Dagen dåra

Ja, för det första glömde jag ju säga att Sandra åkte med mig upp till umeå igår (söndags då egentligen) och direkt så for vi och fikade adventsfika hos Zandra!

Så himla mysigt hade hon och Marie, och det bjöds på glögg, egengjorda lussebullar, peppakakor och julgodis! Inte lite pondus i det hushållet!

Sedan idag har jag hållt på med min fotouppgift samtidigt som jag har gått på stan med Sandra och letat julklappar, hittade 3, så vi får se, är så himla snål i år, så har koll på vad jag ska ge resten, men det blir inga såna där man är jättenöjd med, för man har inte ekonomin till det...

Ska snart slänga upp min önskelista här också har jag tänkt, så alla ni där ute som älskar mig kan ge mig sakerna på den, haha ;)

Sedan så har jag även hunnit fika med Amanda! Vi planerar för att gå på luciafilm nånting blabla som jag aldrig kommer ihåg vad det heter så planerar lite för det!
Bildlöst inlägg, men ska tömma mobilen lite på bilder när jag har tid över.

Jag bjuder på uppdatering

Det är ju så att man skäms när man går in här. Fina siffror i statestiken, men inga inlägg över huvudtaget.
Jag kan iaf dra en resume av min helg, den bjuder nog på lite läsning för alla trots allt!
I torsdags åkte jag som sagt ner till Övik, umgicks lite med Britta och sedan var den kvällen slut.

På fredagen var det lite mer fart däremot.
Började med att jobba 2h, och sedan hann jag gå på stan, rida Divan innan vi skulle åka och fira/festa hos Sandra!
Jag red ut på Divan och red Hägges rundan, hon var jättetittig från början, men som tur var så var det fortfarande ljust ute när jag red, så hon hade inga undanflykter med att se älgar eller liknande ;)
Hon fick rulla på mycket i galoppen och var verkligen jättefin, jobbade lite extra backträning med henne där hon skulle vara rund och fin och fick inte gasa iväg, så på vägen hem var hon lugn och avslappnad och kunde skritta på långa tyglar.
På lördagen var jag först på julmarknad i sidensjö, och sedan på kvällen var det fest igen, var nere på arenan på rocks on the docks, dock var det inte riktigt våran åldergrupp som hängde där, men det var kul!

Söndagen var en seg dag och på eftermiddagen for jag ut och red Divan.
Red dressyr i ridhuset och hon var fantastiskt fin! Först var hon väldigt spänd och slängde sig lite och höll på för det var körträning på ena sidan och kalas uppe i cafeterian så det dundrade när barnen sprang runt, men trots allt stimm och stoj (som för övrigt är jättebra för henne) så blev hon jättefin! 
Jobbade med att hon skulle ta skänkeln och inte lägga sin balans i min hand som hon gärna gör, så när hon försökte lägga för mycket stöd så var jag bara mjuk tillbaka och då blev hon jättefin!
Super nöjd med det passet och fick även en härlig känsla där hon släppte igenom ryggen och fick ett helt annat gung, lite synd att man själv är så ringrostig bara..

Sedan blev det middag och lite mys hos mamma och sedan åkte jag hem till Umeå igen!

På väg hem igen

Har ingenting att uppdatera om egentligen, sitter och väntar på tåget nu och hoppas verkligen att dom inte ställer in det för att det är för blåsigt eller nått, pallar inte åka buss i 1,5h när man ställt in sig på tåg som tar 50min.

Ikväll blir det slappt iaf, får se vad som händer!
Imorgon ska jag jobba lite, gå på stan, rida Divan och sedan är det fest för Sandra! (woop woop!)

Sedan på lördag ska vi på julmarknad i sidensjö tillsammans med Emma och Mamma och Anders, mys!
Och på kvällen ska vi på arenan och fortsätta fira Sandra!

Hård helg blir det, full fart som alltid :)

Bjuder på en ego bild eftersom Britta också gjorde det ;)

/Malin


Tråkig

Jag har faktiskt verkligen ingenting att skriva om.
Väntar på att Maria ska ta tag i det här..

Hade en kung helg iaf, fredagen var mys med Sandra, lördagen var alldeles för mycket fylla och söndagen bestod av ångest och illamående, men det vare värt!

