Imorgon!!!

Äntligen!
Imorgon åker vi ner till strömsholm!

Bussar från Ö-vik till uppsala sen plockar Maria upp oss där och vi åker vidare.
Ska få rida Bosse på galoppbanan också!

Måste packa ridkläder och ladda kameran så jag kan fota en massa massa :)
Har ikväll suttit och tagit över bilder från våran gamla dator till den här uppe så jag kan bjuda på lite mer bilder!


Här får ni en ny dock.
Foto: Pernilla Larsson

/Malin

Hästigt häftigt

Här får ni se en annons på en häst som är tok-lik Bosse!! Eller vad säger ni?
Ett år äldre och lite mindre bara.. Annars vore det ju häftigt om man hade haft båda!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=273331

/Malin

Ett löfte

Jag lovar att min uppdatering ska bli bättre och innehålla fler bilder så fort vi får hem Bosse igen!
Ligger lite lågt nu ett tag i väntan och nedräkningen för att det ska bli fredag.



Två dagar kvar!

/Malin

ÖOR 22-23/8

Lite kort om helgens tävling.

Lördag: Åkte ut vid strax efter 9, red inte förrän vid elva. Majjen var riktigt pigg på framridining och nästan stark, men skötte sig bra. Red LB:3an och dom störta problemen var övergångarna. Han blev lite för pigg och lyssnade inte som jag ville, men ändå var han duktig och skötte sig utmärkt. Red dock bara på 56,83% dock var den en poängs marginal till 3st som låg ovanför oss.

Söndag: Han var lite tröttare idag på framridningen och kändes tung och lite hängande, försökte få upp ett högre tempo på honom, vilket var svårt för han blev mer springig och jag kunde inte riktigt hitta takten, det gjorde att vi råkade få galopp inslag i första travökningen och att det kändes bara hastigt gjort. Jag blev okoncentrerad och lite för bred i handen. Hade varit bättre om jag skulle hållt ihop handen och låtit honom vara lite mer, men än en gång skötte han sig jättebra och vi red på 58,03% vilket jag helt klart tycker är godkänt för att vara 6-7gg jag rider honom och Majjens första stora dressyrtävling :)
Ska lägga upp lite bilder senare.


Nästa tävling blir Näskes klubbtävling, dressyr med Majjen och dressyr och hoppning med Bosse!
 TJOHO! :)

/Malin

Som jag trodde

Red Majjen ikväll och det gick som jag trodde... inte så bra, haha förhoppningsvis går det bättre nu till helgen, men säger ju att det är bra om det går dåligt gången innan.

Det gick ju iaf dåligt på min körlektion jag hade innan uppkörningen och sedan klarade jag uppkörningen så det kanske inte bara är en myt?

Ska berätta en superroligt nyhet bara! Ska åka ner till Strömsholm nästa helg- fre-sön och bl.a få rida Bosse på galoppbanan!!!! Gissa en som svävar på moln!! :)



Ska sova nu, måste jobba halvdag imorgon...

/Malin

Vilken dag

Jag är knäpp och har inte sovit länge idag, vilket förvånar mig.. Klev upp vid halv 8 för att ta tillbaka bilen till pappa och sen dess har jag bara tittat på Desperat Housewifes och tråkat. Sitter nu och tittar fortfarande på DH, men börjar bli lite hungrig.. Hm..

Ska ut till stallet och måla staketet sen med U-sek och sedan vidare till Köpmanholmen för sista genomköraren på Majjen innan helgen, eller som sagt, ska ta det lugnt eftersom han dressyrtränades igår och ska hopptränas imorgon så jag ska bara känna lite på honom och hoppas han är lika fin som sist :)

/Malin

Det släppte

Skulle igår rida Erik på Berit-träningen klockan 8 på morgonen. Skrittade fram, Berit kom och vi skulle börja trava. Direkt haltade han ordentligen så vi båda var överens om att det här går inte att träna på.
Skickade sms till Ann, hon ringde upp vid ett, vi pratade lite, hon ringde upp vid 5 och hade då varit ute och tittat och sprungit med honom, INGENTING! Nada! Poff! Borta! Kände ju sig som ett jäkla fån! Men både jag och Berit var ju överens och det är väl tur att han inte var halt. Kanske det bara var någonting som gick bort efter han fått gått i hagen, att han legat galet eller något.

HÄSTAR ÄR ETT MYSTERIUM!

Red iaf Majjen på kvällen och shit vad bra det gick! Han släppte helt, ingen avknäckande i nacken, inte tung eller någonting. Var lite smålat från början men sen! Shit! Det är bara fattningarna och travökningarna som inte riktigt sitter, men det är stor skillnad från första gången jag satt på homom. Har ridit han 4gg nu och ska rida han en kort stund nu på onsdag också. Så 5gg har jag ridit honom innan tävlingen! Haha :) Men man tar det ju bara som en kul grej!
Hoppas dock verkligen att det går bra :)

Betalade in tävlingen igår, insåg då att det gick ut i fredags (oopps...!) och fick idag ett mejl där det stod att tävingen var obetald! Men får dra ut ett kvitto.
Man är så ovan att det ska vara betalt nu i förväg ist för samma dag...

