Hoppande helg

Vad konstigt det känns när man inte har bloggat på typ 3(?) dagar, har knappt suttit vid datorn för den delen heller, känner typ som att man är helt handikappad och när jag går in på bloglovin så hade jag 33olästa inlägg...

Måste faktiskt göra lite reklam för den sidan, jättelätt att hålla koll på alla bloggar man vill läsa och slippa gå runt på deras sidor varje dag om dom inte uppdatera, dock funkar det inte med vanliga adresser så som legendier.se (tog ditt som exempel ;D) eller nogg.se men ni fattar.
Så använd www.bloglovin.se

Igår var det tänkt att jag skulle hoppträna för Maria, men när vi kom dit så var det visst Maggan-träning (dock inte bokat) men snällt som det var så fick jag vara med där!
Var jättebra övningar och vi hoppade sedan bana, vilket var ännu roligare då det var en riktigt komplicerad bana så man inte bara kunde lalla på. Hoppade iaf på slutet en runda på 120cm, och det var verkligen hur kul som helst!! :)
Fick en massa beröm av Maggan efter, så nu blir det att satsa på en 120cm runda på pay and jump som kommer i april och sedan börja tävlingssäsong - nu är jag verkligen taggad kan jag säga!

Nu till helgen blir det dock dressyrtävling, vi ska till sundsvall med Bosse och Addis.
Jag har ju egentligen sagt att Addis inte ska tävlas mer, men nu ställer vi upp för laget den här gången.

Har jag föresten berättat att jag ska få tävla henne lokalhoppning?!? :D

Nej nu ska jag ta min glädje och göra något nyttig.



Kanske inte är så tokigt

Red dressyr för Maria under gårdagen, det var en väldigt upp och ner ridtur om jag säger det så, det började riktigt bra, det blev lite vingligt mitt i mellan och slutade väldigt VÄLDIGT bra!
Maria sa en massa positivt, och det roliga är ju att jag inte alltid förstår vad hon pratar om, för såååå överdrivet bra tyckte intej jag att det gick, men när jag ser tillbaka så gick han faktiskt riktigt riktigt bra, trots att det är svårt att se allt när man själv sitter ovanpå ;)



Idag därimot hoppade jag (efter att mamma och Maria börjat funderar på om han var en dressyrhäst istället för hopphäst)
Hoppade någon lätt övning med en kombination och ett vanligt fristående räcke.
Red bara ca 40min och hoppade bara ett fåtal språng, men han var jäkligt fin! Hoppade räcket på 110 och kombinationen på 1m som högst och han var inte i en bom! Lyssnade jättebra för sätet och det var bara kalas!

Nej nu ska jag nog ta och sova, klockan är myyyckeeet!




(klicka på bilden för att få den större, oredigerad)

Pay and ride

Yes under gårdagen var det pay and ride på ridskolan.
Jag var med på Adrienne och det gick faktiskt förvånandsvärt bra! Värmde upp henne ute i skogen först och försökte tagga igång henne, men det gick dock inte så bra :b
På framridningen var hon jättefin och gjorde en helt perfekt galoppfattning (hon brukar ju allid kasta upp huvudet och sänka ryggen) så jag var mäkta stolt över henne.
Inne på banan så dog hon inte heller av helt utan sprang på utav egen maskin vilket var riktigt roligt. Hon blev dock tyngre och lägre på slutet av programmet men sluade med prick 60% så det är ju godkänt.
Visste precis om dom bristernas som tog upp, att hon sitter fast i högersidan, men innan på banan är det ju inte direkt att man försöker göra en stor sak av det utan man låter det flyta på.

För Maria och Bosse gick det också helt kalas, dom red LB:2 och LA:3. LA:3an red på dom hela 61% och skulle gått ännu högre, men det blev en felridning (hon galopperade till fel bokstav) och LB:2an var 60%.

Jag önskar verkligen jag kunde rida mer som min syster gör inne på banan, på framridingen är jag alltid jättefokuserad men så fort jag kommer in på banan så bara lallar jag på som att allt ska lösa sig själv, Maria därimot kämpar verkligen inne på banan och kan alltid köra en sista kraftansträngning för att sätta ihop hästen.
Varför är det så?



I lördag så red jag också Adrienne, började med en sväng ute i skogen då hon var helt GALEN , red runt travstigen och mötte några travare vid dubbelbanorna som var på väg neråt så jag skrittade lugnt bakom dom, sen efter halva vände jag upp för att galoppera, Adrienne blir då stortokig och börjar galoppera på stället och små bocka och när jag väl släpper henne så exploderar hon som världens bomb!  När vi sedan var på väg ner igen kommer travarna i fullfart på väg upp på andra banan så hon blir ännu mer taggad av dom så när jag ska trava tillbaka mot stallet travar hon på tvären, fnyser och spänner upp sig som en riktigt unghäst.
Snacka om att vårkänslorna har börjat komma.

