Helt slutkörd

Efter att nu ha varit förkyld i över tre veckor så börjar det slita hårt på kroppen. Det är bara att bita ihop och försöka jobba sig igenom det.
 
I helgen ska vi (jag och några av mina kollegor) i alla fall ned till Stockholm och gå på globen vilket ska bli fantastiskt roligt. Jag hoppas att det ska fylla på lite batterier igen och att man får komma hem med lite mer energi och även inspiration.
 
 
 

Godmorgon världen

Funderar lite på hur jag ska överleva den här dagen. Åker nu först ner till Sundsvall vid 10 och startar Conrad och är helt själv, vilket i sig känns jobbigt... Sedan måste jag skynda mig hem, byta bil och lite sådant för att ta mig vidare upp till Umeå för att se Jens Fredricsons clinic och därefter köra hem klockan 9 på kvällen. 
Pluset i kanten på den här dagen är att jag är så sinnessjukt trött och har förbannat ont i ryggen efter att jag rakat Conrad igår. Jippe! 

Positivt inlägg va? :-) 

/Malin

Rätt lika

Visst är de rätt lika ändå?
 
Den övre bilden är på Herman, min unghäst på Strömsholm.
Nedre bilden är på Zundans som jag har hjälpt till att rida in och utbildar på Hippo.
Det skiljer sig lite med tecken men i övrigt är de otroligt lik i utseendet.  
 
 
 
 
Herman:
 
 
 
Sune:
 
 
 
 

Om mina hästar hade haft en låt

Jag tänkte att det här kan vara ett sätt för er att lära känna mina hästar lite bättre och förstå deras personligheter. Tyckte även det kunde vara roligt med ett lite annorluna inlägg!

Så låt oss börja, om Bosse hade haft en egen låt, då hade det varit den här:

 

Foto: Pernilla Larsson
 
Conrads låt: 
 
 
 
Lennarts låt:
 
 
Manfreds låt:
 
 
 
 
 
Fiona kan jag tyvärr säga att jag inte känner tillräckligt väl för att kunna välja en låt till. 
Får klura på den!
 
Vilken låt hade eran häst haft? Länka!
 
 
 
 
 
 

Galopp

Igår hade jag sovmorgon, vilket var riktigt skönt!... Inte lika skönt idag då jag inte somnade förrän halv ett och var mer eller mindre vaken hela nattet p.g.a av den jäkla stormen som gjorde att det lät som hela huset skulle rasa. Vaknade gång på gång livrädd över att det smällde lite överallt... 
Lyckades såklart försova mig och väl ute på stallet var det strömavbrott så det blev mockning i mörker, men det gick det också. Ska snart åka ut och ge lunch samt motionerna 2st!
 
Igår blev Lennart, Conrad och Bosse motionerade, och det blev ett galopp-pass för alla 3 på rakbanan.
Lennart fick träna på hjälperna bara, att ta höger och vänster galopp, och han tyckte det var väldigt roligt att bli riden igen!

Conrad tränade jag på att få in bakdelen lite på, så hade lite öppna tänk i höger galopp och slutna tänk i vänster, även fast han inte är utbildad, så tycker jag att det kommer lite natuligt. Han var riktigt duktig på slutet och tyckte också det var jättekul att galoppera, så att så fort jag vände började han studsa iväg för att komma iväg fortare.

Bosse fick ingen trav alls i uppvärmning, utan början direkt ifrån skitt till galopp, stod upp och jobbade han lång och låg, red sedan lite byten för skojs skull, (vilket jag kan säga att han uppskattade) och sedan jobbade jag lite öppna tänk med honom också. Han fick gå en väldigt kort sväng bara.

Lennart hjälpte mig hålla i Conrad igår
 
 
 

Jädrans skit!