Well well, hörs senare kanske!


Dressyrar

Red Majjen igår upp i Körmanholmen. Det blir faktiskt bättre och bättre för varje gång, men igår fick jag ta mina första duster med honom, kände på mig att någongång måste jag ta en utmanting med honom, han testar mig och jag testar honom.

Det är faktiskt det som alltid är intressant, att se hur man ska rätta den hästen man rider.
Majjen kan man inte bli sur på, utan man måste backa ett steg och börja om, då släpper han till.
Men han har börjat att inte knäcka av lika mycket i nacken längre, det är övergångar och att försöka få honom lös i sidorna som står högst på listan nu.

Ska rida honom imorgon också (söndag) på ridskolan. Tänkte försöka rida igenom programmen då, måste bara hinna träna in dom.
Ska även träna Erik för Berit imorgon klockan 8. Ska bli jätteroligt!! :) Ska passa på samtidigt då att ta lite tips om Majjen, det är aldrig fel!

Känns som det blivit mycket dressyr för mig nu på slutet... Men hoppningen tänker jag då aldrig sluta med! Moahaha!

Nej nu ska jag göra mig klar för att åka på 50års kalas. Björns mamma fyllde nämligen år i onsdags!

/Malin

Gårdagens jobb

Jobbade igår på Järven under dagen och for sedan ut till stallet vid fyra. Skulle ha två av Marias lektioner (ska få ha dom två gånger till) och det gick faktiskt relativt bra.
Tycker alltid det är jättejobbigt första gången med nya grupper, samt när det är dom som inte kan så mycket. Har himla svårt att komma på bra/lätta övningar pch förklara på ett sådant sätt så dom förstår.

Sedans finns det väl inget värre än föräldrar som står och tittar på och det känns som man ska dö? Haha.

Red ut med andra gruppen. Det gick bra hela uteritten, men när vi kom tillbaka till planen och dom skulle få galoppera och rida självständigt går det inte mer än 1min så har Ohio kastat av sin ryttare såklart.. SKITPONNY :b

Jag red dessutom Kiamba igår för första gången på typ 1½ år och hon var faktiskt fin och tyckte det var kul att gå först :)
Roligt var det också att känna hennes gångarter igen, haha. Eller iaf skritten och traven, tycker inte ridlärarna måste rida hästarna dom rider på planen mer än vad man gjort ute i skogen eftersom hästarna går så mycket iaf.
Jag lät dock tjejen som flög av Ohio rida Kiamba efter avfallningen, klippa är hon iaf, hon tycker jag minsann om! :)

/Malin


licens

KÖRKORT!!!


- så jäkla värt! :)

Ny design

Hoppas ni gillar den nya designen, den är väldigt smaklös och tråkig, men hade tyvärr ingen inspiration.

Har nu på kvällen varit ute på ridskolan och ridit Majjen och det gick riktigt kalas! Hade jag pengarna skulle jag nog köpa den hästen också för han har kapacitet att bli en riktigt riktigt fin dressyrhäst. Hoppar bra gör han ju redan :)


Nu ska jag vänta på älskling och sedan sova typ.


Kanske den mest perfekta dagen?

Ska nog ta den här dagen och designa om mina två bloggar, gäller bara att få lite inspiration först.

Sedan ska jag ut till ridskolan och rida Majjen, måste först bara få min pappa upp ur sängen så jag kan åka hem till min mamma.. Måste packa om och lite sånt, blir ännu en natt att sova i stan och ikväll kommer baby hem :)

Nej, ni får återkomma om ett tag och förhoppningsvis se en ny design som ni då gärna får kommentera :)

Uteritt

Red ut idag med ridskolehästarna, fick rida Wazoo idag och det gick ju nästan bra, han vägrade gå efter ett tag bara och började med gigantiska bocksprång när vi skulle galoppera, haha! Men det gick bra :)

Ska rida Majjen på söndag igen, hoppas det blir lika bra som sist.

/Malin

anmäld

Anmälde mig idag till regionala hemma tävlingen med Majjen, det blir LB båda dagarna, bara en klass, men vi hinner ju inte lära känna varandra så ordentligt.

Testade honom iaf i måndag och han var riktigt riktigt trevligt! Arbetsvillig, pigg och härliga gångarter. Ska rida nån gång nu i helgen också och hoppas det känns lika bra!

Red även Donnadine och Kasper i måndags på uteritterna. Det gick ju som det gick, inga skador skedda iaf. Ska leda en grupp på fredag också, någon mer tid hade jag inte...

Nu ska jag forstätta lägga in mina bilder från frankrike!

/Malin

Det är tungt..

Det är tungt att vara utom häst.. Har snart inte ridit på 3veckor!

Dock har jag fått en jätteroligt förfrågan om att tävla Emma Lundhs häst Major Moeño (Majjen) på hemma-dressyrtävlingarna så jag ska testa han idag, eller någon gång senare under veckan och se om vi passar ihop eller inte. Ska bli spännande! :)


(klicka på bilden för att få den större)

En bild på Majjen som jag fotade på Gidhunsjös tävling, under förra sommaren skulle jag tro.


RSS 2.0