Var ut och tittade på Per-träningarna också, både lördag och söndag och det var så himla många fina ekipage!
På söndagen såg jag dock bara en grupp, men allting var riktiga skolexempel!

Nu ska jag inte tråka ut er så mycket mer, åker hem den här helgen också, så då ska jag passa på att få rida Divan! :)

På hemmaplan

Hemma i lilla Övik igen över helgen!
Kommer bli en sjukt najsig helg som jag verkligen har sett fram emot, tror faktiskt att jag ska kliva upp "tidigt" imorgon bara för att hinna med allt!

Roliga saker att se fram emot är iaf att jag ska åka och se en av Per-träningarna imorgon och se Lollo och Bruno, dom har jag inte sett på huuur länge som helst!

Och sedan på kvällen är det fest och vi ska gå och se Kapten Röd, kommer bli awesome!
Dags att sova så man får vakna! Haha, okej, det lät gay (också rimmade jag haha)

Världens roligaste bild på Lollo och Bruno från Ulvön i somras! Sakna!

Jo jag lever fortfarande

Som ni vet så har min närvaro här på bloggen varit obefintlig men förhoppningsvis så ska jag kunna ändra på det.

Har haft otroligt mycket på jobbet just nu och har haft stora problem med min rygg som har varit dålig nu under längre tid, våra datorer är trasiga, dock är det bara dåliga bortförklaringar till att inte blogga.

 

Vädret ute är supertrist just nu vilket inte ger vidare inspiration och Bosse har vintervila just nu så det är inte så mycket att skriva om. Bosse verkar dock inte förstå riktigt varför han ska vila och är bara sur på mig att han inte får bli riden.

 

Det är tur att jag får hålla igång min ridning lite på jobbet åtminstone, har haft en häst på tillridning/försäljning som nu är såld och flyttar på måndag. Vi har även fått in en ny häst som jag har fått prova som jag blivit lite småkär i.

 

Nästa helg är det globen vilket ska bli otroligt roligt.

 

Ska även jag försöka skriva ihop en tävlings redovisning för i år med alla hästarna som jag har tävlat. Blir väll bara deprimerad när jag väl kommer att kolla men då kan det ju bara bli bättre till nästa år

Passar också på att lägga upp en nostalgi bild på farbror Bo!

//Maria


you will laugh your ass off

jag bjud på dom här då...








minns att det här var min favorit bild hehe

Alla bilder är från 2006 och fotograf är Pernilla Larsson (hoppas du blir sjukt nöjd med att jag länka dig)


Måste bara bjuda på denna också som jag hitta, vet inte vem som gjort den dock


sååå fin! heheheheh



saknar




abstinens, måste hälsa på den finaste ♥



Kändes bra för själen

Har idag tagit ett beslut som gör att jag faktiskt mår bättre än vad jag gjort på länge.
Just nu är det fortfarande väldigt nytt, så man får se vad som händer, men det handlar om att tro på det man vill och tänka på vems liv det egentligen är man lever.
Jag kommer alltid sätta mig själv och mitt välmående i första hand, och om jag då räknas som egoistik så får det göra det. Men man har bara ett liv, och det ska man leva för sin egen skull.
Sen handlar det inte om att vara självisk och inte kan finnas för andra, men man måste alltid komma ihåg att man ska själv ska må bra!

Min fina vän, tack för att du finns och stöttar! ♥

Kommer ni att köpa?

I december kommer Dressyrmupparnas limeted edition släppas på perfect sits hemsida.
Är detta något ni kommer köpa?

Bild lånad från deras blogg

Att vara realistisk

Tycker det är tråkigt att gå in på hastnet nu för tiden och kolla sig runt, folk som har drömpriser på sina hästar, när dom inte alls är värda den summan längre.

Just nu är marknaden låg och få som köper häst, men många som säljer, p.g.a av lågkonjekturen.
Hade man haft pengar så är det nu man hade haft bäst chans att hitta en fin häst!

Kan inte säga om jag blir glad eller ledsen när jag hittar folk som faktiskt är realistiska som lägger ut hästarna för ett lägre värde än vad dom är värd, men faktiskt ett pris som dom skulle kunna säljas för.



