Jag har ingenting

..... att blogga om alltså.

Livet går verkligen långsamt dom här dagarna, då jag för tillfället är arbetslös (men inte länge till) och väntar på att nästa projekt ska dra igång och att vår älskade Bosse äntligen ska flytta ner till mig igen!

Imorgon ska dock lite hästar motioneras, Divan och Bruno ska få sig varsin tur i skogen hade jag tänkt, men först så ska jag jobba lite på järven på morgonen.

Längtar dock till fredag, för då kommer massa fina människor hit och det bjuds till fest eftersom jag fyller år på lördag. Får finbesök både från Piteå och Härnösand och jag är väldigt peppade!

Så, det var väl dagens roliga uppdatering jag hade att bjuda på.
Kan dessutom bjuda på en bild på fina Bosse såklart!

Foto: Pernilla Larsson

Inatt blev jag skjuten

Inatt har jag inte kunnat sova en stund, har haft feberfrossa hela natten.

Snurrade runt 1000ggr i sängen och kallsvettades och av någon konstig anledning så drömde jag om att bli skjuten varje gång jag somnade.

Vid kl sju på morgonen lyckades jag äntligen somna och vaknade sedan kl tre på eftermiddagen. Kommer inte ens ihåg när jag sist sov så sent på dagen.

Nu börjar jag dock må lite bättre och håller tummarna att jag kan åka på jobbet imorgon då jag hatar att vara sjuk.


Smygtitt



Maria mejlade till mig och mamma igår, bilder på hennes nya foderhäst, den såg riktigt fin ut! Täckte dock över 2bilder som var lite allt för avslöjande. 
Spännande va!

Ma crib

Sådärja, äntligen orkat lägga in bilderna på datorn. Har som sagt flyttat till pappa nu, efter att jag kommit hem från Umeå. Är ganska mycket som att bo själv då det är ett stort hus, och jag har hela övervåningen för mig själv.
Tog mig 100år att ställa iordning sakerna, och jag saknar fortfarande en bokhylla, och ska sätta in en ny taklampa, iofs är den jag har just nu känd för att vara en bra partylampa, då jag tror inte det finns någon som inte slagit i huvudet, armar eller liknande i den, och man hör varje gång: AKTA LAMPAN! 
Men det har sin charm det med...

Önskar jag verkligen kunde visa er hur den här garderoben såg ut förut, 
för det är verkligen skillnad om vi säger så.

Fin mopp i bakrunden också haha

Yes, det är ett handfat ni ser haha

Så besviken

Kunde inte hålla mig, utan blev tvungen att se War horse, och är faktiskt glad att jag inte såg den på bio, för usch vad jag blev besviken!

SPOILERVARNING! Alla som inte sett den och inte vill se den ska sluta läsa NU.
Min största besvikelse är faktiskt att jag kände ingenting av filmen. Jag som nästan grinade bara när jag såg trailern, fällde inte en tår till filmen. 

Dom har förmänskligat hästen alldeles för mycket, och man känner ingenting för huvudpersonen.
Snygga effekter, men många gånger kändes det bara överdrivet, det var en snabb handling och man hann aldrig sätta sig in i dom olika personerna som fick lära känna hästen, utan allt matade bara på. 

Nej, absolut ingen ny favoritfilm... 2/5 i betyg.
Trailern får dock högsta betyg, synd att filmen inte höll samma mått.

Fångad av en stormvind


Tittade på en massa gamla bilder och hittade bland annat denna bild från semestern 2005 när vi var på kusten i Danmark. Johan och jag var visst hårdrockare då ;)


Att vara instruktör

Idag var vi igång med att ha After work och After school på jobbet så de friska hästarna äntligen får börja sättas igång lite. Alla vi i personalen håller tummar och tår att vi inte har allt för många veckor kvar nu innan vi kan starta upp ridskolan igen.

 

Det var i alla fall otroligt roligt att ha lektion igen och jag tror att både vi instruktörer och hästarna var glada att ha några elever tillbaka.

 

Det är fantastiskt roligt att vara instruktör med inte heller det allra lättaste. Det har jag och Johanna D pratat om nu under senaste veckorna när vi har haft hand om instruktörsutbildningen för vikarierande instruktörer på Hippo.

 

För en instruktör så gäller det att ha:

 

  • En bra planering och tiddisponera

    1/4 till Uppvärmning, 2/4 till Huvudövning och 1/4 ska vara till avslutning

     

  • Man ska ha en röd tråd och ett klar mål med lektionen men dock alltid ha en plan B om man ser att övningen inte fungerar (tex om hästarna är för busiga för att kunna träna fattningar)

     

  • Det ska användas rätt språk och man ska se alla och ge lagom mycket allmänna och individuella ridinstruktioner. Det gäller också att kunna ge kritik i en positiv anda.

     

  • Vi ska alltid tänka på vår placering så att vi kan se alla och att alla hör oss.

     

  • Vårat mantra är alltid VAD-VARFÖR-HUR och VISA-INSTRUERA-ÖVA. Vi ska försöka tillgodose all inlärning vare sig man är kinestetisk, auditivt eller visuellt

     

  • Vi ska försöka hålla lektioner så pass att ryttarna alltid känner att de har fått lära sig mycket och jobbat hårt. Hästarna däremot ska ha jobba så lite som möjligt för att kunna vara hållbara i många år framöver.

     

  • Vi ska vara inspirerande, kunniga, säkerhetstänkande, pedagogiska och så pass mycket mer som jag skulle kunna rabbla upp.

 

Det är inte enkelt att vara instruktör men ett ordspråk som jag har tagit med mig från min lärare från Strömsholm är:

 -Man LÄR så länge man har ELEVER! 

Detta stämmer allt så väl och man kan alltid bli bättre som instruktör. Att vara inspirerande är framför allt ett ord som jag tar med mig.

 

Jag älskar att ha lektioner men då jag var yngre tyckte jag det var väldigt svårt att få respekt från äldre ryttare även fast jag i många fall hade större erfarenhet. Det var också svårt för mig att acceptera att man faktiskt inte alltid kan vara omtyckt av alla.

Som tur är så förändras man lite med tiden och även fast kanske inte alla älskar en så hoppas jag i alla fall att mina elever tycker om mig som instruktör.

 

Har ni någon gång tränat för mig och hur var det i så fall?

Är det någon instruktör som ni tycker är fantastiskt bra och i så fall varför?

För alla de som är intresserade att bli instruktör så rekomenderar jag till att ta alla tillfällen som ges att utbilda sig.


Själv hoppas jag på att kunna komma tillbaka till Strömholm i sommar men drömma kan man ju då min hoppning är nästan obefintlig just nu.


Lycka

För Bosse i alla fall


För Bossse i alla fall!

Träningsvärk

Kommer nog både jag och Bosse ha imorgon då vi var iväg och tränade i backarna idag. Själv tränade jag att stå i fältsits i ca 1timme vilket resulterade i att jag hoppade av och gick sista biten hem då mina ben var som två stockar.
Härligt var det dock. Har även passat på att smörja utrustningen och kollat igenom allt som ska tvättas och packas åt Bosse innan han ska flytta ned till Ö-vik igen.

Är i alla fall klart med foderhäst nu och jag ska bara kolla igenom fodervärdesavtalet så att det blir riktigt bra.

Den nya pållen får en presentation när han väl står i stallet. Någon som är nyfiken?


Så här fint väder var det när jag och Bosse var ute. Red ut i 1h och 30min så imorgon ska Bosse få en välförtjänt vilodag, vi ska bara ut på en liten promenad hade jag tänkt.


sunday night

Har lite beslutsångest om jag är intresserad nog av att ser oscarsgalan eller inte... Har precis duschat och det vore extremt mysigt att krypa upp i soffan med lite oboy, men samtidigt är det inte där jag vill somna...
Imorgon ska jag umgås med mina söta kusiner, vi ska gå på stan och mysa lite, men jag ska försöka att hålla hårt i pengarna.

Nästa helg fyller jag år! Längtar galet mycket, blir fest och ska bli så kul att få samla ihop alla fina människor och bara ha det kalasbra! Får även finbesök av folket i piteå, så det blir awesome!

Imorgon ska ni också få se på bilder på mitt rum som äntligen är klart, eller ja, så klart som jag kan få det just nu.
Sen måste man skriva en sån där... önskelista.

Nej nu blir det nog lite oscarsgala iaf!
Ha det så fint!

