Vem är Mighty Bouncer?

Hur ska vi lättast kunna förklara vem denna stiliga kille på 178cm i mankhöjd, 698kg och med 22cm långa öron är? (Ja vi har lite onödigt fakta om honom) Men jo, som världens snällaste!

Det här är en grabb som ursprungligen kommer ifrån Danmark där han föddes 1997. Han kom till Sverige runt 03 och har flyttat mellan Uppsala, Umeå och tillsist Övik och deras ridskola innan han blev våran.
Just nu står han i ett mindre stall i Vännäs där han har förvandlats till en unghäst och lever loppan, speciellt ute i skogen. Annars brukar han beskrivas som världens snällaste, vilken han även är, förutom dom dagarna då livet är extra roligt.

Han är utbildad MSV dressyr, men tävlad LA, dock är det meningen att han förhoppningsvis ska upp i klasserna nästa år i dressyren. I hoppning så hoppar han verkligen allt man styr på och kan nog räkna på en hand dom gångerna han har stannat på ett hinder och då har det inte varit av dumheter.
Han har iaf tävlat 120cm hoppning, men ligger för tillfället på snäppet lägre, men det beror på piloten.

Bosse som han kallas, har otroligt lätt för sig trots sin storlek, han är otroligt lydig och känsliga att rida, vilket nog inte många tror.
Det som är roligt med den honom är att han verkar bli bättre och bättre desto äldre han blir, iår är det året han har visat upp bäst teknik i hoppning och från att ha varit en häst som lätt petar ner en bom om han kommer nära så har han faktiskt börjat tänka till och bli otroligt försiktigt av sig, det tycker vi är otroligt roligt vilket visar hur mycket man kan lära en häst, trots att dom är lite till åren.

Han är en otroligt lättlärd häst som kan några små tricks, stegra på kommando från ryggen, puss och buga ner på ett knä är det vi har lyckats lära honom. Malin hade någonstans ett mål att lära honom ligga ner, men var den inspirationen tog vägen vet vi inte riktigt.

Bosse är som sagt en häst som kommit oss otroligt nära inpå hjärtat och kommer stanna i våran familj tills enda tills hans dagar är slut.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0