Closing time

Sa till mig själv igår att jag skulle sova ut jättelänge idag, minst till tolv - dock verkar jag någonstans ha gått och blivit vuxen för jag kan nästan aldrig sova så länge nu för tiden.

Otroligt nog fick jag sova till halv elva, sedan har jag legat och tittat på en film som jag drog hem igår, Friends with benefits, med Justin Timberlake och Mila Kunis.
Tyckte först den var svinrolig, eftersom det var en film där dom var otroligt rapp i orden, och bra humor, men såklart skulle den bli en geggig kärleksfilm innan den var slut - blä.

Såg dock klart den, och kan rekomendera den för er iaf, åtminstonde början.



Duktig hopphäst!

Sådärja, hemma efter en härlig dag!

Drog först ut på Solänget vid 11 och körde ponnytrav tillsammans med dom andra från Järven.
Det var 2st heat och dom 4 bästa i dom fick köra en final.
I första loppen körde jag Fredde och kom fyra, så fick även köra final. Då hade jag en B-ponny som hetter Sophie, väldigt fin och vi kom fyra i det loppet också :)

Dock var det ju en hel del fusk då dom flesta andra ponnierna galopperade haha, men det var himla kul ändå ;)

Sedan drog jag över till ridskolan och hjälpte Lollo att hoppa Bruno, och när sedan hjälpte hon mig hoppa Divan.
Divan var jättefin idag, lugn och fin under uppvärmningen, var lite het från början på småhindrerna, men sedan när vi hoppade bana var hon toppen!
Hoppade bana på 80-90cm och sedan hoppade vi ett enkel hinder upp till 1m, vilket är det högsta hon har hoppat.
Hon blev lite hetare då, men var verkligen superduktig och kvick i benen!

Har inte hoppat henne sedan hemmatävlingen, men ändå så är hon så himla fin nu och vet exakt vad hon ska göra!


Foto: Pernilla Larsson
Finaste tjejen! Måste nog hitta någon tävling till henne :)

Vad jag gjorde i torsdag

Sa ju faktiskt aldrig vad jag gjorde förra veckan när jag drog iväg på en roadtrip.

Pratade med Britta på onsdagen och helt plötsligt så hade vi gjort upp en superbra plan, så på torsdag åkte jag upp till Piteå, dock hann jag bara till strömsknallen då biljäveln gick sönder, men kunde åka tillbaka, byta bil och ta mig iväg iaf.
Vid 22tiden var jag uppe i Pite, och mötte upp Britta, drog till Julles lägenhet och chillade där tills hon kom hem.
Vi såg på film, dampade lite till youtube och tillslut somnade jag och Julia vid 3 tiden, Britta hade somnant långt där innan...

På fredagen klev vi upp rätt tidigt för att hinna med allt, var nere i Övik vid 3 och jag red då Divan, och sedan drog vi på fest på kvällen.
Brittas syrra fyllde år och eftersom det var hemligt att Britta kom ner så blev det verkligen en överraskning :)


Britta ville inte synas när vi körde genom stan - HAHA

Som att sväva på moln

Den här dagen blev riktigt lyckad trots att jag var väldigt trött när jag vaknade!

Först var jag funkis på körtävlingen, lite långtråkig eftersom det var så pissigt väder, men Pennan lös verkligen upp tillvaron, så det var tur att hon också var där :)

Sedan över till ridskolan för att snabbt hinna rida Divan, skulle longera henne först för att se hur hon rörde sig, men hon var så spänd över några saker som stod på plan så hon höll på springa på mig istället för runt mig..

Gav upp och red ut en sväng runt travstigen istället. Hon kändes jättefin och fräsch, lite tittig var hon bland alla buskar så red på ganska mycket med benen så hon skulle ta skänkeln istället för att spänna sig.

Gick redan in på plan och red ett av mina bästa pass på henne, hon var så FIN!
Himla mjuk och lätt i handen, lät mig verkligen använda benen och sätet, kunde sitta med en superlätt och mjuk han och hon hängde sig inte eller streta emot.
Galoppen var det enda jag fick kämpa lite med, men kunde sätta en helt annan press i henne än vad man brukar kunna när hon ska springa runt och vara spänd.

Jättefin i halterna och väntade, och gjorde väldigt bra förvänd galopp!
Är så himla glad att det blev det sista passet på dom här dagarna!
Ska rida henne på tisdag igen, då ska vi hoppa :)


Foto: Pernilla Larsson

Check it out!

Woho är Veckans bloggare hos Tess!

Kolla in det HÄR! :D

Fin dressyrpålle

Igår blev det ett dressyrpass på Divan ute på stora plan.

Jobbade mycket med halter redan från början och hon skulle stå helt stilla i 10sek innan hon fick gå vidare.
Ibland började hon gå efter 8sek och då fick jag tillrättavisa henne också började jag räkna om.
Nyttigt arbete och efter ett tag insåg hon att det var roligare att stå still 10sekunder istället för 26, ja ni förstår, hon var väldigt duktig iaf.

Vad lite trippig i traven och ville inte riktigt ta ut steget, så jobbade henne på volter där hon verkligen skulle forma sig och komma runt och sedan flyttade jag henne lite undan för skänkeln, variera mycket raka och börjda spår.
Jobbade sedan lite galopp där hon gärna ville hänga sig i handen, men försökte bara få henne att komma igång i kroppen, tryckte på henne på en långsida (för Pennan tyckte det skulle vara så roligt) och då började hon bocka haha

Tog sedan en skrittpaus och red sedan lite innanför dressyrstaketet och tränade på att markera hörnen ordentligt, samt fortsatte jag med halterna.
Försökte även få upp henne lite i formen så hon inte skulle hänga sig på bettet.
Väldigt fin blev hon där ett tag när hon slappnade av!

Gick sedan ut på större ytan av banan igen och jobbade förvänd galopp, hon är väldigt duktig i vänster förvänd, men väldigt jobbig i höger, så vi fick oss en dust, då vi inte riktigt var överäns om vilket krav jag ställde på henne, dock vann jag och hon var väldigt duktig!

När jag travade av henne var hon först lite springig, men slappnade sedan av och tog ut steget riktigt bra så då fick det räcka :)


Finaste Divan, tillsammans med Maria

Dagens avfallning

Tänkte ge er ett gott skratt innan jag åker iväg på min lilla tripp som inte många vet om..