Red för Kerstin på torsdagen vilket var otroligt nyttigt och roligt att komma igång med lite träning igen.
Har känt mig så otroligt ur form i ridningen senaste tiden så nu hade jag tänkt att dra på jobbarhandskarna och inte ligga på latsidan med ridningen. 
Sammy verkar dock ha andra planer då han igår när jag tog in honom från hagen var lite känningar i senfästet. Satte då på honom en zinklinda över natten men när jag kom imorse så var han enormt svullen.
Nu är det bara vila som gäller och håller bara tummarna för att det inte är en senskada. Måste vänta tills svullnaden har gått ned tills det går att göra ultraljud.
 
Jobbigt nu när det är hårt och gropigt i hagarna och man har en alldeles för busig pålle. Sammy förra året i Vännäs.
 
 
Håll tummarna för oss!
 
 
 
 

Äntligen!

Åååh, räddaren i nöden - Henke! Kom och skodde alla mina hästar idag! Dom skötte sig helt exemplariskt allihop och var väldigt (!) glada att kunna gå ut i hagen. 
Den enda som inte var så snäll ut i hagen var Fiona, som tyckte det var jättekul att försöka halvt springa över mig, stegra när jag sa åt henne, springa runt mig och dra åt alla håll hon kunde... Försökte förklara för henne att bara för att hon har brodd så är hon inte odödlig.. Och inte jag heller för den delen som gled efter henne på blank isen.. 
Väl ute i hagen blev det lite bock och hopp åt alla håll, men att ha stått inne i 24h är nog inte det trevligaste som 1åring...

Eftersom skoningen av 5 hästar tar en hel dag så fick dom vila idag och ska motionera allihopa imorgon ist. Kommer bli en lång dag, då jag har sovmorgon, men det äre värt! 

Ska ta en eftermiddags tupplur nu, då vi har varit på stan och köpt lite saker, och sedan blir det middag, stallet och sedan fiesta! Woop woop!
 
 

Foto: Britta Söderberg
 
 
 

Vitskit

Uuuuusch, buuu ingen snö nu!!
Som jag skrivit tidigare har ingen av mina hästar vinterpjuks än, utan det är inte tänkt att dom ska få det förrän nästa torsdag, då det är bokad tid. Självklart ska då den äckliga snön komma nu ikväll precis efter jag har kört Manfred, så som det ser ut nu så måste hästarna stå inne imorgon... Snön ska ju tina bort på lördag, men hoppas att lite smälter bort imorgon... Annars vet jag inte riktigt vad jag ska köra.. Hitta en hovslagare nu som inte har fullt upp känns lite tufft.

Men om vi ska prata om något positivt så var Manfred kanonfin i dagens intervaller!
Han har ju haft ett uppehåll från lite tuffare träning eftersom han har varit i växtperiod, men nu är han på G igen och kändes smällfin dom två sista!
 
Lennart skulle också egentligen ha gått idag, men han hade lyckats få sin sko att gå av och trampat in tåkappan, dock inget allvarligt, utan drog bara bort den så får han vara utan i väntan på en ny!
 
Lata Manfred innan körning
 
 
 
 

Gårdagens utskällning

Igår när jag var ute och körde Lennart hände det något som fick mig att gå lite "bananas" så att säga..
Kommer och kör slingan runt vid ridskolan och precis bakom ridplanen ur kurvan kommer en kvinna joggandes med sin hund.
Lennart blir livrädd och slänger sig bakåt runt med vagnen och allt, för er som inte vet det så är det väldigt djupa diken på båda sidorna. Försöker få tillbaka honom på rätt kurs men han ställer så då och börjar stegra samt sparka lite. Får till slut honom åt rätt håll utan större missöden men är då redan uppe i varv så kvinna fick sig en rejäl utskällning... 

Men på riktigt, jag är så LESS på detta, folk som promenerar/joggar runt på träningslingan, som är BYGGD för rid och travhästarna. Lika lite som hästarna bör vara på gångvägen, så ska är slingan ingen jäkla promenadslinga! 

Varför?
Jo för att just såna här saker kan hända, man möts plötsligt bakom ett krön och hästarna kan verkligen inte utskilja vad som kommer emot dom, samt när folk är så sjukt naivt dumma och GÅR på dubbelbanorna där det är menat för intervaller, och man säger åt dom, men dom fattar inte utan går bara vidare. 