Bästa vännerna i somras

Fint väder

Gårkvällen var väldigt trevlig, trots att jag bara sovit 1,5h så vaknade jag till liv lite senare på kvällen, trots att jag först bara hade tänkt att gå hem och sova.. Haha
Dansade i timmar kändes det som, och det känns idag bla, då jag kan få för mig att headbanga (Britta och jag har lovat att sluta med det typ 10gg), så min nacke idag är inte den bästa...

Åkte ut och red hästen som jag än inte kan berätta om för alla er. Han var riktigt duktig idag, men blev lite stressad när det hände lite väl mycket runt omkring honom, så gick iväg till en lugnare plats och red honom där och då gick det riktigt bra igen när han slappnade av. En häst som verkligen gillar att arbeta, och vill göra rätt!

Efter det åkte jag nästan direkt till mamma och somnade på soffan, sedan har jag ätit god 3-rätters, och haft det allmänt bra.

Snart ska jag åka tillbaka in till pappa, och kommer nog hoppa direkt i säng!

Kan inte fatta att det var såhär varmt i somras...

Dom här godingarna saknar jag också!

Jag har också lyx ibland

Som jag skrev i förra inlägget så hade jag lagat en brakar frukost.
Såg ju att Malin hade ett litet lyxigt förslag hur man mysar till det på kvällen så därför föreslår jag ett trevligt sätt att starta dagen på.



 


En härlig dag

Idag har verkligen gått i ett.

 

Dagen började i tvättstugan då jag hade två maskiner kvar som jag inte hann med igår kväll. Samtidigt som jag tvättade så passade jag på att göra en brakar frukost med pannkakor, ägg och grapefrukt.

 

Åkte sedan ut till Bosse och passade på att raka honom lite snabbt innan jag åkte ut till Norrmalm för att hoppträna.

Måste säga att det är så mycket lättare att vara dressyr ryttare då man slipper hålla på och kånka på alla nedrans hinder.

När jag ändå var där så duschade jag honom en snabbis då hela han var gul från igår då han fick rulla sig i ridhuset.

 

Åkte sedan hem och hoppade in i duschen och sedan åkte jag och Johan in till Umeå för att äta gott och se på War horse på bio.

 

En riktigt mysig dag helt enkelt!


Stressig dag

Inte en lugn stund idag! Sov ingenting i natt, klev upp vid kvart över sex, drog till stallet, släppte ut hästar och fixade lite åt Divan.
Hem vid 10, städade rummet så nu är det färdigt, drog på stan, sov i 1,5h, tillbaka till stallet och släppa in hästar, hem och fortsätta hjälpa till med att städa, till Emma och färgade håret, tillbaka hem för att göra mig klar, äta middag och nu sitter jag faktiskt bara och väntar på Emma för att sedan börja kvällens roligheter.

Vi hörs imorgon!
Ni får bild på vad jag köpt och hur jag ser ut ikväll.

/Malin


Seg fredag

Har verkligen sovit bort den här dagen.
Somnade vid 5 inatt, vaknade vid 13, somnade igen vid 17 vaknade vid 19.30, åt middag, och drog sedan till Emma och myste med henne med världens största chokladfondue och nu är jag hemma och ska försöka sova.
Imorgon ska jag släppa ut hästarna, så jag måste kliva upp kvart över 6.

Lycka till, till mig själv att överleva morgondagen!

/Malin


God natt

Både idag och igår har jag tyvärr haft lite fullt upp så bloggen blir lite åsidosatt.

Igår jobbade jag först på Hippo och på kvällen hade jag lektioner på Vännäs och red Bosse efter det så vid kl 12 på natten satte jag mig äntligen och åt middag.

 

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon till kl 9 och sedan åkte jag ut till stallet och longerade Bosse som var riktigt fin. Åkte sedan till Hippo och har jobbat fram tills kl 22 och jag hinner inte mer än hem och nu känner jag bara för att hoppa i sängs på en gång.

 

Så god natt gott folk!



Lite kvällsdressyr

Igår skickade Lollo ett sms om jag vill rida Bruno någon dag, och då passade alltså den här dagen bäst.

Åkte ut till Cape vid halv 8 tiden, och började rida strax efter 8.
Jobbade mycket med övergångar, att han ska vänta på mig och att han inte få tjuvöka när man rider ut på en långsida.
Efter 45min började det äntligen släppa och jag fick en mjuk, fin och trevlig häst, som var mjuk i munnen och som jag faktiskt kunde sitta ner på i traven en längre stund.

För er som ine vet det har Bruno en megastor trav, och han är faktiskt en av dom svårare hästarna jag har ridit, just eftersom alla hans rörelser är så stora så får han en lätt ur balans.

Dock har det blivit jättestor skillnad på honom sedan jag red honom sist, så Lollo och hennes medryttare Jenny gör ett kanon jobb, han är en mycket fin häst :)

Nu är jag helt slut, och kommer garanterat ha träningsvärk imorgon då jag verkligen gav allt i det här ridpasset, älskar när man lyckas pressa sig själv till det yttersta, trots att jag var så trött på slutet att jag bara ville hoppa av och lägga mig och vila av utmattning.

En söt och spånig Bruno i somras

that magic feeling


Foto: Britta Söderberg

Smakprov

Som ni vet så var Britta med mig till Vännäs för att fota mig, Bosse och Maria. Har nu fått några bilder, som jag faktiskt tänkte bjuda på, senare kommer ytterligare ett inlägg med ett kollage som hon har gjort, vilket i mina ögon är helt MAGISKT!


Foto: Britta Söderberg

Härligt med hoppning

Idag hade jag alltså Divan, och hade tänkt att bara rida lite trav och galoppbommar i ridhuset.
Dock hade Stina redan byggt upp hinder när jag kom dit, så jag tänkte att då kunde jag lika gärna hoppa.



Här får ni alltså en exklusiv skiss på vad som var byggt idag.
Började med att hoppa fram först i trav på hindrerna som det är målat med gröna pilar, sedan samma sak i galopp, man kan alltså hoppa dom åt båda hållen, därav alla pilar.

Sedan jobbade jag mest på linjen med studsen och ett galoppsprång till räcket.
Hon började bra, men blev sen väldigt dragit emot hindrerna, först lite död emot, och sedan för stark och väldigt stark efter hindrerna, så travade in och bromsade upp henne mot väggen.
Hon var väldigt duktigt iaf, och sista gången låg räcket på 1m.

Hade en härlig fight med henne i mitten av passet då hon inte tog skänkeln så jag fick gå på henne, och då var det nära att hon bjöd på en flygtur. Fick smacka på henne ordentligt så hon gick fram, men hon blev så arg att hon pep åt mig haha :)


Avis

Jag är så avis på alla som ska till scandinavium i helgen! Jag vill också!

Önskar att jag hade varit där, gärna stormrik dessutom och fått shoppa loss på mässan.
Senast jag var på Göteborg Horse Show var nog typ 04 eller 05. Däremot är Globen var det bara ett år sedan jag besökte -10. Lite närmare är ju det också...
Bloggare jag kommer följa i helgen (som jag annars också följer) är:
Havrepappa
Lamia
Är det någon av ni läsare som ska dit?







Inget fönstershoppande

Nänä, såklart hade royal stängt på onsdagar nu ett tag framöver, så det blev bara en runda in och ut på parkeringen.
Nu har jag precis kommit hem och ska hoppa in i duschen, sen ska jag bannemig bli klar med rummet ikväll!

/Malin


Nöjd häst

Hoppning blev det idag, nu är det bara mocken kvar, sen en sväng till royal för att fönstershoppa :-)


horseposts.tumblr.com

Hahahaha så klockrena -enjoy!
/Malin


Ridolyckor

Själv så har jag tack och lov aldrig råkat ut för några hemskt allvarliga olyckor vare sig när jag har haft lektion eller när jag har ridit själv. De gånger som jag har gjort mig mest illa är faktiskt i hanteringen från marken så jag måste erkänna att jag hellre sitter på en lite smått tokig häst än jag står på marken och försöker hitta någon kontroll.

 

Även fast det är en fantastisk sport så är det ju också en farlig sådan emellanåt och man måste verkligen respektera att vi håller på med stora djur som väger mellan 500-700kg.

 

De gånger som jag själv har råkat illa ut är:

  • Min förra häst Sunny skenade rakt över mig då hon var med om en olycka, det var som att krocka med en bil och jag flög ca 5m och sedan lyckades hon springa över mig igen och trampa mig bak på ryggen. Tappade känseln i benen men det var pga att hon hade trampat på en nerv och som tur var var inget brutet då hon inte hade trampat ned helt.