Åkte ut till stallet tidigt idag för att hinna rida Divan på morgonen, precis som jag skrev så tog jag ut henne på ett konditionspass i skogen, hon var pigg men väldigt spänd och hoppade hit och dit mest hela tiden, fick jobba väldigt mycket för att få henne hålla rätt galopp när hon flängde både hit och dit.

När jag hade ridit hela Hägges rundan, ridit ner för Vittsjö och har bara botniarakan kvar så tänkte jag att hon skulle få sig en sista galopp då hon får springa på lite mer framåt.

Galoppera först ena galoppen, bryter av och ska precis fatta den andra galoppen, hon hinner ta ungefär två steg i galopp och sedan när buskarsen tar slut så ligger det massa stenar och en stubbe så det överraskar henne och helt plötsligt springer hästen åt andra hållet... morr...

Hon pallnitade och slängde sig åt andra håller samtidigt alltså, och när man redan sitter i en galoppfattning och precis ska ställa sig upp i fältsits så är man inte så kaxig haha
Trodde först hon skulle kliva på mig för landade vid benen, och sedan släpade jag lite för jag ville inte släppe henne eftersom hon var på väg åt andra hållet, lyckade skrika "NEJ" åt henne, och då stanna hon så jag kunde kliva upp haha!

Gick bra för mig iaf, slagit mig lite på låret och sträck mig i armen, men inget som känns :)

(Orkar inte ladda upp ngn bild för internet är segt...) 

HEJDÅ

Nu blire sängen

Ska dra mig nu, måste rida Divan tidigt imorgonbitt för att hinna med allt jag ska göra!
Tror jag ska ta med henne på en tur ut i skogen och låta hon på sig ett ordentligt konditonspass, för på fredag blir det dressyr på plan.

Sedan hoppas jag på att Alexandra vill rida henne på lördag, och på söndag blir det nog lite hoppning!
Ska se om det blir någon uppdatering imorgon, ni får väl hoppas på det ;)

Lite segare

Idag blir det nog inte lika bra uppdatering, ska nu först hoppa in och jobba lite, hoppas på att det inte tar hela dagen, men det spelar ingen större roll om det gör det heller...

Sedan har jag ingenting om hästar att uppdatera förrän på tordag, för då ska jag ha hand om Divan enda till på söndag! Längtar! :)

Till helgen blir min sista helg hemma i Övik, känns sjukt trist!


Foto: Pernilla Larsson
Fina fina Divan!
Tror jag måste lägga en beställning på lite bilder!



LB:2an Film


Säg till om den inte går att se!

Horze Vinterkatalog


Idag damp Horze vinterkatalog ner i min brevlåda (säker även många andras) och har bläddrat igenom den lite snabbt!
Underbara bilder bjuder dom på och härliga produkter!

Har redan hittat en massa saker jag vill ha, bland annat 2st schabrak, men även en nosgrimma och en massa kläder skulle jag vilja köpa!
Vissa saker är nya, andra inte, katalogen är dock superfin!
Något som fortsätter vara hett i höst och vinter är västarna i alla dess modeller och färger och jag bara ÄLSKAR det!
Köpte dock bara på mig en väst förra året, men har en känsla av att det kan bli fler iår, för det är snyggt både i och utanför stallet!




Film på G

Vi filmade ju med två kameror under helgen, och den ena har jag här, den andra har Maria.
Har dock redigerat till filmen så ni får med både kommentarer och poäng, vet ju att ni gillar det!

Nu ska den bara upp på tuben, får hålla tummarna att det funkar!


Bild från filmen

ÖOR Dressyr dag 2

Ännu en lång dag blev det, då den började vid 7 ute på Cape där jag släppte ut alla hästar och fick plumsa mig fram i lera.. hmm inte så bra uppladdning..
Gjorde i ordning i mini-stallet som vi hade fått bo i och sedan åkte jag med honom till ridskolan där han fick gå i en hage i några timmar och göra sig mindre ren haha

Vid 12 tog jag in och duschade honom och sedan runt 2 var Maria snäll och knoppade honom åt mig.
Skulle rida vid 16.05 så en halvtimme innan tog jag ut honom och red ett varv runt travstigen för att få honom på gott humör, och det blev han verkligen på! Han verkligen energi och gick i en fin form - önskar man kunde ta med sig det in på banan ;)

Gick sedan in på framridning och Maria hjälpte mig lite, han var rätt fin, lite fast i vänster - men han gick så himla bra när jag verkligen red!
Försökte verkligen peppa mig själv att rida så när jag kom in på banan - men tappade det än en gång, blir så himla sur att jag inte kan pressa mig själv till hur jag vill kunna rida, blir nästan mentalt blockerad när jag kommer innanför staketet..

Bosse tyckte verkligen inte om underlaget då det var halt och lite slirigt efter allt regn, men jag försökte ändå pressa ut honom i hörnen och ville att han skulle våga ta för sig mer i längningarna.
Fick driva som ett djur då han inte alls tyckte det var kul haha.
Så jag gick ut från banan och var rätt missnöjd, blev inte mer nöjd när jag hörde procenten heller 61.0%
Blev lite mer nöjd när jag såg filmen, och tittade jag på protokollet så såg det inte så dåligt ut, 2st 5or, 1 8a och resten 6-7or, men sedan drog det ner i kofficenterna där vi fick 5or på lösgjordheten och framåtbjudningen, och det stjäl ju rätt mycket poäng, men tror det nog var underlaget så gjorde att han inte riktigt ville gå fram.

Sen får jag vara nöjd med mitt beslut att ta upp honom i den högre formen, trots att han är jobbigare då, för annars hade vi nog slutat på typ 50% haha x)

Bäst var ändå kommentaren "Ett härligt ekipage som börjar hitta fram till varandra" - jo man tackar! 
Efter 7år kanske jag äntligen ha börjar hitta knapparna på honom :)


Ren häst klockan 10 på morgonen!

Bilder från i fredags


Det var fullpackat...


Bosse blev fläckig i solen


Sen blev han sur när jag ville ta ett nytt kort utan skugga


Men blev väldigt glad när han kom till Cape ♥


Och såhär hittade jag Laban när jag kom hem haha

Hejdå Erik!

