringar.

 

Gick sedan ned och mockade, satte hästar i skritten och tog in båda hästarna. Har ansvaret lite för Johannas häst nu när hon är nere i Skara denna vecka vilket fungerar super. Skönt när man kan hjälpa varandra.

 

Innan jag åkte hem för dagen var jag med på ett yoga pass för ryttare som hålla på Hippo några tisdagar framöver.

Var väldigt skönt då jag kände av lite träningsvärkt som man fick hjälpa att stretcha ut så förhoppningsvis har man inte allt för mycket träningsvärk imorgon.

 


Början på veckan

Idag var det alltså måndag igen.

Sammy fick vila idag då han jobbade på rätt bra förra veckan och måndagar är rätt bra att ha som vilodag. Han fick istället bara gå i skritten i en 40min.

 

Hjälpte under dagen ett ekipage som jag har börjat träna regelbundet och vi hade bestämt att jag själv skulle få sitta upp och rida honom denna gång för att få en bättre bild hur han var att rida.

Känslan var rätt lik vad jag hade föreställt mig och det var en superfin häst även om han absolut inte var lättriden.

Jobbade på ett bra tag men tillslut så började det släppa och han förstod bättre vad jag var ute efter.

Riktigt trevlig grabb även om jag fick svettas lite.

 

På eftermiddagen så blev det Sunes tur att få jobba lite. Detta var första uppsittningen efter vintervilan. Longerade honom lite innan jag fick hjälp av bästaste Jenny för att sitta upp och tur var väll det för han måste ha glömt allt vad som hette stå still vid uppsittning att göra.

När väl det fungerade så var det ing problem när jag satt på.

Skrittade och travade något varv åt var håll och sedan och han fick gå in.

 

Mina elever var så otroligt duktiga på lektionerna idag! Jag var dock mindre duktig när jag skulle kolla om ett hinder var rakt,  backar bak och snubblar över travbommen som jag precis lagt ut och ramlar snyggt på röven.

Ett gott skratt förlänger livet i alla fall :)

 

Snodde denna bild från Jennys hemsida så ni får se hur duktig han är lilla Sune!
 
 

Söndags kväll i stallet

Känns som att jag senaste tiden bara sagt hur underbar häst jag har och jag säger det igen.

 

Idag så var vi ut en sväng i skogen, tyvärr var underlaget lite löst på vissa ställen så det blev inget hårt pass. Han brukar dock lätt vara spänd när det är mörkt ute och då blir han gärna lite snabb och springer bara. Idag jobbade jag dock med att ha lite passage känsla i traven så som vi jobbade korta bitar under veckans dressyrträning.

Det hjälpte otroligt mycket och han väntade på mig men med mycket tryck men i en lugnare takt.

Kom på mig själv att bara sitta och le.

Med mycket klapp och beröm så tyckte han själv att han var kung och växte ytterligare lite.

 

 

 

 

 


Sammys vecka

Sammy fick verkligen vara dressyrpålle denna vecka:

 

Måndag:

Vila

 

Tisdag:

Dressyrträning för Kerstin. Jobbade med skolor, övergångar och förvänd galopp.

Han var riktigt fin och jag fick riktig bra hjälp framför allt med förvända galoppen som jag har lite svårt att få till.

 

Onsdag:

Skrittade ut en lugn runda i skogen då jag fick reda på att vi skulle få möjlighet att vara med på dressyrträning för Anna Hedbys torsdag och fredag.

 

Torsdag:

Dressyrträning för Anna där vi jobbade mycket med att få igång bakbenen och att han skulle bli kvick i galoppen och hitta en lugn trav med tryck. Väldigt nyttig träning men det jag blev mest positivt överraskad till var att jag hade bjudning från början till slut. Red utan sporrar då han har problem med skav lite här och var, och han lyssnade riktigt bra även om jag inte får exakt samma effekt som med sporrarna.

 

Fredag:

Red lite på samma sätt men jobbade lite mer med förvänd galopp och ryggningar. Bara jag har styrkan och koncentrationen att orka sitta rätt bli allt riktigt bra. Anna tyckte att det var en superfin häst som hade stora utvecklingsmöjligheter. Han behöver bli starkare i grunderna men är väldigt lydig och att han försöker hela tiden. Nu ska vi bara hitta en sadel som går att rida i också så går det att träna ännu bättre.

 

Lördag:

Skrittade ut en sväng i skogen, eller jag försökte i alla fall. Sammy ville knappt ta en skrittsteg utan hoppade,skuttade och pep mest hela vägen. Han var så glad att få komma ut och slippa dressyren som han tycker är så tråkig.

 

Söndag:

Nu är jag alldeles strax på väg ut till stallet för att ta ett träningspass ute i skogen i mörkret. Då jag har intaget idag så vill jag att de ska få vara ut ett bra tag. Är lite jobbigt på helgerna då jag bor så långt ifrån. Blir till att bara åka ut till stallet en gång per dag för att få ihop det ekonomiskt.

