Sagan om Bosse och bajset



Videobloggen från idag, youtube har fuckat upp mitt konto, videofy fick det blir idag, sorry.



Hemma!

Nu är jag tillbaka från stallet också.
Orkade inte rida, haha gick ut och promenerade istället i 30min.
Varför jag inte orkade rida var för att jag inte orkade sadla, och jag orkade inte rida barbacka för jag var rädd att ryggen skulle fara åt helvete om jag hoppade upp på honom, så därför gick/joggade jag lite med honom istället.

Det roliga är att han verkar tycka det är sjukt kul när jag promenerar med honom, han verkar liksom inte veta vart han ska he sig, men samtidigt är han uppmärksam och väldigt lydig.
Åh vad jag älskar min fina häst ♥

Självklart har jag gjort en fin videoblogg till er också :)

Jag klädde Bosse så fult att han skämdes så mycket, att han inte ens ville vara med på bild.

Härligt

Nyss ätit middag och ska precis dra mig mot stallet. Funderar på att ta med kameran, men har absolut ingenting att fota.. (Förutom min häst) och det går inte att ta direkt fina bilder med en kompaktkamera inne i stallet. Eller utomhus för den delen.

Jag tänkte iaf skritta ut en ordentlig sväng som sagt, så jag kanske ska bjuda på en cepe videoblogg, jag vet ju att ni gillar dom ;)


Blir så GLAD när jag ser det här, och ännu gladare blir jag av att folk höll med om åsiktsinlägget :D


Visste ni att...

...på travsidan är stoet minst lika viktigt som hingsten, om inte viktigare.

Om vi kolla på ridsporten så är det alltid "vilken hingst är den efter" och det står oftast e. och ue. på stamtavlan.
Kanske ridsporten har något att lära av travsporten på avelsidan?
(Och på en massa annat och vise versa)

Artikel från när pappas häst vann ett lopp i helgen, länk HÄR!



I brist på annat

Mobilinlägg, men tänkte bara bjuda på en av mina absoluta favoritbilder på Bosse, inte för att det är vackrast, men absolut gosigast!

Bra start

Bra start på den här veckan!
Brukar inte gilla måndagar, men den här känns faktiskt helt okej!

Började morgonen med att åka ner till PG Hälsa och Idrott och fixa till ryggen, var 2cm sne - inte konstigt att det känns så knepigt med stigbyglarna, "Hur ojämna ben kan man ha?" har jag tänkt, men nu är det förhoppningsvis fixat.
Ska tillbaka nästa måndag på en ny behandling.

Sedan är jag just nu på jobbet men har lunch, kommer faktiskt inte kunna uppdatera så mycket idag då jag inte har ett enda tidsinställt inlägg förberätt.

Idag ska nog Bosse få vila, eller egentligen har jag tänkt att ge mig ut på en lång skrittur, det blir nog kanon!
Funderar dessutom på att låta Peter komma ut och massera honom, han gillar det verkligen inte, men det kanske kan vara bra ändå. :)



Vad tycker ni om naprapater?

Åsiktsinlägg - hjälmen

Alltså jag måste börja med att säga att jag är så TRÖTT på all säkerhet inom ridsporten. 
Det finns ju ingen!

Minst en gång per dag får vi se en bild, eller ett filmklipp där någon rider runt på sin häst utan hjälm. Varje dag!
När jag var liten fanns det inte ens en tanke på att rida utan hjälm, och jag är så trött på dagens ursäkter till varför man inte bär hjälm.
- Det är för varmt
- Det är upp till var och en
- Jag orkar inte
- Jag behöver ingen, min häst är så snäll

Allt dom här människorna behöver är en käftsmäll. Det är min åsikt. Vakna upp för fan, och tänk efter vad ni håller på med.
Det är lag på att ha säkerhetsbälte när man kör bil, men det är ingen lag på att du måste bära hjälm. Ni hör ju själv hur dumt det låter.

Vi skyddar våra hästar med benskydd och boots, täcken, magplattor, lite fårskinn här och där, men vi är för lata för att skydda oss själva.

Om det var någon av er så såg det senaste avsnittet av ponnyakuten så vet ni att Tobbe kom inridande på sin friserhingst utan hjälm och skulle ha clinic.
Jag var nära att stänga ner hela programmet för jag blev så arg.

Då ska han sitta där och vara så jäkla märkvärdig och visa upp alla svåra konster hans hästar kan. Sedan när ungarna ska rida så måste dom ha hjälm.
Om SVT kanske skulle satsa lite mer på säkerhet istället för att censurera GPA loggan på hjälmen - som vi alla hästmänniskor ändå VET vad det är för märke, så kanske det skulle bli något vettigt av programmet.

Vi alla vet vem jag pratar om, om vi säger om hon som flög av hästen och bröt nacken, hon hade trots allt hjälm, men olyckan hände ändå.
Jag önskar verkligen att det hade hänt en person som ändå inte har vett att skydda sig, istället för den här underbara människan som trots detta, har från att inte ens "ska" kunna gå, till att tävla SM. Hon är en STOR förebild för mig.

Nej tusan vad less jag blir på denna lata sport där vi lägger ner tusentals kronor på varenda lite utrustningsdetalj, men kan inte ta på oss en jävla hjälm.

Den enda som har riktigt vettiga åsikter om detta med alla säkerhetsbrist i ridsport, det är Havrepappa.


Vackert och fint?
Inte någonstans.

Klubbhoppning 27/2

Ja, tänkte slänga iväg ett inlägg lite snabbt innan jag går och lägger mig!

Åkte ut till stallet strax för 10 och satte mig och dömde Clear Rounden, det kändes faktiskt riktigt bra, och dömde riktigt snällt, eftersom det ändå bara är klubb.
Kommer nog iaf göra mig kände med "Varsågod OOOOch rid" ;)

Sedan blev det till att värma upp till 90cm, mådde verkligen inte bra, men ville så gärna tävla.
Red fram honom ute och han kändes så himla trög, men lydig som vanligt.
Kom in på framhoppningen och hoppade fram, kändes rätt fin, taggade till lite på banan, men verkade lite förnärmad över att han skulle bli tvungen att hoppa så lågt. Slickade verkligen varenda hinder och tänkte inte anstänga sig mer än vanligt.
Min mentala inställning funkade iaf super och vi nollade grunden, tänkte "Nä nu jäklar ska jag satsa!" och får till en suuuupersväng till första hindret i omhoppningen och bra språng.
Hör Maria skrika "NEEEEJ" och fattar ingenting förrän jag vänder mig om och inser att jag har glömt passera mållinjen i fas 1.. HAHAHAHAHAHAHA jag dooooooooooooog!

Det fula var att Maria sa till mig innan jag gick in "rid nu ner mot 2:an i omhoppningen och jag trodde hon menade att jag skulle ta en lugn och fin omhoppning, men hon menade ju att jag skulle tänka på vart målet stod.
Ingen fattade något först heller, utan tyckte jag gjorde en supersväng, men sen blev jag rätt mobbad och kommer nog bli det ett tag framöver ;)
Men en gång och ALDRIG igen haha!

Sedan värmde jag upp till 1m. Han hoppade fint på framridningen, men var lite loj, klämde till han på oxern en gång och han skärpte till sig.
Gick in på banan satte bättre tryck i galoppen, han kändes fin, men sedan efter hinder nummer 3 så vet jag inte riktigt vad han gör, för han är i rätt galopp, sedan byter han till kors bak, så jag blir arg och han rättar till, men kommer lite i undertempo och han gör ett skitpet. (Ni får se på filmen sen)

Överlag är jag JÄTTENÖJD, dels för att han inte lät så anträngd, och han kändes fin överlag, men också för att det kändes så lågt!
Det syns på Bosse att han tycker det är fjantigt och undrar om jag har glömt bort att han faktiskt kan hoppa?

Dock var vi iaf snyggast på hela tävlingen, det svär jag på!
Som Erica sa: Vad fina ni är, det syns att ni står på Cape!

Bäst idag var iaf Lisa och Fille som gick och vann 90cm och nollade debuten i 1m! Hon som skickade sms till mig igår natt och trodde att hon skulle dö ;)

(Film kommer f ö r h o p p n i n g s v i s imorgon!)


Fin häst i Timrå förra året :)



Grattis på födelsedagen!








(Klicka på bilderna för att se dom större)

God morgon allesammans!

Tänkte bara börja med att säga grattis till mig och den här bloggen som idag firar 2år tillsammans!
Under 2år har jag inte ens skrivit 1000inlägg, och inte blivit kändis heller, men en massa roligt har vi haft tillsammans och jag är riktigt glad över att jag har den här bloggen då jag kan gå tillbaka och läsa om allt!

Nu sitter jag nog själv och äter frukost eller något liknande, detta är nämligen tidsinställt, men hur som helst - vi hörs senare efter tävlingen!

Det går som smort!

Åååh hemmaaaaa!

Shit vilken kväll, inte att den har varit tråkigt eller nått, men jobbig som attan när man är förkyld!
Åkte ut till Cape vid 7 och började med att rida Stellan på plan, andra gången jag satt på honom och han var riktigt fin, frustade och verkade avslappnad i alla gångarter.
Han är lite svår med att han bara drar in nosen och sedan vill han inte riktigt ta stöd i höger tygel, så jag red hela tiden innanför spåret så att han inte skulle få ta stöd av staketet.

Supertrött var jag dock när jag när jag skulle rida Bosse, så jag slängde på honom hacket och red honom barbacka. Testade gasen, bromsen och sidförande sedan var jag klar och red max 20min.
Red dock i lite mer "hopptänk" så han fick vara lite högre i formen och galoppera på rätt så bra.
Han verkade dock nöjd med det!

Sedan har jag smort och packat och fixat och donat och TUSAN vad snygga vi kommer att vara imorgon!
Synd att jag inte har någon kamera, annars så!



Nöjd Bosse efter ridtur ;)


Mighty Pooper hade visst var i farten idag.
Hoppas ni ser skillanden på vad som är före och efter...

annars får ni stryk...

Målet inför imorgon

Jag är en person som inte brukar tro på mental inställning, men efter Kramfors tävlingen förra året så har jag ångrat mig.
Jag brukar alltid gå in med inställningen "Ja vi river åtminstonde 1 hinder", och i 1m var det precis det han gjorde.
När vi sedan skulle rida 110cm så bestämde jag mig för att "Nu ska vi vara felfri" och när det sedan blev så, så blev ja hur förvånad som helst!

Min häst är inte den mest försiktige, men han har ett hjärta för det han gör och tillsammans kan vi göra superprydliga runder. Det känns som att det enda som saknas är lite självförtroende.

Så målet inför imorgon är självklart bara att ha en bra känsla, sen spelar det faktiskt ingen roll om vi har 4fel eller 0fel, jag vill ha ett jämt flyt genom hela banan utan kråksprång och en glad och pigg häst som håller sig lugn och inte stressar upp sig och får svårt att andas.



En sån här runda vill ja ha imorgon :)

5 saker ni inte visst om mig

(vissa vet väl dom men)

1. När jag var 9 månader så hade jag lugninflamation när vi var i USA, idag får jag alltid världens rethosta som verkligen river i lugnorna varje gång jag är förkyld.