Idag lämnar vi kvar Erik i Ö-vik och Bosse åker själv med Maria upp till Vännäs.
Han ska bli ridskolehäst på ÖOR, inga tvister mellan Maria och hans ägare, utan det blev bara bäst så för alla då det kostar att ha häst :)

Förstår dock att Maria är lite ledsen då hon har lagt ned så mycket tid och jobb på honom och han har verkligen blivit superfin! Har nog aldrig sett honom i sån här fin form!

Så man får önska ridskolan lycka till med den fina hästen dom har fått :)

Haha två gamla och inte allt för smickrande bilder på Erik från i vintras på Cape haha ;)

ÖOR Dressyr dag 1

Ja då sitter man här än en gång då för att kunna uppdatera er.
Dagen började klockan kvart i 7 imorse och jag var ute på Cape vid ungefär 25 i 8.

Började då med att knoppa honom och insåg att jag låg lite efter i tidschemat så fick skynda mig ut till ridskolan.
Som tur var kom mamma ut precis när jag hade som stressigast så hon kunde hålla i honom medans jag sadlade o.s.v
Red fram och han kändes faktiskt riktig fin, bra energi och villig på att jobba, så jag tog många pauser och tänkte försöka behålla den känslan inne på banan.
Kom in på banan och han bjöd jättefint! Men i och med att jag vände upp på meddelinjen så dog han var lite haha.
Kändes som bra vissa delar, men jag kände mig så slamsig när jag red, hade ingen riktig koll och slarvade med vägarna.
Han blev dessutom längre och längre så vid slutet av programet kändes det som jag bar runt honom haha!
Fick ett reslutat på 63,03% vilket är bra då vi har gått upp ca 1% sen Vännäs i April, men var som sagt inte nöjd med mig själv, dock räckte det till en fjärde plats! En placering som Bosse verkar gilla att ligga på då han kom fyra med Maria i Umeå också i 2 eller 3 klasser (minns inte riktigt)

Sedan var det bara ca 40min paus innan han skulle gå LA:3an så han fick stå i Divans box och dricka lite innan hjag tog ut han igen på en jättekort framridning.
Försökte få ihop honom lite mer, men då blev han lite lat så det blev mycket drivning.
Fortsatte med det inne på banan, och så länge han får gå i en lägre form så bjuder han framåt, men han tycker det är jobbigt att komma upp i högre form så då tappar han energi.
Var lite orolig med huvudet också, vet inte varför, dock gjorde han riktigt bra skänkelvikningar för att vara honom så det var jag himla stolt! :)
Fick 59,01% i den klassen har jag för mig, och skyller än en gång på mig som inte orkade rida honom hela vägen.

Fin häst, inte så stark ryttare som inte kan pressa sig själv...
Nya tag imorgon - då ska vi rida våran bästa LB:2a NÅGONSIN ;)



Han var så ARG när vi skulle ta dom här bilderna för han var så less! :P


Janne Långben tyckte Maria han såg ut som haha



Home sweet home

Nu har man landat hemma hos mamma igen!
Sjukt lång dag har det varit då den började redan halv 8.

For ut och kollade på tävlingen, sin sagt så är ju inte 90cm det mest intressant att kolla på, då menar jag inte att ryttarna eller hästarna är dåliga, utan att det är tråkig när det inte är någon omhoppning att kolla på.
Dom flesta som rider den här höjden har ju precis köpt sin häst, har en unghäst eller håller på att övertala hästen att hoppning är kul haha ;)

Sen kände jag typ inga som var med heller förutom Linn och Elin, så det gör ju inte det hela så mycket roligare.
Dock gjorde dom fina ritter båda två enligt mig :)


Sedan åkte vi ut och packade och gjorde iordning hästarna och drog iväg.
När vi väl kom fram till Ö-vik hann jag bara tömköra Bosse (han var sååå fin!) innan jag skulle hjälpa till med att bygga dressyrbanan.

När jag var klar med det fick jag åka med Bosse till Cape och duscha honom där då det var världens längsta kö till duschspiltan på ridskolan och sedan gjorde jag kväll och allt åt hästarna där ute.
Så strax efter 9 var vi hemma igen - skönt!

Ska plugga lite program nu, sen sängen!
Håll tummarna för oss imorgon, dom har ändrat starttiderna nu iaf så startar 09.30 och 10.31!


Foto: Pernilla Larsson

Godnatt

Nu är det dags att släcka lampan, har nämligen fått för mig att jag ska fara ut och titta på tävlingen här imorgon, istället för att ta en sovmorgon...
Vet inte riktigt vad som flög i en, men roligt att se ekipage man känner igen.
Dock är inte 90 kanske det mest spännande att se på, roligare när dom kommer upp mot 120-130, och allra roligast är ju att se riktigt stora klasser som jag har fått göra när jag varit ute med Maggan och Jennie!

Hur som helst, vi var ut och nattade hästarna för nån timme sen, passade på att smörja och packa lite.
Kommer ångra mig imorgon att jag inte hoppar en dag här uppe i Vännäs, men har inget pass eller tävlingskläder med mig och tur är väl det! ;)

Man ska hålla sig till sin plan har jag lärt mig!


Foto: Pernilla Larsson
Fast hoppa är ju roligare än dressyr...

Dessa program

Det som är drygast med dressyren är att man måste lära sig en massa program, lättare med hoppningen där det bara är att lära sig en bana - lätt som en plätt!
Tur att jag bara tävlar en häst i helgen, så det bara är 3st program jag behöver hålla reda på.
LB:2an kan man både fram och baklänges, men den där LB:3an är lite knivigare, LA:n och kan man i bakhuvudet, men behöver bara repetera den.

Maria däremot ska hålla reda på 5 helt olika program, och hon har sämre minne än mig haha

Har så dåligt tålamod för det här med att träna program bara, det tar liksom - tid..
Fick dock ett väldigt bra tips av Annica när vi tävlade sist i Vännäs om hur man skulle tänka sig programet, istället för att se allt i det stora hela så ska man bara ta det steg för steg.

Först en volt, hur svårt är det liksom? Sedan vänder man över ridbanan, inte heller så komplicerat o.s.v
Passade väldigt bra in för min tankebana iaf!