     

  • Även nästa gång var det Sunny som sprang över mig dock denna gång var det pga att all snö rasade ned från ridhustaket när vi gick bredvid. Hon tvärvände och preja ned mig, som tur var det minus 30 ute och jag var klädd därefter för jag hade broddhål hela vägen in i bröstkorgen. Även denna gång så kan hon inte ha trampan ned helt för då hade jag krossat alla revben.

     

  • När jag jobbade i Tyskland blev jag sparkad i huvudet då jag höll på att rengöra ett sår på en av de yngre hästarna. Fick en kraftig hjärnskakning men fick ligga inne på sjukhuset i fem dagar då de trodde att jag hade fått en spricka på skallbenet.

     

  • Bara för några år sedan skulle jag sitta upp på en ridskolehäst som det hade varit lite problem med. Jag hade jobbat hästen från lina i några månader och tyckte att det var dags att sitta upp, dock hade hästen utvecklat sadeltvång och jag åkte av med buller och brak innan jag ens hade kommit ned i sadeln. Försökte sitta kvar med kung och fosterland och tog ett rejält mantag dock resulterade detta med att jag bröt fingrarna på högerhanden då jag även lyckades få med mig halva hästens man.

 

Dessa gånger är det som jag kommer ihåg som allra mest det är klart att man har trillat av och gjort sig illa ibland och speciellt med min redan trasiga knän. Dock är det ju kärleken till hästarna som får en att komma tillbaka.

 

En stor förebild för mig är Karin Broman som jag var med när hon var med om sin olycka och bröt då nacken. Jag hade precis börjat sköta Karins häst och fick då ta över största delen av ansvaret då läkarna inte trodde att Karin ens skulle klara av att gå igen.

Karin kämpade länge och är faktiskt nu så pass bra att hon faktiskt tävlar i dressyr på sin nya häst. Jag tror också att hästarna var en stor anledning till att Karin kom tillbaka då vi envis hästmänniskor sällan ger upp.


Karin med sin häst nya Golden King


Hästen E-day som jar red och tävlade åt Karin då hon var skadad.
 

Har ni någonsin varit med om en olycka eller känner ni kanske någon som har varit med om en olycka och lyckats tagit sig tillbaka?


Inte bara Nala som ska få ta plats

Nä, om Maria och Johans lilla kissemiss ska få lite plats på bloggen, så ska såklart världens bästa katt Laban också få sin del.
Han är verkligen del roligaste katten jag vet, då han är mer som en hund som totalt saknar hjärnceller, men ändå är han den finaste kissen jag vet ♥





Också bilder som visar hans personlighet lite mer...



Okej.. Den sista är redigerad ful...

Och såklart en bild på söta Maja också!

Vill inte göra mig av med dom

Rosetter... Är inte det ett ganska skrytit ämne att skriva om? Lite tabu att visa upp dom på bloggen, eller fota efter framgångsrik tävlingshelg och lägga ut på facebook, så länge dom inte sitter PÅ hästen.

Det jag egentligen vill komma fram till med det här inlägget är: Vad gör ni av era rosetter?
Hänger ni upp dom?
Slänger ni dom i en låda?
Stannar dom i stallet?
Lämnar ni in dom till sekeritariatet?

Jag vet att framför allt dom som tävlar högre, mycket och oftast är placerad lämnar rosetterna på tävlingen och ser hellre att få en slant för det, eller ingenting alls, just eftersom rosetter är en ganska dyr utgift för arrangörer.

Jag själv, äääälskar mina rosetter, jag tycker varenda en av dom tillför ett minne, jag är väldigt noga med att skriva på baksidan, datum, klass och resultat, samt något fint om hästen, har gjort det sedan jag fick min första rosett och kommer nog fortsätta med det ett bra tag till :)

Just nu hänger mina rosetter i källaren hos mamma, har ingen bättre plats för dom, och jag tycker dom passar bra in där :)

Men som sagt, vad gör ni med era rosetter?


Nycklarnas sista färd

När jag flyttade från Umeå så skulle nycklarna såklart lämnas in.
Dock var det ingen på kontoret, så jag skulle lämna dom i ett kuvert, dock hade jag inget sådant heller, men jag har en påhittig Zandra som kan det mesta, därför gjorde hon ett kuvert åt mig och fick också texta fritt... Det var kanske inte lika smart..




Och på tal om flytt; här får ni lite mer bilder från den..



Rummet såg återigen ut som ett fängelse...


Jag och Amanda blev less



Så vi stökade ner mina rum


Och sen blev det fest

Bilder från Strängnäs

Äntligen, efter 100år kommer dessa bilder!
Kommer inte skriva vad stället heter eftersom jag inte tog jobbet, och om någon känner igen det så, grattis!




Skrittmaskinen

Ingången till stallet

Lastbilarna och där bakom är det ett ridhus + stall


Hagar


Åringar


Typ världens sötaste och busigast shettis


Det nedre stallet


Det övre stallet


En av hästarna jag fick rida


Och den andra som jag red


Det här stoet blev jag mest förtjust i


Extremt dålig bild på ridhuset




Och på bilderna ovan, en del av boendet ovan på stallet




Galen Diva...

Igår var jag först ut och red hästen jag provred dagen innan, eftersom det var storm i lördags så hade jag en bättre plan den här dagen. Skrittade dock bara eftersom det är det arbete den mest behöver. Från början var han väldigt stel, men efter ett tag förstod han vad jag ville och började svänga med halsen och inte bara kroppen, och tillslut förstod han vad forma sig runt skänkeln var. Mycket lättlärd häst som jag redan tycker om då han även är gosig i stallet :)
Åkte sedan till(baka) till ÖOR för att rida ut på Divan som vilat i två dagar, jag hann inte mer än några meter innan det tog tvärstop och hon stod på bakbenen och skulle inte gå fram, med lite övertalning kunde vi ge oss iväg, trots att det alltid är väldigt spänt vid sommarhagen.

Efter bara en liten kort bit var det dags för nästa prov, då det tog stopp igen, den här gången p.g.a en snöhög som var livsfarlig. Denna gång tog det lite längre stund att övertala henne, red först runt på andra sidan banvallen, och sedan tillbaka samma väg, och sedan två varv runt travstigen, under den ridturen hann vi med ytterliga 4pallnitar, varav 3var i galopp, där hon behövde övertalning för att gå vidare, jag var inte så glad när vi kom tillbaka, men var dock nöjd med att jag suttit kvar... 

På onsdag är det dags igen med lilla Divan!

Tur att hon är söt....

Bryta ihop och komma igen

Förlåt att det har varit lite dålig uppdatering under helgen, har varit lite upptagen.

 

Idag har det inte hänt så mycket under dagen förutom att jag fick ett mindre sammanbrott på bilen och transporten men som tur var så botande en ridtur på Bosse allt mitt vrede. Att sitta barbaka på en hästrygg ute i solen är som balsam för själen.

 

Har även varit på jobbet där jag idag fick sitta en stund på Carlotta som var riktigt trevlig men resten av tiden har gått åt att förbereda den instruktörskurs som jag och Johanna skulle hålla i.

Kul att det var så många som kom och det är nästan svårt att inte prata allt för mycket om allt som har med instruktörskunskap att göra.

Roligt när man verkligen brinner för det man håller på med dock är det bra att hela tiden uppdatera sig och faktiskt tänka igenom allt man gör.

 

I helgen så har jag varit och provridit en jättefin häst som jag hoppas på att kunna ta på foder. Den andra hästen jag skulle prova blev tyvärr sparkad så därför blev det inget med det.

 

Förutom att provrida så hade jag och Johan planerat en romantisk kväll inne i Umeå men pga av ovädret bestämde vi oss att stanna i Vännäs istället.

Vi var ut på hotellet och åt och sedan köpte vi ost och kex och såg en bra film hemma istället och skönt var väll det för det hade inte varit roligt att vara ute på vägarna i det vädret som var.



Anledningen till att vi firade var att det i lördags var exakt 7år sedan vi träffades för första gången.

 

Lite choklad blev det också för firandet

På söndagen så var det mest skottning av snö som stod på schemat och det blev det även när jag skulle ut till Vännäs ridskola och jobba, hann inte ens in på deras parkering fören jag satt fast i all snö. Skönt dock att få hålla i några lektioner och både hästarna och ryttarna skötte sig bra.


Full fart

Provridningen gick bra! Väldigt fin och charmig häst som det ska bli roligt att jobba men, ska åka och rida lite mer imorgon då det kanske inte blåser storm.. Skrittade mest bara runt idag då jag bara ville känna lite hur den svarade på hjälperna osv.