2. Jag har en stor fobi för fötter och klarar knappt av mina egna. Kan inte ha folks fötter i knäet eller i närheten av mig.

3. Jag är en sån person som verkligen överanalyserar saker och tar allt personligt. Ibland kan jag ångra något jag sagt i flera veckor men vägrar prata om det.

4. Jag är egentligen inte osocial mot mina kompisar, jag får bara världens prestationsångest när jag umgås med någon att det inte ska vara tillräckligt roligt.

5. Jag skäms varje dag över hur jag ser ut.



Uuuuch :(

En lång lördag

Gaaah vad jag fryseeeer, hoppas verkligen på att jag inte har feber!
Jag vet att det är mycket klagande nu för tiden, men så får det vara när man är sjuk ;)

Hur som helst är jag ensam hemma för tillfället, vilket är vääääldigt skönt!
Ska försöka tvätta schabraket som är sålda också som ska iväg imorgon, tycker det är så bra att få bort saker istället för att slänga!
Det är absolut inge fel på sakerna, men det är så onödigt när dom inte används!


Hur som helst ska jag sedan sätta mig och läsa på lite domarpapper inför imorgon, och sedan ska jag ut på Cape och börja förbereda inför imorgon.
Hoppas bara på att Maria kommer hem snart så vi kan åka ut tillsammans, det blir så mycket lättare då.



Hachiko a dog's tale


Asså tusan vad ni skulle skratta åt mig om ni såg mig nu, har legat och lipat i säkert 30min till filmen: Hachiko a dog's tale som är en sann historia som handlar om en hund som väntar på sin husse utanför tågstationen varje dag, när han dör så fortsätter han att göra det i nästan 10års tid innan han dör.

Alltså från och med att hussen dog i filmen började jag lipa, och sen kunde jag inte sluta, en sån otroligt fin film, och så hiiiiiimla fin hund!
Klarar verkligen inte av filmer med djur i, grina när jag såg Marley and Me också.



Se den om ni vill böla som mig ;)

Svar på kommentarer

S om Kom igen nu:
Allt utom hästar ;D

Lite svårt då min blogg handlar om hästar Sandra ;)



alexandra gabriél om Bosse genom tiderna:
Men hur kan bosse va så grå på dom första bilderna och sen vitare och vintare? :D

Eftersom han är en skimmel så föds dom oftast i en annan färg, brun, svart o.s.v och sedan "bleks" färger ju äldre dom blir :)


Egentligen så är Bosse allt en skimmel kan vara , han är avblekbar skimmel, han är flugskimmel och har även varit och har fortfarande tendens till att vara apelkastad!


Läs HÄR om ni vill veta mer om skimmlar!





Här är en bild från 2005 då Anna rider honom :)


Lite random bilder från ÖOR

Okej, ÖOR ekipage är väl fel uttryck, det vissa har ju bara hjälp till med hästarna, och vissa rida dressyr och inte hoppning o.s.v, men kul kan det ju vara iaf!


Sanna - Uliment


Maria - Darex


Annica - Stella


Emma - Yasco (och Pia)


Inger - Ayla


Therese - Riverdance


Maria - Darex, hon fyller förövrigt år idag! :)


Sanna - Uliment


Erika - Stella


Linda - Gianna


Erika - Stella


Coming up

Tänkte bjuda på ett inlägg med lite bilder på ÖOR ekipage senare, från träningar - har inte så många, men det är ju roligare än ingenting alls :)
Om internet fungerar såklart!

Ska bara se klart filmen först!


Ett väldans onödigt inläggg

Mm asså hej!

Vill ni höra ett ingående inlägg om min förkylning? - Inte?
Vad konstigt...

Hur som helst, har nyss klivit upp ur sängen, varit vaken ett tag men inte orkar kliva upp.
Ryggen är bättre idag iaf, så vi får se om jag kan trycka mig ut till stallet, annars blir det Maria som får göra det när hon kommer hem!

Skönt att det är helg nu iaf, synd dock att det är tävling på söndag och jag mår piss :)

Tänk om...

Bosse vore en människa!

Jag har faktiskt analyserat många gånger över hur han skulle vara, han skulle vara en stor och lite större kille som många skulle se upp till, han skulle vara snäll mot dom flesta, men inte vara rädd för att säga ifrån när det blir för mycket.

Han skulle vara klädd i baggy jeans och stora munktröjor och såklart en hiphop keps, för det är de han är, en hiphopare.
Tjejerna skulle han inte ha svårt att charma, men han kan inte bestämma sig för vilken han skulle välja, så han måste "prova på" lite olika innan han bestämmer sig vem han ska välja.

Kompisar har han lätt att fixa, och vissa av dom skulle han vara vänner med för livet.

Trots att alla ser honom som den stora lugna killen, så har han inget emot att hitta på lite hyss ibland, gärna så att någon ser honom, men inte så stora att man blir förbannad på honom.


Men heeeej

Haha skrattar när jag läste Sandras kommentar om att det var typ 10inlägg som var likadana.

Så går det när jag får damp på internet och trycker 5000gg på Spara och Publicera knappen och sedan får jag att det är fel på sidan, och får backa och göra samma sak igen.

Hur som helst, här är en bild på schabraket jag vann på tradera! 66kr, som hittat! ;)


En dag i sänder

Åhh vad ni ska vara sura på mig nu!

En hel dag har gått och inte en enda uppdatering, problemet är att jag är sjukt, då tänker väl ni - ja men då kan du ju uppdatera DUBBELT så mycket, men nej, vårat internet är inte som alla andras internet...

Så trots en massa kämpande med internet så har jag legat på latsidan med att uppdatera.
Dock har jag vunnit ett schabrak på tradera som jag ska visa er sen i lita annorlunda färg, men det är ju kul!

Roligt är det även att några faktiskt tog sig tid och skrev en kommentar till inlägget här nedanför, lite idéer fick jag, och har lite på gång själv också!

Vi får se om jag når någon framgång snart, med internet alltså.

Kom igen nu

Ja, jag måste få fråga än en gång, vad vill ni läsa om?
Vill ni att jag ska visa något speciellt, tävlingsbilder, mitt rum, min stortå?
Läsa om mina fobier, pinsammast händelse, bästa/värsta köp?

Eller vill ni helt enkelt att jag ska skriva mer om Bosse? Eller kanske om Adrienne?

Ni skulle ju åtminstonde kunna skriva ut några punkter, så kan vi avverka en per dag eller något, kom igen nu!


Sommar ♥





Hemma!

Nu är jag hemma från stallet!
Åkte ut glad i hågen för att hoppträna, när jag får ett sms av Maggan att hästgruppen ställs in för det är 20minus ute på Cape.

Struntade dock i det och hoppade själv istället! Gav han en lång framtidning och hoppade sedan en övning som stod på medellinjen och bestod av kryss-bom-kryss-bom-kryss-ett galoppsprång-bom-kryss
Så en lagom gymnastik/mjölksyre övning.
Dock var det inte alls några höjder så red den 3x4gg.
Alltså 4gånger i tre intervaller med skrittpauser emellan.
Han kändes riktigt fin, trots att det var samlade galopp innan och efter så skötte han sig som en klocka!

Är verkligen glad att jag red, dock är jag typ dunderförkyld nu, så jag var väl inte sådär jättesmart...


Här får ni ytterligare en gammal bild på Bosse, 2005 eller 2006 tror jag!
Foto: Pernilla Larsson


Bosse genom tiderna



En bild säger mer än tusen ord - right?

Cheval Ridsport

Gud vad jag garvade igår när jag såg att Pernilla precis hade skrivit ett inlägg om Cheval Ridsport, för det hade jag nämligen precis tänkt göra.
Dock skiljer sig mitt inlägg lite från hennes, så jag hoppas hon inte anser att jag snor hennes idé ;)





Jag måste bara få säga hur otroligt mycket jag gillar den här shopen!
Dom har sjukt bra service och bemötande! Jag har ställt en mängd med frågor och har alltid fått en väldans trevligt svar tillbaka.
Köpte bl.a min huva därifrån, och snart blir det ett schabrak!

Dom har fin utrustning till ett vettigt pris och det här kommer absolut bli min nya favoritbutik!


Hästbloggar del 4



Ny vecka - ny blogg





Sara Carlsson
(klicka på bilden)

Dom flesta läsers nog redan Saras blogg, men för dom som inte gör det så rekomenderar jag den varmt.
Vill ni läsa om utrustning och få inspiration till en helt ny tävlingsoutfit så är det här ni ska vara.

Sara bloggar i samarbete med Cheval Ridsport och har ibland olika rabatter och erbjudande därifrån, det var exempel så jag fick så bra pris på min huva.

Förutom outfits och snygg utrustning får vi även följa med Sara och hennes ponny Soccan (Secret Star) när dom tävlar och tränar i hoppning. Egentligen så säger hennes header väldigt bra vad hon erbjuder i sin blogg.

Det finns faktiskt inte så mycket att klaga på i den här bloggen, jag tycker menyn är lite rörig med alla reklambanners för andra bloggar, men det är ju en smaksak.
Den kanske inte är det mest intressanta bloggen för mig, eftersom hon rider ponny, men Sara verkar som en tjej med båda fötterna på jorden, trevlig, bra uppdatering, skriver korrekt och har en allmänt skön blogg!


Alla som vill ha en design - se hit!

Eftersom jag det har börjat trilla in så många designförfråger nu så kan jag inte fortsätta göra det gratis längre, det tar upp för mycket av min tid.
Här nedanför följer en prislista.

Det kanske låter dyrt, men att tänka på är att jag ger mig aldrig förrän den som vill ha headern/designen är nöjd.



(Detta gäller inte dom jag redan har lovat en header)


Om du är intresserad, mejla: [email protected]
Skicka gärna med bilder, ge förslag på färger och utseende, och länka gärna till någon annan blogg som ni har som inspiration, så går vi vidare därifrån.

Jag gör alla typer av designer, inte bara till hästbloggar.
Har ni frågor så ställ dom gärna i det här inlägget!

Bloggar jag har gjort designen till:
http://tesskliintestam.blogg.se/
http://beatriceanderss.blogg.se/
http://klaralindstrom.blogg.se/
http://soyouthinkyoucanride.blogg.se/
http://amandaaniilsson.blogg.se/

Inte min favoritsyssla precis

Suuuck, måste ringa massa ärenden idag, jag hatar att ringa, trots att det bara är för mig det gäller.
Måste ringa och fixa en tid för min rygg och ringa tandläkaren och försöka få en tid innan jag fyller 20, vilket är nästa vecka. Lycka till alltså...

Skulle även behöva ringa ett samtal till frisören, men det är ju en annan historia.



Det ska fyllas på

Har hittar fler schabrak nu som också ska säljas, men har inte orkat fota dom än, kom nyss he, från stallet och sitter just nu och väntar på att Maria ska ringa.

Alltså herregud, när jag satt och räknade ut hur mycket hjälmen kostade var jag nästen sugen på att beställa en till, fast en Charles Owen GR8, som var ännu billigare, men jag måste för tusan hålla i pengarna nu!