När vi var små...


Jag på Gaston och Maria på Champis


Min första ponny Flingan


Jag och Flingan


Flingan


Jag och ett av våra föl som tyvärr dog :(


Jag och Maria


Marcus chillar

A
Amadeus


Maria tror hon är cool

I fin form

Idag har vi på förmiddagen dragit hästarna till ridskolan, jag red igenom Bosse och Maria tömkörde Erik.
Bosse var riktigt fin idag, var väldigt pigg och jobbigt att sitta på när han verkligen kom igång.

Fick kämpa med skänkelvikningarna, då dom fortfarande inte sitter, men man får göra det bästa av situationen på tävlingen haha, sedan var han en klocka i förvända galoppen :)

Hoppas på att det blir bra väder i helgen, gärna inte strålande sol, utan mulet men utan regn..
Får se hur dom löser det med starttiderna för just nu rider jag LB:3an 09.30 och ska vara klar 09.35 och sedan ska jag rida LA:3an 09.56, vilket är HELT orimligt :S
Hinner ju knappt skritta av hästen, och ännu mindre ladda upp på nytt...


Old shit

Rebecka kommer dö när hon ser det här!







Sånt säger ska visas - men glöms bort













Blåbärspaj



Kolla vilken perfekt paj jag nyss bakade!
Vill ni ha receptet?

Okej... det hittar ni HÄR


Hahaha min humor är bäst!

Dom har koll dom i lappland..



Ser ni det roliga? ;)

Städat transporten

Kanske världens mest meningslösa inlägg, men ändå...
Jag är en nörd så jag hade lätt klickat in och läst det här inlägget iaf haha

Det jag gjorde iaf var att tömma den helt på spån, men även skrubbade den invändigt för hand. Det var drygt kan jag lova!

Före


Under


Efter


Dagen

Idag fick jag en skön sovmorgon, innan Maria kom hem, vi åt lunch och åkte ut till stallet.
Bosse hade en vilodag idag, men inte Erik, så medans Maria red ut med honom, så mockade jag åt Bosse, borstade och friserade honom.
Helst hade jag velat raka honom innan helgen, men orkar faktiskt inte bråka, då det är det vi mest gjort på slutet när jag klippt honom haha!
Fixade iaf manen, kronranden, nacken, öronen, pannluggen och svansen. Ska ta hovskägget imorgon :)

Sedan när Maria kom tillbaka så mockade jag åt Erik medans hon friserade honom.
Därefter började hon packa och smörja åt Erik, medans jag fick något infall om att städa transporten helt invändit, onödiga bilder på det kommer i ett annat inlägg.

Nu är både två svintrötta av någon anledning och jag skulle lätt kunna gå och lägga mig nu utan problem...


Maria och Erik efter ridturen


Efter långt tålamod lyckades jag få en bild på Bosse med öronen framåt


Ofriserat till vänster och friserat till höger - Maria snyggar till!

Då har man handlat

Ja, äntligen fick man en orsak till att duscha och kleta på lite mascara.
In till Umeå åkte vi och Ica Maxi stod på schemat, det skulle storhandlas.
Var först fett pepp, men tappade sen intresse för det tog så lång tid.

Jag kan inte beskriva hur långtråkigt jag har det här upp, där man inte känner någon och det inte finns något att göra förutom hästarna.

På affären hade jag iaf en 10min diskussion med Maria om vilken halsband deras katt Nala skulle ha.
Jag fick tillslut ge upp, annars skulle vi fortfarande stått där.

Sedan var det roligt att dom fick avstämning också med deras självscanning, okej, kul är det väl egentligen inte, men det tycker jag bara för att..

Nä nu vet jag inte ens vad jag skriver om..

Hopptränat

Ja idag körde jag alltså över Bosse till ridskolan för att hoppträna.

Hade inte riktigt bestämt vad jag skulle träna när jag kom dit, men fick träna för Maria så det kändes himla bra!
Vi började med lite lydnad och han skötte sig faktiskt väldigt bra, var lite loj, men inga större konstigheter.

Travbommar, galoppbom-hinder-galoppbom och sedan travbom-hinder.
Gjorde detta några gånger, och det var som sagt inga problem.

Sedan gick vi över och hoppade lite bana, vilket - även om det är det jag mest gjort när jag hoppat, så känner jag att det är det vi behöver, vi behöver sprången, och anridningarna.
Första banan låg på ca 80-90cm och det gick riktigt bra, gjorde något lite tabbe där jag drev på som tusan, men han var lydig och lyssnade på framåt.

Sedan höjde vi upp och red banan en gång till på 100-120cm och det gick helt okej här med, ingenting jag känner som är det absolut bästa vi gjort, men är nöjd över att han var så himla lydig och fin!
Sedan hoppade vi även in och ut från banan som det ska vara på deras derby här i helgen (ska inte vara med själv) och det var himla roligt, när vi skulle hoppa ut fattade han ingenting så fick verkligen trycka honom över i världens kråksprång haha! Men tillbaka gick det bra :)

Sedan hoppade vi upp honom lite på slutet också och tvingade Maria att filma, en gång på 130 och en gång på 145cm. 
Roliga är ju att han fortfarande inte tar i.. Haha :)






River dock insprånget - ajabaja!


Och en bild från innan vi åkte hem :)

Godermorgon

Jahapp, ännu en ny dag i den vackra staden Vännäs, utanför är det mulet och grått och jag antar att det inte kommer bli så mycket bättre.

Har precis vaknat och väntar på att Maria ska komma hem så vi kan äta lunch tillsammans, sedan ska jag köra henne till jobbet och jag ska nog åka till stallet och förbereda lite inför att sedan åka till ridskolan ikväll.

Vi hörs!



Kvällsrykt

Ikväll var jag och Maria ut och fixade lite mer med hästarna, dom ska börja sova inne nu, då det har börjat bli kallre på nätterna, men också för att dom ska hinna vila upp sig inför tävlingen i helgen.

Bosse hade såklart lyckats göra sig till en riktig lermonster, så dom fick sig varsinn ordentlig genomgång med borstarna också.