Tänk om Lennart hade backat ner i diket igår och vagnen hade vält - vad hade då den här kvinnan gjort? Är hon överhuvudtaget hästvan? Vem skulle hon ringt? Hade hon velat ha det på sitt samvete att jag hade gjort mig illa?

Blev kanske lite väl uppbrusade igår kände jag i efterhand, men är så himla less på att ursäkta sig, när det är dom som ska be om ursäkt och inte vara där alls från första början!

Ja - jag har ridit på gångvägen någon gång, men försöker till största del att undvika det, det är bara när det är kolsvart eller har superbråttom till ridhuset jag valt den vägen, men det är inget jag struttar runt på dagligen.
 
Så, om vi bara en gång för alla kan reda ut detta, människor = gångvägen. Hästar = träningsvägen.
Punkt.
 
 
 
 

Långa dagar

Lite sliten tjej som nu sitter här och skriver ändå.
Gårdagen var tuff, alla 5 hästar motionerades under en och samma dag, annars brukar jag dela upp dom till ca 3st per dag, men igår sprack det och blev bara tvungen att ta ut alla och röra på dom. 
Började med första hästen vid 11 och tog ut sista strax efter klockan 4, och då hoppade jag lunchen...


Först ut blev lilla Manfred, han fick gå med rockarden, bara ett varv runt slingan, trots att den var rätt så hård, så blev det bara en lättare jogg runt där. Lennart fick vara andre man ut och fick gå exakt samma slinga, med samma vagn. Ville att dom skulle ha ett lugnt, men lite tyngre pass. 
Efter det blev det Conrads tur och han red jag ut tillsammans med Bea som körde Bullen. Första turen för Conrad sedan starten, och han var pigg som tusan, valde hacket men den j*veln har nu två gånger bitit fast i tygeln så tror inte han får gå något mer på det, trots att han tycker om det....

Efter Guldpojken så blev det Guldflickan aka. Fiona. Hon fick ta två snurr på rakbanan, dock gick en eker (ekra?) sönder på ett däck när jag for ut, så fick åka in direkt igen och springa och köpa ett nytt däck o.s.v, vill inte riskera att något händer när man kör bebishästen!

Sist men inte minst blev det fina Bossemannen, han fick också bara dra några varv på rakbanan och stämde av dressyren som jag hade ridit dagen innan (också på rakbanan haha) och han var så fin! 

Mycket häst igår vill säga, men desuto lugnare idag då Conrad gick intervaller och Bosse fick gå en sväng på rakbanan idag också. Lite tjajtigt kanske, men det är enda stället som är saltat så det går att köra/rida där.

Imorgon blir det vila för Bosse och Conrad och bröderna ska gå intervaller och Fiona ska motioneras!
 

Finast Bosse ♥
Foto: Pernilla Larsson
 
 
 
 

Spöken i skogen

I söndags var jag och Sammy ute i skogen och busade då det för första gången var lite varmare så att det inte var stenhårt i backen.
Då det jag endast har skrittat när vi har varit ute senaste tiden var Sammy lite extra glad i hågen.
Så fort jag tog tyglarna pep han och blev tvungen att kasta med huvudet och studsa fram.
Både han och jag blev verkligen som små barn taggade till tusen :)
 
Myror i brallan Sammy tyckte dock att det var lite extra spännande då det var vita spöken i skogen som låg på marken lite här och var. Alltid lika bra balansträning när man är ute med denna grabb.
 
Hoppas på snö snart för då är det i alla fall vitt överallt och mjukt och härligt att  rida.
 
 
 

God morgon

Höll inte på att hitta blogg.se appen på telefonen, så längesen var det jag mobilbloggade! 

Iaf så är hästarna ute och jag har precis ätit frukost, ska nu gå ner och stätta igång med mockningen, är extremt segstartad idag känner jag, men ska koppla in mobilen till högtalarna och poppa lite musik i stallet, då brukar det gå bättre! 