Nu ikväll har jag städat, vet inte vad jag fick för ryck, men lika bra, önskar dock jag kunde bli klar med mitt rum, men måste ha någon som kan hjälpa mig att lyfta lite grejer och skruva ihop sängen, det är lite svårt att göra det själv.

Nu ska jag åka på affären och sedan laga en god middag till mg själv hade jag tänkt.

/Malin.


Sluta snöa...

Goddagerns allesammans!

Som Maria skrev igår så hade vi en fotografering med Britta som jag hoppas blev lyckad, jag hade ju turen att rida först, och busade lite mer med honom, så han var på bra humör när jag red honom, dock var han less när vi väl skulle börja fotografera porträtt, finns ingen svårare häst att fota tror jag, då han har öronen framåt i max 2sek, Britta frös och var hyfsat less kan jag säga. ;)

Idag har jag inte gjort så många knop än, är hemma hos mamma och har ätit en jättegod frukost, och ska snart iväg och provrida en häst, vad det är för någon är då fortfarande lite hemligt, men snart blir det ett avslöjande av det hela :)

Lägger upp en bild på hur sociala Britta låg i soffan i torsdagskväll.
/Malin


Min lilla sötnöt

Någon som inte heller får så mycket plats i denna blogg är ju denna lilla gula sötnos.


Nala som liten då hon var helt ny


Hon brukar vara med och hjälpa till att vika tvätt


Allt måste ju undersökas


Om inte annat så kan man ju hålla sig uppdaterad på facebook.


Kan inte fatta att hon blivit så stor nu


Nu är soppan helt slut

Idag har verkligen gått i ett hela tiden. Morgonen började med jobb i stallarna, sedan longera Chealsea och Symphony på utebanan i det fina vädret. Fick även med mig Jenny som red lilla Samay ut och skönt var väll det för vi njöt alla i solen.
Det är nog inte så många som vet att Jenny som jag jobbar med faktiskt brukade rida Bosse när han bodde på Hippo som ung.

Var verkligen så trött på morgonen men det underbara vädret gjorde mig på strålande humör, hoppas bara nu att det inte kommer mer skit snö i helgen.

 

Efter jobbet så åkte jag hem och gjorde den vanliga proceduren med att duscha och byta kläder pga denna förbaskade kvarkan. Åkte sedan ut till Bosse tillsammans med Malin och Britta för att fota lite. Då jag inte har så mycket bilder på Bosse och mig så hoppas jag att det blev några bra i alla fall. Bosse var dock på riktigt dåligt humör och tyckte vi var jobbiga som bara skulle rida fram och tillbaka efter samma väg 100ggr.

 

Efter stallet åkte jag hem igen och har suttit och planerat instruktörs kursen som jag och Johanna kommer att ha nästa vecka men nu börjar bensinen ta slut eller i alla fall all tankeverksamhet.

 

Tror det blir en tidig kväll då imorgon är en liten speciell dag!


Bosse har ju förändrats lite under åren. Nu för tiden är han ju en gammal man som är helt vit (om man inte räknar pissfläckarna dock).


 


Lite förvirring i inläggen

Såg nu att mitt inlägg jag skrev tidigare idag inte kommit upp förrän för någon timme sedan...
Det löste sig med transporten och det då världens snällaste Sara lät oss låna henne så vi kunde åka och träna. Låter kanske töntig när jag säger att det känns jobbigt att åka 14mil för att rida ut i skogen, men det var lite så min känsla var. Jag är verkligen inte gjord av pengar, och att bara köra hit är inte direkt gratis. Nu var dock min pappa jättesnäll och lånade ut bilen, och huvudsaken är att jag får träffa vår fina häst!
Som sagt är Britta med mig, och hon har fotat lite idag och ska fortsätta imorgon, sedan ska vi nog kunna få fram en ny design till bloggen!

En av mina favoritbilder på Bosse - fotad av Britta

Dagens hoppning

Gud vad roligt det är att bara få skriva rubriken "hoppning", för nu var det allt ett bra tag sen.

Bosse har jag inte hoppat sedan Umeå tävlingen i november, och den vet ju ni alla hur det gick haha, och jag själv har inte hoppat sedan jag red Divan i vintras när jag var hemma.

Maria hade haft hopplektion tidigare på kvällen så hindrerna var redan uppställt och det var väldigt smidigt, det här var tredje gången sedan Bosse hoppade sedan vintervilan, och alltså då november, så det var ännu mer gymnastikhoppning som stod på schemat, och ett väldigt kort pass.

Började med en massa travhoppning och mycket lydnad, och lydnad var det i huvudsaken passet gick ut på, vilket han är väldigt duktig på.
Sedan blev det lite studds och det sista vi jobbade med var bara två räcken på båge och allt gick så himla lätt och smidigt. 
Han var himla fin och positiv, svarade fint för skänkeln och jag satt inte och backade utan red mer på framåtlägen om vi inte låg helt 100.

Roligt var det att rida finaste hästen, och framför allt att få hoppa, jag längtar så jag håller på att dö tills jag får ta med honom hem!

Foto: Pernilla Larsson

Hektiskt

Mycket att göra idag, Jobbade först på Hippo fram till fyra kastade mig i bilen hem, äta, byta om och ut och ha lektioner i Vännäs.

 

Nu när jag inte har lektioner på Hippo så är det skönt att ha en extra inkomst. Det är bra då jag kan alla rutiner och känner till hästarna på Vännäs så jag kan hoppa in som extra vikarie ibland.

 

Har även tränat Malin som hoppade Bosse efter lektionerna. De var enormt duktiga och allt såg så lekande lätt ut men mer om passet får Malin skriva.


En lite gammal bild på Malin och Bosse


Jag har fått en häst!

Dock inte en riktig levande utan en jättesöt liten tyghäst från några av mina gamla elever i Vännäs. Det är så otroligt söt med ett eget täcke med hals som går att ta av.

Tänka sig att man saknar alla sina gamla elever, det är ju alltid roligt att träffa nya men jag saknar många både från Ö-vik och Vännäs.

image description




I Vännäs

Nu är jag och Britta i Vännäs och har precis lämnat in bil och släp på verkstaden för att kunna åka och hoppträna ikväll, men såklart klämmer gubben ur sig att dom inte alls kanske hinner bli klara idag, så just nu är jag ganska sur, som vanligt när jag är i Vännäs haha, får träffa min häst iaf och Britta är med så det är kul iaf :)

/Malin


Hemligheter

Eftersom Malin tycker att jag är så dålig på att bygga upp en stämmning så jag kan väll försöka genom att säga att jag ska provrida två hästar nu till helgen för att se om jag möjligtvis kommer att ta någon av dem på foder. De är otroligt olika varandre men det är skönt att provrida så man får en kännsla för att se om man klickar ihop med hästen ifråga.

Känns himla spännande för min del men mer info får ni alltså vänta på.

Norrsken

På morgonen när jag vaknade för att åka till jobbet så gick jag runt i lugnan ro och gjorde frukost och det var inte fören jag kom utanför dörren som jag insåg hur mycket snö det hade kommit under natten. Det var bara ren tur att jag lyckades ta mig in till jobbet då det var så dåligt skottat överallt.

 

Idag så har vi haft sadelprovning på jobbet, otroligt vad lång tid det kan ta att prova sadlar tills man hittar de som ligger rätt. Men jag tror hästarna blir mycket mer nöjd över lite byten.

Vi har ju faktiskt så lyxigt att alla hästar har sin egen allroundsadel och sedan har vi ett antal hopp och dressyrsadlar som de flesta kan ha. Det är inte allt för många ridskolor som har!

 

Ikväll var jag ut till Bosse och red ute tillsammans med Sara i det något uppfriskande vädret. Det var bara -18 men det räcker för att det verkligen ska isa om kinderna.

Det var dock otroligt vackert med ett fint Norrsken och Bosse lös ikapp med stjärnorna.

Nä skämt och sido så var han väldigt fin emellanåt, då jag bara kan sitta in bakbenen och plocka upp honom i formen och han bär sig själv utan att lägga sig på för mycket i handen.




Projekt säng

Håller för tillfället på för fullt att måla sängen, men nu medans färgen torkar så ska jag gå och laga mat, sedan göra mig klar för att åka madrass på våran specialgjorda av min snälla farbro!

Slänger upp en bild på madrassen och två dåliga bilder från före och efter målning.

/Malin


Skön start på morgonen

Haha skrattade rätt bra åt min syster och hennes upptåg igår på alla hjärtansdag, eller framför allt kan jag se framför mig hur hon ansträngt sig för att göra hjärtat i boxen och Bosse går bara rätt in och rör om allt som han alltid gör...