Kolla bara den här fina hästen, 8år gammal och har fina meriter och som man kan se både på bilden och filmen så är det rädd om sig och har god ridbarhet!
Den ska dom ha 130.000 väldigt rimligt kan jag tycka i dessa tider då nästan ingen vill köpa, men kollar man då på andra så kan dom sälja sin 13åring som bara gått 110 för över 100.000

Det går inte ihop för mig, kollar man som försäljare inte vart priserna ligger?
Spelar ingen roll om att du för 5år sedan skulle kunnat sälja en sådan häst för det priset, det går inte i dagens läge.
Och framför allt måste man räkna med hästens ålder i priset.
Nu handlar det inte om att "luras" för att priset är så lågt, priserna är låga för tiden är sådan.

Men inte skulle jag som köpare vara intresserad att köpa en 110's häst för 110.000 om jag hittar en som gått 125 och är 5år yngre, aldrig!
Det är dags för oss hästägare att inse fakta att vi inte kan ta ut några drömpriser på våra hästar, inte nu iaf, inte med den här ekonomin.

Sovmorgon....

Hmm, somnade runt två igår och vaknade fyra idag.. Fattar inte riktigt hur det gick till, men man kan ju inte förstå allt.
Pigg är jag idag iaf!

Ska alldeles strax ta bussen ner till stan och möta upp Amanda, fika och bio står på schemat!
Filmen vi ska se är I don't know how she does it
Tog ett bra tag innan vi kunde bestämma oss eftersom Twilight filmen har premiär idag och vi funderade på den lite för länge, så det fanns bara crappy platser kvar ;)

well well, ska dra nu!

Föreläsning

Sitter just nu och lyssnar på en gästföreläsare, kan dock inte påstå att jag lyssnar så aktivt, hon pratar om mycket vi redan hört och hon låter som en bibliotekarie..

Satt och kollade på lite tävlingsbilder på bloggen nu och fick helt plötsligt en uppenbarelse hur egoistisk jag har varit, med våra problem vi nu haft i hoppningen, det är ju Bosse som ska sättas i första hand och om det nu även är hans självförtroende som fått sig en törn, så måste det byggas upp från grunden, vi ska leka och ha roligt, tills han är 100% säker på sig själv.
Det handlar inte om mig, det handlar om oss, vi tillsammans med våra djur.


Klubbtävling 13/11

Lite snabb uppdatering från tävlingen idag då, bloggar dock från mobilen då jag inte orkar starta upp datorn ;)

Red som sagt LC:2 med Divan och hon var riktigt trög på framtoningen, smart som jag var så hade jag inte tagit några sporrar, så fick jobba häcken av mig.
Väl inne på banan så var hon lite piggare, men otroligt spänd, så kom inte åt henne så bra.
Hon ville så klart inte stå stilla i halterna, så försökte ta igenom det nu, men då blev hon upprörd och ville inte gå fram haha, resultat blev 60% och en första plats, men när jag tittat på filmen så är jag inte så nöjd med min egen ridning, måste hitta någon häst i Umeå att rida 1-2gg i veckan så jag håller igång och sedan Bosse då.

Måste stärka hela mig själv så hoppas träningen i vinter ger resultat!

Grattis till alla placerade och såklart till klubbmästarna, Henny, Rebecka, Emelie och Annika!

Extra cred ska Sandra och Camelian ha, dom var så himla fina och förtjänar verkligen dom fina resultaten! :)

/Malin


Det va mörkt

Blev ingen lång uteritt... Hann ungefär 100meter sedan fick Divan syn på en räv, eller pannlampan lyste på dess ögon, och sen var det bara att hålla i sig.
Kändes inte rätt att försöka tvinga tillbaka henne och förbi, när jag inte ens själv visste vart den var, så gick tillbaka för att rida på stora utebanan där det finns beslysning.

Dock fick jag inte ens upp henne på stora plan, utan fick hoppa av och leda henne då hon såg spöken där uppe också, tog ett tar innan jag kunde klättra upp på henne igen, och red därefter på mycket framåt tills hon slappnade av. Satt inte ner något i sadeln idag, utan red lätt hela tiden och försökte få henne att tänka framåt.