 

Längtar tills det är sånt här väder att rida ut i!
 

Är för trött

Är helt slut i både huvud och kropp efter en intensvi vecka.
Så därför får ni uppdateringarna imorgon
 
 

Dagens hoppning

Dagens hoppövning
 

Trots strålande sol och klarblå himmel så tog jag mig och Bosse ett pass i ridhuset på förmiddagen. 
Jobbade först lite med klockan, alltså fyra små hinder på volt. Han var mycket bättre i höger varv än i vänster, så måste fortsätta kämpa på med vänstersidan. 
 
Sedan hade jag en övning i mitten med en galoppbom, 6meter, räcke 3meter galoppbom. Jobbade först bara med ett kryss, och hade då lite kortare avstånd till bommarna. Han var mycket fin här, blev lite väl taggad dock när jag höjde upp, men annars är jag mycket nöjd med honom!
 

Fint väder och fin häst!
 

Saker som hänt sen sist

Ja, och plötsligt så försvann allt det där löftet om att jag skulle blogga mer...

Det som hänt sedan sist.
 
Torsdag 17/1
- Lollo kom till stallet och vi tog Sammy och Bosse till ridhuset och hoppade lite. Det blev bara småhinder men en massa språng och vi jobbade med volter och S-båge. Hästarna var jättefina!

Fredag 18/1
- Maria kom hem från utlandet på torsdagen, så under dagen red vi ut på Bosse och Sammy, trots -25minus så var det mysigt!

- Jag och min pojkvän flög ner till Göteborg.

Lördag 19/1
-Såg P3-guldgalan live i Scandinavium, det var huuuur roligt som helst! Massa bra artister, roliga skämt och helt enkelt bara perfekt!
 
Söndag 20/1
- Vi missade flyget hem, och fick ta tåget istället. Kom hem klockan 8 på kvällen istället för 12 på dagen som vi skulle gjort.
 
Måndag 21/1
- Tillbaka till arbetet, både Conrad och Bosse gick Häggesrundan, Conrad drog dock rockarden, det gjorde inte Bosse. 
Allsvakker provade jag ta till rakbanan för första gången, han skötte sig super och vi provade på att galoppera, och han tog båda galopperna!
 
Tisdag 22/1
- Bosse gick ett dressyrpass i ridhuset och var kanonfin när jag väl orkade rida honom hela vägen. Känner att jag tappade mycket muskler nu på slutet, så dags att börja ta tag i sig själv igen.

Onsdags 23/1
- Både Conrad och Lennart körde jag intervaller med, dom båda var riktigt fina! Allsvakker var på rakbanan igen och vi övade lite mer galopp, vilket han tyckte var superskoj så han provade på att sparka bakut lite.
Bosse gick en kort uteritt där han var väldigt fin!
 
Kort och gott så är det vad som hänt den senaste veckan. 
Det kommer snart ett inlägg om dagens hopp-pass!

Här kommer lite bilder från min instagram:
 

 
 

Dagens träning

Red min fina häst för Kerstin på morgonen och han var riktigt fin och glimtade till lite emellanåt.

Joggade fram lite självständigt och stämde av med många övergångar och han kändes rätt fin redan från början.

 

Fick sedan jobba med rida öppna i skritt efter långsidan och sedan fatta galopp ur det och göra ett avbrott på andra långsidan. Hade lite svårt att få till fattningarna perfekt varje gång då jag lätt tappar bjudning i öppnan och då blir det svårt att få till fattningarna.

Fick dock till några riktigt bra också om jag bara har honom inom ramen i bjudning hela tiden, öppnan hjälper dock till så att han satte sig riktigt bra i fattningarna.

 

Pustade en stund innan vi gick över till att rida skänkelvikning på hörnlinjen vilket flöt på rätt bra.

Avslutade med att träna lite förvänd galopp som jag har rätt svårt för då han har så himla lätt för att byta. När jag har tungan rätt i mun och kan ha honom avspänd men ändå tillräckligt mycket bjudning så fungerade det bra. Fick dock till några bra och gav mig sedan. Måste sitta stadigt på träning innan jag kan rida det på tävling.

 

 

Gick sedan en promenad med Sune på eftermiddagen då han fick ta bort några vargtänder förra veckan så får han vara bettfri denna vecka. Tänkte dock att vi kunde träna på andra sätt istället då vi inte kan fortsätta med ridningen.

 

Min fina grabb!
 

 

 

 


Är åter tillbaka i vardagen

Nu är jag i verkligheten igen.

Kan inte fatta att jag förra veckan var i 25graders värme och idag är tillbaka i 19minus.

Eller ja i Vännäs i alla fall för det är en kallhåla i jämförelse med Umeå.

 

Idag har jag haft fullt upp från morgon till kväll och då jag är lite smått febrig känner jag mig helt tom i skallen.

