Vissa har tagit fram jultomtarna....

och vissa har tomtar på loftet
 
eller så är det bara Jenny!
 
Detta är en helt vanlig dag på jobbet med uppdrag: Täckes-jakt

Dagens inköp

Hade bestämt att jag skulle bara köpa ett eller två par ridbyxor då det är något som man verkligen nöter i mitt yrke.
 
Det blev ett par kingsland ridbyxor och sedan råkade det visst glida med en skjorta i påsen. Hur det kommer sig vet jag inte ;)

Uppstigning 04.45

Imorgon är det avfärd till Stockholm & Globen!
 

Dygnet har för få timmar

Idag har det verkligen känt som om allt bara har gått i ett.

 

  • Utsläpp av hästarna på morgonen

  • Mocka och fixa åt Sammy

  • Klippa Sammy (vilket inte gick så lyckat men han har i alla fall mindre hår)

  • Tömkört Sune

  • Ridit Zamiro & Sammy

  • Haft tre lektioner

  • Varit på möte från arbetsmiljösverket

  • Planerat min lektionerna då vi är borta på kurs imorgon

  • Kontorsarbete med att svara i telefon, mail osv.

  • Visat Johan runt Hippo då han ska ta hand om Sammy imorgon då jag är borta.

 

Nu finns det inte fler timmar kvar av dygnet vilket betyder att det är dags att gå och lägga sig!


Mitt i veckan!

Dagen har gått i 180 och jag har haft lite svårt att bara varva ned och kunna sitta stilla.

Det känns som om man inte har gjort något alls även fast man har gjort så otroligt mycket.

 

Sammy tömkörde jag idag och han var så fantastiskt fin!

Igår när jag red för Kerstin jobbade vi mycket med övergångar och tempoväxlingar, har problemet med att han tappar bjudningen i övergångarna. Det kom jag åt helt super när jag jobbade honom på töm.

Kände dock att jag själv inte hade så mycket kondition, att springa runt i det nya underlaget  ridhuset var otroligt jobbigt. Det är otroligt roligt att tömköra Sammy och nyttigt att få träna då det är en konst att kunna tömköra på rätt sätt.

 


27/11

Sov så otroligt dåligt inatt och drömde flera gånger att det var någon som försökte döda mig och högg mig i ryggen med en kniv. Det var dock helt underbart att vakna upp på morgonen och inse att att min rygg inte gjorde lika ont idag.

 

Idag har jag spenderat mesta delen av dagen på stallet. Jobbar egentligen bara mellan 7-9 på tisdagar men det händer ofta att jag blir kvar lite längre ändå.

Det händer lätt när man har mycket att beta av och jag brukar alltid ställa upp när det är lite hästar som behöver ridas lite extra på.

Mitt mål är ju fortfarande att ta diplomeringen för level 3 och då gäller det att ligga i hårdträning och framförallt så gäller det att sitta i sadeln så mycket som möjligt.

 

Idag passade jag på att rida Sammy för Kerstin och jag måste erkänna att det kändes lite nervöst då Kerstin knappt har sett mig rida honom sen jag tog honom.

Han har tagit det rätt lugnt under tiden det har varit så hårt i marken men jag blev ändå possessivt överraskad, dock tyckte han att jag var väldigt jobbig.

Vi verkade ändå få godkänt av Kerstin så nu ska det bli otroligt att få komma igång med träningen ordentligt.

 

Efteråt så red jag Sune som även han var riktigt duktig men idag tyckte det var lite läskigt då brorsan Balanz skulle få ta svans på honom och få lite draghjälp.

Många skratt får man i alla fall med de små men det går framåt för var dag och nu kan vi till och med trava själva även om styrningen inte fungerar fullt som det ska.

 

Hade sedan två privatlektioner och fixade sedan allt åt Sammy.

 

Efter jobbet åkte jag till granngården för att köpa lite nödvändiga saker till Sammy som tex en vattentunna, en grep, en ny grimma och ett bett som jag har letat efter.

Fattar inte hur hästsaker kan vara så himla dyrt

 

Imorgon ska jag försöka att klippa av brunbjörnen all päls så att han ser ut som en riktig häst och att han slipper svettas så mycket nu när han kommer att gå i ridhuset lite oftare.


Nu bor Sammy på Hippo

Idag har jag alltså haft fullt upp med att flytta Sammy till Hippo. Red ut på honom en sväng på morgonen innan jag lastade in allt i transporten och begav mig iväg.

 

Idag skötte sig Sammy som en stjärna på våran tur!

Det var nog bra att han fick spring av sig lite energi igår ändå för idag var han from som ett lam.

Är nu helt slut i kroppen av allt bärande och kånkande, min rygg är verkligen inte vad den borde vara just nu.

Imorgon är dock en ny dag och jag hoppas att få vakna upp utan ryggont.

 

Den otroligt fina anläggningen jag jobbar på!
 