Trots att hon var hemskt spänd så hade hon vissa stunder där hon var riktigt fin, så det känns bra inför imorgon :)

Godmiddag

Sådärja, på plats i övik!

Kan skriva lite mer om gårdagen någon annan gång, men umgicks iaf med finaste brudarna och hade svinkul, men kvällen slutade inte så himlarns bra. Well well!

Nu ska jag strax dra ut till ridskolan, och rida ut på Divan, träffa Pennan ska jag också göra! :D
Det börjar bli mörkt, men har inget val, då tiden inte riktigt räckte till, och precis när jag skulle åka, så gick en bil sönder och allt strulade till sig haha, men så kan det gå.

IMORGON(!) mina damer och herrar så ska jag faktiskt tävla Divan på klubbdressyren, LC:2an ska vi rida, för sedan ska hennes ägare göra tävlingsdebut! Ska bli så himla roligt! Längtar dessutom efter att träffa alla och se alla fina ridskolehästar och privatekipage, sedan får vi se vem som vinner KM! :)


Finaste tjejen! 
Foto: Pernilla Larsson

11/11-11

Buuuuurp, mätt!
Var sjukt hungrig men har nu tryckt två varmkorvar, ska packa nu och sen blir det en sväng till Övik i helgen också!

Ska hänga med bästa brudarna ikväll, bl.a. ska jag och Sandra ut och äta thai! Woop woop, vi hörs! :)

/Malin


Så vare klart!

Helt snurrigt trött i huvudet är jag nu, och framför allt i kroppen!
Nu är allting rent och fint, torkade t.o.m golven, så om mamma såg mig nu skulle hon allt vara stolt!
Tog i extra hårt på träning också, men det kändes skönt, har nu 3:e tvättmaskinen igång och egentligen behöver jag 3st till!! Vilket är totalt 6stycken.. borde kanske tvätta oftare, men får se hur det blir med det då klockan redan nu är mycket, kommer dessutom behöva bomba hela rummet sen med tvätt, eftersom både torktumlaren och torkskåpet suger.. Det brukar hänga kläder lite överallt när man är färdig!

Nu ska jag iaf belöna mig med lite olika meloner och vindruvor - MUMS, samt lite nya avsnitt från olika serier!



Uttråkad

Blä, tråkiga torsdag!
Nu när tentorna är över så är det lugnt med pluggandet ett tag nu framöver.

Jag ska istället ta och städa, tvätta och träna. Vilken ordning det blir i märker vi men nu jäklar ska det bli ordning, sen får man belöning!

/Malin


Tävlingsutvärdering 2011

Klasser/Starter:

Dressyr:
LB:2 - 5
LB:3 - 4
LA:3 - 6
LA:4 - 1

Högstra procent: 64,66% LB:2
Antal placeringar: 7st


Hoppning:
0.95cm - 1
100cm - 5
105cm - 2
110cm - 4
120cm - 2

Antal placeringar: 4st
Antal dubbenollor: 5st
Antal rundor med max 4fel: 2st

Totalt: 30starter (16dressyr/14hoppning)
Placerad: 11gg

Nu kan jag bara prata utifrån min synvinkel, eftersom det är mest Maria som har tävlat honom i dressyren, men jag tycker han har gjort ett riktigt bra år, med tanke på att han har hållt sig frisk hela året, så har han aldrig tävlat så mycket som han har gjort iår!
Han verkar dock gilla att komma tre och fyra då det är mest dom rosetterna han har kammat hem!

Jag har bl.a för FÖRSTA gången, tävlat dressyr på en annan klubb med honom, OCH gjort inomhusdebut på en annan klubb med honom, det är sånt man inte tänker på!

Nästa år är ett år då vi ska ha kul, men hoppas på att kunna förvandla dom där 4fels rundorna till felfria!
Målet är att han ska vara felfri hälften av sina starter, gärna fler, men det får vi ta på vägen!

Han har tävlat i Vännäs, Näset, Kramfors, URF, SURF och ÖOR så vi har verkligen hållt oss i trakterna, men bästa tävligen enligt mig var helt klart Hästivalen! Jag som inte ens trodde min häst skulle hoppa ett hinder på gräs :)

Lite bilder från tävlingar iår:












image description
Fotografer bl.a; Britta, Pernilla och Matilda

Funderar...