Imorgon ska jag hoppträna för Maria!
Vet inte riktigt vad vi ska göra än, men det kommer vara ganska avgörande för hur jag gör med SURF tävlingen, är anmäld till 105 och 115, men har inte hoppat ordentligt sedan Hästivalen, och kommer nog inte hinna göra det något mer innan tävlingen heller, så i dagsläge känns det inte så smart, men vi får se!



Den perfekta omeletten

Haha, kan inte låta bli att skriva om den, bara för att jag var så sjukt stolt

När vi kom hem från hästarna så var det dags för lunch, eftersom det ekar ganska tomt i kylskåpet så fick jag bara ta det som fanns och slängde ihop världens snyggaste OCH godast omelett!
Fyllningen var fetaost och vanlig hushållsost.


Nu vet jag ju att jag inte kommer svälta ihjäl när jag börjar plugga iaf
Omelettkungen - Oyeaaaah!

Dressyrdrömmen

Idag klev jag och Maria rätt så tidigt för att hinna rida innan hon började jobba vid 12.
Vi red över till ridskolan och trimmade lite dressyr, båda hästarna kändes jättefina, och Bosse var så himla mjuk och fin, framför allt i traven där jag bara behöver tänka på min sits och kunde vara lätt och mjuk i handen hela tiden.

Tänkte verkligen på hur jag skulle rida med höfterna, då jag lätt vill slarva med det.
T.ex i en öppna på volt, så vill jag dra tillbaka innerskänkeln för att putta ut bakdelen, istället för att ha kvar skänkeln i rätt position och bara trycka undan med höften.
Någon som känner igen sig?

Fick lite hjälp med Maria i galoppen, då han tyvärr har blivit väldigt svag i den igen, vilken jag tror jag har låtit honom komma undan med under för lång tid. Borde ha jobbat mer galoppbommar, studds, korta och länga galoppen och allmänt mer gymnastik med honom, men jag har både slarvat med dressyren och dessutom bara mest bara tränat banhoppning eftersom vi har varit mitt i tävlingssäsongen.

Hur som helst tycker jag att Maria har gjort ett otroligt bra arbete med honom på bara två veckor! 
Han kommer nog vara i sitt livsform innan hon är klar :)



Här är en kort film på Maria och Erik idag - som också är i jättefin form!

Just nu


Duktiga tjejor!


ÖOR's ponnylag DIV III idag i Ånge!
GRATTIS!

Förändringens vecka

Nuuuu jäääklar ni ska ni få uppdatering.
Lär ju ha en sjukt tråkig vecka eftersom Maria och Johan jobbar om dagarna, så har försökt att komma på saker jag kan underhålla mig själv med.

- Gå på "stan" (hahaha)
- Raka Bosse
- Göra designen till den nya bloggen (spännande va)
- Tvätta sminkpenslar
- Städa hela lägenheten (I don't think so)
- Bloggnörda om allt och ingenting
- Cykla runt och leka cool (Behöver dock ingen cykel för det)


Imorse när jag vaknade så hade jag finbesök utanför fönstret

I fullt sken

Skönt att äntligen få återse min kära häst efter två veckor ifrån varandra!
Han har dock inte förändrats nämnvärt mycket.. Varken växt eller krympt, sjukt tråkigt då jag gillar förändringar..

Hur som helst så red jag och Maria ut tillsammans idag.
Konditionsträning stod på schemat, och vi hade fått lov att prova ett hackamore med längre skänklar, då han har börjat ignorera vårat ponnyhack vi har haft på honom tidigare och det ger ungefär lika mycket som att rida i en grimma..
Kände att det passade bra idag då att prova det. Dock var han ungefär likadan med det här hacket, han var superfin i skritten, men i traven och galoppen när man skulle bryta av så kastar han bara upp huvudet.
Fick verkligen vara supersuper lätt i handen och trycka ner den mot manken så jag inte skulle ta för mycket i honom.

Vi red iaf över den där bron som hon har skrivit om HÄR och jag kan inte beskriva hur snuskigt det är med alla idioter som kör över, utan att visa den minsta hänsynen till oss som rider.

Hur som helst, vi red på en massa sandvägar först, och kom tillslut fram till ett sandtag där vi klättrade lite med hästarna. Väldigt nyttigt, men inte någt man ska göra för många gånger då det är väldigt jobbigt.
Sand är dock bra då det blir mjukt för lederna.

Konversationen i sandtaget
Jag: Leker du aldrig när du rider? Alltså busar och sånt?
Maria: Jodå, det gör jag väl.
Jag: Bra då ska vi leka sen...
Vi går upp ur sandtaget och tillbaka till sandvägarna
Jag: Okej.. är du med? Klaraaaa, färdiga - GÅ
Hästarna far iväg med en väldans fart och Bosse leder och jag tänker att jaha, det var allt, Bosse är snabbare kul.
Men sedan lägger Erik in i någon extra växel, så hästarna drar igång i ett sjuhelsike högt tempo.

*I mitt huvud*: HAHAHAHAHHIHIHIHHOHOHOHOHOOO..... Hehe.. om dom snubblar nu så dör vi... FAN JAG SITTER PÅ HACKAMORE!!! Prooooooooooooo proooooooooo! SHIT JAG HAR INGEN KONTROLL!!!! HOHOHO VI KOMMER DÖ!!!
100meter senare när vi väl har fått kontroll
Jag: Shit.. vi kunde typ dött!
Maria: Det där vad kul! Såg du vad fort han sprang!!


Lek aldrig med din stora syster...


Sandtag


Maria och glad Erik


Bosse och hacket

Tillbaka i Vännäs

Då är jag ytterligare tillbaka i Vännäs då.
Hoppas verkligen att den här vistelsen blir trevligare än dom andra gångerna jag har varit här.

I juni när jag var här för att tävla, gick bilen sönder precis när jag körde in på stallplanen.
Jag flög av i 120 på tredje hindret och när jag precis skulle åka hem så puttade Bosse ner min iphone i golvet.

När jag sedan var här för att hjälpa Maria med dressyren i början av juli så tog bankomatet mitt kort första dagen jag var här.

Och ikväll så gick sängen sönder när jag satte mig på den (dock är den trasig sen innan så den faller isär lite då och då, men ändå) så det känns som det här kommer bli en intressant vecka...