Idag står Bosse och Fiona högst upp på listan, ev Conrad beroende på hur han ser ut att må! 
Det är fint väder ute men kallt, så vet inte riktigt var det kommer gå att motionerna dom, men det löser sig! 

/Malin




Ur arkivet

HAHAHAH måste bara publicera det här igen från den 12 januari 2011, dagen jag, Maria och "gubben" som jag refererar till = George = En delägare till Conrad, var och hämtade hem honom från en tränare.
 

Gårdagens tokigheter

Ja hörreni, vart ska jag börja?

Vi åkte från Järven vid 9 tiden och begav oss mot Matfors. Vi skulle alltså hämta upp en av pappas hästar hos en tränare och köra den till en annan, men oss i bilen hade vi även han som också äger en del av hästen.

Bara på vägen dit vi skulle hann vi köra fel 2gg, första gången för att kartan vi hade inte stämde, andra gången för att dom vi frågade om vägen in stämde och till sist lyckades vi ta oss rätt väg. Han som var med oss skulle iaf veta vart stallet låg, så vi åkte och åkte och åkte. Tillslut ropar han till: Där var det nog! 
Och då hade vi redan passerat det... Så att försöka vända en stor pick-up och en hästtransport på en liten smal väg var inte det lättaste, dessutom hade dom flesta bara skottat upp en länga på sin gård, men tillslut lyckades vi vända.

När vi väl kom upp till stallet så var det inte en ända människa på hela gården, utan dom som jobbade där hade vi mött på vägen, på väg ut för att träna sina hästar visade det sig sedan.

Vi går in i ett stall och letar - ingen där, vi går och fäller ner luckan medans gubben gick och kollade huset och det andra stallet.
Han kommer tillbaka och säger att det inte var något där, utan bara några hästar i stallet.
Vi gick ut till hagarna och kollade efter hästen.

Vi: Hur ser den ut?
Han: Den är stor! Minst 170cm
Jag: Vilken färg har den?
Han: Brun!

Vi letar och letar, men ser inga riktigt stora bruna hästar.
Han: Eller den kanske var lite rödbrun..
Vi letar vidare men hittar ändå ingen som riktigt stämmer, så vi går upp till det stallet bara gubben hade gått och kikat i.

Vi hittar tillslut en häst som står i en box med exakt rätt namn, men det är en liten fux på ca 155cm...

Vi: Är det här han?
Han: Jag minns inte hur han ser ut... Han borde vara större?
*pappa ringer*
Jag: Hur ser hästen ut?
Pappa: Fux och den ska ha två vita strumpor bak..
Jag: Det stämmer
Pappa: En vit kota fram och en vit kronrand
Jag: Kotan stämmer, men ingen kronrand
Pappa: Kolla frysmärkningen
Jag: Eeeh, typ 351799?
Pappa: Det ska börja på 08..
Jag: Nää, en 3:a eller en 5:a..
Pappa: Hur hög är han?
Jag: Ca 150 kanske?
Pappa: Nä han ska vara typ 170!
Jag: Ja men det är han inte!
Pappa: Är det en hingst?
Jag: *tittar efter* Japp.
Pappa: Ta den

Så vi åkte iväg utan att ha vetat om vi hade tagit rätt häst, men snäll var han och vi kom tillslut fram till rätt ställe efter många om och men.
En trevlig upplevelse var det dock!
 

Första bilden på Conrad
 
 
 

Lite allmänt

Usch vad jobbigt det är just nu med alla utrustning, om man får säga så.
Har två hoppsadlar att sälja, ett ev. två träns och lite annat krimskrams som jag skulle vilja bli av med...
Får försöka ta tag i allt imorgon med att fota osv så att det kommer ut till försäljning på riktigt. 
Lovar även att det kommer ut här!
 
I övrigt har jag typ 100 bloggidéer men är ju latare än latast. Känns typ "töntigt" att blogga nu för tiden, okej kanske konstigt uttryck, men när man började blogga och var det ju ascoolt, och nu känns det bara konstigt att sitta och ordbajsa lite som ni där ute sedan kan läsa och absolut lägga ner 0 energi på. 

