En liten uppdate

Ja just nu sitter jag är med världens förkylning och mår bajs, men kan tänka mig att jag skulle må ännu mer bajs om jag inte hade tryckt i mig en ipren...

Det har varit en väldigt lugnt vecka, då Bosse blev sparkade måndag kväll... Hittade honom näst in till, hoppande på 3 ben när jag skulle ta in honom på kvällen, och på tisdagen fick jag inte ens honom ut ur boxen, utan veterinären fick komma och ge honom smärtstillande, så vid 8 på kvällen gick han ut i hagen i 2h och då minskade svullnaden något. 
Han var sedan tjock i benet enda till tordag kväll, då hade han bara sin fina "lårkaka" kvar uppe mellan frambenen, men den är borta nu också. Han fick gå på smärtstillande (rheumocam) till igår då den tog slut, och nu är han helt fräsch i benet. Dock är han utan framskor då vi först trodde det var en hovböld, men han ska skos imorgon, sedan ska jag longera honom så får vi se hur han mår :)

Annat lite roligare som har hänt, är att Annie flyttade in i stallet igår och ska bo hos oss i 1månad medans ridskolan har stängt. Bosse och Grallan var därför på bete tillsammans idag - kärleksparet!

Imorgon kommer även Maria ner med Sammy och stannar i en vecka, så jag hoppas att jag kryar på mig nu!
 

Bilder på sjukhästen ifrån veckan 
 
 
 

Ur arkivert Juni 09-11

27 Juni 2009
Nu var det ytterligare ett tag till sen jag skrev, men man orkar inte riktigt göra det nu när det är så fint väder ute, då känner man ju sig nästan dum.

Senaste nytt är väl att Bosse har skaffat sig en ny flickvän ute på betet. Gulemoa, som är min pappa fyra åriga kallblod. Adrienne är helt utstött, men tack och lov har Pepito flyttat dit nu så hon kanske får lite kärlek.

Adrienne har dessutom hunnit vara halt, vet inte riktigt hur det är med henne nu..

Jag och Rebecka har haft en rolig badstund.. Först bockade Adrienne av Rebecka i vattnet, då skulle jhon bada lite med henne för hand, men Rebecka for ner i dyn vid vassen och Adrienne gled också ner så hon stegrade sig och kom loss, då skulle jag rida och ta fast Adrienne.. Precis när jag fått fast henne försvinner hela Bosse ner i dyn så vi går omkull.
När vi både två kommer upp är vi lika bruna.... Haha, så äckligt! Men det gick bra.

Har även tävlat på ÖOR, andra omg av sommarcupen (jag var inte med första), hoppade 1m och 110cm. 
I 1m hade vi två nedslag, men han var ändå jättefin och kom rätt på varenda hinder så jag var jättenöjd!! Sedan i 110cm hade vi asdålig ryyyytm i början på banan för Maria krävde mycket mer galopp, kom till omhoppning där, men rev ett hinder för jag fick inte igenom vänster sidan, men jag var trots allt nöjdare med 1m, trots att alla andra tyckte 110 var bättre... Nästa gång ska jag gå på känsla..

Nu ska jag väcka min pojke och sedan ska vi åka och äta middag hos mamma!
 


8 Juni 2010
Har absolut inte glömt att skriva om helgen, bara inte hunnit!

Tävlade iaf i lördags i Kramfors. Var rätt nervös eftersom det bara var jag, mamma och Anders som skulle åka, men hade fixat allting på fredagen så vi åkte från ÖOR vid 9 och var framme runt 10 tiden, då skulle dom precis till att starta andra klassen och jag skulle rida tredje och fjärde.

Tillslut var det äntligen våran tur, han var jättefin på framhoppningen och hade som mål att hålla honom lugn genom hela banan. Han var så himla fin, men lyckades peta andra hindret, vilket inte gjorde något eftersom han var jättefin, han tyckte nog det var lite lågt.. Haha!

Sedan var det dags för 110 och han var så hiiiiiiiimla fin på framridningen!
På framhoppningen var han lite mer "nervös" av sig och fick inte riktigt igenom sprången på oxern då det hela tiden var folk ivägen..... Men avslutade med ett bra, jag brukar ha i tänk att hoppa fram ca 4gg på lilla och sedan 2gg på oxern och 2gg på räcket, just för att inte nöta och för att han ska orka.

Inne på banan la jag in en bättre galopp iaf, för det var lite det som hade saknats i 1m och vi fick runt felfria.
Kände hur trött han var på slutet av banan med andingen, men bjöd ändå. Kom placerad 5:a och så himla NÖJD! :)
 



9 Juni 2011

Jag har blivit väldigt fast vid mentalt tänkande och tror det framför allt det kommer ifrån att jag är en människa som gillar att tänka, ha åsikter, uttrycka mig och har väldigt lätt att visa känslor.