Imorgon flyttar han

Jag skulle ju flytta Sammy till Hippo i början av första nästa år men jag fick precis reda på att jag kan flytta in honom tidigare än beräknat.

Helt plötsligt så blev det att jag ska flytta in imorgon så under dagen då har jag packat för fulla bullar så vi är klar att åka tidigt imorgon.

 

Hoppas nu att Sammy kommer att trivas då det säkert blir en stor skillnad från att gå ute från 7-23 till att gå in vid fem tiden på eftermiddagen.

Det känns väldigt trisst att behöva flytta från Sara då hon har varit helt underbar att ha hästen hos, alltid ställt upp och haft superbra kolla på vilken häst jag än har haft stående där.

Det kommer dock bli väldigt skönt då jag kommer spara in mycket tid till för att istället behöva köra honom in till Vännäs ridskola för att träna.

 

 


Så gick det med vår lugna tur...

Lugn hörde då inte till Sammys sinnesstämning idag.

 

Hade tänkt att det skulle bli så skönt att få ta honom till ridhuset och bara jogga lite lugnt idag men Sammy hade nog andra tankar och var mer som en vild ung hingst än något annat.

 

Enda gången vi har varit iväg till ett ridhus under hösten är när det var tävling och då fick jag långa Saras bil då min bil har varit trasig. Han brukar normalt sett vara väldigt seg i ridhuset men så var inte fallet idag.

 

Han började vara peppad redan när vi skulle åka och han insåg att jag hade tagit fram transporten, steppade runt på gången och stod och små hoppade. När jag väl lastade av på ridskolan var han som en luftballong och dansade runt mig och höll på skrika efter kompisar hela tiden.

Fick i alla fall på all utrustning och gick in i ridhuset där det var några som höll på att hoppa. När jag satt upp fick han lite sadeltvångs - känning och studsade fram som en känguru.

Varje gång någon kom och hoppade ett hinder pep han till och flög sedan i luften och då försökte jag alltså bara skritta honom. Efter ett tag var i alla fall de andra klara med hoppningen och då började han lugna ned sig och var rätt fin i traven dock försvann det som vindpust när alla gick ut från ridhuset och vi blev själva kvar.

Då fick jag verkligen träna min balans då det blev hopp, studs och kast åt alla håll och kanter det var bara att inta livräddar position och hålla i sig.

Till slut blev jag så less så jag tänkte att han får väll galoppera ändå och få ladda ur sig all energi då han inte kan göra det i hagen hemma just nu. 

När han väl började bli lite trött så bröt jag av till skritt men han visade tydligt att han inte var klar ännu utan steppade och hoppade fram.

Avslutade med att ta av honom all utrustning och släppa honom i ridhuset och han bockade runt mig i 180km/h till att lägga sig ned och rulla förnöjt i sanden.

 

Han kommer nog att ha lite träningsvärk imorgon men nu har han i alla fall fått bränna av sig den värsta energin. Om inte annat så är i alla fall jag helt slut.

 

Han fick duscha som avslutning för att försöka få bort all sand ur pälsen vilket inte gick helt 100% men han såg i alla fall lycklig ut.

 

 

 
Ungefär såhär såg jag och Sammy ut emellanåt idag!

Nu ska jag ut till underbara Sammy!

Här i det nya tränset fast bytt till remontnosgrimma. Tanken är att åka in och träna lite lätt på Norrmalm idag.

För om man drömmer om Paris så hamnar man på något vis....

....liks i Vännäs i alla fall.

 

Är så himla arg på min nya mobil då jag igår kväll hade ställt in den på 04.30 då jag behövde åka 05.00 för att vi skulle åka från Kerstin 05.45.

 

Jag sover ofta väldigt lätt när jag vet att det är superviktigt att jag kliver upp en viss tid. Vaknade klockan fyra och var rätt pigg men tänkte att jag absolut skulle ligga kvar till halv fem då vi skulle hålla igång hela dagen och lyckades självklart somna om.

 

 

05.45 ringde min telefon och jag förstod på en gång att det var min vanliga ringsignal som lät och inte väckarklockan. Det var så klart Kerstin som undrade vars jag var. I mitt huvud kunde jag bara höra massa svordomar då jag förstod att jag aldrig skulle hinna ikapp och inte heller hade råd att köra fram och tillbaka till Dannero själv.

 

Jag är så himla arg och besviken att jag inte kunde åka då jag hade sett fram emot Jens hela veckan. Livet går dock vidare men det känns väldigt surt just nu....

 

 


Dagarna går så fort...

 

Idag så var min plan att kliva upp riktigt tidigt och åka med Sammy in till ridskolan i Vännäs för att träna.

Dock tyckte min rygg lite annorlunda för när jag skulle upp hade jag så ont att jag inte kunde ta mig upp ur sängen. Fick proppa i mig lite värktabletter och ligga kvar i sängen någon timme innan jag klev upp.

Fick så otroligt ont i ryggen redan igår så det verkar vara dags att besöka kiropraktorn igen.