Förstå mig rätt, halva mig tycker att det är kul, det är kul att gå tillbaka och läsa, men andra halvan tycker bara att det känns meninglöst, och när jag då får idéer känns det bara jobbigt att genomför.

Aja, får se hur det blir med allt det där.

Nu ska jag sova, godnaaaatt! 
 
 

Fina hästar

Idag är det söndag, och den här dagen innebar sovmorgon för mig - såååå skönt!
Sov nästan fram till 12, sedan blev det lite snabb städning för att vara ute på stallet strax efter 13.

Pappa och jag tog ut bröderna Viking på intervaller idag, jag körde Lennart och han körde Manfred. Värmde dom först ett varv på slingan i skogen, man måste passa på då den fortfarande är mjuk vissa dagar!

Båda killarna skötte sig dock super i intervallerna och jobbade på, tog ett tag innan dom kom igång och verkligen hittade flytet, och när dom skötte sig så gav vi oss.
Tycker det är viktigt att ge sig när hästarna känns som bäst, INNAN dom hinner bli trötta, tappar travet eller annat, samma sak i ridningen. Man vill avsluta med en positiv känsla, och när vi är glada och nöjda så tror jag hästarna känner det.

Efter grabbarna var duschade och klara, skyndade jag mig ut i skogen en sväng på Bosse. Valde hacket idag, vilket vanligtvis inte brukar vara ett smart val då han bara springer och slår med huvudet, men idag blev han riktigt fin! Galoppen kändes toppen idag, och han kändes även stark i traven. 
Har tänk försöka rida ut mycket på honom nu för att få igång strykan och inte sitta och traggla allt för mycket dressyr. Har ingen brådska med honom, skulle dock vara kul att vara med på KM i slutet av November, men det ska nog inte vara några problem!

Nu ska jag mysa det sista ur den här söndagen, vi hörs!
 

Manfred
 
 
 

Päckel häst.

Jag tycker om att hålla en så naturlig hästhållning som möjligt:
Att den får vara ute i hagen och röra sig så mycket som möjligt, att den inte behöver 15täcken för att hålla värmen osv.
 
Dock har inte visst min häst samma åsikt. Han avskyr att vara ute länge där han står nu (kanske för att de flesta andra hästar går in tidigt) och hoppar runt och springer som en tok tills han blir intagen.
Han är en liten prins som tycker om att bli masserad och kliad så fort man kommer in i boxen och ger sig inte fören man ser honom (att försöka kvällmocka är ibland en omöjligt uppgift).
 
Idag hade jag bara lagt på honom ett tjock regntäcke och tyckte att det var ju inte så förbaskat kallt ute. Det märks inte så mycket på att han har frusit lite fören man kommer upp i sadeln då han är pigg som en spigg, reagerar på vart enda ljud eller fläck på marken.
Det är bara att skratta åt honom och jobba vidare tills han fått rasta av sig.
Hur bra ridning det blev vet jag dock inte då jag är så förkyld att jag mest satt och hostade hela passet, min ena fot är så svullen att jag inte fick ned den ridstöveln. Så det blev mest till att åka häst.
 
 
 

Helt jäkla sjukt

Vet att det här klippet är länkat på ett flertal olika sidor, men ändå!
Vilka sjukt modiga hästar och ryttare för den delen, och vilken balans dom har!
Aldrig att jag skulle vågat mig på något sådant, och jag tycker egentligen så sjukt synd om hästarna. Undra hur många som egentligen bröt benen och så under dom här träningarna?
 
 
 
 

Piss-skäck

Alltså jag förstår inte hur han lyckas...?
Som Rebecka sa:
Är det ens skönt att ligga med huvudet rätt i pisset?
 
 
 
 

Härliga hästar

Äntligen är det kväll, om man får säga så. Det har verkligen varit en lång dag!
Har hållit igång hela dagen, men det har det verkligen varit värt.