Skrattar varje gång jag ser det här!

Ute på Cape

Snabb uppdatering innan jag går och sover.

Var som sagt ut på Cape och hjälpte Lollo hoppa Bruno och dom var SUPERDUKTIGA!
Bruno var väldigt pigg och tog tag i alla hinder han såg, men dom hade jättefint flyt runt banan dom fick hoppa på slutet och såg ut att ha kommit ihop sig ännu mer nu under sommaren, trots att det knappt har blivit någon hoppning :)

Dom fick börja med att travhoppa väldigt lågt, och svänga i en mjuk båge för att få med yttersidan.
Sedan blev det att hoppa på en stor 8volt och byta galopp så han kom igång med kroppen och blev mer lösgjord.
Därefter fick dom skritthoppa några få gånger så han skulle bli lite kvickare.
Sedan hoppade dom en linje, bara för att få känna på rytmen och därefter blev det en bana.
Superbra jobbat av dom var det iaf, och jag blev så himla glad för deras skull att det gick så bra :D

Imorgon har jag stalltjänst så ska sova nu!
Godnatt


Mini-Lollo och Jätte-Bruno haha



Godafton

Sådär då, tillbaka till verkligheten!

Ska snart åka ut till Cape och hjälpa Lollo att hoppa, och sedan ska jag åka förbi Area och hänga lite med Britta, hon flyttar på måndag, och jag åker till Vännäs imorgon, så vi hinner inte ses något mer, så himla trist - kommer sakna henne så otroligt mycket :(

Imorgon har jag dessutom stalltjänst innan vi åker, men det lär gå fort för Maria ska hjälpa till ;)

mean girls



Tänker på en viss stor hästblogg när jag tänker på jantelagen...
Kan ni gissa vilken?

Tierp levererar



Egentligen är det väl Equipe jag ska skriva levererar, den sidan har verkligen tagit ridsporten till en ny nivå på internet!
Men just nu så är det Tierp som levererar med så bra resultat utförande.

Snacka om Live resultat!
Förut har jag bara varit med om att den har uppdaterats när ryttarna varit klara, men nu får man en helt annan känsla och kan vara med i matchen, om ni förstår vad jag menar.

Det endas som saknar nu är live sändning med kamera från tävlingsplatsen. 
Då behöver man aldrig åka på tävling för att bara titta igen haha


Blir inte bättre



Hästigare än såhär blir det inte.
Var ut och kvällsfodrade på Cape idag och mockade åt Bruno.

Men det är en häst på bilden, ni borde vara nöjda nu.

Fler ovisade bild



Finvädret fortsatte!




Det var fest


Jättespindel!



Brunos läpp är awesome!


Vi träffade Maria på båten


Och söta Junior :)

Dagens i-landsproblem

Är fortfarande helt besatt i detta träns från Hööks, men Maria vägrar ha det som dressyrträns och anser att vi inte behöver några fler träns... DOCK har jag kommit på att jag ska göra mig av med hans vanliga hoppträns, för att kunna ta hans för närvarande tävlingsträns och ha till vardag, och då ha detta träns till tävling.. 
Visst låter min plan supersmart?

Dock är det ett vardagsträns till dressyren som han är i mest akut behov ut av, Maria verkar tyvärr då inte vara en lika stor shopaholic som jag är... :(



På min önskelista

Tycker att det är väldigt mycket hysteri över HV Polo's nya kollektion.
Är inget större fan av det märket, men hittade två schabrak som gärna skulle kunna få slinka hem..


HV Polo Saddle Pad Vichy
579kr kostar den här snyggingen


Och HV Polo Saddle Pad Lurew heter denna och kostar 669kr.
Vet dock att Maria kommer avsky denna haha


Viktorias outfit

En outfit gjord av Viktoria



Älskar den! Skulle dock skippa bootsen, då jag föredrar svarta ;)
Men blev sjukt sugen på ett turkost schabrak nu.. passar kanske bra nu när man fick tillbaka skatten idag!

Ovisade bilder från Ulvön


Utsikt från Lollos rum, man kan se pållarna :)


Örri och valpen busade


Det var fint väder


Lollo och Kristin lagade mat


Sedan kom bästa Britta


Hittade en äcklig... larv?


Hästarna hade ätit upp rätt bra...


Sista bilden med hästarna på gården, Jennie fick leda ner Bosse


Jag fick åka bil och vänta på dom nere vid kajen


Fina Bosse ♥


Stora grabbar i transporten


Bosse körde samma stil påvägen hem


Mer bilder kommer någon annan dag

En klagosång

Försöker brainstorma fram någon idé om egentligen, vad som helst att skriva om, men det går himla trögt.
Känns lite jobbigt då ni är flitigare än någonsin att gå in här, också har jag sämst uppdatering.

Kan inte skriva om utrustning, för då vill jag bara köpa.
Kan inte skriva om hästarna, för jag har ingen just nu.
+ Jobb

Haha, förstår att ni är less på att jag klagar hela tiden, men jag rekomenderar att ni läser Marias blogg så länge, där står allt om både Bosse och Erik!

Upp på hästryggen

Trevligt det var med lite hästeri såhär på kvällen!
Extra trevligt att jag hann med att träffa Lollo lite också, två flugor i en smäll liksom!

Började iaf med Brucean, som var ett lermonster, fick borsta riktigt länge innan man äntligen hittade honom under all lera...
Med honom började jag med att skritta fram länge, sedan skritta i en 8volt och försöka att bara få med yttersidan att svänga runt.
Sedan i traven gjorde jag det enkelt och red bara runt fyrkantspåret och och gjorde volter i varje hörn, försökte att fortsätta med att mjuka upp honom i sidorna och flyttade lite undan för skänkeln allt eftersom mer han kom igång.
I galoppen så stod jag bara upp i stigbyglarna och lät honom galoppera lång och låg längs fyrkanten och sedan blev det skrittpaus.

Därefter la jag upp stigbyglarna och fortsatte med volter i två hörn och gick sedan in i öppna. Gjorde detta först i skritten så jag hade lite koll på honom, och sedan övergick jag till trav. Han var verkligen superfin!
Sedan galopperade jag bara lite till, först på en av volterna och sedan red jag även lite svag öppna längs långsidorna, dock var han så himla fin så galopperade inte så länge.