Ja, här händer det ju inte mycket!

Det märks direkt när man inte är på stallet, tappar så mycket inspiration att skriva.
Funderar på att kasta ut Maria ur bloggen, hon har inte skrivit en enda gång, och jag har kodat och designat, slitit som ett djur och inget ger hon tillbaka!

Spö ska hon få!


Idag har jag haft min andra tenta iaf, gick sådär, får se om man klarar godkänt, vore så himla skönt!
Sedan var jag och handlade också, men insåg sen att jag egentligen inte hade köpt något som går att äta till middag och sånt, härlig känsla!


Fin kille!

Dagen mys

Skön sovmorgon idag, klev upp strax innan elva och for iväg till Bosse.

Drog en ordentligt borstning på av pållen, sedan for vi ut på en skrittur i 30min på hackamore, barbacka i mjukisbyxor, ett täcke då för att försöka förhindra ridsår och det var så MYSIGT!

Gud vad jag saknar allt sånt där som verkligen är guldkorn i vardagen, att kunna skritta ut på sin häst!

Han tyckte iaf det var väldigt roligt, men fjantade sig såklart för lite olika saker, som han egentligen inte ska bry sig om, men han har ju några konstiga dillar i huvudet nu för tiden!

Världens finaste ♥

Att sprida ett budskap vidare

Läste DETTA inlägg hos Annie, och tyckte att det var så pass bra så jag vill fortsätta att sprida det vidare.
Jag tycker att vi i detta mellanmjölks landet är väldigt duktiga på att kritisera, men väldigt dåliga på att berömma!

Precis som Annie skriver är det några gången man får höra värmande ord, men sedan får man bakvägen hör att personen tycker precis tvärtom.
Läktarryttare är dom bästa ryttarna, och jag vet inte hur många gånger man är med om att man hör folk som pratar högt och tydligt om vad dom egentligen tycker, utan att ens veta vad ekipaget har haft för förutsättningar för dagen.

Varför inte säga någonting positivt istället, bara ett litet upplyftande ord?

Som när jag tränade dressyr för mig själv i ridhuset i fredags kommer det in en tjej med sin ponny och det första hon säger är "Vilken fin häst du har!" 
Ska det vara så att dom yngsta är dom som är ärliga och faktiskt menar sin positiva kommentar, medans en annan vuxen människa sitter bakom sin dataskärm och gnäller över att alla som rider LB dressyr inte vet vad hörnplacering är, efter hon varit och sett dagens dressyrtävling.

Jag avskyr när folk drar alla över en och samma kam, och tror att man själv är så mycket bättre. 
Alla har olika förutsättningar och mål.

Bara för att en person vill rida SM betyder det inte att alla vill det.
Jag kanske låter dubbelmoralisk, men jag står dock fast vid att jag tycker det är tråkigt att kolla på 80cm hoppning, och det har ingenting med ryttarna att göra, det har med vad jag själv tycker är kul och tråkigt.
Att jag själv har problem att sänka mig en nivå, är för att det har med min mentalitet att göra, inte för att jag tycker jag är bättre än dom andra.

Nu flöt jag iväg lite, tillbaka till ämnet, här nedanför tänker även jag välja ut några personen som jag skriver mina egna ord åt, positiva ord, vilket jag själv ser som träning för att tänka mer positivt!

Jag tycker att detta är något vi bör sprida vidare, ta oss 5min och skriva positiva ord om människor, kanske i vår närhet, kanske såna vi bara känner över nätet, men personer som för oss gör något extra bra!

Maria Nordin - Min egen syster, min största förebild! Du är den som jag litar på till 100% och en person som visar att alla mål går att nå om man kämpar hårt!

Pernilla Larsson - Ditt engagemang för klubben är helt otroligt! Hela HFA är något som jag vet att du är stolt över, och det ska du vara!

Annie Jacobsson - Är så himla glad att du äntligen har fått flyt! Graphic är det bästa som kunde hända dig, och tillsammans gör ni ett sånt himla bra team!

Therese Klintestam - Din fina fina häst, har följt er från start och är så sjukt imponerad över hur långt ni har tagit er tillsammans!

Hanna Olofsson - Kanske världens coolaste ponnyryttare! Ödemjuk, och med en grym känsla, du kommer gå långt!