Idag har jag faktiskt äntligen fått ha en sovmorgon! Fy tusan vad skönt det var!
Sedan nu på morgonen har jag tvättat alla mina sminkpenslar och ska nu iväg och äta lunch, sedan jobba lite efter lunch.

Ikväll är vi ett gäng som ska åka madrass och ha roligt och sedan ska jag måla klart min säng!

/Malin


Alla hjärtans dag

Idag har varit en upp och ned dag, ungefär som vädret varit idag.

Började dagen med att jag hade så himla ont att jag fick proppa i mig Alvedon och Ipren bara för att ta mig upp ur sängen. Det blev dock bättre under dagen som tur var.

Det snöade och var mindre trevligt väder när jag åkte iväg på jobbet på morgonen.

 

Dagen började med stalltjänst och sedan tog jag och Jenny en ridtur ut i skogen. Jag fick Lilla Campeia som skötte sig jättebra och tyckte det var riktigt roligt att få komma ut.


Lilla C och jag med en bild som jag snodde från snälla Jenny 


Solen började titta fram vid lunch och man blir bara så otroligt glad av det fina vädret.

Dock hann det försvinna innan jag nådde ut till Bosse och det hann börja snöa åter igen.

Bosse tycker att snö som åker in i öronen är bland det värsta han vet och hade lite svårt att koncentrera sig under ridpasset men med tanke på snön gjorde han ändå bra ifrån sig.

Han fick sin egen uppvaktning med lite morötter och extra spån.

 

Detta var så Bosse skulle förstå att det var alla hjärtans dag. Han hjälpte mig dock snällt med att sprida ut det då han kom in 


När jag kom hem fick även Johan en lite extra hjärtan även han, fast han hade kanske inte uppskattat morötterna så det blev pizza istället.



Mums

 


Min underbara älskling!

Det är kanske inte så ofta jag skriver på denna blogg om min andre hälft men idag får jag i alla fall göra det för idag är det alla hjärtans dag.

 

Kan inte förstå att tiden går så fort och att det snart är 7år sedan vi träffades för första gången men när spelar egentligen ingen roll. Det som är viktigast är han göra mig så lycklig var dag!

 

Vi står vid varandra i vårt och torrt och jag älskar honom mer än någon annan.

Måste bara säga att jag är otroligt lyckligt lottad!








En bild säger ibland mer än tusen ord!


Svar på fråga

henny om Maria är snabb hon:
visst filmade filip och fredrik på cape i somras?
vilket datum ska det gå på tvn så man kan kika på de? :D 
svara helst i ett inlägg , jag märker inte annars ;) 
as bra blogg!



Yes! Det gjorde dom. Jag har ännu ingen aning om vilken program det kommer att vara med i, men lovar att säga till om jag får reda på det i tid, kanske ser det på reklamen eller liknande :)

HÄR kan ni läsa om när Filip och Fredrik var på Cape och filmade till programet - Får vi följa med?



Lång dag

Hade inte planerat att jobba idag, utan låg som skönast och sov när min pappa kom och väckte mig, tog en himla lång tid innan jag väl kravlade mig upp ur sängen och till jobbet, men sedan dess har det varit full fart och mycket som har blivit gjort.

Kvällen ska spenderas med att måla min säng på nytt då det är som smutsigt vit, alltså inte så fräsch, sedan kanske jag imorgon kan få ut den gamla och äntligen få ordning på rummet. Är ensam hemma sen några dagar, skönt tycker jag haha ;)

/Malin


Maria är snabb hon

Ja, man hinner knappt bestämma något, så är Maria ute med det på bloggen.. Hon kan inte riktigt det här med att bygga upp spänning, men jaja ;)

Bosse ska iaf komma till Övik och jag är typ LYCKLIGAST i hela världen!
Livet känns så himla bra just nu, och hoppas att det här får hålla i sig, ser ifram emot den här våran och sommaren som tusan, och jag längtar efter att få åka ut till honom varenda dag och mysa, och rida och träna och göra allt det roliga med min absoluta bästaste vän!

Ridinstruktörskursen

Det mesta som gicks igenom har jag redan hört sen en tidigare kurs jag varit med på, men det var intressant då det har tillkommit lite nya rutiner o.s.v som jag inte har hängt med på. Jag ska alltså bara förekomma som vikarie på ridskolan om någon instuktör är sjukt, men vi får också vara med på kursen och det tycker jag är toppen!

Sedan skulle vi rida också, vilket jag inte visste, så fick fara förbi hemma en sväng och hämta kläder, för ironiskt nog var hela bilen fylld av kläder, men inte stallkläder.. suck!

Sedan fick jag rida för Camilla och började först med Ramera, jättefin, snäll och känslig häst, som väldigt svår i galoppen, och svår att få henne att ta stödet på bettet, dock blev hon riktigt trevlig på slutet. Hon har en skön takt i traven och är lätt att följa där.

Andra hästen jag red var Chester, och han har jag inte ridit sedan han kom till ridskolan. Det var lite mer som att sitta på en pansarvagn, då han var himla stel då han mest går på hackamore. Dock är det också en jättefin häst med trevliga gångarter, man önskar bara att det gick att böja igenom lite mer i det som sitter fast.
Efter ridningen åkte vi iväg och åt god mat på Matcompaniet och pratade om alla hästar, dom flesta hästarna känner jag till, det är ponnierna jag har lite sämre koll på, men jag tycker det verkar som hästmaterialet är på topp just nu!
Dom gör ett helt toppen jobb de hästar som går på ridskola, tänk att ha nya ryttare varje dag, varje vecka som alla gör olika hjälper, och även förstår dom 99gg av 100, dom är otroliga!

Finaste Kiamba, en ridskolehäst som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat ♥

Dom senaste dagarna

Ja, nu är det faktiskt jag som har lyst med min frånvaro dom senaste dagarna, och sanningen är att jag dessutom knappt suttit vid min dator. 
Mitt rum, eller liv (?) är lite kaos just nu, då det är väldigt mycket att göra, men ska se om jag kan sammanfatta dagarna som varit!

Fredag: Jag jobbade, och sedan följde jag med ut Lollo till Cape och tittade på när hon red, samt red lite själv, dom hoppade även för första gången på ca 3månader, som jag självklart dokumenterade på en mörk film, som kanske kommer upp här! Jag var egentligen jättetrött, men på något vänster så lyckades Lollo övertala mig ifrån soffhäng till fest, och sen var den kvällen slut.
Lördag: Sov längre än vad jag hade tänkt, och åkte sedan hem för att packa bilen med första flyttlasset till pappa, sedan ut till ridskolan och instruktörskurs, men mer om det i ett annat inlägg!
Efter kursen var det hem och snygga till sig och sedan var det inflyttningsfest hos Lollo.

Söndag: Sov också längre än planerat, åkte ut till ridskolan för att se klubbhoppningen.
Kom ut lagomt till att LD:n för ponny tog slut, så jag hann se hästarna 90cm, och även 80cm ponny och hästarnas 100cm. 
Otroligt roligt att vara tillbaka och se vad fina ekipage vid har i klubben, många nya dessutom.

Sedan spenderades kvällen med att packa upp lite grejer från flytten och försöka komma i ordning, vilket är helt omöjligt just nu haha, men blir bättre när jag fixat sängen!
Idag då, måndag: Så har jag faktiskt hängt ute på travskolan och fått hjälp av Johanna att lära mig sela. 
Varför jag ska kunna det är en helt annan historia som jag inte riktigt kan skriva om all info än, men ni ska få veta jag lovar, och vissa vet redan!

Mitt rum för tillfället.. Ni kanske förstår att det är fullt upp...

Ändringar på hästfroten

Det är lite förändringar på hästfronten som är på G. Tyvärr så kommer Bosse att lämna Vännäs och bli Ö-viksbo istället.

För min del känns det lite ledsamt då jag verkligen känt att det börjat hända lite i utvecklingen men samtidigt så vet jag att han kommer i de bästa händer.

Ni får inte tro att jag bara överger min häst till min syster men då hon kanske snart kommer att vara tillbaka i skolbänken igen så vet jag att hon vill tillbringa all tid hon kan med Bosse då han börjar bli en gammal man nu.

Därför är jag på jakt efter en foderhäst så att jag kan hålla igång ridningen, så att jag klarar av att kunna gå utbildningen i sommar men också att man kan träna och hitta inspiration för sina elever vilket är enormt viktigt för mig.