Väl tillbaka på tryggmark så tog jag in henne i ridhuset och red lite, hon var suuuperfin så efter total 40min ridning gav jag mig.

Någon som mer sken den dagen var Marie, hon och Putte gjorde nämnligen världens travökningar! MUMS säger jag bara!


Det börjar bli svårt

Det är svårt att skriva en blogg har jag kommit fram till, när man hela tiden ska skriva om hästar i denna.
Jag har ju även en anna som jag skriver mer om min vardag i, men den har jag inte gått ut med.

Vi pratade faktiskt idag i skolan om att arbetsgivare nu har börjat söka upp personen blogg när man söker ett jobb.
Det är fett läskigt! Och hur det kan påverka allt!
Jag menar, det som en gång finns på internet finns föralltid där! Sedan är man kanske inte jättestolt över alla man har skrivit, så vad gör man då? Haha.
Men än så länge, no regrets.



Nu ska jag säga det rätt ut, men gårdag SÖG HÅRT! Den kunde lika gärna fått sluta exitera. Det enda positva var lunchen med Britta och ridturen med Rebecka. Sen att min häst är så jäkla söt också försämrade det inte, men resten. Pest och pina! Jag ville lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och gråta. Nu gjorde jag inte detta utan läste en bok istället.. Men ni fattar vinken.

Borde jobba som tusan med mina skoluppgifter nu.. det går sådär.. Vet inte hur jag ska få in youtube videos, speciellt när mitt nedladdningsprogram har slutat fungera och det på internet är hopplöst! :O

Bäst att fixa skiten!


Tisdagsdressyr

Ja, nu är det ju dock onsdag när man skriver detta, men hann inte riktigt med att blogga igår.

Red iallafall dressyr på Addis och hon var riktigt riktigt fin! Först kämpade hon imot rätt ordentliget men med lite övertalning med att jag verkligen menar allvar så skärpte hon till sig!
Håll mest bara på att flytta in och ut framdelen på henne för att lossa henne lite i höger sidan och det blev nog lite bättre på slutet. Ska rida henne på lördag och söndag nu också, söndag är ju själva  pay and ride och hade tänkt rida LB:1an bara.
Hann även rida Bosse lite igår,  som uppvärmning åt Maria, dock var han lite halvslö, men tror det beror på att jag la dit fårskinnspadden.  Hade glömt att vi slutat med den, men för en gång fick han klara sig.



Idag ska jag rida ut med Rebecka B på Addis.
Förhoppningsvis är Bosse på ett lugnt humör och inte kastar sig för några osynliga spöken...


Helgens bravader

ja det blev som sagt Per-träning igår. Det gick upp och ner i "bra-het" men slutade väldigt bra!
Från början var han väldigt trög, sedan blev han väldigt pigg och hittade inte riktigt något mellan-läge, men sista banan vi hoppade blev riktigt klockren!
Ska nog anmäla mig till nästa omgång också.. trots att jag tidigare sa att jag inte ville.. men har insett att dte kan funka och det är ju bara 2gg kvar ungefär. Pratade även med Per om mål så nästa träning kan nog bara bli ännu bättre.

Idag är det Maria som ska rida honom, även imorgon fick hon ta honom, för då ska jag rida Addis, ska nämligen rida en klass på henne på pay and ride. Ska bli riktigt kul! Har inte ridit dressyr på länge!


Sanna räddar helgen

Meh, sedär nu blev det träning iallafall!

Sanna ville byta bort då hon skulle rida Donnadine på träningen istället för Uliment och ville istället vara i en lägre grupp!
Finemang säger jag som nu får träna iallafall!!

Tur att det inte bara är en själv som reagerat på grupperna! :)


Ingen träning i helgen

Jag är så arg!!!
Skulle egentligen ha Per-tränat i helgen men nu har jag verkligen fått nog.
Vad tänker dom egentligen med? Ska vi alltid behöva vara som man sliter och slänger i? Bara för att vi inte öppnar käften och gör oss hörd som på samma sätt.

Mitt och min häst mål för den här året är att starta en 120cm bana. Vad ger det då oss att rida i en grupp med bara unghästar, eller hästar som inte är i form?
Vad ger det att min häst ska hoppa övningarna hur enkelt som helst och sedan måste vänta på att dom andra hästarna ska titta på alla hinder, eller hoppa i obalans så dom måste ta om?
Hur jävla rättvist är det när det handlar om så pass mycket pengar?!?!?
Vi verkar dessutom i bli placerade i grupper efter utbildningsnivå utan har ALLTID blivit placerad i grupp 2. (Denna gång har jag inte ens möjlighet att ta mig ut till den tiden).
Och nej, jag är så pass jävla sur att jag inte tänker byta nu, jag tänker inte ens rida. Dock tänker Maria göra det, men det är hennes problem. För jag är så jävla arg!