Idag red jag iaf ut på Bosse, rullade bara på i alla gångarter och han var rätt trevlig, pigg på hemvägen, men skötte sig och kunde göra halt när jag ville och han stod stilla och i form. Är så himla glad att vi löste problemet vi hade och nu är han samma gamla Bosse igen :)


Imorgon kommer det att komma ett inlägg om designer, för nu har jag tagit ett beslut!


Här är en dålig bild på Bosse i luvan, i love it!
Visste ni att Bosse har 22cm långa öron? ;)

Svar på le kommentar

Karro om BLOPPIS!:
Vart har du köpt din CO hjälm?



Min hjälm är köpt från England, myyyycket billigare än i Sverige! 
Köpte min hjälm inklusive frakt för 1600kr och i Sverige kostar bara själva hjälmen över 2000kr!
HÄR köpte jag den!

Just nu kostar den bara 97,79£ Det är alltså 1017kr!!!!!!!




Önskelistan




+ tusen saker till

Mitt I-landsproblem

Sitter här och funderar på vad jag önskar mig.
Kommer ni ihåg att jag skrev en önskelista redan i slutet på januari tror jag det var?
Nu har jag ångrat mig helt, eller okej - inte allt, men ganska mycket!

Har fått lite panik när jag upptäckte att jag hade så lite hoppschabrak så har suttit och försökt hitta några fina, tyvärr hittar jag bara blåa, och blått får det bannemig vara nog med!

Har inte ni något fint begagnat schabrak som inte är marinblått?
Grönt, rött, klarblått, svart, vinrött - alla färger funkar!


Något jag inte fattar vad jag håller på med är att jag har 5st tävlingset, eller okej, 4set med huva, ett som bara är schabrak, men det betyder att jag har 5st hoppschabrak som bara ligger och som jag vägrar använda på annat än tävling... Måste verkligen ta och kolla igenom allt, synd att det är så satans kallt när man ska gå ut i garaget och leta reda på alla hästprylar för att sedan dra ner dom i källaren.

Dagen I-landsproblem? JA!



Den här designen hade jag dessutom gjort till Tess Klintestam, men hon verkar inte vilja byta från sin gamla som jag gjort, så jag slänger upp den här iaf så ni får se den ;)

Det som hände igår

Igår var en sån där riktigt seg dag.
Det tog emot att kliva upp efter en hård söndag, men jag gjorde det!

Jobbet var segt, lite små saker då och då.
Åkte hem och fick palt till middag, det var nog ändå dagens höjdpunkt!

Åkte sedan ut till stallet och mockade och pysslade lite med Bosse, provade luvan och lite sånt. Har bestämt mig nu för att köpa ett schabrak, men ska nog vänta på löningen först bara :)



Design jag gjorde igår

Den här designen gjorde jag till min plastsyrra Bea igår, vad tycker ni?
Klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg :)


Dressyrshettis!



Åååh vad jag smälte när jag såg den här lilla shettisen! Tusan vad grym den här!
SM dessutom!

 


Huvan är häääär!

HAPPYFACE!

meeeen, den kommer att vara för mörk för audi schabraket :(
Har dock inte hittat det i källaren just nu, men ser den ändå, den är t.o.m för mörk för schabraket jag köpte i globen - så nu har jag kommit på att jag måste köpa ett Equiline schabrak också, synd att dom kostar 700kr bara...

Men skam den som ger sig!


Annars så gillar jag det gråa och röda tsm.. funderar på att satsa på dom färgkombinatioerna faktiskt.
Dock är det inte så knallrött som det ser ut, utan mer vinrött är det, blixen gör om färgerna lite ;)

Tatuering

Okej people, dags för att göra en ny, men kan inte bestämma vilken, så vi tar omröstning på den här bloggen också trots att det inte har med hästen att göra





Vilken tatuering är snyggast?


Free polls

Stavfels problem

Gud vad jag garvar åt mig själv när jag stavar fel!
Eller egentligen så garvar jag inte, jag blir svinsur, för jag hatar när jag missar en bokstav, eller skriver dit fel.

Jag är en som älskar när det är snyggt och prydligt, och så ska det också vara när jag läser bloggar, och när jag själv bloggar.
Tål inte inlägg dom innehåller smileys i var och varannan mening som :P :S :* :@ o.s.v

Däremot tål jag när det är en smileys då och då, som det är i min blogg ;)

Ååh vad arg jag blir!



Hur tusan kan man göra såhär mot ett djur!
Oavsett vilken ras! 
Köper man ett djur köper man ANSVAR!

Ååååh jag blir så fruktansvärt arg, det har pågått allt för länge nu!

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=585190


Hoppdomare?

Nästa söndag (alltså om en vecka) så är det klubbhoppning, årets första faktiskt och inte nog med att jag ska tävla själv, så ska jag döma för första gången också!
Vet inte om ni kommer ihåg, men jag håller på att utbilda mig till hoppdomare, dock går det väl inte sådär suuuuperbra, då vi är så många som slåss om att få sitta med domaren på olika tävlingar.
Vi ska alltså praktisera och helst sitta med på;
2st lokala ponny
2st lokal häst
2st regional ponny
2st regional häst

och då är det alltså hela dagar vi pratar om.
Ni som bor här uppe vet ju hur få tävlingar det är nu på början av säsongen, och jag tror dom ville att vi skulle vara klar i Maj eller vad det nu var, då alltså egentligen tävlingssäongen börjar!
Vet inte alls hur jag ska hinna med..

Hur som helst så ska det bli himla kul att få döma på söndag! Ska nog ta och läsa igenom papperna jag har från när vi hade första träffen så det inte blir något fel.
Tack och lov är det bara clear round - men alla måste vi börja någonstans!




Helgen är slut

Idag är jag nog ett vandrande lik, eller åtminstonde känner jag mig som ett sådant.

Fy tusan vilken lång helg, eller inte lång, men tung.
Lördagen var ju rätt okej, insläppet bara, och lite halvdant, precis det ni har läst om.

Sedan igår hade jag stalltjänst, själv för första gången och det var tungt haha, tyckte först det gick bra när jag hade gjort klart stora stallet, men sedan var lilla och ministallet kvar, skrattar nästan lite åt mig själv när jag tänker på hur seg jag var där.
Jag lider nog av någon sjukdom som måste mocka nogrannt till varenda häst, jag är ingen snabbmockare, verkligen inte, men fint blir det istället ;)

När jag ä n t l i g e n var klar med allt, så red jag Stellan på plan tillsammans med Lollo på Brucan!
Första gången jag satt på honom och han var riktigt trevlig! Krullar ihop sig rätt så lätt, men är i övrigt en trevlig prick! Vill dock inte känna när han väl bockar för det känns som det är ganska stora grejen han kan dra på...
Red mest bara start och stopp och ville mest bara känna på honom lite :)

När jag var klar med det åkte jag hem och sov i ca en timme, sedan upp igen (frusen som tusan) och drog iväg med Maria och hämtade upp släpet och vi drog med oss Bosse till ridskolan.
Även Lollo och Bruno hängde på och på ridskolan var såklart Lisa och Fille!

Vi hopptränade och det gick riktigt jäkla bra!
Vi värmde upp med lite travbommar och sedan lite galoppbommar.
Därefter gjorde vi en caprillibana och sedan red vi en vanlig hoppbana.

Alla hästar gick riktigt super! Och jag och Lisa avslutade med en bana som låg på höjde från 90cm till 115cm, och det kändes skönt att ha kommit in i flytet igen! 

Jobbigt var det dock att komma tillbaka till Cape igen och packa upp allt samt kvällsfodra, men jag överlevde!

Nästa helg har jag stalltjänst igen och på söndag är det tävling.. Spännande! :)




Banan igår, svårt att förklara men vi gör ett försök.
1. Travbommarna och hindret, sista rundan tog vi bort bommarna och galopperade emot.
2. Studdsen
3. Lilla hindret med blåa sockerbitar - volt till vänster
4. Oxer 
5. Rida runt så man kom på räcket längst upp och hoppade från höger till vänster och direkt på hinder nummer 1 igen (.När det inte var bommar där)

Men godnatt alltså

Jag är så trött att jag tror jag avlider.

In i duschen och sedan sängen, vi hörs imorgon!

Tuben?

Alltså det där jäkla videofy.me!
Sjukt less jag blir på att det aldrig ska gå och ladda upp filmer..
Sitter nu tillbaka på youtube där det går segare än segast, men jag hoppas på ett resulat.

Nu ska jag nog gå och tvätta lite eller nått sånt där annat trevligt man kan göra på en lördag kväll :)


Åååh jag älskar den här bilden så jäkla hårt!
Ännu en bild i min samling till fail bilder!

Välkommen till våran hörna

Vet ju inte alls om det är relevant för er, men tänkte iaf bjuda på bilder från hur det ser ut i min och Bosses hörna på Cape, lite bilder på schabrak o.s.v
Sedan har jag fotat lite bilder på tävlingsset, men dom blir i ett separat inlägg


Här är vårat skåp, ordning och reda pengar på freda.
Nämen det kanske inte syns, men det är en jäkla ordning på våra prylar!
Dock mycket utrustning på liten plats.


Här hänger alla schabrak fint upphängda.
Rekomenderar dock inte att ha det såhär då jag har fått bråka med den
där satans hängar 100gg för att den inte håller för så många schabrak...
Har ni tvinnat ihop vissa ringar med ståltråd o.s.v haha


Här är dom dressyrschabraken som bor i stallet. Dock lite smutsiga..


Och här är hoppschabraken. Gud vad det märks att jag gillar färg...


Update: Kommer föresten på nu att det vita Jacson är ett dressyr, hoppschabraket såg jag låg hemma i källaren nu haha!
Blir till att köpa fler hopp/allround schabrak :)

 



Tragligt uppdaterande

Visst är det roligt att när det är helg så blir det sämre uppdatering?

Idag har jag varit extremt seg, det blev nämligen utgång igår, så man har mått som man förtjänar.
Stallet har jag dock hunnit med, och jag är så sjukt stolt över mig som faktiskt orkade rida idag trots att det kändes så motigt, men Lollo var riktigt peppande så vi galopperade runt lite på planen och Bosse verkade vara hur nöjd som helst med det!

Imorgon har jag stalltjänst, så ska se till att sova tidigt ikväll, vilket inte kommer vara svårt då jag är sjukt trött.

Men vet ni vad, igår fotade jag en massa bilder, så nu ska jag förbereda nästa inlägg, hoppas ni är lite nyfikna iaf!



Extremt suddig bild på en extremt hungrig häst

Hur kunde jag glömma

Jag inser att jag helt har glömt att skriva om Bosse idag.
Maria har som sagt rest ner till Kolbäck nu, för att imorgon dra med sig flyttlasset uppåt.

Jag själv ska byta om till ridkläder och bege mig ut till Cape, det ska mockas och fodras, men funderar på att dra på honom hacket och rida en stund barbacka på plan, det är ju så mysigt :)

Min outfit lär bli;
Strumpor + Tjocksockar
Långkalsonger + Mjukisbyxor + Täckbyxor
T-shirt + Fleecetröja + Dunjacka
Mössa + Vantar + Halsduk

Ser fram emot kylan ;)

Vi hörs senare!