Tycker att jag inte hann med något alls under dagen och ändå så gick den så snabbt förbi.

 

Sammy fick vila idag då han gick en liten banträning igår plus att jag inte kände mig helt 100.

 

Det kommer förhoppningsvis lite mer uppdateringar imorgon för nu måste jag verkligen sova!

 

Vi hittade en ny kompis på semestern

 


5 av 5

Idag blev det en lång dag. 
Vi var och hämtade höslilagebalar till hästarna igårkväll, så det blev lite struligt imorse att lämna tillbaka bilen och släpet, men skönt att ha det gjort till helgen.

Började sedan med att rida Conrad strax efter 10. Red lite dressyr på defileringsvolten och han kändes fin, hjälpen jag fick av Maria var verkligen guldvärd. Sedan skulle jag galoppera runt lite på inneplan, då la han dock tungan över bettet haha, men duktigt var han iaf.

Därefter kom Henke och skodde Sammy som skötte sig jättebra. Efter det tog jag lunch och åkte hem, tillbaka ut igen vid 2 tiden och tog Sammy till ridhuset för att hoppa. Dock var det bokat på ena sidan och privatlektioner på den andra, så ja... det fick bli dressyr helt enkelt!
Efter ca 40min dressyr gav jag mig, han var riktigt fin, men lite seg då och hade inga sporrar och bara hoppspö, så hade inte så mycket till hjälp, då valde jag att rida ett varv runt travstigen istället och sedan hem. Var borta allt som allt 1,5h med honom, vilket nog var bra för honom.

Sedan när jag kom tillbaka  var jag egentligen jättetrött, men kämpade på och tog tag i Bullen (Allsvakker) red honom själv för första gången, och han var jättedukigt! Både skritt och trav, samt att jag skrittade runt lite på stallplanen där han inte har varit förut, men han skötte sig super och var riktigt pigg. Red lätt för första gången i traven också istället för att stå upp och det hade han inga problem med det.

Därefter hade jag egentligen bara Bosse kvar. Tog ut honom på lite intervallträning på rakbanan. Red bara fyra stycken allt som allt, och han var riktigt pigg och glad, men samtidigt lydig och fin. Älskar verkligen att bara få stå upp och låta honom rulla på, han tar för sig så himla fint då!

När jag var klar med Bosse var klockan strax före sju, och eftersom jag inte vill fodra före klockan 8 bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde köra Lennart ändå, trots att han skulle vilat idag.
Så tog ut honom på en motionsrunda och han var himla fin efter gårdagens körning med rockarden.

Därefter var det kvällen som gällde för hästarna!

Imorgon kommer Lollo och då ska vi hoppa! :)
 

Lennart


Bullen



Sammy



Ingen bra dag

Lite lätt stressad idag för att hinna med allt. Hade tänkt rida Sammy till ridhuset och hoppa lite, men ena framskon var väldigt lös och ska han skos imorgon, så han får tyvärr vila.

Tvättade lite sår som han har dragit på sig, så nu är han (och jag) lila...

Update: Tur att jag inte red, för när jag skulle middagfodra hade han nämligen dragit av sig skon...

/Malin


Måndag 14/1

Förbannade kyla... Tredje dagen i rad det är så kallt att man inte ens vill vara utomhus...
Visste dessutom att hästarna måste motioneras idag, men kände när jag ledde ut dom att det blir ingen körning, då skulle jag frysa ihjäl.

Tog istället och longerade Lennart, som var så pigg att han tjöt. 
Conrad blev tömkörd och var så himla himla fin!

Därefter bestämde jag mig för att rida Sammy istället för att tömköra honom. Han var väldigt snäll trots att han vilat en dag. Red honom bara på innerplan. Travade 1varv i varje varv och därefter 2varv i varje varv, sedan tog jag in honom igen. Han är dock väldigt rolig när man skrittar fram och han helt plötsligt får för sig att "nä nu vill jag galoppera" också hoppar han iväg i något konstigt språng framåt som bara blir skevt.

Bosse fick sedan också tömköras och han var så himla pigg att han inte riktigt kunde koncentera sig. Hade först tänkt rida även honom, men han hade en lös sko, så valde tömkörning istället, dock var inte det något bättre val då han drog av sig skon lite mer under tiden, så jag fick dra lös den helt när jag tagit honom tillbaka till stallet.

Bullen då! (Allsvakker alltså) Red honom idag med lite assistens av Rebecka. Hon hjälpte mig upp, samt longerade nått varv, men annars så red jag helt själv. Skrittade och travade på volten och han var så himla duktig!
Nästa gång ska han faktiskt få följa med ut i skogen! Tror det blir på onsdag eller torsdag. 
Galopp ska han såklart också lära sig!
 
 

Lördag 12/1

Alla hästar vilade förutom Sammy som jag tog till ridhuset på kvällen.
Det var svinkallt så klädde på oss båda som tusan och red ingen längre stund i ridhuset, ca 30min. Det tog ändå nästan 1h allt som allt, eftersom Sammy skrittar så förtusan långsamt och då travade jag ändå travstigen tillbaka och skrittade bara vägen till Solänget...