Mentala tänkandet gör att jag har något att fokusera på när jag är nervös, innan tävling och jag har känt att det faktiskt hjälper.
Man ska te.x ta tre djupa andetag när man känner sig nervös, förut trodde jag absolut inte på det, men nu gör jag det nästan automatiskt när jag känner hur det kittlar i magen.

Jag har även alltid varit väldigt negativ med tankar på tävlingar och alltid tänkt "Vi kommer att riva minst ett hinder!"
Men efter tävlingen i Kramfors förra året då min mamma vad med sa hon; Du måste tänkta positivt och inbilla dig själv att ni ska gå felfritt.
Såklart tyckte jag att det var skitsnack, men tog ändå och försökte se framför mig hur vi gick dubbelnolla.
- Vad gjorde vi? Jo nollade både grunden och omhoppningen och blev placerad!

När jag dessutom har börjat följa med Jennie och Maggan ut på tävlingar så förstår jag hur viktigt det här mentala tänkandet är.
Att hela tiden vara positiv och må bra själv, är en känsla som följer med en in på banan och kan påverka hela sin ritt.

Det gäller att fokusera på sin uppgift, se framför sig när man utför den, och även göra allt för att fullfölja sitt mål.
Hjärnan är rätt lätt att lura, men det gäller att vi själva tror på det vi vill att vi ska genomföra.

Tänker man "Det här går inte" så är man redan där fel ute, då hjärnan inte kan ta till sig ordet inte.

Saker jag tänker på innan jag tävlar:
- Sätter upp ett mål som är rimligt och som jag vet vi kommer klara av.
- Försöker peppa igång både mig själv och hästen under framridningen så vi tycker det är roligt.
- Innan jag går in på banan försöker jag att se oss hoppa banan tillsammans.
- Och precis innan jag går in peppar jag igång mig själv

- Det jag dessutom behöver är peppning av människorna som är runt omkring mig. Att dom är positiva och hejar på oss från start till mål.
Vem älskar inte att höra "Kom igen!" när man kommer till omhoppning?

Något jag även har läst om är att man ska ha gärna ska ha en segerchest, då kan hjärnan sedan koppla ihop den chesten när som helst och det kan göra att man känner ett lyckorus.

Fler tips och råd:

1. Ta fram målbilder
2. Ta bort ordet "inte" i kommunikation med dig själv
3. Sätta upp mål mot dig själv som du kan påverka
4. Självinsikt
5. Lika attityd vid träning som vid tävling
6. Lär dig hämta återhämtning och energi 
7. Ett moment i sänder
8. Lika attityd till alla väder
9. Säg ofta till dig själv "Jag kan bara göra mitt bästa"
10. Förse dig med bra tränare
11. Hjälp varandra
12. Ha ett positivt tänkande
 
 
 
 

 

Rockabillie

Blir nu ytterligare en hästpresentation då många undrar vad det är för snygging som jag har tävlat i helgen.
 
Foto: Pernilla Larsson
 

Rockabillie
 
Laudabilis - Royal Angelo II
Äg: Katrin Persson
Uppf: Herbert de Baey
mbr | val | 2006
 
Denna kille började jag rida i slutet av förra året och rider 1gång i veckan. En superfin häst som behöver stärkas lite.
Han har precis påbörjat sin tävlingskarriär och då han ägare har varit sjuk i veckan så fick jag hoppa in och tävla istället.
 
 
 
Detta är filmen från fredagens ritt.
Blir tyvärr lite hastigt ibland då han inte orkar bära sig helt ännu.
 
 

Långa dagar

Har de senaste dagarna spenderat över 15timmar i stallet. Är rätt slut på så ni får lite senare uppdateringar om helgens tävlingar när jag hittar någon energi.
 
 
 

Admetos

Tänkte att jag skulle presentera de andra hästarna jag rider ibland.
 
Har precis börjat hjälpa till med en kille som heter Admetos som är en trevlig häst som kommer att bli bra med tiden om han får bli lite starkare. Han har en himla läcker att titta på och har en ovanlig färg då han är guldfärgad på kroppen och har grå man och svans.
 
 
 
Briar - Shogun
Äg: Brita Fagerström Lundqvist
Uppf: Hans-Yngve Göransson
fx | val | 2004
 
 
En gammal salufilm åter igen men då får ni i alla fall se hur han ser ut.
 
 

Nya bekantskaper

Har fått förmånen att rida en otroligt rolig och välutbildad häst då hans ägare tyvärr är skadad för tillfället.
 