Smaken är som baken




Saker som jag tycker är skitfult medans andra tycker är skitsnyggt...

*Stigläder ska det såklart stå ;)

Första åsiktinlägget

Ja herregud, vet inte egentligen varför jag skriver ett åsiktsinlägg, då jag typ avskyr när andra bloggar har det, för jag orkar aldrig läsa en massa massa text som flyter ihop.
Men vissa gillar att läsa dom, så fine - jag gör ett försök!

Först ut bland åsikterna är Märkeshysterin.

Om man läser sig runt på bloggar så är det väldigt mycket skriveri om utrustning.
Det ska helst kosta en del, så att det riktigt svider, men samtidigt vara värt det, eftersom det ger status.
Helst ska man inte säga vart man har köpt det, för man vill inte bli härmad och sedan gnäller man när Hööks gör en kopia på det.

När alla har lyckats trycka ner Hööks kopior så lågt det går och så måste man självklart berömma Hööks för att dom gör kopior, så vanliga dödliga också har råd att köpa saker som ser dyrare ut, men man vet är billig.
Man måste även förklara för alla läsare att man faktiskt inte avskyr Hööks, Börjes o.s.v men att man väljer kvalité före kvantitet.

Jag vet inte hur ni känner, men min åsikt är att jag köper det jag vill ha.
Råkar det då komma från Hööks och kosta 100kr eller Eskadron och kosta 1000kr så bryr jag mig inte riktigt, det kommer bara ta lite längre tid att spara ihop till det dyrare, men jag går efter det jag tycker är snyggare.

Det som jag dock stör mig så sjukt mycket på Hööks är att bilderna nästan är för fina. När jag tittar på sakerna hemsidan/katalogen så kan jag tycka det är superfint, men när jag väl kommer dit så stämmer det inte alls med produktbilden.
Sedan tycker jag faktiskt att Hööks håller på att bli för dyrt, och att det snart är inte alls oss vanliga dödliga som kan handla där längre.

Något somfår mig att skratta är när barnen "köper" saker för mamma och pappas pengar, men dom säger att det är sina egna. Ingen som inte jobbar kan tjäna ihop 3000kr på en vecka av att bara göra ingenting.
En veckan är man pank och nästa vecka - woops, jag har jobbat ihop 3000kr!
Dom kommer få det tufft när dom vaknar upp i verkligheten och måste försörja sig på riktigt.

Nä alltså jag hoppas att det är med hela märkeshysterin lägger sig snart, förut var det något man kunde se på tv, men inte brydde jag mig om vad Kingsland, Eskadron, Equline, Scapa, Dyon, Presige, Pikure och allt annat var.

Klart det är roligt med utrycket: "Om man inte är bäst ska man vara snyggast", men det tycker jag man kan vara ändå med "budgetmärken" som Hööks, Börjes, Jacson och alla dom lika gärna.

Jag kände i somras att det blev en hel del märkessnack, men det har börjat lägga sig nu, då jag insett att jag faktiskt inte riktigt bryr mig.
Ingenting jag har köpt till min häst har varit för någon annans pengar än mina egna, och det känns så sjukt bra!




Huvan..



Gjorde ett försök i photoshop till hur huvan kommer att se ut.
Vad säger ni, inte såååå farligt ändå.. eller hur?
Eller huuuur!!
Säg nu!!

 


Ångest?

Hahaha, så sjukt less jag blev på mig själv i natt när jag sov.
Låg och tänkte på equline huvan jag har bestämt, och nu helt plötsligt ångrar jag mig vilken passpoal jag har bestämt mig för, valde ju en grå/röd passpoal, eftersom audischabraket inte riktigt har någon..
Men får hoppas på att det blir bra, beställde den för 31/1 så jag hoppas att den kommer snart :)

I värsta fall får jag köpa ett sånt här schabrak ist:



Bloggtävling

Kan inte låta bli när det är en sådan lätt tävling att vara med i, och sjukt snygg vinst!
Klicka på bilden för att komma dit!


Bloglovin'

Vill bara tipsa er som är lika lata som mig, att följa mig på bloglovin.
Då kan ni se direkt när jag har uppdaterat, samt följa andra bloggar!
Klicka på länken som är i menyn så kommer ni direkt dit!
Superenkelt!


Failbilder Bosse del 3



























Och kanske jordens mest lyckligaste KM-vinnare?

Slut på failbilder på Bosse :)
Vill ni se andra?

 



Laddade?

Hoppas ni är taggade, för om exakt 14min kommer dom sista failbilderna på Bosse!

Sedan ska vi se om jag kan leta fram fler i helgen!

Same same

Återkommer idag lite bättre till mods.
Blir troligtvis inte som jag vill, men fick reda på något idag som fick mig lite gladare iaf.

Man blir rätt less när det blir bakslag hela tiden, jag är inte en sån person som gillar att planera, och när jag väl gör det, så blir det ändå bara skit av planen, så det är nog därför jag brukar låta bli.

Om ni har något särskilt ni vill läsa om idag så kan ni ju skriva en liten kommentar, annars kör vi på som vanligt.

Skrattar faktiskt lite åt mig själv, att jag sa att jag hade hur mycket tid på att blogga igår, men sedan när jag fick nästa dåliga nyhet gick jag bara och la mig och somnade vid 8, var vaken mellan halv ett till två och sedan somnade jag igen.
Den tiden jag var vaken så rensade jag datorn på spel och skit, för hårddisken hade börjat bli full. Jag fattar inte ens hur jag lyckas...


-

Efter två tunga besked på en dag, så känns det som att det inte kan blir mycket värre.
Man ska inte ta ut sorger i förskott, men det är väldigt svårt att låta bli.

Har ni en lösning till mitt liv så kom gärna med den nu.


i need you, like a heart needs a beat


Kommer att avlida

Håller för tusan på att dööööööööööö, är så jäkla hungrig!
Hade tänkt åka ut till ridskolan för att se dressyrclinicen, men nu har jag håll, bara för att jag är så jäkla hungrig.

Bilfärden fram och tillbaka till umeå överlevde jag iaf, bara så ni vet!

Hur som heeelt... har ju tid att blogga en massa ikväll, men tyvärr står det helt still i min skalle, kanske fota lite bloppis saker...


Besiktigad

Den här dagen känns extrem lång.
Nu på förmiddagen har jag varit och besiktigat transporten, och den gick igenom utan anmärkning, och det är ju alltid underbart!
Vid ungefär 3 tiden ska jag sätta mig i bilen och köra upp till Umeå för att hämta min farbo på flyget, jag hoppas på att jag inte somnar...

Idag ska jag inte heller till stallet något, utan Maria får ta honom, hon åker ner till Kolbäck imorgon och dom börjar då dra sitt flyttlass upp mot norr igen.
Så imorgon är det slut på dom hästfria dagarna!

Föresten, om det är någon av mina morgonpigga kompisar som vill göra något roligt på söndag, så hör av er ;)


Failbilder Bosse del 2



















 









Vi gillar att få rosetter ;)

Dom sista failbilderna på Bosse kommer imorgon, so keep up!

 


Wounded horses can't cry

Fick syn på den här filmen nu på morgonen...



Källa

 


Failbilder Bosse del 1

Alltså herregud.. Jag trodde att jag inte sparade på fail bilder - men jag hade fel!
Tänkte dock dela in dom, 2 eller 3delar på Bosse och kanske en del på andra hästar, vi får se?

Jag älskar verkligen såna här bilder då man får skratta åt sig själv! Hoppas ni skrattar ni med!
Då kör vi!





























Kolla in Bella på den här sista bilden ;)

Mer bilder kommer imorgon, och tro mig, jag har inte tagit fram dom roliga än...


Vad tycker ni...?

Funderar på att ta tag i och fota mina olika tävlingsoutfits, är det något ni vill se, eller ska jag ni bara få se dom när jag väl använder dom? ;)

Jag är nog knäpp

Jag har ju hela tiden sucktat efter ett gulblått swarowskipannanband.

Idag hittade jag ett på Färjestads Rid & Trav för ynka 695kr, ett äkta.
Och nu har jag ångrat mig.

Nu tycker jag det ser B-igt ut, och något som kanske är fint på en ponny.
Tycker numera bara om guld och silver.
Tror t.o.m jag tycker om det som är både guld och silver...

Herregud, jag behöver hjälp!


Bildkälla
Eller är det fint med gult och blått?


Ni har något att se fram emot

Gud vad kul att ni var 102st som tittade in här igår, och inte en enda "skräpkommentar", det var sjukt roligt!
Antar dock att det har lite med olyckan att göra, tyvärr.

Hur som helst, så sitter jag och funderar lite på vad jag ska skriva om, har tänk försöka slänga ihop ett inlägg med failbilder-som alla andra gör, men dom bilderna har jag på datorn hemma, så det går inte.
Sedan har jag lite andra idéer också som ligger på lager, men vad det är, får ni se senare ;)



Idag är det Maria som har Bosse, vi hade först tänkt ta han till ridskolan men det är så halt så vi skippar det.
Hon får frysa fingrarna av sig istället.


Hästbloggar del 3

Då var det dags för en ny omgång, vi tar en av Ö-vik bloggarna idag!





Pernilla Larsson
(Klicka på bilden)

Först ut bland Ö-viks hästbloggare måste vi (såklart) ha Pennan, Perny, Pernillis och ja alla namn hon är kända under.
Pernillas blogg är inte gammal, inte ens ett år än, men det är en blogg jag har följt från start.

I Pennan blogg kan man läsa väldigt mycket om vardagen som innehåller allt från pyssel i stallet, till ridlektioner med hennes egna barngrupp och hennes egna träningar i tävlingsgruppen.
Hon äger ingen egen häst, men har ändå fullt upp med ridskolans hästar Lucifer och Donna.

Som vi flesta vet så är Pernilla fotograf, något som verkligen inte märks på bloggen om jag säger så...
Tar man fram första sidan på bloggen så har vi 8 bildlösa inlägg i rad - inte okej Pennan!

För att bloggen skulle bli bättre skulle jag vilja se mer bilder, sedan tycker jag såklart att varje utrustningsinlägg är väldigt roligt!
Kanske vore kul om du skapade en kategori där du visade upp redigeringtricks? Din bästa utrustning?
Hur du vill att din tävlingstrustning ska se ut för 2011?
Lägg ut gamla pinsamma filmer? Hehe ;)

Jag gillar dock att bloggen har många kategorier så det är lätta att hitta och jag gillar inläggen med hästar och människor som förebilder.


 


Gårdagens clinic

Igår var det clinic på ridskolan. Maggan och Jennie red Tickan och Hälge och skulle visa hur man rider omhoppning och visa lite högre höjder.

Jag och Lollo fick vara hästskötare vilket var sjukt kul! Och det är alltid kul när man ser vilka fina hästar vi har på Cape! Tickan hoppar så himla fint med hela sin kropp och Hälge har ett hjärta och mod så det räcker och blir över och hoppar över hinder på 155cm!