Han var dock riktigt fin i ridningen, la upp stigbyglarna efter jag hade värmt upp honom då han är lite svår med att han ville skjuta över mig på högersidan i vänstervarvet och inte riktigt forma sig. Fick balansera upp honom på ytter och rida på framåt för att få fram och ut näsan på honom. Galoppen var han riktigt fin i, och det är kul att jag känner mig mer och mer bekväm med honom så jag vågar ställa mer krav på honom. Han är lite smålat, så gäller att hålla motivationen uppe! Jag tyckte nog att det var minst lika jobbigt som han, länge sedan jag kämpade så ordentligt i ridningen känner jag. Får ta och skärpa mig lite nu.
 
 
Alla hästarna vilade söndag p.g.a kylan.
 
 

Fredag 11/1

Idag försökte jag vända på smeten och börja med att motionera alla hästar först och sen göra stallet, men det tog lika lång tid iaf...

Började iaf dagen med en uteritt på Bosse, han kändes pigg och fin, fick prova ett bett från Rebecka, som jag ska prova hoppa på också, då han kändes bra på det ute.
Direkt efter Bosse så blev det en tur på Conrad, som fick gå samma runda.

Därefter Lennart som också fick en motionstur i skogen, han var dock väldigt pigg så fick skälla lite på honom innan han lugnade ner sig.

På eftermiddagen tog jag och Rebecka oss en tur med Sammy och Akillez, vilket inte var en bra idé då det var två räddharar vi tog ut i skogen. Två varv runt travstigen fick räcka, och jag tror vi skrittade och pratade mess då hästarna bara flög runt så fort vi travade eller galopperade...
 
 

Torsdagen 10/1

Vi fortsätter på torsdagen där vi slutade.

På kliniken kollade Conrad upp efter kastrationen, då han har haft en hård svullnad i skapet. Han fick en pencillinkur och blev bättre, så dom behövde inte göra något åt det.

På eftermiddagen tog jag och Rebecka hästarna till ridhuset och hoppade.
Ställde upp en linje på medellinjen med galoppbom in - 2 studds - ett galoppsprång - oxer.
Sedan på ena långsidan bara ett vanligt räcke. 
Provade hoppa på mylerbettet och han var så himla fin. Vi fick dock ett missförstånd mitt i passet på räcket då jag inte tycker jag får igenom mina förhållningar i tid och rider aldrig på framåt. Dock blev det bättre sen och han avslutade jättefin.
 
 

Ny dator - mer uppdatering

Nu ska ni äntligen få er en ordentlig uppdatering från helgen, kan börja med att berätta att jag har köpt en ny dator, så förhoppningsvis kommer det bli bättre uppdatering. Dock är det lite klurigt med ett nytt tangentbord, så jag skriver lite som en kratta...

 

Ny dator - mer uppdatering

Nu ska ni äntligen få er en ordentlig uppdatering från helgen, kan börja med att berätta att jag har köpt en ny dator, så förhoppningsvis kommer det bli bättre uppdatering. Dock är det lite klurigt med ett nytt tangentbord, så jag skriver lite som en kratta...

 

Fjanty

Detta inlägg skulle publicerats igår 10/1 kl 11.30, ni får det nu ändå.
Mer uppdatering kommer.

Döp om Sammy idag, nya smeknamnet är Fjanty, för det är exakt vad han är, en fjantig häst.
Tog han dock inte till ridhuset idag utan bestämde mig för att rida på körplanen.
Han var lugnare redan när jag hoppade upp, men hade lite ryck när jag skrittade runt och studsade runt, stegrade lite och hade sig. Dock känns det bättre och bättre för varje gång jag sitter på honom, eftersom man märker hur mycket man kan gå på honom, och hur man kan påverka honom.

Det var lite små halt under snön på planen, så det blev en lättare jogg i 45min. Hade precis börjat få till honom, så kom såklart en travhäst in på banan och då blev det mer intressant...
Fick dock tillslut en riktigt fin känsla på honom så det ska vi jobba vidare på.

Just nu sitter jag och väntar på att få komma in på kliniken med Conrad.
Han är på återbesök från kastreringen då vi har haft problem med svullnad i skapet, det har dock gett med sig nu, så jag tror inte dom behöver göra något mer än titta.

Är dock hungrig och trött så hoppas bara på att dom ska snabba på innan jag somnar mot bordet...

/Malin


"Han är faktiskt snäll"

Det var dom orden Maria lämnade mig med innan hon åkte. Det var alltså Sammy hon pratade om.

Skulle hämta honom från hagen och det första han gör är att dra en rejäl runda genom hagen med stora bakutsparkar. Kändes genast bättre... Eller inte...
Tog in honom och han gnäggade hela vägen in och flög runt, sparkade t.o.m bakut och små stegrade i boxen.
Kände mig ännu mer laddad att rida...