Började morgonen med en uteritt på Bosse tillsammans med Rebecka på Bullen. Det blev rakbanan några vändor bara, eftersom det var fruset överallt förutom där och på banan, så vi rullade på några gånger där. Bosse var pigg men skötte sig riktigt snyggt. Han älskar att vara på rakbanan eftersom jag brukar rida galoppintervaller där.
Nu var det inte riktigt det vi skulle göra idag, men han jobbade på bra ändå!
 
Sedan blev det lilla Lennart tur och han gick jogga några varv på banan.
Fick en sån himla fin känsla på honom idag! Har haft problem att han blivit het och stark på banan så man bara har fått suttit och hålla honom, men idag joggade vi några varv, sedan fick han trycka på lite några gången och fick igång ett sånt jäkla bra flyt i traven, och jag kunde verkligen känna spänsten i honom, utan att han låg på i handen!
Kunde även skritta lugnt frustande ut därifrån, så han har verkligen börjat tagga ner!
 
Sedan tog jag lunch och blev bjuden på pannkaka - nom nom!
Därefter blev det Conrads tur, han startar som sagt imorgon, och då är det alltid ridning som gäller dagen innan. 
Red han också på banan och provade att ha honom heldövad. Han var faktiskt riktigt fin, lite småstressade på slutet, men lyckades jobba honom mot rätt håll igen. Avslutade med att skritta på en volt utanför shoppen och försökte jobba med att han ska ta bettet på rätt sätt. Han släpper ofta kontakten helt till bettet, går inte fram för skänkeln och redan rycker han i en. Kämpade på en stund, och gav mig när han började släppa efter lite.
Onödigt att ta en fajt med honom dagen innan start liksom!
 
Sist ut idag blev Fiona som fick springa på banan i mörkret, men det gjorde hon superbra! Väldigt pigg och glad idag, fick sitta och bromsa henne för att hon inte skulle springa för fort och den känslan har jag inte haft innan på henne, så även hon börjar göra framsteg nu! 
 
Idag får hon stå för bilden, trots att den är gammal
 
 
 

En lång dag

Ja nu ska jag strax hoppa in i duschen men tänkte först göra ett litet inlägg här.

Idag har varit en lång dag som började med att jag gjorde om en massa i hagarna. Är så less på att hagarna är söndergeggade och måste spola av benen på 5 hästar varje kväll är inte det roligaste... Så nu har jag flyttat Lennart, Bosse och Conrad till andra hagar. Dock är dom långt bort, men det är det värt!
Dom hagarna dom går i egentligen måste få vila lite, tänkte försöka hålla dom borta ifrån dom tills det fryser på lite, helst skulle jag vilja att snön kom så att det bara blev överstökat!
Dock är då andra problemet att mina hästar inte är vinterskodda än, fick panik när första snön kom och jag precis hade skott dom, men då försvann ju såklart snön lika snabbt som den kom så det gick ju bra ändå!

Hur som helst, tillbaka till dagen.
Körde motion med Conrad direkt på morgonen, tog botnia svängen och sedan fick han skritta backe upp mot Vittsjö. Det är ju verkligen helkasst underlag där, men att skritta funkar alltid, trots att det känns som man ska skumpa ur vagnen i bara skritt... 

Därefter blev det lite vanliga stallsysslor innan hovslagaren kom och skodde Conrad inför hans start på fredag. 
Hem en sväng, sedan ut igen för fodring och därefter lite jobb med skorna på Manfred. 
Tillslut så tog jag och Rebecka oss en sväng med honom ut i skogen, och jag skämtar inte när jag säger att han är världens snällaste!

Han är alltså hingst, 2år, har stått i typ en vecka p.g.a tappsko, går ut i skogen i bäckmörker själv, med reflextäcke på sig för första gången och lunka på som att han inte har gjort annat.