Skönaste stilen är ju ändå Jennie som på hemvägen säger: Gud vad kul det är att åka från en träning med Hälge och vara nöjd!

Annars då?
Jo jag red ingenting igår heller, utan Bosse och Bruna fick busa på plan, för det var så himla kallt och sent.
Bosse drog en riktig repa utanför spåret i djupsnön för att försöka passera Bruna på ytterspår, han är lite knas haha :)

Blir nog inte världens bästa uppdatering idag dock, men ska se vad jag kan klämma ur mig!


Vad dagen har att erbjuda

Snart slutar jag jobbet, går en timme tidigare idag, ska ut på Cape och hjälpa till att göra i ordning hästarna inför clinicen, sedan ska jag följa med på den, och efter det ska jag ta hand om världens finaste Bosse eftersom Maria är sjuk..
Ja jag säger ju det, här gav jag henne två dagar att ha han, då är hon sjuk...

På tal om halstäcket, fick en kommentar om att en läsare hade sytt fast halsen i täcket.
Men vet ni vad - jag la ut en annons på hastnet typ vid 10.00 idag, och bara efter nån timme hade jag fått ett svar, och jag har fått sms senare nu idag också, så nu ska jag köpa ett halstäcke som passar det brun/beige-rutiga täcket jag har!

Snacka om att det gick fort!


Ett av tricken Bosse kan. Totalt kan han nog tre, eller kanske fyra, vill ni höra dom?


Redigerings försök

Roligt man kan ha.. Vet inte ens varför jag valde just den här bilden... Jag kanske borde ge mig på att göra om deras design, man kan ju vara med i den "tävlingen" nu ;)

Förresten gjorde jag en ny design nu under dagen, den lär ni få se om den blir använd eller inte... kan ni gissa vem jag har gjort den till?

Före:



Efter:


Bättre eller sämre?

Mighty Bouncer's historia (del 2)

Vi fortsätter lite på Bosses historia..

Detta är lite av det sista Helena skrev:

"Han ser mycket fin ut och vad ljus han har blivit. När jag såg honom sist var han riktigt mörk. Detta var 2003. Jag har faktiskt sökt honom i många år eftersom det var en häst som jag fastnade direkt för medans jag pluggade i Uppsala men som jag tyvärr inte hade råd att köpa. Det enda jag fick veta var att han såldes norrut till typ Umeå?? och sedan hörde jag inget mer om honom."

Bosse köptes 2004-2005 uppifrån Umeå till ÖOR och blev där ridskolehäst till 2008 då vi köpte honom.

Jag tror jag red honom någongång under 2005 och blev fäst vid honom med en gång, 2006 startades tävlingsgruppen åt och jag kom med och fick till min lycka ha Bosse!
Det året red vi LA dressyr och som högst 115cm (8?fel) hoppning - vet inte hur det sistnämda gick till haha!



Min och Bosses första regionala dressyrtävling -06

Dock i slutet på det året började han stanna på hinder och lät riktigt konstigt, vi bad dom kolla upp honom i halsen och det visade sig att han var struppipare. Han opererades i början av 2007, den 16 april för att vara med exakt.
Efter det var det dags för igång sättning.


Första ridturen efter operationen

Resten av året gick han som ridskolehäst, och när vi i slutet av året fick förfrågan att köpa honom, kunde vi inte tacka nej!
Vi undersökte honom och såg att han fortfarande var en hög grad av struppipare, men dom sa att det skulle gå och operara.

Den 11 januari 2008 blev han äntligen vår!
Dock visade sig senare att när vi undersökte halsen igen, så sa dom att det inte gick att göra något.
Vi har dock inte gett upp än, utan hoppas på att kunna göra en ny operation - i år!



En av tävlingarna 2008, här på SFRK
Foto: Pernilla Larsson

 

 


Typ första filmen jag gjorde om Bosse ;)
Och ja - ni får garva, det gör jag!


Pest eller kolera

Vad gör du helst?



Free surveys

Favorit citat


Halstäcke?

Åååh varför köpte jag inte ett halstäcke när jag tänkte göra det.
Idag har såklart Akiro förstört Bosses enda halstäcke.... Det som tillhör agria täcket, som dessutom är fastsatt med en dragkedja, så om jag ska laga det, måste jag ha med mig både täcket och halsen...
Såklart händer det här också när det ska bli en svinkall vecka, vilken lycka!

Ingen som har ett halstäcke till salu?
Ett som man fäster med tre "spännen".

Dumma Akiro :(


Så här vill jag att det ska se ut... det gör det inte...


Tack för att det finns en måndag

Tog ledigt halva dagen först för att sova då jag inte hamnade i sängen förrän efter 3 igår natt, vaknade vid 10 och gick åt frukost och gick och la mig igen, vaknade sedan upp med att jag hade riktigt ont i magen, så det blev till att vara hemma idag.

Åkte dock sedan och hämtade mat, och hämtade ut ett paket från posten - en sminkpalett!

For sedan ut till stallet vid åtta och blev kvar där ute i 2h och kvällsfodrade, mockade och borstade på Bosse.
Kändes riktigt skönt att bara va med honom med tanke på igår.
Det känns som att det bara är blodet på skorna som visar att gårkvällen var sann.



Det är allt vi har

Igår hände det två häsolyckor i Ö-vik.
I våran lilla stad.

Den ena slutade olyckligt, och den andra slutade lyckligt för kvällen, men vi vet inte hur det ser ut när allt är klart.

Det är i såna här stunden man inser hur viktig hästarna är för en, vare sig det är ens egen häst eller någon annans häst, så ger man verkligen allt för att dom.
Man bryr sig om varje individ och inte vems häst det är, och man gör verkligen allt som man hade velat att folk gjorde för en själv om man var i samma situation.


Jag vet själv inte hur jag kunde vara så lugn, för hade det varit min egen häst hade jag nog dött.
Han betyder verkligen mer än allt för mig


Du är det bästa jag har i livet♥


Jag vill aldrig vara med om det igen...

Kopierar bara in från Lisas blogg, behövs inte två versioner...

Läs om mardrömskvällen HÄR!
Känsliga läsare varnas för starka bilder

















Snabba ryck

Ett snabbt inlägg då innan jag ska käka frukost och åka till Cape, har insläppet idag, och det var tänkt att vi skulle åka till ridskolan och vara med på löshoppningen, men får se hur mycket det är plogat nu när jag kör ut, körde typ fast på gården igår så det har ju kommit jäkla mycket snö!

Igår red jag ut med Maria, han var suuuuperfin på vägen bort, men blev sen lite galen när vi vände hemmåt och lät dom springa på lite i en uppförsbacke.
Fick iaf se att trots att han låter som f a n, så kan han fortfarande andas, det handlar bara om hur mycket han hetsar upp sig.
Igår lät han som tusan, men sprang och var het som bara den!

Om det inte blir ridskolan idag, så ska jag nog rida ut igen istället, så skönt när det är ljus ut!

Vi hörs!


emo horse ;)


Trodde inte det om mig

I början av februari så läste jag en "massa" bloggar om att februari är det tyngsta månaden som hästägare eftersom man verkligen vill att det ska bli sommar.

Jag suckade och tänkte - det är då verkligen inte mig, jag bryr mig inte vilken månad om är, jag är nog inspirerad ändå.

Nu när det har gått ett par veckor, så börjar jag dock verkligen känna av det, ingen motivation what so ever.
Mörkt varje dag när man kommer till stallet, förutom 2dagar i veckan, på helgerna - vilket är den enda tiden på veckan jag har någon tid att åka till ridskolan och träna.
Det är kallt och tråkigt, går nästan inte att rida ut någonstans eftersom snön inte är det optimala att rida på, då den är för hård, eller för mjuk.

Nä usch för februari - jag vill ha min motivation tillbaka!


Foto: Britta Söderberg


Igår var det fredag

Gud vad jag saknar Sidensjö när jag tittar på bilderna.. Undrar hur det hade varit att haft Bosse där?
Fast iofs, jag hade nog aldrig träffat Bosse om vi inte hade flyttat därifrån, så det är jag ju såklart glad för :)

Fick en fråga om det är någon som bor där nu och - JA, det gör det, kommer inte ihåg vad dom heter dock, men vet att dom har hästar där :)
Har dock för mig att dom bara använder lösdriften, och har rivit innuti stallet för att få plats med större saker, men vad vet jag :)

När vi flyttade dit var stallet ett gammalt förråd för husvagnar, så vem vet vad det är idag!



Hur som helst, igår red jag och Lollo på plan med Stella och Bosse, orkade verkligen inte rida, men tog mig i kragen och gjorde den ändå, och fin var han!
Lite jobbigt underlag då det har blivit som en kant mellan spåret och resten av ridbanan, så han blir lite springig...
Blir nog bra att komma in till ridhuset imorgon och hoppa!

Red med musik i öronen och det var så skönt och avkopplande! Måste nog börja göra det oftare hehe...

Idag var det tänkt att jag och Lollo skulle rida ut, men min kära mor verkar ha glömt bort mig, för just nu är jag hemma och har inte en enda bil att kunna åka iväg till stallet med... Så orerhööööört frustrerande, då jag har pengar till att köpa en bil - men ingen bil...


En fin bild på mig och Sandra från igår


Sidensjöbilder del 2


Här får ni då ta del av dom andra bilderna på stallet och sånt!


Här var ladugården, t.v: "Lilleboa"=Lekstuga
Mitten: Hökanonen längst fram och sedan kommer man upp till logen och höskullen
t.h: Ligghallen till lösdriften
Katten i bilden heter Gizmo hehe


Inuti ligghallen - man kunde flytta hela den där stora väggen till vänster för att skotta ut.
Luckan på högra väggen är en lucka till höet.


Vårat älskade stall!
Stall Viking


När man kommer in i stallet, i boxen till vänster stod Gaston och i den till höger Sunny.


Om man kollade mitt emot så stod Benjamin i boxen till vänster och Amadeus till höger


I en andra del av stallet hade vi två fölboxar, för det mesta stod det inga hästar här


Och såhär såg huset ut om man tittade från ladugården


Här var hästarna vinter/skogshage, det syns inte hur stor den är, men den var gigantisk


Och här är våran söta lilla ridbana
Lite snett staket till vänster kanske haha


Hittade en orerhört söt bild på Gazze också, han fick ha täcke eftersom han fick så lätt ont i ryggen

Vad tycker ni?




Sidensjö

Okey - here we go! Ni kan ju tänka lite på att detta är alltså för 8-9år sedan!


Huset sett uppifrån vägen


"Baksidan" av huset


Andra sidan av huset


Där kom man in - världens minsta hall!


Sedan kom man ut i en lite större hall (Sett ifrån trappan upp)


Om man fick in i köket såg det ut såhär.


Och vände du på dig såg det ut såhär.