På med sadel och träns, ut på stallplan och försöka kravla mig upp.
Väl uppe så skulle jag skritta runt för att vänta på Ida. Det var hopp och studds hit och dit och jag svor lite inom mig och tänkte på Maria.
Ut i skogen tog vi oss iaf, Hägges rundan och 2h senare så var han inte så kaxig längre och jag kände mig som en vinnare.

Sedan tog jag tag i och försökte klippa Lennart. Första gången för honom och ville att det skulle bli så bra upplevelse som möjligt. Efter att maskinen gått sönder och jag lyckats få tag i en annan fick jag dock nog och röt åt honom, och då var det som att polletten trillade ner.
Det var mer som att han testade mig, för rädd var han då inte. Skönt att ha det gjort iaf.
Han är dock bara halvklippt, tyckte det var onödigt med mer.
Sedan ut i skogen med honom och körde intervaller.

Sist men inte minst var det bara Bosse kvar. Som tur var så kom Rebecka så vi for ut på rakbanan tillsammans och red... fort. Haha, Bosse var så jäkla pigg och kunde inte låta bli att släppa på... Hehe

Imorgon blir en skön dag, då ska bara Sammy och Bosse som ska ridas och både i ridhuset, hoppas på att komma hem innan det är dags att kvällsmata dom, som det var idag!

/Malin


Har nu gett ett löfte

Nu har Maria varit här och lämnat Sammy i min vård medans dom åker utomlands och göttar sig.
Har nu lovat henne uppdatering på bloggen så får väl hålla det med en gång.

Nu när hon ändå var här nere så har vi hunnit motionera 2st hästar.
Bullen (Allsvakker) blev först ut, jag red och idag hoppade vi upp redan vid stallet, sedan höll hon i longerlinan medans jag red lite och tillslut red jag själv, samt att vi travade själva! Mycket duktig kille!
Tror det kommer bli en riktigt trevlig "skogsmullehäst när han kommer igång. En riktig mysare är han iaf!

Sedan var det Conrads tur och nu hade jag äntligen Maria som kunde sitta upp och känna lite.
Efter 30min fick jag själv sitta upp och känna skillnaden, och fick även hjälp på traven. Som vanligt har jag varit lite för snäll i min ridning (tolka mig rätt), så nu får det bli lite tuffare tag.

Snart kommer Ida hit och då ska vi rida ut, tror det blir Sammy som får följa med ut i det fina vädret.
Sedan ska Lennart intervall tränas och slutligen blir det nog en uteritt på en pigg Bosse, som både blev klippt och vilade igår...
Hade tänkt hoppa honom idag, men får skjuta fram det tills imorgon.

Som ni förstår så är det fullt upp nu i stallet med hästarna, dock är det bara fram till nästa fredag då Maria kommer hem igen.

/Malin


Ned som en pannkaka, upp som en sol... eller hur var det nu igen

Sammy var som sagt inte riktigt med på noterna i söndags så idag hämtade vi nya tag genom att träna för Kerstin.

Det var som att rida en annan häst idag och han var verkligen otroligt fin!

Även om det endast är få steg emellanåt som han är helt självbärig så blir det fler och fler ljusglimtar för var vecka.

Idag jobbade vi med att rida öppna på medellinjen i alla gångarter och det gick över förväntan även om piloten måste skärpa sig lite ibland och se linjen framför sig för att kunna rida rakt.

 

Överiga hästar som har fått motionera idag är Zolero som jag tömkörde och Sune som fick bli longerad med sadel och träna lite pallträning.

 

Imorgon åker jag ned till Ö-vik med Sammy och våran katt Lillen som ska få bo där medan jag och Johan nu åker på torsdag.  

 

Söta Lillen som inte är så liten längre
 

 

 


Kände mig som en ponnyryttare

Var ute vid sju i stallet idag så jag skulle hinna med Sammy innan jag skulle in till stan och hämta ut mitt nya pass och göra några andra ärenden inför resan.

 

Red ut en sväng på innan solen hade kommit upp och det var riktigt mysigt måste jag säga, riktigt kallt var det också!

Hade bylsat på mig rejält med kläder men då jag inte hade min vanliga fleecetröja så frös jag i alla fall.

Brukar i vanliga fall rida helst med långkalsonger, ridbyxor och med ridstövlar. Idag hade jag dragit på mig täckbyxorna vilket gör att man har rörligheten av en blåval och då det oftast blir lite hopp och skutt på min underbara pålle är det inte alltid den bästa kombinationen.

Vad som blev picket över i var att jag hade tydligen snö under skorna som direkt fäste som is på stigbyglarna.

Fanns inte en chans att hålla kvar fötterna i stigbyglarna så till slut beslöt jag mig att lägga upp dem.

 

Vad är inte bättre än att börja dagen med att träna lite sadelfasthet! 