Så vet ni någon som vill låna ut sin häst på foder eller utbildning kan väll ta kontakt med mig på min mail: [email protected]




 


Helgen som gått

Hade riktigt roligt på ridsportgalan igår med trevligt sällskap, god mat och roligt underhållning med både band och Havrepappan.

Igår var ju jag också iväg och tränade dressyr på Bosse på Vännäs ryttarförening.

Då det var hoppträningar i stora ridhuset så hoppades jag på att det nya ridhuset inte var fullt av hoppryttare som skulle rida fram för träningen.

När jag kom fram så fanns det ingen plats att parkera förutom ute i snön, älskar inte direkt känslan av innan man hinner stänga av bilen redan vet att man inte kommer att ta sig därifrån.

När jag kom in i ridhuset så visade det sig att det var helt tomt men tyvärr då förblev det inte det särskilt länge.

Hade lite svårt att koncentrera mig då det var några som skulle hoppa, någon hade en stor fux som var väldigt rädd för den kortsida där alla hinder står och kastade sig och blåste upp sig. Tur att jag har en snäll häst som inte bryr sig.

Han var i alla fall väldigt trevlig men med lite ojämnt med bjudningen som vanligt, blir alltid bättre med slutet av passet men jag önskar att det fanns där redan från början.

När jag hade tränat klart fick jag som tur var lite hjälp att kunna putta hela släpet ur all snö för annars hade jag nog suttit där ännu.

 

Idag så hade jag tänkt att åka och hoppa lite men då det var ett så fint väder så kändes det som en synd. Därför passade jag på att ta en långtur ut istället med lite backträning.

Att rida i ett så underbart väder är om balsam för själen.

 

Eftersom jag inte hoppade idag så ska jag åka in och göra det imorgon istället.


Han är så otroligt fin grabben våra!


Iväg till ridsportgalan

Håller precis på att göra mig klar för att åka till Västerbottens ridsportgala. Förstår mig inte riktigt på det här med att klä upp sig, jag vill ju ha på mig mina vanliga jeans och en munktröja för det är ju mycket skönare.

Var iväg med Bosse på Norrmalm idag men det får ni veta mer om serare!

Avskyr ridsår

Hade på mig fel underkläder idag, ett misstag som är ganska lätt att göra.

Jag hade redan ridsår sen gårdagen då jag red barbacka men det blev desto värre idag.

 

Bästa tipset jag har på ridsår är babypuder, för att få det att torka ut men fortfarande vara mjukt. Hur gör ni läsare?

 

Bland det värsta som finns är ju dock när man precis kommit hem efter en ridtur och ställer sig i duschen, då kan det verkligen skära som knivblad.

 

Ett tips på vad man inte ska göra är i alla fall att sätta skavsårsplåster på ridsåren. Provade nämligen detta när jag gick nere på Strömsholm då jag blev väldigt desperat då vi red så pass mycket.

Fick tipset av en klasskamrat, problemet blev dock att när man blev varm så blev plåstret som ett lim istället och gjorde då att ridbyxorna blev fastlimmade i röven. Ingen trevlig känsla att försöka få av sig kan jag lova men man lär så länge man lever!




På jobbet

I tisdags så fick jag hjälp av min fina kollega Jenny att ta kort på hur man tar hand om hästens utrustning efter ridpasset.
Brukar vara väldigt varierande hur allt hänger i sadelkammaren när man kommer efter kvällens sista pass och inser att folk har svårt att hänga allt på rätt plats. Torkar knappt av betten och allt är skitigare än skitigare.
Därför ska jag göra ett blad med bilder på hur de ska göra.

Här kommer några av bilderna:


Spöket Jenny som tydligen inte fastnar på bild ;) (eller helt enkelt inte vill)








Så här glad blir man i alla fall om man har en Jenny med sig i stallet.
Någon som ser allt hår på min jacka?

Börjar vår häst bli lite rund om magen?

På morgonen så hade jag utsläppet i Bosses stall. Red ut barbacka vilket jag försöker göra ca 1gång i veckan eller varannan vecka beroende på hur mycket min rumpa orkar med.

Han var i alla fall superfin igen och jag jobbade med lite fattningar, avbrott och skolor längs vägen. Roligt när man bara behöver tänka på vad man vill göra och han lyssnar innan jag ens behöver ge någon hjälp.

 

När jag kom tillbaka så stod jag och ryktade i lugn och ro när jag helt plötsligt hör en massa oväsen utanför stallet. Det visade sig vara granngårdens hästar som hade rymt och nu försökte ta sig in till alla våra hästar. Var lite svårt att kunna få tag på dem då de var rätt uppspelta och jag lyckades bli sparkad på låret av fölet men som tur är så har den inga skor och är rätt liten så det blev ingen stor skada direkt.

Tog mig dock en tid att få tillbaka alla förrymda hästar till deras stall. Det blev alltså lite spänning i vardagen.

 

När jag kom tillbaka så tog jag mig en funderare om vår pålle har börjat bli lite för rund om magen nu?

Han går nu frigående på hösilage med då han är en rätt så stor grabb så tycker jag att han absolut inte får bli för tunn.

Nu har han lite att bygga muskler utav i alla fall.


Vad tycker ni är han lite för rund eller bara i god form?


Saknar att träna ordentligt

Det är otroligt skönt att rida så mycket som jag gör för tillfället men dock saknar jag att kunna rida för någon regelbundet. Skulle behöva någon som är på mig varje steg just nu för att jag ska skärpa till mig och kunna börja rida ordentligt.

Har så otroligt många sitsfel att jag blir galen på mig själv.

 

Saknar att vara på Strömsholm där man har ögonen på sig varje dag man sitter i sadeln.

Hade som löfte att jag skulle hålla igång min ridning och framför allt hoppningen när jag kom därifrån, dock så började jag med nästan 1månads uppehåll och det känns som om jag inte kommer att vara tillbaka i den formen i första hand.

Men skam den som ger sig!

 

Mitt mål med ridningen 2012:

  • Kunna hitta en tränare som jag kan rida för 1gång i veckan i både hoppning och dressyr.

  • Jobba vidare med ännu mer detaljer på grunderna både hos häst och mig själv.

  • Kunna hitta en stadigare MSV form och rörelser från MSV program på Bosse

  • Träna hoppning på 120 nivå

 

Mina mål med tävling 2012

  • Kunna rida LA klasser på runt 65%

  • Rida MVS:C klasser och förhoppningsvis kunna kvala till MSV B

  • Hoppa några 1m 1.10 klasser och förhoppningsvis överleva (hallå jag är ju fortfarande dressyr ryttare)


    Hoppas att 2012 ska bli ett roligt tävlingsår!

 


Håret bara flyger

Usch vad alla hästar löser hår just nu, själv känns det som att istiden är här medan hästarna visar att våren är på väg.

Den känns väldigt långt bort i alla fall.

 

Idag har Bosse fått vila då det kommer att bli mer intensiv träning till helgen bara jag får igång bilen.

Så idag så fick han en skön massage med en gummihandske med små noppar på och sedan en ryckt på 30min. Han stod bar och njöt och tyckte det kliade ganska skönt överallt.

Det är tyvärr många som glömmer bort hur nyttigt det är att ryckta, inte bara för att hästarna ska bli rena och blanka men framför allt för att hålla igång blodcirkulationen.

Jag brukar tänka så att man ska ryckta minst 20min per dag eller 100ryckt tag per sida.

Blev i alla fall mer vit i allt hår än något annat innan jag var klar. Förstår inte riktigt heller varför håret alltid åker in i munnen an någon anledning.


Så här brukar det även se ut när jag har rycktat min käre grabb.


Designa om?

Funder på om det är dags med en ny design till bloggen... Många har fina vintriga designer, medans våran fortfarande är väldigt mörk och höstig, dock skulle jag vilja ta nya bilder, eller iaf bilder på Maria och Bosse i snön där det finns ca 0st bilder, problemet är dock att jag inte äger någon systemkamera längre då jag sålde min för snart 2år sedan. 

Så finns det någon vänlig själv där ute som har en systemis till utlåning? Sandra? Rebecka? Pernilla?
(Pernilla, du kanske vill hänga med en helg upp och fota...?)
Hehehe.... ;)

Foto: Pernilla Larsson

Fy så hemskt!

Läste precis DET HÄR eftersom Kristina Warg hade bloggat om det!
Ryser bara i hela kroppen, tänk hur fort en olycka kan hända!