Mamma och pappas sovrum
(Om ni undrar varför det är stökigt runtomkring vissa
bilder så hade morfar dött och vi fick ta hand om alla möbler)


Såhär såg det ut i vardagsrummet


Och såhär såg det ut när man gick in dit


Såhär såg badrummet i källaren ut


Och såhär om man fick längre in


Det här var Marcus rum i källaren
(Som tidigare var en gillestuga med bar o.s.v)


Och gick man på övervåningen hittade man mitt rum
(Finns inga bilder på Marias)


Och här var var resten av mitt rum!
Ser ni vad få rosettar jag hade? Tjuriga ponnier haha


Och det här var utsikten från ballkongen


Och vårat lövly garage... + bil



Bilder på stallet o.s.v kommer sen!

 


Idag är det fredag

Suck, Timrå hade ingen plats sen här tävlingen :(
Less jag blir... Så sjukt svårt när vi är så många som måste som går domarkursen och så få tävlingar, finns ingen chans på jorden att alla kommer hinna!

Och lilla Lisa kommenterade ju om filmerna, dom skaaaaaaaaa komma, men jag är för lat för att koppla in gamla datorn, för måste först föra över från filmkameran till den, och sen från den till en vanlig dator - i-lands problem haha!
Måste försöka hitta en sladd som passa i "vanliga" datorer, borde ju vara tillräckligt modernt nu för tiden så att det finns...

Nu ska jag göra iordning Sidensjö-inlägget, det kommer nog ut vid 10-tiden!


Vill ni veta?

Det kan tänkas hända att jag kommer bli den lyckligaste människan på jorden inom bara några dagar.
Håll tummarna för mig, snällaaa!


Imorgon ska jag försöka hitta bilder från vårat hus i Sidensjö, det kan ni väl åtminstonde se fram emot, eller?


Nu ska jag se på Solsidan Säsong 1!

Tjenare mannen

Ja det var ju inte igår!
Eller jo, det var det...

Hur som helst, vad jag har gjort idag?
Jag har varit en sväng upp till Umeå, men inte för nöjets skull, utan skulle köra tillbaka bilen från flyget som min farbro skulle med.
Sedan har jag gjort lite ärenden runt stan och haft lunch, sen har jag inte gjort så mycket mer.

Nu återstår 4h arbete, och sedan är det stallet som gäller. Ska nog rida ut idag, blir lite less på att det inte finns någonstans att rida... Bara samma vägar hela tiden...

Dock väntar även ett möte och det längtar jag efter, hoppas på att det blir toppen!


Mighty Bouncer's historia (del 1)

Väljer att dela upp historian i risk med att det blir lite för mycket läsning, ska försöka slänga in lite bilder så ni inte blir besviken ;)
Det som jag skriver nu, kommer direkt från en tjej som heter Helena som vi hade mejl kontakt med för ca 2år sen.
Det var hon som sökte upp oss, eller hon hörde av sig till Maria.

"Han kom till Sevrige, Uppsala redan juni 2002 men var smal som ett staket samt utan papper så vi visste ej hur gammal han var.
Han kom samtidigt som 7 andra hästar. Alla kom direkt från Danmark.
Tanten som drev försäljingsstallet sälde hästarna på provision så hon ägde aldrig hästarna. Iaf så tyckte jag att MB var så smal och såg så förskräcklig ut så vi släppte honom på sommarbete i 3 månader.
Han mådde dock bra när han lastades av från Danmark men såg ut som ett smalt ranglig staket med glimten i ögat.

I slutet av spetember så skulle jag börja rida honom och enligt hästhadlaren i Danmark var han ej inriden.
Han var dock sadelvan och reagerade inte vi sadling så jag satte mig upp direkt och började skritta runt. Han var väl inriden men inte mycket mer.

Efter en veckas ridning började jag hoppa honom och han kunde skritt, trav och galopp i form. Efter ca två veckor las han ut till försäljning och jag tror att det var första spekulanten som tittade på honom som köpte honom. Han var så otroligt snäll så det enda jag gjorde var att trimma till honom.


Jag hörde dock ett rykte att tjejen som köpte honom blev skrämd av honom bara ett halvår efter det att hon hade köpt honom. Beror antagligen på att han var för grön för henne, eftersom han endast var riden ca 1 månad när hon köpte honom.Jag var dock intresserad av att köpa honom eftersom han visade en god hoppteknik men eftersom jag fortfarande pluggade så hade jag inte ekonomin för det.

Lite om hästhandlaren, han bor i Danmark men köper och säljer hästar i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Han heter Uffe. Jag har träffat honom en gång och är verkligen en otrevlig typ och elak mot hästarna. Han köper allt när det gäller hästar så han har mycket skit men även flertalet guldkorn.

Ps: Vad tycker du om hans namn? En rolig sak, när han kom till sverige så saknades hans papper. Efter en vecka provhoppade jag honom och han hoppade mig nästan ur sadeln. När vi skull ta några studs så studsade han över allihopa och därav eftersom han var namnlös så fick han heta Mighty Bouncer (Mega/stor studsare). Det var jag som döpte honom."


Bosse 2004


Läste nyss



OJ! Gick in på Timrå's hemsida efter att jag skrev det andra inlägget och fick syn på detta!


Det blir inte Timrå

v7. Timrå - 90+100cm
v.9 Sundsvalls ridklubb 100+110cm
v.13 Sundsvalls fältrittklubb LB+LA
v.15 Timrå - 100+110cm
v.18. Timrå - LB+LA
v21 Näset 100+110cm
v.22 Kramfors 100+110cm
v.24 Sundsvalls fältrittklubb LB+LA
v.26 Timrå 110+120cm
v.33 Hemma tävling LB+LA

Anmälningsavgiften gick ut igår, jag hade inte betalat licens, det är som vanligt igen uppstallning, och det känns bättre att kunna åka och rida 100cm och 110cm med en gång, eftersom han ändå knappt hoppar över 90.
Ska dock rida på klubbtävlingen hade jag tänkt, så det får bli årets första hopptävling :)

Ska nog försöka åka till Timrå ändå och se om jag får sitta med och döma... Hoppas!



Leker bloggdesigner

Tre designer jag har gjort på slutet.
Dom två sista är till samma tjej, men hon vet inte om hon ska ha en hästblogg, eller en vardagsblogg.

Vad tycker ni om dom?


Ville ha samma stil som Tess




Fick leka fritt, men ville ha så att header flyter in i resten av bloggen, och färgerna
grått/lila (jag la in lite rosa)
Hittade på slogan själv haha



Nu är det inga fler på kö, om jag inte har missat någon?

Whant to here my day?

Sååå, en kortis om min dag då eftersom jag är sjukt trött...

For ut till stallet efter jobbet, som förövrigt var jättejobbigt idag. Jag och Maria fick flytta allt som har arkiveras, och har totalt tillsammans flyttat 1ton idag! Det är stört!
Vi fick iaf sluta en timme tidigare, så vi åkte hem, bytte om, köpte max (bra att vara onyttig när man har varit nyttig hela dagen) och åkte sedan till Cape.

Väl där red vi ut, jag på Bosse och hon på Britta. Vi red mot Dekarsön, och det var rätt bra underlag faktiskt.
Kunde skritta trava och galoppera. Bosse skötte sig bra, förutom när vi mötte en gubbe med en bulldog. Skulle precis säga vilken fin hund han hade, men då fick Bosse för sig något och började stegra och skulle vända hem.. Knäpp häst det där....
Han var dock MYCKET bättre än förra veckan hehe ;)

När vi kom tillbaka så red jag Hälge på planen och han var mycket fin :)
Försökte få in bakbenen under honom, eftersom det är hans svaghet, men det är svårt... Dock är det en underbar häst att sitta och finlira på!

Imorgon tänkte jag bjuda på lite av Bosses historia innan han kom till Ö-vik!


Knäpp katten får stå för bilden ♥


Kan inte ni berätta

Har du en egen blogg?



Free web polls



Ni som svarar ja, kan ni inte skriva den i kommentarsfältet så jag kanske kan få någon ny blogg att följa? :)

En bra ryttare

Vad jag menar när jag säger att någon är en bra ryttare eller "den bästa ryttaren" som kom med på frågestunden, så går jag inte efter den med bäst resultat, utan efter den som är ordentlig och noggrann i sin ridning.
Den kanske inte är bäst just nu, men den är så pass ödemjuk mot sin häst att man vet att det kommer bli i framtiden.

Det finns allt för många som ser sina hästar som maskiner, sedan finns det dom som föddes med en känsla för hästar, och det finns dom som får jobba sig till känsla.

Men att vara en framgångsrik ryttare och en duktig ryttare, det tycker jag kan vara en stor skillnad.


Random ryttare och random häst


Svar på frågestunden

Pernilla frågar:
1. Vad har du för framtidsplaner med Bosse? Vad är ert mål tillsammans? :)
2. Varför tycker du just att grått är så snyggt?
3. Varför är jag din stora idol?

Svar:
1. Svårt att skriva direkta framtidsplaner, men vill väl kunna rida 130 hoppning på honom och MSV dressyr så är jag nöjd sen haha ;) Nejmen hoppningen får vi ser hur det blir med, beror på hans hals.
2. Varför tycker du rött är snyggt? Olika smaker antar jag, tycker Bosse klär fin i det, tycker inte du? :)
3. Ser att ett stavfel tog sig in här, du undrar varför jag är din stora idol? För att jag är bäst kanske...

Henny frågar:
Hur många läsare har du per dag? :D


Svar:
Varierar en massa, men runt 50-60st per dag, sedan går det upp och ner beroende på om jag uppdaterar :)



Mighty "the greatest" Bouncer frågar:
1.Vad tänkte du den första gången du såg Bosse?
2.Vad är det bästa minnet du har med Herr Bo?
3.Om du skulle ändra en sak hos honom (ej struppipningen) vad skulle det vara?

Svar:
1"Gud vad stor!" Haha, nejmen jag minns faktiskt inte, tror inte jag tänkte så mycket på honom förrän jag fick rida honom, då blev jag kär ♥
2. OJ, det är många.. Minns den dagen Anna frågade om vi ville köpa honom, när vi köpte honom (då jag började grina) och första gången vi hoppade han efter han blivit vår och han bockade och var helt crazy.
Sedan finns det en massa tävlingar också, som 120cm debuten :)
3. Vill verkligen inte ändra något, hästen är perfekt i mina ögon! Är bara stuppipningen som jag vill ha bort!
Dock skulle han få kunna vara mer renlig av sig...

Random frågar:
haha ja, vem rider bäst övik ;) ? Vem är bästa(rider bäst, behöver inte vara dom som har vunnit mest) öor ponny/storhäst- privat/ridskoleeqipaget i hoppning och dressyr? Vill inte du bli ridlärare? Vilken är din favorit tränare(förutom maria)? Är det inte jobbigt att ha så stora bröst då du rider?