Krypet som han kallas är en välutbildad gentleman som är helt suverän att rida. Känner mig dock väldigt ringrostig då det var länge sedan jag red på detta sätt sedan sist.
Har i alla fall hunnit rida honom ett par gånger nu och hans ägare är på förbättringsvägen.
Jag håller dock tummarna för att jag kan få fortsätta detta sammarbete fram mot hösten då det är så otroligt lärorikt och kul att få sitta på en sådan häst!
 
 

Kypros

 
Maistic - Krocket
Äg: Karin Kemi
Uppf: Hans-Yngve Göransson
fx | val | 2000
 
 
 
 
 

Uppdatering från dressyrtävling

Nu är det inte många dagar kvar innan man går in på semestern.
 
Sedan sist jag skrev var Sammy och jag på en tävling på södra Umeå ryttarförening förra helgen och tävlade dressyr.
 
Var inte så nöjd med första klassen som var en LB:2 då han var pissnödig men hade inte konsetrationen på det när jag försökte få honom att göra det innan klassen.
Han stod emot något så fruktansvärt och allt blir bara så forcerat i ridningen. Resultatet blev dock 64,33% och en röd rosett.
 
Inför andra klassen som var en LA:4 så kändes han superfin på framridningen och var spänstig och fin och hade trevlig bjudning fram. Dock så red jag fram för länge vilket gjorde att han blev trött innan vi red in på banan.
Hade otroligt mycket missar och en häst som stod emot.
Resultatet blev 59,35% vilket ändå är rätt okej då vi travade i skritten, galopperade i traven och bytte galopp i båda förvända.
 
Dagen efter skulle jag starta 1 klass som var en LA:3 och jag var otroligt taggad. Tyvärr så var Sammy trött och blev väldigt spänd när jag skulle rida. Hade missar i varje moment vilket drar ned poängen mycket.
Resultatet blev 58,57% och nu är det bara att träna vidare för jag vill verkligen inte att det ska stå:
- Fin häst, synd på många missar!
I varje protokoll jag får.
 
 
Fina Sam-Sam!
 
 
 
 
 

Bilder från equipe

Här kan ni gå in och se bilder på mig och Bosse ifrån helgen.
 
http://webshop.equipe.com/meetings/7038/riders/536594/photos
 
 

Filmer från Kramfors

Filmat med Iphone, därför är det också ett "nytt" klipp i filmen, för den delade upp det i 2 klipp.
 

0.95m
 
1.10m
 
 

Upp och ner

Då var denna helg också över, det går i en svindlande fart!

Tävlade Bosse igår på hemmatävlingen och det var lite blandad kompott, först 1m. Var sjukt taggad på den här klassen, och eftersom jag var efteranmäld startade jag bland dom första. 
Det som blev lite synd här var att överdomaren hade missuppfattat vilken starttid det var på tävlingen, så när jag precis hade tänkt att börja hoppa fram ordentligt så blev det förskjuten starttid på 15min, vilket gjorde att jag tappade fokusen lite, Bosse fick varva ner igen, och sedan var det som att fokuseringen aldrig riktigt kom tillbaka. 

Han var sjukt taggad och pep och hade sig, men han hoppade banan helt utan min hjälp. Det var bland dom värsta ritterna jag har gjort, enligt mig själv. Satte han i skiten allt för mycket och speciellt på tredje hindret, där borde han egentligen inte ens ha hoppat.
Kände att jag var ofokuserad, tänkte inte efter var för galoppsprång som passade mig och min häst och frångick min egen plan. Jag skulle litat på min egen känsla och inte låta andras ritter påverka mitt beslut, då hade det nog blivit bättre.
På något magiskt sätt var vi ändå dubbelnolla och första utanför placering, vilket jag tyckte var synd för Bosses skull, då han verkligen kämpade för att vara felfri också fick han inte ens gå in på en prisutdelning som han älskar haha

Var lite omotiverad till 110cm klassen, men tog mig i kragen efter att ha pratat med en massa folk, bl.a Maria och Annie, så då kändes det lite bättre.
Fokuserade mycket mer redan på framhoppningen, dock blev den lite stressig, då man inte blev framsläppt o.s.v men det gick bra ändå.
Gick in på banan och red 10gg bättre än i första klassen. Bosse hade dessutom taggat ned lite så det var lättare att kunna få en förhållning och sedan mjukna. Banan började med 5 hinder bara i vänster varv, vilket är vårat sämre, men det satte vi! Sedan kom en kombination med ett galoppsprång, därefter 28,5m ner till en oxer. Sju fram var det enligt mig, men när jag väl började mata på, så stod jag inte för mitt beslut, och hade jag varit smart hade jag gått på 8 lite tillbaka för hans skulle. 
Han la in en nit på 5:an (vilket aldrig händer) men jag är sjukt glad över att han gjorde det, för jag satte han i skiten, stod inte upp för mitt beslut och han ska då inte servera mig allting. Tog bara om det och han hoppade hur fint som helst.
Så vi slutade på sju fel.
Grämer väl mig lite att jag tabbade mig då han egentligen var felfri på hinder och hade säkert kunnat nolla även omhoppningen, för han hoppade så fint!
 