 

Sammy skulle aldrig göra något dumt men han tycker det bara är så fantastiskt roligt att komma ut och med modet av en liten mus gör att han egen skugga ibland kan vara farlig.

 

Detta är ett av vardagens guldkorn!

 

 

Tillbaka till vardagen

Ja alla klagar idag på att det är måndag och tillbaka till arbetet. Inte jag. Det är skönt med lite struktur i livet igen, även fast jag jobbat över jul också så har det varit på halvfart.
Nu är det helfart som gäller igen, även om det är skönt att sova länge på morgonen, så har jag en bättre känsla när jag varit vaken sen klockan 7, trots att jag är världens mest morgontrötta människa...

Idag har än så länge bara Lennart blivit körd, sedan så ska jag snart ta över Bosse till ridskolan och rida lite dressyr eftersom det var ett tag sedan nu.
Sedan är det bara Allsvakker som ska rida lite.

Igår var det första gången han travade och det gjorde han väldigt bra!

Bosse ska klippas idag också, helst även Lennart, men det tror jag är omöjligt....

/Malin


Banträning

Har idag varit med på banträning med Sammy. Han var riktigt fin både före och efter men inne på banan var det inte mycket som stämde. Red inte ett helt program utan försökte bara hitta någon typ av bjudning då han stod emot så mycket. Det är som sagt bara att träna vidare och försöka komma in på banan så många gånger som möjligt. //Maria

Mitt 2012 - Maria

Trodde jag skulle hinna innan Malin att lägga ut en årsresume men icke!

 

Januari:

  • Hade Bosse boendes hos mig i Vännäs. Malin som pluggade i Umeå brukade komma ut och hälsa på så ofta hon kunde för att kunna vara i närheten av Bosse (systern är ju inte lika viktig).

     

     
  • Hade kvarka på jobbet vilket var otroligt slitsamt då det var otroligt mycket som skulle göra. Fick dock möjligheten att rida väldigt mycket då hästarna skulle hållas igång vilket var bra för min egen träning.

 

Februari:

  • Jag och Johan firade 7år tillsammans

     

     
  • Bestämde att Bosse skulle få flytta till Malin i Ö-vik och började leta foderhäst.

  • Hade fortfarande kvarka på jobbet nästan alla hästar var friska igen.

 

Mars:

  • Bosse flyttade hem till Ö-vik tillsammans med Malin

     

     
  • Jag tog Sammy på foder som fick flytta och bli Vännäsbo på heltid.

  • Fick en överraskning då vår kastrerade katthona fick en kattunge.

     

April:

  • Fick problem med synen och mådde rätt dåligt. Läkarna trodde först det var hjärnhinneinflammation med det visade sig vara ett virus som satt sig på balansnerven. Var dålig lite till och från men blev bättre så fort jag fick antibiotika.

  • Startade en klubbtävling på Sammy som tyckte att det var lite läskigt att vara inne på en dressyrbana men skötte sig ändå bra.

  • Startade Sammy och Divan på Vännästävlingarna, för Sammy var det hans första riktiga dressyrstart. Vann klassen första dagen med Sammy men andra dagen fanns ingen soppa kvar men var nöjd i alla fall. Divan var lite spänd och hanmnade någonstans i mitten av startfältet.

     

     
  • Fick reda på att jag tagit mig in på utbildningen på Strömsholm, ridinstruktörsutbildningen level tre.

 

Maj:

  • Åkte upp till Lappmarksryttarna och startade Sammy & Divan. Båda hästarna fick varsin blå rosetter med hem i bagaget. Inga toppenritter men var någolunda nöjd ändå.

  • Startade Sammy på SURF och kom tvåa i första dagens klass och trea i andra dagens klass. Han var fortfarande spänd och ville inte gå fram på banan men skötte sig bra.

     

 

Juni:

  • Fyllde 26år.

  • Åkte på vår årliga kanotur precis över midsommar och fick massor med sol.

     

 

Juli:

  • Sammy fick vattenträna vilket han kanske inte var så förtjust i.

  • Hade en veckas semester som tillbringades nere i Ö-vik för att förbereda för bröllopet.

  • Hade den mest underbara dagen i mitt liv då Johan och jag blev man och hustru.

     

     
  • Åkte ned till Strömsholm dagen efter bröllopet för att påbörja utbildnigen som varade över sommaren. Sammy fick också följa med på resan.

 

Augusti:

  • Hade underbar tid nere på Strömsholm

     

 

September:

  • Kom hem från Strömsholm och tillbaka från semestern.

  • Vår katt Nala sprang bort.

  • Vi köpte in några nya ridskolehästar som jag hjälpte till att sätta igång.

     

    En av hästarna som vi sålde vidare då den inte passade som ridskolehäst. 

 

Oktober:

  • Åkte och tävlade en lättare klass i Vännäs och slutade med en andraplats med en väldigt spänd och fjantig pålle.