Detta har varit sista gången jag anmäler mig till något på den där klubben, man blir aldrig nöjd och man får aldrig det man betalar för!!! Fy fan vad orättvist säger jag bara!!!!!
(jag bryr mig inte ens om så kungen skulle läsa det här blogginlägget, så arg är jag!)


Hur ska man hinna?

Idag blir nog en ganska hektisk dag.

Sitter på skolan nu och ska snart gå på lunch, efter det har vi dagen sista lektion, där jag ändå inte kan göra något... Jag och Linda ligger rejält efter...
Sedan blir det till jobbet och när Maria slutat ska jag ut till Bosse, får se om det blir en uteritt eller inte.. lutar åt det hållet.
Måste iallafall blir klar tidigt eftersom jag är bortbjuden på middag sen till Björns föräldrar (med honom givetvis).

Tjing tjing


Ridtur med självlysande hästar

Nej rubriken har verkligen ingen mening och hästarna självlyste inte. Inte mer än reflexerna iaf..

Red ut med Rebecka B på Addis, Bosse var lite halvgalen imellan åt, men det var även Addis.. och även vi.
Tog oss en sväng runt stora travstigen och det flöt på i ett väldans tempo. Min häst gillar den vägen väldigt mycket, för då får man springa..
Det är otroligt synd att han har sitt problem med halsen, jobbigt att höra att han inte kan andas till 100% och att han inte kan ta ut sig som han vill.. Hoppas det kommer fram en lösning..

Lite trevligt var det idag när jag tog in han från hagen och det samlades direkt ca 5st ridskoleelever runt honom (vuxna) och gav han så mycket beröm för hur fin han är, hur mycket dom saknar honom och hur underbar han är.
Man kan bara stå där och le över att se hur glad han blir av all uppmärksamhet och verkligen inse att man äger världens bästa häst!


Ska försöka fixa in klippet från när vi hoppar 140cm på datorn så ska jag lägga ut det även här!


Förbannade rygg!

Idag kan jag inte direkt påstå att jag är glad.. Har nämnligen så förbaskat ont i ryggen att jag inte ens kan rida!!! (Och då är det illa!)
Dock kunde Maria ta honom, men glädje tror jag dessutom.

Får se om jag vågar mig ut på honom en sväng imorgon, troligtvis tillsammans med Rebecka B och Adrienne. Hon har ju äntligen börjat rida henne och jag hoppas verkligen det funkar bra så hon kan fortsätta :)

Nu ska jag kila vidare!


B som i Bäst!

Ja min häst idag kan jag ju inte beskriva något annat än bäst!
Helt underbar!
Det var öppet hus på ridskolan och vi var med och skulle visa hoppning, meningen var att vi skulle hoppa ett lite högre hinder på slutet, det slutade på 140cm och det var en så härlig känsla då han verkligen tog i och efter hindret små bockade han som för att visa att han äntligen fick visa vad han går för! Man kan inte annat än le åt honom i det läget, han gillar verkligen att visa upp sig och att alla ska titta på just honom :)

Igår hade jag tänkt att rida dressyr utomhus, men det blev som det blev, red istället dressyr runt på travbanan och han var jättefin, men väldigt väldigt pigg! Fick även sällskap av Rebecka H på Karamell en sväng, men den var ytterst kort, Bosse undrade var det var för pygmée som hamnat som sällskap..

Nej nu ska jag sätta mig och plugga historia i väntan på att Björn ska komma hit!


Händelsefull ridtur

Ja nu är man hemma igen från stallet.
Red först ut med Rebecka H på Golden och Elina A på Aelizhan (kommer inte ihåg hur han stavas :b)
Vi tog en sväng runt stora travstigen och både Golden och Aellis var på gång redan när vi började rida från anläggningen.
När vi började trava tyckte båda dom att det var roligare och galoppera och sparka bakut, men det var Bosse som stod för underhållningen när han helt plötsligt tvärnitade och kastade sig runt i 180grader, jag låg halvt över halsen men lyckades sitta kvar. Detta upprepade han även en gång senare, dock var jag beredd på det då... mystiska häst, som alltid brukar vara så lugn...............
Vi lät dom springa av sig när vi väl hade fått nera alla hästarna på fyra ben och det var hel mysigt!

Väl tillbaka på stallet igen tog jag mig en sväng ut på Adrienne också och hon var full med energi, skulle låta hon galoppera upp för dubbelbanorna och hon total exploderade iväg, något jag inte var beredd på!
Detta upprepade sig två gånger, andra gången hoppade hon och studdsade så jag fick påminne henne om att hon faktiskt ska fylla 19år! Hon tog inte hänsyn till detta.