Svar:
1. Guuud vilken svår fråga, eeh, tycker ju att Maggan EB är otroligt duktig!
2. Vi går utifrån dom som rider för ÖOR då. Storhäst hoppning privat: Anna J
Storhäst hoppning ridskola: Sanna N
Storhäst dressyr privat: Matilda S
Storhäst dressyr ridskola: Rebecka B
Ponny hoppning privat: Hanna O
Ponny hoppning ridskola: Henny H & Emelie S
Ponny dressyr privat: Marie B & Ramona H
Ponny dressyr ridskola: Vilka rider här?
3. Nej.
4. Berith N i dressyr och Maggan EB i hoppning.
5. Klart det är jobbigt, men inte mycket att göra åt, har du något tips att bli av med dom som inte kostar en massa tid och pengar så kan du ju höra av dig ;)

Big L frågar:
Vilken ridskolehäst på ÖOR (förutom bosse) har betytt mest för dig och vaaarför? :)

Svar:
Både Sture och Kiamba har såklart en extra plats i hjärtar, Sture som jag fick ha på sommaren som jag bara döförälskade mig i, speciellt när han klart och tydligt visade att han inte ville åka tillbaka till ridskolan.
Och Kiamba som förvånade mig genom att visa vilket otroligt ambitiös tjej hon är!
Sedan gillade jag Goldie också, om ni kommer ihåg henne! Och Korall såklart! (Och Nix, Karro)

Jenny frågar:
Gör du designer? och isåfall vad kostar dom?

Svar:
Vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan, Ja?
För tillfället kostar dom ingenting, men kommer det komma in fler önskemål så kommer det nog kosta 50kr design och 100kr för kodning.
Det två på kö för tillfället.
Så vill du ha en design - hör av dig!

Sofie frågar:
är du nånsin rädd eller orolig för något när du rider eller handskas med hästar?

Svar:
Beror lite på vad som räknas som rädsla, ibland kan jag övertänka saker som vad som skulle kunna hända, men oftast inte. Är inte rädd när Divan eller nån håller på och stegrar och bockar och sånt, men kan däremot känna mig osäker om jag kommer fel mot ett hinder och känner att "det är kan sluta illa".
Gillar inte hästar att handskas med hästar på vintern när det är halt, eftersom jag är rädd att mitt knä ska hoppa.

Mia frågar:
Vad är dina framtidsplaner när det gäller ridningen och hästar? Hur mycket har du tänkt att tävla i år? Vad är det högsta du hoppat någonsin? Hur lång är du? Hur mycket väger du? Hur trivs du i stan? Kommer du någonsin flytta tillbaka till landsbygden då jag vet att du har bott i Sidensjö?

Svar:
1. Vill just nu egentligen jobba som tävlingshästskötare, men kan inte lämna hästen för tillfället. I min ridning vill jag väl ta mig så långt jag kan, men det vill väl alla? :)
2. Har tänkt att tävla så mycket jag har råd med, och så länge Bosse tycker det är kul! Fler tävlingar än förra året iaf ;) (3st större, en med Bosse och två med Erik)
3. 150cm tror jag, kanske är det 145cm?
4. 180cm kanske? Har inte mätt mig på 4år.
5. Äger ingen våg, men mellan 0-100kg kanske? Då har jag ju sagt varken bu eller bä.
6. Jag trivs superbra i stan, eller avskyr väl att bo i Domsjö, trivdes bättre på Varvet.
7. Såklart jag vill det, men måste nog träffa en snubbe först, har lite svårt att se mig att bo ensam på en stor gård ;)
Sidensjö in my ♥

Emelie Persson frågar:
Fin häst! Din egna?

Svar:
Jajameeeeen, eller okej, han är min syters också! :)

Jadu

Usch vad trött jag är idag... Tur att det är måndag = vilodag för Bosse, orkar verkligen inte göra något mer idag.
Så nu snart när jag slutar jobbet blir det ut och mocka och gosa lite.

Vi hörs senare, om internet fungerar vill säga..

Det är måndag

Är ni taggade för svar på frågestunden?
Det är jag!

Har skrivit allt och lagt det i utkastet, tänkte bjuda på lite bilder i det inlägget, så det får vänta till ikväll.

Igår skrev jag såhär på facebook:



Så nu vill jag fråga er också;

När börjar eran tävlingssäsong? :)

Är less på det här...

Har fått 10kommentarer bara idag, tjoho puss på er, sen att typ 4st var reklam haha, men det skiter vi i!

Hur som heeeelst, så är vårat internet cepe idag som vanligt, så kommer antagligen svara på frågorna imorgon.
Är så otroligt less på det här, eftersom internet aldrig fungerar mellan dom normala tidpunkterna och Telia inte kan hjälpa oss...



Idag åkte vi som sagt till ridskolan igen, kändes lite taskigt eftersom han stod och halvsov i solen när vi kom, men han gick glatt på transporten.
När vi red fram så fick Maria först rida honom och sedan red jag och Maria höll lektion för mig och Lisa.
Hästarna var riktigt fina idag, trots att dom var trötta sen gårdagens hoppning.
Idag filmade vi lite mer, så ska försöka koppla ihop den gamla datorn imorgon och lägga in filmerna!

Det vi tränade på idag var att vågra rida på i ett friskt tempo och sedan samla ihop dom, och verkligen tänja på gränserna, han var riktigt fin!
Sedan red vi sluta in på kvartslinjen och fick sedan välja mellan att rida öppna på kvartslinjen, eller öka traven.
Hade lite problem med det eftersom jag ville kräva mer än vad jag behövde, men han blev riktigt fin efter ett tag.

Vi avslutade med förvändgalopp i tre bågar över medellinjen och även där var han en klocka.
Tror han kommer vara en mör häst imorgon!


I löv sleep

Åh skönt att sova!
Dock har jag nu ont i ryggen, men det släpper förhoppningsvis eftersom jag vaknar till.

Ska nu åka ut till Cape och mocka innan vi ska åka oh träna dressyr.
Såklart är det jättefint väder idag så man ska få dåligt samvete för att man inte rider ut...

Dagens hoppträning

Trots att jag inte fått in filmklippen än så tänkte jag slänga ur mig ett inlägg innan jag kryper till kojs.

Dagen träning började med travbommar, där vi fick träna på att samla och öka traven. Han var fin i vänster varvet, men i höger så drog han väldigt mycket i vänster tygel och behöll inte formen och rundheten över travbommarna.
Sedan började vi travhoppa lite smått, och sedan övergick vi till att komma in i galopp, hoppa ett hinder, bryta av till trav - travhoppa - fatta galopp och hoppa ur serien.

När vi hade gjort det hoppade vi bara linjen och jobbade med att räkna galoppsprång, och sedan fick vi rida en bana med bruten sväng - linje - doggy leg - bruten sväng.

(Ska rita upp en bild på måndag då jag har dom bilderna jag brukar ha :)

Han skötte sig så sjukt jäkla bra idag och var riktigt avspänd och fin!
Tog banan på 1-110cm höjd och sedan hela linjen på 110cm. Fick lägga in ett stopp första gången i linjen, då han backade av bra till andra hindret, men fick ett stortsprång, så när han väl tog min halvhalt studdsade han liksom ifrån och jag kom urbalans och bromsade upp honom, dock redde vi ut det fint resten av gångerna.

Vi avslutade som sagt med att hoppa den lätta "fem och en halva" och red då som sista språng på 120cm.

Han var som sagt sjuuuukt fin, väntade av på varje hinder, tog fina förhållningar, stressade inte upp sig, och tog riktigt fina språng!
Jag var dock tillbaka i min gamla ridning, lite tyngre, men det är som Maria säger, att det är den ridningen som funkar, och han verkade himla nöjd med den, så därför ska jag inte ändra så mycket, utan mer bara vara lätt i sitsen på transportsträckorna.

Efter vi hade ridit släppte vi dom i ridhuset och nöjda Bosse fick rulla sig ordentligen för första gången sedan täckessäsongen började. Dock blev det en dusch när vi kom tillbaka till Cape, stackarn!
Han visade även att han inte var trött utan busade på rätt bra där i ridhuset!

Om det var några som var i toppklass idag så var det Lisa och Fille som även dom hoppade bana på 1-110cm och hoppade även 125cm när vi hoppade upp dom, han var en tiger!

Imorgon åker vi till ridhuset igen och rider ett dressyrpass!


Behöver jag säga astt jag älskar, älskar, ÄLSKAR min häst?


Fail

Haha, vi hade med filmkameran, den låg på laddning, film fanns.
Filmade vi? Näää

Eller jo, tre eller fyra språng på Lisa och tre språng på mig.
Det var på slutet då vi tog några språng med "fem och halvan" som den är känd som.

Mer om träningen kommer sen, måste duscha nu, precis som jag fick göra med Bosse.

Kan även påminna er om att jag nog avslutar FRÅGESTUNDEN imorgon :)
Fråga precis vad ni vill, och sno annars av en som står där om ni inte kommer på en haha

Vet ni vad jag ska göra idag?

Jag ska hoppa!

Vill ni se film?

Mitt paket har kommit!

Var ut och hämtade ut mitt paket från Horze idag på posten och om vi säger såhär, dom rutiga ridbyxorna åker direkt vägen tillbaka.
Fy fan vad fula! Riktigt bajsbrun färg.........
Såg inte ut som på bilden kan jag lovar er, dom andra vita, eller ja dom är cremefärgade, dom är typ dom skönaste byxorna jag har burit i hela mitt liv, så dom får stanna!


You can stay forever!


Känns ju lite konstigt

Idag ska jag inte ut på stallet.
Det ska däremot Maria.

Har tvingat henne att rida ut, och jag hoppas hon kan lösa problemen haha ;)
Nej men det blir bra med hennes åsikt också.

Vad ska jag göra då?
Jag ska ut och leka rövare!

Kodat och klart..

Nu har jag gjort klart Klaras design!
Jag har även lagt in den och kodat hennes blogg.

Är ni intresserad att se vilken hon valde?
KLICKA HÄR!

Hon valde mellan dessa.
(Klicka för större)

Hur stor är chansen?

Gaah, less jag blir, precis när jag ska skicka mejl så slutar såklart hotmail att fungera...
Har suttit nu i säkert 20min och försökt få det att fungera....
HUR STOR ÄR CHANSEN!?


"Ett problem uppstod med Windows Live Hotmail-tjänsten (ett tillfälligt problem med nätverksanslutningen som inte har något att göra med din dator) Försök igen."

Jag har en fundering...

Hur gammal är du?






Free online survey

Vart i Sverige bor du?



Free online polls

Idag är vi bästa vänner igen!

Åååååh idag var han finare än finaste finast!


Red dressyr idag på planen, och hade inga höga förhoppningar då underlaget inte var det bästa.
Skrittade fram rätt länge och började sedan rida öppna och sluta på volten, tränade lite halter och sedan började jag jogga honom och red serpetingbågar då jag ställde igenom honom i sidan.
Bröt sedan av till skritt igen och red lite skänkelvikning innan jag travade och ökade och minskade volten, gjorde allt för att han skulle ge mer stöd på vänstertygeln, och den funkade!

I galoppen tränade jag på att växla galoppen, både framåt och bakåt och red lite öppna på långsidorna, efter galoppen tog jag ihop handen lite mer och red han i lite högre form och red lite skänkelvikningar på långsidan.
Och han var såååååååå fin!
Jag red dessutom så jäkla bra idag! Får man säga så? Klappa sig själv på axeln lite.