Sedan var det Stellas tur.
Hon är ju ett typiskt sto, så jag fick verkligen tänka efter i alla uppgifter jag gav henne. Hade tänkt ha samma upplägg som på Bruce, men fick hitta på ett nytt då hon var så himla tung i handen.
Istället började jag med att jobba jättemycket övergångar, sedan gick jag ner till skritt igen och jobbade med att hon skulle skritta så långsamt som möjligt.
Övningarna tillsammans började tillslut hjälpa och började rida öppna även på henne.

Hon släppte jättefint och jag bara njöt... i några sekunder, sedan blev hon rädd för något och slängde sig så jag höll på att få tugga grus haha, så var den känslan borta.
I galoppen jobbade jag lite förvänd och lite öppna, men fortfarande lite tung där.
Dock var jag nöjd med det jag fick fram i skritten och traven så det fick räcka :)


Stella i Gävle tidigare iår :)

Svar på fråga

vicky om Såhär tidigt...:
Vart ska du flytta då? :o

Svar: Jag ska flytta till Umeå för att plugga. Har kommit in på medieproducent och fått boende på Mariehem!
Flyttar nog den 2 september och börjar skolan den 5:e, så vore skönt att ha kommit på plats lite innan :)


Mitt boende
Har dock läst att köket är i dåligt skick och allrummet vi väldigt dåligt skick haha


Förresten så är det dålig uppdatering för att jag jobbar den här veckan, just nu blöder mina ögon efter all post som jag sitter och har gått igenom hela dagen.
Första dagen efter semestern och ALL post, dimper ju ner nu woho!

Ikväll ska jag dock ut till Cape och rida två små pållar! Mer om det senare :)

Såhär tidigt...

Har jag inte gått och lagt mig på länge.
Imorgon ska jag faktiskt upp och jobba!
En hel vecka är det tänkt, är dock inte helt säker på hur slutet av veckan ser ut.
Kanske en resa, kanske inte.

Ikväll har jag umgått med Emma, Martin och Patrik, känner att jag passar på att umgås med folk så mycket jag bara kan nu, trots att jag inte ska flytta långt.
Har väl kommit in i en liten period då jag inte vill vara ensam, utan hela tiden göra något, kan nog ha med flytten att göra, att man inte riktigt inser att det är på riktigt ännu.

Vissa dagar längtar jag ihjäl mig efter att få flytta och bo själv, och andra dagar vill jag bara skita i allt och stanna i Övik.
Idag är en sån dag jag bara vill stanna.

Tillbaka till verkligheten

Då var snart även den här helgen slut.

I fredags hängde jag med Emma, Martin och Patrik. Vi körde lite bil, spelade lite spel och umgicks bara helt enkelt.
Igår var det fest hos Britta, och idag har jag så sjukt ont i nacken att jag håller på att dö.

Ibland får man den smarta idén om att headbanga, dock så vet man redan innan man gör det att man kommer få ångra sig bittert sen.
En klassfest för nått år sedan hade jag ont i nacken en vecka efter...

Red ju även som sagt Bruno igår i regnet, men det gick verkligen inte bra.
Tyglarna blev så hala att jag kunde inte hålla i dom, och sedan var han bara allmänt ovillig.
Vädligt fin i skritten, men hittade ingenting i traven eller galoppen, utan han bara sprang och jag kunde inte ens göra något förhållning, för då drog han bara upp skallen haha, men kul var det att sitta till häst igen iaf, får se om det blir något mer i veckan :)


Såhär glad var han dock när han kunde springa runt och göra som han ville ;)

Bosse i April - Del 3









Finaste ♥
Sista delen - lär komma fler i framtiden.

Foto: Pernilla Larsson

Imorgon blir det hästigt!

Kan lova er att imorgon blir det lite uppdatering om hästar och ridning faktiskt!
Ska rida fina Bruno åt Lollo imorgon, börjar få lite abstinens efter en vecka, och då är det nästan tur att hon är förkyld hehe ;)


Fina Bruno!

Bosse i April - Del 2












Här kommer del 2 av bilderna.
Vad tycker ni om färgen på honom? Tycker den är lite fräck ;)
Hur som helst, bilderna är som sagt fotade av PERNILLA LARSSON

En bra nyhet

Jag har faktiskt pratat med Maria om att slå ihop bloggarna och hon gick med på det.
Det enda vi är oense om är vilken sida vi ska fortsätta på...

Vad tycker ni?


Vart ska vi blogga?


Get a free poll

i just can't get enough






Visste ni att....

.. jag har totalt 1624st bilder på Bosse på den här datorn.
Totalt hur många bilder jag har vet jag inte, eftersom jag har dom lite utspridda på 4 datorer.
Bilderna är från 2005, till nutid.
Vet dessutom att Pernilla har några fler bilder som man se dom gångerna man hälsar på hos henne och även Britta sitter och håller på lite bilder ;)


2005


2011

Bosse i April - Del 1

Har försökt välja ut några favoriter. Dock var det så himla många, men jag kan tyvärr inte bjuda på alla 82 favoriter.
Det tror jag absolut inte ni skulle orka med haha därför får ni bara 28st bilder... Uppdelat såklart

Alla bilder är fotade av PERNILLA LARSSON












Visst är han fin ♥



Vad jag har gjort idag




Fick frågan av Maria om jag inte kunde göra en affisch till deras Öppet hus.
Hade svårt att välja text till själva informationen, då jag inte gillar att blanda teckensnitt, men är ändå så skadad så jag måste välja ett lättläst.
Den ska främst vända sig till tjejer i 8-11 har jag för mig.

Svårt att göra något till en klubb man inte vet något om ;)

Rätt dött

Svårt att nu när man har tid, så har man ingenting att skriva om.
För några dagar sen hade jag en massa att skriva om, och en massa saker jag skulle tipsa er om, men det har jag såklart glömt bort nu.

Är inte så himla duktig på att komma ihåg saker, men något jag kommer ihåg var hur mycket jag skrattade när jag såg den här filmen:



Hittade den HÄR


Det flyter

Nu är det åtminstonde roligt att logga in på mejlen, både bostad och bekräftelse på studielån under 2dagar!
Känns mycket bättre nu, dock börjar 100 andra tankar snurra i huvudet.