Fanny Louise Skantz - Jag älskar din envishet och hur mycket du kämpar med Bruno, att du verkligen ger allt för din häst, även när det inte varit lätt!

Erica Frestadius - Du är verkligen en människa med hjärta av GULD! Finns ingen person som kan göra mig så glad som du kan!

Familjen Broman - Ni är dom som alltid är glada och känns som en extra familj åt mig när jag kommer till ÖOR.

Lisa Lindberg - Också du är en förebild för mig, önskar jag hade din vilja i ridningen och våra träningar tillsammans är något jag verkligen saknar!

Dålig på att svara

Har varit dålig på att svara på kommentarer nu på slutet men ska ta tag i det nu, roligt när det väl skrivs, tyvärr skriver jag mycket från mobilen, som nu till exempel och då är det ganska omständigt att klicka runt och kommentera.

Ska dra till fina Zandra nu och tentaplugga, vi hörs!

/Malin


Filmen från URF

Här får ni en filmerna ni kan ju höra hur jobbigt han hade med andningen i 1m :(

- Jag gillar att prata med min häst, okej? haha
Duktig, duktigt, duktig" ;)


URF 6/11

Ja, ett snabbt inlägg från dagen då!

Det kändes verkligen inte som att det var mening att jag skulle tävla idag, och jag borde kanske tagit alla tecken och struntat i att åka haha, dagen började med att Maria backade in i bil, sedan full fart in i transporten och när vi var på väg till Hippo var bilen nära att börja koka, som tur var, var vi PRECIS vid en mack när vi märkte hur varm den började bli, men ja, då hade jag ganska stor lust att vända hem igen!

Red iaf först 1m klassen, 0fel i grunden och 8fel i omhoppningen, han var SÅ trött när vi hade 3 hinder kvar, fick sitta och peppa honom för jag tyckte så synd om honom, det blir så mycket jobbigare för honom när han kommer inomhus, även om det är kortare banor, han var dock väldigt taggad när vi skulle starta, och sista hindret som han rev, var bara ren trötthet.

Bestämde mig iaf för att rida 110 iaf, eftersom vi ändå var där och 1m kändes så jäkla lågt.
Hade respekt för två oxrar redan när jag gick in på banan men försökte släppa det och lägga upp en bra plan.
Red in på banan och taggade igång honom, han hoppade fint på dom första två hindrerna, sen till trean där jag hade bestämt att jag skulle rida på 8galoppsprång  så kommer vi där och jag gör ingenting av situationen, den duktiga hästen hoppar iaf av och klarar hindret utan problem, sedan var det kombinationen och jag var fortfarande passiv i ridningen, så han kommer in nära, hoppar utav tusan så han kommer väldigt högt över, två galoppsprång fram till nästa hinder, vilket blir långt eftersom han redan hoppat mer uppåt än framåt, så han försöker springa på sidan till höger, jag styr tillbaka och försöker övertala honom men han gör en hel vändning till vänster istället, så plupp av hästen!

Perfekt avslut på detta år - eller?
Nej men skiter faktiskt i den här tävlingen ändå, jag är nöjd att jag gick in ändå, det är inte höjden som är problemet, det är att jag inte litar på min känsla längre och rider på den, utan försöker planera allt in i minsta detalj.
Alla som tycker något om ridstilen, mina beslut eller vad som helst, rör mig faktiskt inte i ryggen för tillfället, efter motgång kommer framgång, och efter så mycket skit det har varit nu så kan det bara bli bättre! :)

Nu ska han ha en vintervila i 3veckor, så ska vi börja om sen, har hela vintern nu att träna och det känns bara skönt!
Imorgon ska vi ut på en härligt skrittur, sen måste jag fokusera på nästa tenta vi har på onsdag!



En dålig bild, men här visar det lite hur mycket han överhoppade sig haha, söten! ♥

Hell hole...

Blä på Vännäs, usch vad jag hatar stället, och det är inte första gången jag säger det..