Mamma berättade samtidigt om att hon var med när en sköthäst till henne longerades på Solänget när hon var liten och den busade till och försökte dra iväg, men halkade till och slog i huvudet så skallen sprack och det blödde ur öronen. USCH! Det hade varit plågsamma minuter tills veterinären kom och kunde avsluta hästens lidande som bara låg där...

Kan inte tänka mig ett liv utan min fina stjärna ♥

Värt...

Idag se jag jobbat, kändes först motsträvigt då jag är sjukt, men det gick faktiskt riktigt bra, trots att det blev en del tunga lyft.

När jag kom hem var jag pigg och hade tänkt ta tag i att röja lite på rummet, samt duscha. Vad hände?
- Jo jag somnade på soffan vid 7 och vaknade nu vid 11. Trevlig bortkastad kväll.. Hopp in i duschen nu då!

/Malin


Hoppas på imorgon är en ny dag

Dagen började med stalltjänst på jobbet, har även ridit och friserat Symphony, staplat hö och lite kontorssysslor.

 

Åkte sedan hem, duschade och kastade mig sedan i bilen för att hinna hämta transporten som har varit på lagning på verkstan. Snabbt iväg till stallet för att hinna dra Bossse till Vännäs för att träna innan det blev upptaget i ridhuset.

Packade in alla saker i bilen, tog in Bosse och borstade honom och lindade transportbandage. Lastar på honom på transporten och när jag väl sätter mig i bilen så startar den inte.

Jag var så arg att det rök ut öronen på mig, satt och svor många fula ord innan jag klev ut.

 

Lasta av hästen och plocka ut alla saker igen. Tyckte mest synd om Bosse som inte fattade någonting alls, vet också att han inte tycker om när jag stressar. Han visar det väldigt väl genom att inte kunna stå still och bli lite uppe i varm själv.

Då det inte blev dressyr i något varmt ridhus så blev det till att rida ut i kylan igen. Vet inte om det var kylan eller stressen men den otroligt fina häst jag har fått rida de senaste dagarna var som bortblåst och istället så satt jag på en skrikig hingst som piaffade och passagade hela tiden.

Det var nära att mitt tålamod som normalt sätt oftast är orubblig var på väg att brytas men det var bara att ta en djupt andetag och inte göra någon affär av det.

 

Nä nu ska jag ta och lägga mig tidigt och hoppas att imorgon är en ny och bättre dag.


Det nya tränset

Igår helgen hämtade jag upp Bosses nya träns som Malin hade hämtat upp på Hööks i Sundsvall.

Var ett mjukt och härligt läder men dock så upptäckte jag när jag tog upp det ur påsen för att passa in det att det var missfärgat med svarta fläckar i det bruna lädret.

Har nu skrivit till Hööks och hoppas att de kan skicka ett nytt träns så det blir att vänta ett tag till på det nya tränset.



Här är ett exempel på hur de svarta fläckarna ser ut. Har tagit bilder på alla som jag skickat med mailet till Hööks. Några andra som har haft problem med deras läderprodukter?






Så här ser alltså tränset ut. 

 

 

 

 

 

 

 


Nu är det en ny vecka

Ja nu är det början på en ny vecka igen.

I helgen var vi ned till Ö-vik för att prova brudkläder, träffa familj och träna Divan.

Har nu hittat den perfekta klänningen vilket känns helt fantastiskt!

Divan kändes jättefin och jag tror hon nog är lite laddad inför tävlings säsongen.

Bosse har tydligen också börjat tända till och har varit superfin de senaste ridpassen.

Imorgon ska jag dra honom till ridskolan och rida lite dressyr hade jag tänkt för att se om han är lika fin i ridhuset som han är ute.

 

Idag har jag förutom ridit Bosse även ridit fina Symphony och Kahlea på jobbet. Båda två gick bra men har lite motsatta problem. Kahlea vill gärna göra sig kort och samla sig men har svårt att länga och bjuda fram medan Symphony går som tåget fram men har svårt för att sätta sig tillbaka och kunna samla in sina långa bakben.


Hur livet ser ut just nu

Som ni såg på bilderna så är det väldigt rörigt just nu.
Jag har idag städat ut studentrummet och lämnat in nycklarna, nu hoppas jag bara dom godkänner städningen så jag har det ur världen.
Hur ser då livet ut just nu?

Jag var som sagt ner och provjobbade förra veckan och fick jobbet - dock har jag tackat nej.
Istället blir jag kvar i Övik tills jag antingen pluggar vidare till hösten, eller vad jag nu vill göra, men att flytta 55mil var inte det jag ville göra just nu, och jag är glad att jag var iväg och provade iaf. Bilder därifrån kommer senare.

Bosse kommer att stanna i Vännäs hos Maria, han har det så himla bra hos Sara, dom går ute 7-23, har fri tillgång till silage och bara det blir varmare så blir det lättare att ta med han till ridskolan i Vännäs. Han trivs väldigt bra i sin stora fina box, och även om jag önskar mer än allt annat att jag kunde ha honom här nere så har jag inte råd eftersom jag för tillfället inte har något jobb. Är det någon som vet av ett jobb, vad som helst - så hör av er!

Jag kommer nu först och främst då att leta jobb, försöka fixa två tentor som ligger och drar från utbildningen jag har hoppat av, sedan ska jag satsa lite extra på Divan, men även på Bosse. Jag vill även gärna blir klar med min hoppdomarutbildning och engagera mig i sånt jag tycker är kul.

Det är en uppdatering av mitt liv just, jag dessutom inte bo i Domsjö längre utan flyttar in till stan istället, inte själv utan hem till pappa, där det känns lite mer som att bo själv, vilket är det jag egentligen vill.

Nyser bort alla hjärnceller

Alltså jag fattar inte hur mycket man kan nysa, tror jag har nyst minst 50gg per dag nu i 2dagar och det är svinjobbigt eftersom alla nysningar inte liksom "kommer ut"... Haha jag tror ni fattar!
Med det här vill jag bara säga att jag är mega förkyld och det är därför uppdateringen är lite halvtaskig från min sida.
Maria vet jag inte riktigt vad hon håller på med, så får väl vara på henne, för visst gillar ni när hon skriver?
- Det gör jag iaf!
Ska ta och göra mig en kopp te nu och sedan sova, mitt rum ser HEMSKT ut och man kan inte röra sig här, men det får vänta till imorgon, huvudvärken är inte att leka med, och att jobba imorgon är viktigare än att packa upp just nu.

Livet just nu

Bilderna beskriver det rätt bra, Umeå vs. övik

/Malin


Äntligen hemma!

Kan inte beskriva vilken dryg resa det blev! Började med att SJ skickade ett sms med att tåget var inställt, så det blev buss redan från start. Klockan 11 gick första bussen och sedan bytte jag i Sthlm så jag åkte därifrån vid 13.

Sedan blev det stopp i trafiken lagom till att vi hade passerat Gävle-Bro. 2h stod vi på E4an och min mobil dog, så för att inte tråka ihjäl så socialiserade jag mig med två trevliga människor på bussen. Den ena klev dock av i Gnarp och den andra stackaren sitter nog fortfarande på bussen på väg hem till Umeå...
Klockan 23 var jag dock äntligen framme, skulle egentligen kommit fram 20.30 så ni kan ju räkna matten själv ;)

Nu ska jag hoppa i säng, imorgon flyttar jag från Umeå!

/Malin


Känner inte av kylan

Blev ett tidigt pass på jobbet idag så vid 12 var jag klar och åkte till granngården för att köpa lite foder.

Åkte hem duschade, käkade och bytte kläder och åkte sedan ut till Bosse, kände mig verkligen ridsugen men på vägen ut så förändrades min åsikt för när jag kom fram stod det -27grader på bilens termometer.

Då det tydligen ska bli ännu kallare till helgen och jag och Johan åker ned till Ö-vik lördag till söndag tänkte jag att det var lika bra att Bosse skulle få röra på sig idag så kunde han vila en dag eller hela helgen beroende på hur kallt det verkligen blir.

 

Började i alla fall mocka och då kom Gabriella som är fodervärd till en Herman som står i samma stall. Då vi ändå var två så peppade vi varandra till att rida ut tillsammans men bara det att jag skulle gå och hämta Bosse i hagen så höll jag på frysa näsan av mig och jag funderade på om det verkligen skulle gå.

 

Då mina långkalsonger har gått sönder och jag glömt mina täckbyxor nere i Ö-vik så blev det att bylsa på sig täcken runt benen. Red barbacka med ett antal täcken på så att varken jag eller Bosse skulle frysa och vi red endast en kort tur.

Måste dock säga att jag inte frös alls, dock var det lite jobbigt då man fick så mycket frost på ögonfransarna att man knappt såg något.