 

Då jag blev försenad bestämde jag mig att skritta ut en liten sväng istället och tänkte att om han studsar till så hamnar jag på backen då det kändes som om jag var steloperera. 

Han skötte sig dock super och tyckte det var så roligt att komma ut.

 

Det är som balsam för kroppen att sitta på hästryggen! 

 

Åkte sedan till jobbet där jag tog ut Sune på en promenad i skogen. Han tyckte det var riktigt roligt och var otroligt modig och skulle gå först och visa vägen.

 

Sune är kanske inte någon vidare modell men han är söt i alla fall! 

 

Avslutade kvällen med att ha några lektioner och nu är jag hemma och myser i soffan framför en bra film med chips och godis.

 

Imorgon åker jag tillsammans med Kerstin och hennes dotter Sandra ned till Dannero för att se på en clinic med Jens Fredriksson som vi hade som lärare när vi gick utbildningen på Strömsholm 2010.

Har aldrig ridit för en bättre tränare som gav mig sådan självförtroende och förklarade allt så att man enkelt kunde förstå. Är en otrolig förebild för alla hästmänniskor!

 

 


Sammys nya träns!

Visst är han snygg! Blev ett billigt höökträns men det är vad budjeten erbjuder just nu :)

Snart är det helg!

Har precis kommit hem och hunnit packa upp alla varor vi har varit och handlat.

Det är så härligt att öppna kylskåpet och se det helt fullt!

Nu är det dock lagom tid att man hinner gå och lägga sig innan man ska upp igen.

 

Dagen har spenderas med häst, häst och ännu mer häst :)

Precis som dagarna ska vara. Var ut på promenad med Sammy på morgonen och funderade på allvar om någon hade drogat min häst eller om han blev överraskad för att jag var där så tidigt.

 

På jobbet hann jag rida Zamiro, Sune och hjälpte även Kerstin med att Balanz (presentationer på hästarna kommer senare). Alla skötte sig super men speciellt bebisarna fick guldstjärna då de båda travade längs fyrkanten (eller i alla fall försök till att följa väggen) idag.

Haft massa lektioner, varit på möte och gjorde klart utrustningsskyltar till hästarna som vi kommer att sätta upp. Nu är jag dock så otroligt trött så det är dags att skynda sig till sängs för imorgon är det fredag!


Dagarna går i ett!

Idag började jag dagen med att gå promenad med Sammy. Då han har blivit vaccinerad så ska han ta det lite lungt någon dag till.

Han skötte sig faktiskt superbra med tanke på att han kan bli ett litet monster när han har fått vila för mycket.

Då kan det verkligen hoppa fram spöken överallt.

 

Efter jag hade gjort klart Sammy åkte jag till jobbet där det var dags att göra:

  • Listor för aktiviteter inför jul.

  • Hagintag.

  • Hästmöte.

  • Privatlektion

  • Mina 5 vanliga ponnylektioner.

  • Longera Sune.

  • Svara på övriga mail, telefonsamtal mm.

     

Kan inte säga att jag har tråkigt på jobbet i alla fall :)

 


Arg häst

Lennart fick vatten i örat när jag duschade honom tidigare idag


Senaste nytt!

Nu var det otroligt länge sedan jag skrev något så här kommer lite uppdatering:

 

Lever och mår bra!

Hoppas ni inte trodde annat.

 

Ska köpa häst!

Det är snart helt klart att jag kommer att vara ägare till en och en halv häst (Malin & jag äger ju Bosse tillsammans).

Hästen som jag kommer att köpa är lille Sammy som jag nu har haft på foder ett tag. Han har redan gått igenom besiktningen utan problem så nu är han snart min.

Vi kommer inte att sälja Bosse men då han bor tillsammans med Malin så är det roligt att ha något eget att kunna rida och träna på.

 

Jobbet går bra!

Jag har fått utökad tjänst till 100% efter jul. Jag trivs verkligen super bra med trevliga arbetskollegor, underbara elever och fantastiska hästar.

 

Vi ska flytta in till Umeå!

Drömmen är att kunna köpa vår egen hästgård men då det är lite ont på marknaden och vi vill spara lite mer pengar och tid har vi bestämt oss att flytta in till Umeå istället för att pendla ut till Vännäs. Hästgården får förhoppningsvis komma på något år. Även Sammy kommer att flytta och kommer snart att få bo på Hippo för då blir det också enkelt för mig att hålla igång träningen.

 

Har bokat bröllopsresa!

Nu har vi äntligen bokat bröllopsresa som vi inte fick åka på direkt efter bröllopet då jag åkte ned på kurs på Strömsholm dagen efter bröllopet. Vi kommer i alla fall åka till Teneriffa i början av januari.

 

Ska försöka bli bättre på mina uppdateringar då det har blivit allt för dött här på bloggen!

Min fina Sam-Sam

 

 

 

 

 


RSS 2.0