Hade planerat att duscha honom, och Maria berättade att dom kan låsa stallet mellan allt från 6-9 så åkte ut strax efter 5 till ridskolan och kontrollerade, då stod dörren på vid så jag for och kopplade på släpet, bråkade lite med strömmen och kom tillslut fram till ridskolan vid 5min efter sex, TRO INT PÅ FAN DÅ ATT DET ÄR STÄNGT OCH LÅST!!!!!!
Så nu står jag med en gulskäck till skimmel och ingen lösning, hade tänkt att jag kunde tvättat han med hink och svamp som nödlösning, men såklart finns det inget vatten i stallet!

Om det är bra uppladdning inför imorgon? Njaaaa


Bilder från allt och ingenting



Hemma och vänder

Nyss kommit hem från stallet, drog till Vännäs igår och körde först Bosse till ridskolan för att trimma lite dressyr.
Skrittade väldigt länge och han var riktigt fin, gick sedan rätt bra tills jag skulle plocka upp honom i formen och rida igenom LA:3an, då blev han lite tjurig och sur på mig, men var ändå pigg och framåt, för att muntra upp honom lite red jag lite byten på slutet och då blev han genast på bättre humör!

Nu på morgonen så åkte jag och Maria ut tillsammans, först böjde vi honom för jag har haft nån dille i huvudet att det sitter något i vänster fram, men han visade absolut ingenting, dock var han mer vild än tam och bockade, pep och kastade med huvudet när jag skulle springa med honom, han såg dock väldigt arg ut på oss haha :)

Tog sedan en tur ut i skogen, och klädde på honom gramanen den här gången för säkerhetsskull då han verkligen var på tårna. Det gick dock väldigt bra, förutom att han lyckades nocka mig när vi skulle klättra lite och han fick för sig att kasta med huvudet samtidigt som jag stod upp, så ja!

Försöker tagga inför imorgon nu, hoppas på att han är på lika bra humör då som idag!
Måste dock åka ut vid 5 och köra över han till ridskolan för en dusch, trodde jag skulle slippa det, men det tyckte tydligen inte Bosse, eftersom han är gul på HELA halsen! Väldigt tjusig!


Bild från förra veckan, men han hade på sig samma idag+graman :)

Här sitter man

Riktiga frisörer får blunda, här leker Zandra för fullt


Kära tomten

Har aldrig varit något större fan av John Whitakers produkter, men detta nya stalltäcke gillar jag verkligen och skulle mer än gärna äga ett!


Priset är dock 1499kr för ett 300gram och 1599 för 450gram, skulle svida lite i plånkan om man säger så!



SSIK =

Eftersom bara 1person av 70st verkar vilja lämna en kommentar, så får jag väl ändå lov att avslöja att SSIK står för:
SITT STILL INVÄNTA KATASTROF


puss på er för att ni är så oaktiva :)

Tidig morgon

Alltså jäkla syster, bloggar ju aldrig! Ska faktiskt ta och skälla på henne, hon har fortfarande inte skrivit om tävlingen!

Hur som helst, så klev jag upp runt halv sju imorse och har nu på morgonen varit iväg på ett experiment där dom satt såna där elektroner på huvudet och läser av strömmen, och pulsen och andningen och allt vad det nu var och sedan fick jag ligga i 1h och lyssna på ljud, och ibland trycka på en knapp 1-9 hur avslappnad jag var haha :)
Detta är alltså till någon forskning dom gör på universitetet.

Nu har jag sedan varit hem, ätit och ska väl ta tag i pluggandet till tentan imorgon, hoppas verkligen att det kommer gå bra! Vem orkar omtenta liksom!



Precis vad jag inte behövde

Världens längsta inlägg
Hopptränade idag då som sagt enligt planerna, hade i planen att rida lite mer som på tävlingen, hoppa fram och sedan rida bana. Vi byggde bara på halva ridhuset så vi trodde det skulle komma fler, så drog bara fram endast tre hinder, två räcken och en oxer.

Det började jättebra, hittade jättefin rytm och han var framme redan från början, så vi började hoppa banor och även det gick bra, lite problem med att han "dog av" lite på när jag red emot från längre distanser, men det är jag som inte är nog aktiv.