Är sjukt nöjd med passet, och han verkar vara så nöjd nu överhuvudtaget när jag kommer till stallet, är alltid glad när jag kommer och är mycket gosigare!

(Kan inte lägga upp någon bild nu då internet är fucked up)

Har gjort bloggdesign

Har slängt ihop två designer förslag och skickat iväg till en person nu, hoppas hon gillar nån av dom :)
Tänkte lägga ut dom sen, men ska se vad hon säger först ;)

Annars har jag faktiskt inte så mycket mer att komma med idag, förutom att idag SKA jag rida dressyr haha, tror jag håller på att bli dressyrryttare :)

Glöm inte bort FRÅGESTUNDEN!


Vi bråkade igår

Alltså shit vilken ridtur jag hade igår.

Hade tänk att rida dressyr, men hade glömt bort att det var hoppträningar, så bestämde mig för att rida ut istället, dock dessutom hacket eftersom han hade skött sig någolunda i tisdags.
Big misstake!

Han skötte sig bra när vi skrittade därifrån och när vi travade, skötte sig bra i första galoppen och gjorde ett klockrent byte till vänster, så jag var sjukt nöjd, men sedan var det kört.
Han blev sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt stark, var knappt så jag orkade hålla honom, och han låg på i varenda kurva och försökte öka, så jag släppte på lite och han som exploderade, men jag fick tillbaka han.
Skrittade ner igen och försökte jobba han i "form" (svårt på hack) och det gick rätt bra, när jag väl kom ner bestämde jag mig för att göra halt och att vi skulle stå där, och han blev som helt vansinnig och stod bara på backbenen och gjode luftsprång iväg i galopp, och studdsade verkligen på stället.
Tillslut fick jag han lugn och galopperade uppåt igen, dock var han om möjligt ännu starkare den här gången.

När jag kom upp dit jag vände igen började jag jobba han med att stå still och rygga, gick rätt så bra, tills vi kom ner dit jag skulle vända och rida upp en tredje gång, stod och bråkade på samma sätt igen, men tillslut gick det bra, och jag tog en sista vända i galopp och gjorde verkligen allt för att han skulle hålla sig lugn, gick helt okej, han skötte sig bra på hemvägen, men "skenskrittade".
När vi väl kom in på vägen mot Cape bestämde jag mig att jag hade som mål att jag skulle ha han att stå still mitt i vägen, i form - inte det lättaste.

Han var så ARG på mig, han backade så fort jag tog i tygeln, och nuddade jag han med benen stod han på bakbenen, han kastade och hade sig, tillslut var han så arg att han började fäkta med frambenen i stegringarna och sedan tittade han på mig och bet tag i tygeln för att visa att han tänkte minsann inte stå still.

Jag provade verkligen allt, satt blixtstilla, mitt i sadeln, och sänkte kravet till att han skulle stå still och titta rakt fram, för det går jättebra att stå still när han står och tittar åt alla håll och kanter, men inte rakt fram.
Så fort jag vända han åt andra hållet stod han stilla och helt perfekt, men vände jag han hemmåt blev han vansinnig.

Och det enda jag hade i mitt huvud var - JAG GER MIG INTE!

Det slutade med att jag låg på halsen och typ "tryckte ner hans huvud" för att han inte skulle stegra, sedan smög jag mig tillbaka upp i lodrät sits och han stod kvar och då var det bra för den dagen.

Suck suck suck - han har blivit en skurk!

Nog om det, lyckades dessutom tappa min svansreflex och mitt ländtäcke jag hade under reflexländtäcket, vet inte hur jag lyckades, men får tillbaka allt så.

Har aldrig bråkat så mycket med min häst, och då har jag ridit honom sen 2005...


Crazy horse... Visste ni att jag flög av sekunden efter
att denna bild togs? Haha

Foto: Britta Söderberg


Jag fortsätter att fråga er

Vad vill ni se mer av i bloggen?








Free Questionnaire

Så trevligt

Besöksrekord igår :)
Vill inte visa dom tidigare siffrorna eftersom det var en fråga till frågestunden hehe
Lågt idag då när klockan inte är så mycket, hoppas på att det stiger :)
Man får nog tacka Tess för länken

 


Men tjenaaaaaaa

Kommer inte bloggar mer ikväll, då vårat lövly internet som vanligt krånglar.
Dock kommer det mer imorgon, kan ju berätta att ridningen idag INTE gick bra.

Mer om det imorgon.
Godnatt!

Mina största brister som ryttare

Jag tycker det är viktigt att man som ryttare kan se sina brister och försöka ta tag i att förbättra dom.
Nu har jag här under bara en bild från 2008, och 2010 blev det nästan inga bilder eftersom han var skadad.
Den här bilden är alltså ungefär ifrån samma veva som vi köpte honom, tror det är i februari faktiskt, och det är självklart Pernilla som har fotat!

Känner verkligen att jag är i behov av lite nya ridbilder... Pennaaaan... Brittaaa...?





Brister:
- Ingen lodrät sits
- Inte rak i ryggen
- Dåligt nedtrampad häl
- Låg hand och ojämna händer
- Har en flaxande höger armbåge (syns inte)

Det värsta är väl egentligen att det mesta sitter kvar haha,
Har dock höjt händerna, men dom är fortfarande lite för vida, och
har börjar låsa mig i högerhanden.
Min pingvinarm, som jag kallar det, sitter dessutom också fortfarande kvar.

Men jag jobbar på allt :)

Den häst jag faktiskt får bäst sits på är Erik!

 


Glömmer alltid bort det

Jag förstår inte varför jag alltid glömmer bort att säga det, men visste ni att den 11januari i år så hade vi ägt Bosse i TRE år!
Det går så sjukt fort!
Och om jag säger såhär, det har varit det bästa köpet i hela mitt liv! ♥


Lite nya bilder, så kan vi minsann göra en riktigt jämnförelse!


FRÅGESTUND!



Fråga exakt vad som helst.
Förväntar mig minst 5st frågor, med tanke på undersökningen haha
Feel free to sno en av frågorna på bilden om ni känner fört och
ställ gärna flera frågor trots att ni är en person.
(Om ni inte är siamesiska tvillingar såklart)

 


Fler tradera aktioner

Kunde inte låta bli, dom är bara så sjukt speciella.......





Tradera aktioner

Alltså herreguuuuud vad folk lägger ut underliga saker...








Vad blire för dag?

Morrn morrn', redigt ska det va!

Hur som helst, har precis trillat in på jobbet, eller nä, har varit här ett tag nu.
Var sjukt trött när jag vaknade, avskyr verkligen onsdagar.

Undra vad denna übertråkiga dag ska bjuda på. Stallet blir det som vanligt, dressyr står på schemat.

Fick mejl från Tradera idag också, där dom påminde mig att lämna omdöme, jag gick in och kollade, och insåg att det var på dom två sakerna det skulle ta TRE veckor för mig att få. Det har gått två...

Vad gör man annars? Om sakerna aldrig kommer?
Hur får man tillbaka pengarna?

LB:1 an

Här är alltså den första klassen, där vi alltså vann - sjukt kul! :)


Han ger sig inte

Alltså våran häst våran häst..
Red ut idag, som planerat, barbacka. Hade först tänkt ta hacken, men ångrade mig och tänkte "det här ska inte bli någon slöridning".
Tänkte verkligen igenom att han skulle få jobba ute, provade nya ridvägar idag, och självklart var han lite spänd av det, men skötte sig ändå bra. Dock blev han jobbig - igen, i galoppen. Fattar inte riktigt vad han håller på med, man han blir så himla uppspelt av att få galoppera, så det blir anting assamlad galopp och han är jättestark, eller lite halv ökad och okontrollerad galopp då det känns som det tar flera meter att få stopp på honom.. Suuuuck, mer dressyr ute!

Nu ska jag och mina ridsår gå och sova :)


Han är bra att tugga på bettet, den där Bo



Det tar död på mig

Alltså vårat jäkla internet.
Man får sitta och plågas minst fram till klockan 23.00 innan det fungerar någolunda, och då vill man ju sova!!
Sitter just nu och jäkla med videofy, eftersom jag har lyckats fixa en av filmerna iaf, ett jäkla jobb blev det med dom eftersom jag först måsta spara dom en gång för dom är så stora, och sedan sitta och lägga in texten och det.
Och nu vill inte videofy lägga upp dom för det är fel på våran internetuppkoppling - lovely!

Hur som helst, återkommer imorgon med att svara på nån fråga och lite sånt, troligtvis drar jag igång en frågestund imorgon!
Bättre uppdatering imorgon helt enkelt. Kommer dock snart med ett inlägg om dagens ridpass!


Asbra mobilbild!!!!
Men Bosse fixade en superfin frilla åt er igår och sa; Lägg ut det här på min blogg matte!


Hästbloggar del 2


Var ju inte så bra på att uppdatera den här kategorin, så gör ett nytt försök.
Läs om kategorin hästbloggar HÄR!





Tess Klintestam
(Klicka på bilden)

Som andra person väljer jag Tess, som jag har följt lääääänge, inte själva bloggen då, men på pixbox.
I hennes blogg får man verkligen följa med i framgångar och motgångar, då som jag själv har uppfattat det har fått kämpa otroligt mycket med sin häst Gustav.

Det som är härligt med hennes blogg är att hon verkligen är ärlig i allt hon skriver, och försöker inte vrida om verkligheten på något sätt.
Sedan är hon en riktigt outfit-freak så det finns alltid någonting att dreggla över på hennes blogg, då hon kan skriva om alla från träningar och tävlingar, till outfit och hennes vanliga jobb.

Hon var låg med uppdateringarna ett tag, men är nu back on track, både med hästen och bloggen.
Superkul tycker jag! Det enda som är tråkigt är att nästan varenda film som hon lägger ut är 9min lång, och då jag inte känner till ekipaget i verkligheten, skippar jag att titta på dom.

Btw. Det är jag som har gjort designen, rolig fakta va ;)

Betyg:



Nästa gång tar vi en av Ö-viks bloggarna!

"God" dag

God dag allesammans.

Varför säger man egentligen god dag? Ja alltså jag fattar väl att det handlar om att man ska ha en "god" dag, men varför säger man inte Ful dag eller nånting, eller Ond dag. För det kanske inte är en god dag.
Man kanske har haft en skitdåligt morgon, och sen komma och säga god dag, är ju liksom som en slap in the face...

Amen ni fatta!

Hursomhelst, nu på morgon så har jag varit en sväng upp till Umeå för att skjutsa min pappa och min farbro till flygplatsen, och sedan köra tillbaka igen, satt och dunkade musik och pratade en stund med Pernilla i telefon.
Tills det bröts, det fula var att ingen av oss ringde upp, eller frågade vad som hände över sms haha...

Har ni förresten märkt att så fort man loggar in på hotmail så är man inloggad på msn.. Skumt, eller ja, man kan ju logga ut, men blev förvirrad igår när msn rutor kom upp på hotmail.

Ni kanske ser att jag har provat på videofy, det är för att jag hoppas på att dom inte är så kräsen när man lånar en låt till ett filmklipp som youtube är... Hoppas hoppas!

RSS 2.0