Hur som helst, inte världens bästa helg kanske, men sjukt nyttig enligt mig!
Lite wake up call, också fick jag med mig lite att träna på! Ska nu tagga om och anmäla oss till Nordmaling första helgen i Juli.
Ska försöka prioritera att komma ut och tävla lite nu iår, så det inte blir som vanligt, typ 2 tävlingar per år, sen går vi ner, hamnar i en svacka ect ect.

Men men, väldigt, VÄLDIGT nöjd med Bosse som kämpade så fint, hoppade fint och ställde upp för mig! 
Bästa hästen! ♥
Filmer kommer.
 

Foto: Louise Mähler
 
 
 

Bosse uppdatering

Sjävklart får lilla Bosse ett eget inlägg :)

Den farbrorn var som sagt med ner till Kramfors, red först en 0.95cm där vi slutade på en andra plats, trots att jag inte ens satsade haha, en fin skolrunda, och men han var väldigt loj inne på framhoppningen.

Blev en efteranmälan till 110cm och jag var så pissigt nervös, då det var ganska maxad och bl.a en trippel som sista hinder i grunden (alla som känner mig vet att jag hatar tripplar) jag tänkte inte ens gå omhoppningen när jag gick banan, men gjorde det iaf, och tur var väl det när vi var nolla i grunden och hade bara ett ynka pet i omhoppningen, som lika gärna kunde varit en nolla. Han blev lite flack på ett räcke som hade lite mörka färger, men en jättefin runda när jag väl började rida ;)

Kom lite dåligt in på första och andra hindret men släppte sedan handbromsen och började galoppera och då gick allt som en dans :)
Dom första tre hindrerna var ur vänster varv vilket är vårat sämre, så nu under veckan har jag nästan bara hoppat ur vänster haha, han var iaf kanonfin i måndags då jag och Rebecka var och hoppade, så på söndag är det hemmatävling som gäller, blir 1m och 110cm om allt går enlingt planerna :)
 

I torsdags lattjade vi lite bommar, och sedan parkerade jag Bosse vid gräset medans jag plockade bort.


Finast killen! ♥
Enda bilden från Kramfors, trist!
 
 
 

Hej hopp!

Full fart i stallet, är det bokstavligt talat.
Slänger in ett snabbt litet inlägg då jag inte har tid för så mycket mer.

Bullen (Allsvakker) har flyttat hem, han var tog examen från skolan vill säga, saknar lillkorven lite då han alltid gnäggade så fort man kom, men han står inte så långt bort ;)

I tisdags flyttade istället Lennarts lillebror Manfred in, ett riktigt charmtroll det också, en 2årig hingst, även han efter Moe Odin så han och Lennart är alltså helbröder.

Lennart gjorde även sin första start i tisdag hemma på Solänget, en sjätteplats blev det och några slantar in, dock var han väldigt mycket upp i det blå, så lite mer träning och lite mer ändring så blir det snart dags för start igen :) 
Det tar ju ett tag innan dom små lär sig var dom ska göra, han gick fina tiden 1,36,9 iaf så det är vi mycket nöjda med!

Conrad är helt fantastisk just nu, både att rida och köra, han har börjat gå lite intervaller nu och känns fräschare än på länge! Hoppas att det håller i sig för då kan den lilla räkan också början starta snart, det känns att han längtar!

Bjuder på lite bilder:


Lille Manfred


Lennart och Conrad äter frukost


Lennart klar för start!


Conrad...?


Lennart smiter ur boxen ;)


En solig dag och Conrads röv!
 
 

Ombytt väder- ombytt häst

Det har varit otroligt bra väder senaste veckorna och Sammy har verkligen gått bra. Trodde att han skulle bli seg av värmen men det har gått rätt bra.
 
Idag var det dock kallare ute och blåste på rejält mycket vilket betydde att min häst trodde att varje buske skulle komma och äta upp honom.
Vem är det som har matat min pålle med 4kg havre i natt?
Han var spänd som en stålfjäder och studsade och for åt alla håll och kanter. Tyvärr så finns det inget som heter kan inte så Sammy fick helt enkelt jobba på tills han inte orkade titta och bråka mer.
 
Härligt med ett katastrofpass strax innan tävling, det är i alla fall inte lugnande.
 
 
 

RSS 2.0