Hoppade runt några banor på vad vi trodde var 1m och det gick jättebra, skulle sedan bara avsluta med en bana på "110" Maria höjde upp, och jag red emot första hindret och tyckte det såg så jäkla högt ut, Bosse stod emot lite eftersom han kände att jag tvekade, såklart tar jag då en halvhalt eftersom jag tycker att han tvekar, och i sista sekund slänger han sig undan från hindret så jag glider av, borde känt det snabbare, men skitsamma, slog mig inte utan blev bara så jäkla arg, frustrerad och ledsen över att jag sätter både honom och mig i som situationerna.

- Varför tror jag att jag ska kunna övertyga honom att vi klara något, som jag inte själv är övertygad om att vi ska klara det?

Mental-breakdown skulle vi lätt kunna kalla det iaf, hur som helst, så hoppar jag upp igen, vi sänker det och hoppar och det går bra igen.

Det jag blir frustrerad på är jag att jag "misshandla" mig själv så psykiskt så fort något sånt här händer.
"Jag är sämst i världen" "Jag ska lägga av med hoppningen" "Jag gör bara fel, ska absolut inte tävla i helgen"
När det har gått bra 98% av träningen.

Kraven är skyhöga och jag känner mig värdelös om jag skulle behöva backa ner till att hoppa 90 med min häst, och det vet jag inte varför! Jag ser personligen inte ner på dom som rider 1m och lägre, men jag tror att alla ska tycka att jag är värdelös om jag sänker mig en nivå istället för höjer mig.

Bla, blev bara tvungen att skriva av mig det där, hur som helst, så när vi mäter mot Maria och nu senare jämnfört med en tummstock så är det väl inte så konstigt om vi tvekar när det visar sig att hindret ligger på 125-130 och inte 110.
Hindrerna gick till brösthöjd på Maria och 110 är till min navel, så stor skilland i längd är det inte på mig och Maria, hon är 176 och jag är 180 ;)



När jag väl ser den här filmen så känns det här hindrer mer bekant än....



... om jag tittar på den här videon från 110cm.
Hur som helst, så låter det väl som att jag försöker skylla ifrån mig, och det är absolut inte det handlar om, utan det handlar om att jag är i en mentalsvacka, där allt som sker tar 10gg hårdare än vad det skulle ha gjort om jag ridit regelbundet och inte bara 1gg i veckan. 
Jag själv har krav på mig att jag måste lyckas, istället för att vara glad för att Bosse hoppar finare än någonsin och knappt river något hinder längre.

Har siktet inställt på Hippo, men tänker lägga kraven helt åt sidan. Det enda jag SKA kräva av mig själv är att jag inte får ställa krav - det ska vara roligt och enkelt!

SSIK

Skön konveration så här på kvällen:

Malin: Du som är nervös när jag hopptävlar, varför är du inte nervös när jag tränar?
Maria: För då kan jag säga åt dig vad du ska göra.
Malin: Varför skrek du inte åt mig i Vännäs vad jag skulle göra när jag flög av då?
Maria: Försöker att inte skrika åt dig när du är inne på banan.
Malin: Men om du kunde skrikit något, vad hade du skrikit då?
Maria: SSIK!

En fråga till er - vad tror ni SSIK står för? ;)
Vinnaren får en länk!


Det var skön..T

Redovisning

Sitter på skolan nu och väntar på att få redovisa, vi ska egentligen vara klar vid 16 men jag börjar tvivla på det...
Ska sedan åka ut till Vännäs igen, ska hoppträna imorgon igen och sedan ska han vila på torsdag.
Hoppas på bättre flyt tidigare imorgon då vi ska hoppa lite högre och mer rida som jag ska göra på tävlingen. Har blivit en riktig fegis trots att jag vet att Bosse ställer upp i alla lägen!
Ska ha det tänket med mig imorgon också!
/Malin


Ska aldrig säga aldrig

Jag brukar skratta åt folk som säger att dom har fått träningsvärk efter att dom har ridit, och att jag inte kan förstå hur det går till.

Det gör jag nu.
Att bara rida 1gg i veckan, och sedan sätta sig upp och hoppträna, och dagen efter rida ut i samma hoppläder och stå i fältsits gör sitt.
Framsidan på mina lår bränner som bara den och det känns som jag har gått i trappor i 2dagar, vill knappt gå igenom korrioderen...

Nä, får ta tillbaka allt jag sagt om träningsvärk, prova bara ta ett uppehåll så får man veta att man lever sen..



RSS 2.0