Dagens guldstjärna går verkligen till den killen! ♥
 
 

Hade ingen bild på Manfred, så Conrad får stå för dagens bild
 
 
 

Glad Bosse

Har varit lite nojjig för Bosse dom senaste dagarna. Han har tappat bakdelen väldigt mycket, främst i traven, bara känts spingig och inte riktigt fokuserad. 
Oftast springer hästar av tre orsaker
  • Dom har ont
  • Dom är pigg
  • Dom är svag 

Efter att Maria var här i söndags och red honom så tog jag tag i saken och ringde ner till PH i måndags och rådfrågade. Han trodde inte det var gaffelbandet, utan gav mig tipset att longera honom och studera bakbenen noga.
Sagt och gjort, imorse tog jag ut och snurrade han några varv på stallplanen, han rörde bakbenen exakt likadant. 
Lite släpande med innerbakben, men när det blev det yttrebakbenet tryckte han från fint, och det var samma rörelsemönster på båda bakbenen.

Så då tog jag tag i nästa sak Per rekomenderade, se om det bara är energi.
Red ut med Bea och det var full fart på grabben idag, tappade inte bakdelen en enda gång och för första gången på nästan 4månader fick han sträcka ut i större galopp under en kortare bit och han var så lycklig!

Ska nu prova ställa lite högre krav på honom och be han aktivera bakbenen, rida lite "hårdare" och svårare övningar och se om jag kan få han att slappna av och komma igenom sig lite mer. 

Vi får väl se hur det går!
 

Bosse hade en gul bläs dagen till ära
 
 
 

En blivande familjemedlem

Måste även få presentera våran troligtvis nya familjemedlem. 
Hon flyttade in i söndags och vi ska ha henne på prov under en vecka, men än så länge flyter det på bra!
Hon är lite blyg då hon är en katt från djurskyddet, som dom hittade utomhus, och som mamman stött ifrån, så hon gillar inte höga ljud eller när man bara klampar på.
 
Annars är hon som vilken kattunge som helst, lite busig, gosig och oerhört söt. Mitt hjärta smälter typ varje gång jag ser henne! 

Här får ni då en bild på henne - Tyra som hon heter. Döpt efter självaste Tyra Sjöstedt!
 
 
 
 

Hoppning av hästarna

Igår hoppade jag Sammy själv i stora ridhuset. Hoppade ett enkelt räcke på kortsidan men en galoppbom före och efter. Jobbade med att få fram och få ut galoppen och behålla trycket och energin.
Han kändes riktigt trevlig och jobbade på riktigt bra.
Idag blev det då hoppning igen även det inte var min plan från början men då jag hade möte direkt efter jobbet och då jag väl hade tänkt att rida var det upptaget i ridhusen och spöregnade ute så passade vi på att vara med på hoppträning istället.
Då det endast var markarbete så passade det väldigt bra. Har ju bara hoppat två gånger sedan sommaren så jag känner mig otroligt ringrostig.
Var riktigt fin i traven i uppvärmningen, dock tyckte han nog att jag var lite jobbig när vi kom till hoppningen då det var mycket samlande arbete med korta avstånd så hästarna verkligen behövde sätta sig ordentligt.
Behöver ha honom mer framme för skänkeln utan att jag blir lite kvar i handen och att jag utnyttjar sitsen och sitter upp istället för att krypa ihop mig.
Blir frustrerande när jag vet i mitt huvud hur jag ska rida men att kroppen inte riktigt lyssnar i det läget.
 
Hoppade även Sune på förmiddagen idag då vi hoppade några sockerbitshinder på serpentiner. Började låta honom gå iväg lite för mycket men efter att Kerstin skällt lite på mig blev det ordning och reda och han lyssnade riktigt trevligt. Gjorde även lite galoppombyten idag både på diagonaler och utefter fyrkantspåret och vi fick till 4rena byten på hjälpen av 5möjliga. Inte illa med tanke på att vi precis börjat med detta.
 
Imorgon så blir det ett dressyrpass med Billy, Sammy får gå ut i skogen (hoppas att det inte fortsätter regna).
Blir nog ett ridpass eller longering för Zamiro som ska åka till sin nya ägare på torsdag. Ska se om Sune ska gå lektion och annars så blir det nog tömkörning för honom.
 