Det är såna här dagar som man önskar att det fanns ett uppvärmt ridhus precis bredvid stallet.

 

Trots kylan så var min häst så förbaskat fin! Det var bara att korta tyglarna och han var så mjuk och fin. Han hade bra bjudning men lyssnade ändå så himla bra och det var bara att rida in bakbenen och han var uppe och fin i formen och bar sig själv.

Jag satt bara och log för mig själv och jag hoppas verkligen nu att vi kan behålla den här formen och jobba vidare med den.


Så här kännes min häst som för dagen i alla fall.
 Som Kyra brukar säga-Föreställ dig att du sitter på en GP häst.
Så det gjorde jag idag!


 


På väg hem

Det är en kluven människa som nu sitter på bussen på vägen hem.
Jag har absolut ingen aning om vad jag vill just nu, och känns jobbigt att behöva tänka ut ett beslut.

Under helgen flyttar jag ifrån Umeå, ännu mer kaos i huvudet kommer det bli.

Sjukt onödigt inlägg känner jag att det här blev, men men. Bjuder på en bild istället.

/Malin


Svar på kommentar

Fick en fråga från Åsa:

  • Vilken ridskola jobbar du på?

Jag jobbar alltså på Umeå Ryttarförening. Anläggningen kan också vara känd som Hippologum för många.

En fantastisk fin anläggning med ca 900medlemmar och med ca 600ridande i veckan, fina hästar och trevlig och välutbildad personal. Förutom ridskoleverksamhet så har de även utbildning för de som går hästskötarlinjen på Forslunda gymnasiet.

Fick faktiskt frågan från en elev idag som undrade om jag verkligen jobbade med hästar hela dagarna.
-Ja för enligt mig har jag värdens bästa jobb som får jobba både med hästar och människor.

Jag har kvällslektioner på måndagar, onsdagar och torsdagar och sedan har jag lektioner på dagtid på torsdagar, fredagar och varannan lördag. Har alltså 18lektioner i veckan och ca 140ridande elever de veckor som jag även har lördagar. Har allt från nybörjarlektioner till mer avancerade ryttare och även handikapplektioner.

Förutom lektioner och dess planering så är jag handikappansvarig, har stalltjänster och tillridning av hästar.
Ett perfekt jobb helt enkelt!

Klicka på bilden för att komma till hemsidan.




Ut i kylan

Oj vad kallt det har blivit, när jag var ute och red Bosse på morgonen så stod termometern på -22grader.

Red bara 40min pga kylan, då han var väldigt torr i mungiporna red jag med hackamore.

Har inte ridit med det på ett tag då han blivit för stark med det men idag var han superfin och lyssnade jättebra.

 

Började med att plumsa lite snö i skogen innan jag red lite dressyr efter vägen. Jobbade med tempoväxlingar och övergångar och jag tror vi sken ikapp med solen.

 

På jobbet red jag idag Symphony och Campeia, båda två var riktigt fina.

 

Det är nyttigt att få rida så mycket som jag gjort denna vecka, många timmar i sadeln skapar en bra ryttare. Att rida bra hästar och se bra ridning är ju också en fördel så det är tur att man kan göra alla delarna på Umeå
ryttarförening.


En liten uppdatering

Ja, det är rätt tyst om mig, men jag lever.
Är just nu och provjobbar på ett stall, och kan inte säga mer än så.

Kommer hem imorgon ikväll igen och sen till helgen så ska jag ta och flytta ifrån Umeå, vart jag sen hamnar vet jag inte, men flyttlasset mellanlandar i Övik iaf.

Just nu sitter jag och tittar på tv efter att ha ätit frukost. Hästarna är fodrade och väntar på att dom ska äta upp sitt hö.

Ni får en bild på utsikten, dock lite smutsigt fönster och en lampa som speglas haha

Hade fint!
/Malin


Hunnit rida sex hästar under dagen.

Idag blev det många timmar i sadeln.

 

Kom till jobbet vid tolv, och efter att kollat mailet och lite annat pappersarbete var det dags att börja rida lite hästar.

 

Red idag Symphony, Campeia, Chelsea, Kahlea och Delaney (och Bosse så klart)

 

Började passet med min favorit av ridskolehästarna (har i och för sig inte hunnit testa så många än).

Symphony (valack f.99 härstamning Furinos - Keliza – Rossini) kom till ridskolan i november strax innan jul, var då tyvärr lite omusklad, tunn och hade lite svårt med bjudningen.

Nu har han fått äta upp sig och har börjat musklat på sig lite bättre. Jag har honom som min tillridningshäst och försöker hinna rida honom ca 2ggr i veckan.

Det är en häst som jag verkligen blir glad av att rida då han har bra förutsättningar för dressyr och rör sig bra genom hela kroppen men framför allt så försöker han sitt bästa hela tiden.

Han är ju fortfarande lite svag men det är en häst som jag absolut skulle kunna tänka mig att äga då han har talang.

 

Efter honom blev det dags för Campeia som jag även red på måndagen, hon fick tyvärr så igår då det var så himla mycket på kontoret för alla så idag var det lite mer glöd under hovarna. Var betydligt mjukare idag men var lite mer på men efter ett tag blev hon riktigt fin.

 

Red även Chelsea som jag longerade i måndags, hon var otroligt spänd, om det berodde på kylan eller vad vet jag inte men det tog ett bra tag innan jag fick henne att släppa igenom. Hon är lite trixig att rida då hon verkligen kan 15olika sätt att komma undan.

 

Efter Chelsea blev det en ny bekantskap med Kahlèa (sto f.04 härstamning Saigon – Chapman) som jag inte hade ridit tidigare. Har inte sett henne så mycket då hon var halt under nästan hela höstterminen. Var en trevlig överraskning då hon var riktigt rolig att rida, en häst där man kan få känna sig duktig och kunde sitta och fokusera på sin egen sits. Hon var känslig och fin och framför allt väldigt mjuk i munnen.

Har tyvärr ingen bild på henne!

 

Sist men inte minst var Delaney (valack f.98 härstamning Dinard L, Parade – Larome) även kallad Dino. Han är under igångsättning så han skrittade jag bara i ca 30min. En väldigt söt häst som är en äkta gentleman.

 

Nu sitter jag här i soffan och bara hoppas att jag inte har träningsvärk imorgon, blev alltså 5 ridskolehästar och även Bosse. Undrar hur många timmar det blev i sadeln idag?


Idag var jag hoppryttare igen.

Började med att hoppa Bosse på morgonen som hade fått övernatta på Vännäs ryttarförening.

Det är så mycket enklare att vara dressyr ryttare för då slipper man bära runt på alla dessa bommar.

 

Red ute i deras nya ridhus som det faktiskt var rätt bra underlag i.

Bosse verkade då trivas där då det inte är isolerat och alltså lite kallare, jag trivdes mindre bra då det var -13 och blir ännu kallare där inne.

 

Så här såg övningen ut som vi hoppade. Visst är det snyggt valv på det nya ridhuset?

Värmde upp honom och han kändes mycket mjukare och smidigare än gårdagen. Han lyssnade riktigt bra och var riktigt fin att rida.

Började sedan travhoppa fram och han var väldig lydig och fin och jag kunde till och med jobba honom i form fram till hindret och han väntade kvar och travhoppade faktiskt. Han brukar annars jämt försöka lägga in en galopp språng på slutet för att göra det enkelt för sig.

 

Hoppade sedan fram på tre studs i taget genom att komma in på en båge från x och hoppade ut mot kortsidorna. Gjorde detta i båda varven och var noggrann med att han inte skulle få falla till vänster som han gärna gör ibland. Vänstervarvet var riktigt bra men då han är lite svag i högersidan vill han gärna gå iväg när jag rider i högervarvet.

 

Hoppade sedan alla studs tillsammans med tre studs ett galoppsprång och sedan tre studs igen. Han hoppade riktigt fint men hade mycket mer motor idag än vad han hade igår så ibland är det svårt att kunna hålla rytmen över studsen då han gärna små ökar lite.

 

När jag hoppat klart red jag lite dressyr en kort stund då jag hade ett så otroligt tryck i honom, varför kan han inte alltid vara så när jag ska rida dressyr?

Det är som att sitta på en ferrari som bara spinner, man behöver bara vända upp på en diagonal och trycka på så känns det som ett jetplan som startar, oj vilken känsla.

 

Nu ska han få komma ut i skogen en sväng imorgon då han idag visade att han inte var trött utan hade mycket energi kvar.


RSS 2.0