  • Tävlade även på Hippo och hade väldigt många missar men red ändå på godkända procent.

  • Då min bil var trasig och backen var stenhård fick  Sammy tidig vintervila.

  • Började hjälpa till med inridningen en av ridskolans unghästar.

     

     

November:

    • Sammy blev min egen på riktigt.

       

       
    • Flyttade in Sammy till Hippo.

    • Åkte på ridlärardagarna på Globen.

 

December:

  • Var med på föreningens julshow.

  • Åkte ned till Ö-vik över jul men häst,katt och Johan för att spendera jul och nyår med familj och vänner.

     

     

Året 2012

Eftersom alla gör en årsreume ville jag också göra en!

Januari:

Hände inte ett skit.. Jag bodde i Umeå och pluggade, hälsade på Bosse i Vännäs så ofta jag kunde.
 
 
Februari:

Tog ett stort beslut om att hoppa av skolan och flytta hem till Övik. Är dock så himla glad över det beslutet!
Britta var upp och fotade mig, Maria och Bosse i Vännäs.
Jag provjobbade på ett stall i Strängnäs, men valde att tacka nej till jobbet.
 

Mars:

Bosse flyttade ner till mig i Övik och jag började jobba med travhästarna, likamed att vi hämtade hem lilla Lennart!
Pernilla fotade mig och Maria med Bosse och Divan!
 
 
April:

Lilla Lennart klarade sin premie! 
 
 
Maj:
 
Var upp till Umeå på brännbollsyran, bodde hos Zandra och hade det mys. 
Tog över Conrad i träning!
Var upp och hälsade på Maria och Sammy i Vännäs.
 
Juni:

Tävlade i Kramfors, 0:ade 90cm, 4fel i lagtävlingen och 4:e placerad på söndagen i 100cm.
Hade världens bästa midsommar!
Conrad kom tvåa i Lycksele
 
 
Juli:
 
Hade sjukt trevliga dagar på Sundsvalls gatufest och på Storsjöyran i Östersund.
Min kära syster gifte sig och jag var brudtärna!
 
 
Augusti:
 
Bosse drog vagn för första gången!
Deltog i Jubileumsritten.
Tävlade på hästivalen, lite stople ut placeringsmässigt men några fina 0:or.
 
 
September:
 
Lennart klarade kvalet!
Både Britta och Pernilla fotade mig och Bosse, har så mycket fina bilder från det här året!
 

 
Oktober:

Conrad tog sin första seger i Skellefteå och jag var så glad att jag grinade!
Åkte och hälsade på Lollo i Strömsholm!
Väldigt dött på bloggen...
November:
 
Jag blev kär... och bloggade en gång under hela månaden haha
 
December:

Ja det var ju månaden som gått, och där har ni nog lite koll. 
Allsvakker hamnade i stallet för inridning, annars är det lika lugnt som vanligt.
 
 
 
 
 
 
 

Nu är även jag igång!

Det har varit lite tungt med bloggandet nu när jag har varit hemma över jul.

Har haft fullt upp med Sammy och att hälsa på släckt och vänner. Har haft det jättetrevligt men det är väldigt skönt att äntligen vara hemma i vardagen igen.

Det är jag dock endast en vecka till för sedan ligger jag på stranden i Teneriffa på vår bröllopsresa!

 

 

Bettdjungeln

Har börjat ta mig in lite i bettdjungel, vilket känns roligt då det finns så mycket. 
Har fått prova ett baucherbett av Rebecka som jag har funderat att köpa. Har använt det nu 2gg vid hoppning, samt vid uteritter, men efter dagens hoppning är jag ändå lite tveksam.
 

Baucher bett, dock rider jag med det åt andra håller för mer hävstång

Var på Cape idag och fick låna 2st bett, ett myler bett och ett gags, så nu är det dom som ska provas.


Gags och mylerbett, lånade bilder.


Jag är ute efter ett bett att ha vid markarbete, och lättare hoppning, då Bosse lätt hissar sig och drar ihop sig, vilket inte är bra för hans struppipning. Han kan även vara lite svår att få att arbeta korrekt över travbommar därför skulle ett annat bett kunna komma till användning nu när han är under uppbyggnad under vintern.

Har ni några förslag? Vill inte ha bett med kedjor under hakan, då jag tror det kan få honom att knäppa av helt, och det är inte det jag är ute efter :)
 
 
 

Fina hästar

Efter Bosse var färdig och duschat (måste verkligen raka honom nu..) så fick Allsvakker äntligen på sig sin tappsko.
Han blev senaste longerad i lördags, så tog ut honom direkt han var klar på linan. Han har blivit så duktig nu och lärt sig longeringen riktigt fint. Skritt och trav på komando sitter, och snart även halterna tror jag.