Då jag inte har någon bild när jag hoppar Sammy blev det en snygg rumpa på Bosse istället.
 
 
 

Hästarna i stallet

Ja, eftersom det har hänt lite sen sist så gör vi en snabb presentation och lite hur läget är för tillfället med dom!

Mighty Bouncer
Ja han känner ni ju alla till. Han har ju haft sin gaffelbandsskada och är nu under igångsättning. 
Har kommit igång i alla gångarter, och ska tillbaka på ett återbesök i början av December innan jag börjar hoppa honom. Just nu är det bara lättare ridning för grabben, men som ökas succesivt.
 
Conrads Arn
SockerConny är på gång igen. Han har gjort 3starter iår, med ett uppehåll på 11månader. 
Första starten var han 4:a och sänkte rekordet, men dom två andra starterna har han galopperat bort sig, dock med anledning. På fredag är det dags igen, då får vi se om vi har lyckas matcha det rätt igen!
 
 
Lennart Viking: 
Även lilla Lenne är på väg tillbaka. Han är friskförklarad från sin bogskada och har börja gå intervaller!
Vi har ju även ridit in den lilla korven, så åtminstone 1gg i veckan får han ett dressyrpass. Han är otroligt lättlärd och smidig. Riktigt rolig att rida faktiskt och känns mer om en "ridhäst" en en "ridtravare" om man får säga så utan att få halsen avhuggen haha
 
 
Manfred Viking:
Såklart Lennarts lillebror för er som inte kommer ihåg det. Dessutom helbröder, så det är lite lattjo! 
Han joggar mest runt i skogen nu för tiden då han har varit inne i en växt period. Han gjorde fina starter i 2-års serien och förbredes just nu mest på vad som komma skall.
 
 
Lady Fiona:
Ny tillskottet i gänget. 1årig varmblods sto e. Order by Fax.
Hon håller på att lära sig hålla reda på alla ben och hur man gör när man travar. Världens snällaste 1åring utan överdrift. Totalt orädd och så trygg i sig själv! En riktigt pärla! 
Har dock ingen bra bild på henne på den här datorn, så få bli till att fixa! Här är en stillbild från en film när hon rullar sig haha
 
 
 
 
 Som ni ser så är det fullt upp med hästarna, men det rullar på! 
Nu börjar dock årets drygaste årtid med att sköta travhästar, vintern.. Bara kallt och mörkt, dagarna igenom och man fryser hur man än gör... Usch...
 
 
 

Men hejsan

Ja, kanske lika bra att jag också tar mig i kragen och trycker till med ett inlägg.
Är så sjukt sugen på att börja blogga igen, men varje gång jag sätter mig vid datorn så försvinner det. 
Kan gå på dagarna och tänka "Det här skulle bli ett kung inlägg" o.s.v och när jag väl kommer hem så är motivationen borta och det känns bara dumt att sätta mig och skriva ett inlägg om något helt random utan att ha skrivit på flera månader.

En ny header och design måste vi ta och fixa, då kanske motivationen tillbaka.
Har som sagt några inlägg på G just nu, får väl se om dom skapas eller blir kvar i huvudet... 
 
 
 
 

Nu är veckan slut

Ligger nu i soffan och tror att det blir en tidig kväll då jag känner mig rätt slut.
Är svårt att ta det lugnt ibland då man är rätt van att hålla ett högt tempo men just nu känns det som min kropp inte riktigt hänger med mig.
Har ridit otroligt mång och fina hästar under veckan och mina elever har verkligen förgyllt tillvaron, en extra guldstjärna fick alla hästar och elever under lördagen då det hoppade som aldrig förr.
 
Efter mina lektioner igår åkte vi ned till Ö-vik och hälsade på lite släkt. Idag har jag hängt med syrran i hennes stall och ridit små brunbjörnar och en stor isbjörn
 
Bild från 2011 då isbjörnen bodde här uppe i Vännäs ett tag.
 
 
 
 

RSS 2.0