Kanske lika bra att skriva ner allt, för inom 1h har jag ändå glömt bort det.
NU - Frukost!

BOSTAAAAD!

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN!

Står för tillfället 1:a på ett av studentrummen jag har ansökt om, och jag antar att jag kommer att få den då! :D
Väldigt, väldigt glad jag är!
Skönt att ha ett eget ställe, lätt att lära känna nya personer och skönt att ha nära till Universitetet!

Hela 22kvm får man ha för sig själv!


Nu ska jag skärpa mig

Hellooo...
Väldigt dåligt uppdatering, men jag varnade er!

Igår var det iaf fest, väldigt trevligt, så dagen spenderades mest med att sova, och sedan for jag med Britta och käkade på UH och hängde lite.
Därefter hyrde jag film med min kusin och spenderade kvällen med henne :)

Bästa kommentaren var från min minsta kusin Clara.
Linn: Kom till din systeeer
Clara: Du är inte min syster!
Jag: Kom till din kusiiiiin
Clara: Du är inte min kusin!
Jag: Vad är jag då?
Clara: Du är min prinsessa!


Världens bästa kusiner ♥

Jag är vaken tidigt

Smskonversation:
07.59 Pernilla: Du ska se våran outfit vi ska ha idag, vi kommer var skitsnygga!
07.59 Jag: Ofta du är vaken...
08.00 Pernilla: Den frågan kanske du borde ställa dig själv istället
08.02 Jag:.....

Det är stört



Det här klippet har 15 374visningar för tillfället.
Är inte det rätt sjukt?
För en film med kass kvalla och där min slut kommentar är "Han rev inte!" hahah
Snygg matchning dessutom, flanellshorta, härliga ridstrumpor, och typ dressyrläder?

Sorry

Sorry guys för dålig uppdatering.
Sovit mycket idag, plus hängt med Britta och varit med när hon fotade Lisa och Fille :)

Nu blire till att sova och även imorgon är det fullt upp!

Godnatt

Dagens vill ha


Hittade den här urläckra T-shirten hos Hippsonbloggaren Cecilia.
369kr kostar den och kommer från Bangkok.

Gratis design

Är väldans sugen på att göra en design till någon!
Gärna en Ö-viks bloggare :)

Försten till att kommentera får en design!

Designer jag har gjort hittar ni HÄR

Roligaste lästa kommentaren


Läste den här kommentaren på Amandas blogg.
HAHAHAHA


Något sånt här ni vill se?
Foto: Pernilla Larsson

BILDER FRÅN HÄSTIVALEN

Alla bilder är fotade av Pernilla Larsson
Ni vet Pernilla, Pennan, Perny, P, Pip-Larsson


1år

Augusti 2010
Bosse flyttade ut till Cape, fortfarande halt, med en traktspricka vi inte kunde göra något åt.
Tiden gick till att mysa och ha roligt och att skritta...

September 2010
Vi fortsatte med det vi var bäst på.. att skritta. Traksprickan höll i sig och livet sög lite.
Tur att jag hade börjat jobba och hade en lön att köpa nya saker för..

Oktober 2010
Bloggen flyttade till webben 7.
Bosse blev FRISK och vi kunde äntligen trava. Vi hoppade i slutet av oktober för första gången på 6månader!

November 2010
Tråkig månad som bara gick ut på att bygga upp hela hästen igen.
Vi åkte iaf till ridskolan och hoppade någon enstaka gång.

December 2010
Bosse blev äntligen fin i hovarna igen och traktsprickan var borta för den här gången.
Red första ordentliga träning för Camilla. Välbehövlig var den verkligen!

Januari 2011
Firade 3år med världens finaste häst.
Första tävlingen på 8månader, i dressyr! En första plats och en andra plats blev resultatet.

Februari 2011
Första hopptävlingen, 90+100, skön känsla men missade att gå i mål, blev mobbad för det i en evighet!
Red roliga träningar för Maria tillsammans med Lisa och Fille.

Mars 2011
Bosse sträckte sig i hagen och det blev ytterligare vila.
Livet var rätt dåligt då självförtroendet var på noll.

April 2011
Vi hade faktiskt debut i våran första dressyrtävling på borta plan uppe i Vännäs.
Det kändes mest som stolpe ut hela helgen, men i sista klassen knep vi en 3:e placering.
Jag la ner väldigt mycket tid på dressyren, som jag nu i efterhand önskar jag hade fortsatt med.

Maj 2011
Första borta tävlingen i hoppning för året.
Dessutom första gången jag åkte utan Mamma eller Maria. Kära Lollo följde dock med.
En helt okej första tävling för säsongen, åkte därifrån med lite högre självkänsla.

Juni 2011
Kramfors var på schemat, det gav blandat resultat.
Gjorde dock om min plan, och stod inte fast vid den.
Men red våran tredje 120 någonsin, utgick dock då han verkade så trött.
Åkte sedan till Vännäs där självförtroender verkligen sög då jag drattade av i 120. Gick dock ner i klasserna och läxade upp mig själv med att lyssna på min egen känsla och inte andras ord.

Juli 2011
Vi gjorde världens bästa rundor på hästivalen.
Hoppade terräng för första gången tillsammans och bodde på Ulvön.
Avslutade på topp och det är jag så glad för.




It's the end of an era ♥

Båtresan tillbaka gick bra, Bosse var på lite dåligt humör och försökte bita Bruno, titta ut och krabba samtidigt, men tillbaka kom vi.

Blev ett tårfyllt farväl när han åkte iväg till Vännäs.
Dock följde inte jag med, utan ska upp senare i veckan.
Jag vet att han kommer få det bra eftersom han bara ska till Maria, men det känns ändå.
Han är hela min värld.


i miss you already ♥

Tillbaka till Ulvön!

Hello lovers!

Nu är jag tillbaka på Ulvön och vi har redan hunnit packa undan hos hästarna och tagit bort hindrerna.
Det enda som är kvar nu är att packa åt oss själva och ta bort tråden, fast tråden får Lollo tyvärr fixa själv då jag inte vill gå på lägdan..

Sedan åker jag och Bosse till Vännäs, så vi hörs där uppe!

RSS 2.0