När han sedan var tillbaka i stallet passade jag på att hänga lite på honom och ska troligtvis sitta upp imorgon.
Maria hann göra det en gång medans hon var hemma, men nu blir det lite krångligare när hon är borta, för jag måste ha någon som kan hjälpa till.
Dock känns longeringen och hanteringen så enkel nu, så det är själva ridningen som nu måste komma på plats.

På eftermiddagen var jag även ut på en tur med Conrad runt travstigen. Han var pigg som vanligt, men får verkligen inte igenom högersidan. Maria ska få ta sig en tur på honom när hon kommer ned på onsdag. Tänkte se det som en kvitto om det går att rida till eller om det är något fel på honom. 
Han känns förövrigt hur fräsch som helst, men det är som att ta i en vägg i högertygeln.

Imorgon ska troligtvis alla hästar motioneras, ev att Conrad vilar, men det får jag se då. Har sovmorgon imorgon, otroligt skönt ska det bli, trots att jag får lite panik då det känns som jag sover bort hela dagarna, bara för att jag inte kliver upp vid halv 7.
 

Grabbarna idag
 

Pigg Bosse

Ja idag stod alltså hoppning på schemat för Bosse. 
Hade egentligen tänkt en helt annan övning, men eftersom det var fler som skulle hoppa så blev det en rolig övning med tre räcken efter långsidan med 12m emellan, alltså 3 korta galoppsprång, lite inspirerad av Kristina får jag väl erkänna. 

Jobbade först med att hoppa första hindret med båge ut till väggen och sedan tillbaka in till det sista hindret, och jobbade sedan hela linjen i båda varven. Han var väldigt pigg idag, och kom vi lite fel gick det ännu snabbare igenom allt, vilket inte riktigt var min tanke. Försöker dock se det positivt på det att han verkligen vill hoppa, så ska försöka hålla i den glädjen så blir det nog bra med lite mer styrka och lydnad :)
 

Foto: Pernilla Larsson
 

 

Magganträning - Bosse

På fredagen var det Bosses tur och jag mådde bättre, vilket var tur för det var en ganska pigg häst.

Vi jobbade med en serie med travbom in, studs, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång oxer.
En annan serie med Studs, ett galoppsprång, oxer, samt lite böjda spår.

Det var helt enkelt mycket mjölksyreträning så det gällde att få dom engagerade. Bosse blev jättefin när jag taggade upp honom lite, gäller att ha honom framme för skänkeln annars vill jag lätt sitta och broma istället, vilket inte blir en bra kombination.

Gick iaf därifrån glad och nöjd efter två bra träningsdagar och två fina hästar, så nu känner jag mig lite mer insiprerad igen! :)
 

Foto: Pernilla Larsson



Magganträning - Sammy

I torsdag var det alltså träning för Maggan, jag var riktiga kass i min förkylning, men hade sett fram emot det så mycket så kunde inte låta bli. Dessutom skulle jag få låna Sammy vilket gjorde det ännu roligare.

Det var bara fokus på tra
 
vbomar och travhoppning, vilket passade riktigt bra då jag var trött och inte hade samma ork som vanligt. Sammy drog några bock från början då han tyckte det var extra roligt att det var många hästar i ridhuset, sedan travade vi på, bommar på böjda spår, raka spår, skänkelvikning, galoppfattningar. Ja det hände saker hela tiden. Sammy var dock jättefin.

Sedan började vi travhoppa och gjorde en bana av det hela. Han var dock då lite kvar i "dressyrmode" så fick rida igång honom lite till andra rundan och då fick han fram riktigt fina språng.

Bästa kommentaren från Maggan va; "Nu är det fint Malin, men det är lite som att se målarfärg torka, skittråkigt."

Men jag är väldigt nöjd med Sammy, och tänkte ta med mig lite av dom här övningarna nu till imorgon då jag ska hoppa Bosse.
 

Tänk att om en vecka så åker Maria bort och då är han min! Moahaha!


 
 

Finaste Bo

Härlig ridtur på fina Bosse ikväll.
Red dressyr ute i skogen och han var väldigt pigg, men det var mest bara kul.
Tränade på övergångar, bakdelsvändningar, skänkelvikning, ryggningar, galoppombyten och lite allt där emellan.

Man måste passa på när hästen är pigg och tycker det är roligt!
Imorgon står det hoppning på schemat!

/Malin


Hej allesammans

Efter en tids stress, sjukdom och allt där emellan så är jag tillbaka.
Blev jätteförkyld på annandagen och var inte riktigt kry förrän i söndags och då var det dags att förbereda inför nyår.

Trots att jag var förkyld så kunde jag inte låta bli att hoppträna för Maggan både torsdag och fredag, men mer om det i ett annat inlägg.

Idag är vad jag känner som första riktiga arbetsdagen.
Lennart och Conrad är körda och är nu bara hemma och ätit lunch och ska snart ut och rida Bosse också.
Allsvakker har tappat en sko, men det ska bli fixat imorgon så sedan fortsätter hans inridning.

/Malin


RSS 2.0