Nej nu ska jag nog ge mig in på att äta någon middag och kanske även baka, ska tillbaka ut till stallet igen vid 19-tiden och hålla lektion för Gun-Marie och Korall, sedan ska jag åka med Björn och handla - så romantiskt , haha!


Fredags trötthet

Jag kan inte fatta att det redan är fredag och hela mitt sportlov har flytit förbi! Iofs har det mer känts som en lång och evig helg. Jag är nästan chokad över mig själv att jag inte har sovit bort hela lovet! Tvärtom, det längsta jag har sovit har varit till halv tolv tror jag!
Annars har jag
- åkt buss
- fyllt år
- jobbat
- åkt mer buss
- varit på banken
- köpt hårfärg
- ridit ut
- åkte ännu mer buss
- hoppat
- klätt på min häst en halsduk
- ridit loyden
- ätit tårta
- fått presenter

Och allt sånt där. Dock är det inte slut på presenter än! Nej, imorgon ska jag blir firad "på riktigt" av familjen! Valde att vänta till helgen.. Det är jobbigt att fylla år på veckan..

I onsdags hopptränade jag iaf Herr Bo.. det gick väl sådär, han blev bara mer och mer galen, men vi tog väl oss över 115 eller något.. (Jag har fått en hoppmani!!! Vill bara hoppa högt!!) Men det gjorde vi bara en gång, försökt hålla mig till dom lägre höjderna.
Han var så extremt töntigt när jag skulle arbeta honom på en galoppvolt över små hinder (nu snackar vi 20cm) och han snubbla över dom och klev på dom och kunde inte hålla reda på benen.

Om ni undrar vad jag menar med att klä på honom en halsduk så var det ett infall jag fick igår när jag stod och gosade med honom, han bet och slet i den så jag tyckte han kunde få bära den lite. Vackert blev det! Haha. (bild kanske kommer senare)

Nej nu ska jag dra mig från bloggandet! RH ska hämta upp mig snart och vi ska fara ut och rida Bosse och Golden, det ska bli mys!




Arbetsdag

Ja, då sitter man på jobbet och har som vanligt ingenting att göra. Haha.
Får bli en snabb uppdatering bara, var ju inte inte på stallet någonting igår så jag kan inte säga något om det.

Min födelsedag firades med att städa mitt rum och baka, sedan kom älsklingen med rosor mot kvällen och mamma kom till slut hem med maten som vi hade beställt från Domsjö Stjärna. Så himla god mat där!
Vi åt, fikade lite och sedan hjälpte Björn mig att flytta tv:n till pappa så jag äntligen kunde flytta upp mitt xbox från vardagsrummet och kan nu börja se på film! Ska skaffa en kabel så jag kan se från datorn på tv:n istället och köpa en fungerande tvdosa... Har en ganska gammal tv,  men den är väl 28' eller nått.. Jag är inte så insatt. Haha

Ska ut till stallet senare ikväll och hoppa hade jag tänkt, det lär han gilla!
Maria sa att han hade gått kanonbra igår också, hon hade ridit honom på kandar och det är ju hur bra som helst då han har varit lite seg och "nedstämd" på senaste tiden. Men men, man kan inte alltid kräva att dom ska vara på bra humör!


Födelsedag!

Ja egentligen har jag inte så mycket att uppdatera med idag!

Idag fyller jag iallafall 18år! Känns helt sjukt otroligt härligt! Men mitt firande är att städa mitt rum och baka, haha!
Ska inte bli uppvaktad förrän på lördag, men jag överlever, har aldrig gillat det där med firande och man måste vara i centrum, det blir liksom en besvärlig situation!

Vill iallafall tacka alla som skickat sms och skrivit på bdb och fb, man blir glad av att se hur många som bryr sig! :)

Maria ska rida Bosse idag, tror dom skulle träna dressyr... sen är han min från ons-sön! Moahaha!



Skogstur i snöstorm

Ja idag blev en tur ut i snö ovädret idag.
Hade planerat med Rebecka H att vi skulle försöka rida ut två gånger den här veckan i varandras sällskap, idag var alltså en av dom dagarna.

Det var då inget mysigt väder, nollgradigt men det blåste och snöade som attan, men vi valde att trotsa allt detta och när vi väl begav oss iväg så var det inte alls så farligt.
Två varv runt travstigen blev det och lite bus på dubbelbanan, men det var riktigt kul och man var lite svettig när man kom tillbaka för det hade blivit så varmt!

Både Bosse och Golden hade gått Berit träning i helgen så vi hade sagt att vi skulle ta det lite lugnt, men hästarna var på bushumör så vi busade med dom :)

Imorrn ska blir det inget stall, utan jag fyller nämnligen år! (18 t.o.m) och ska fira med att städa mitt rum och baka , haha :b


RSS 2.0