Hemma

Nu är jag hemma efter helgen. Den har varit minst sagt tröttsam och jag hatar just nu barn mer än någonting annat.
Ska skriva om det en annan gång, men är så trött just nu.

Men jag säger så här nattåg+skrikande ungjävlar= INTE EN BRA KOMBINATION!!!!!



Vi kom hem relativt tidigt idag iaf från sthlm, så jag åkte ut till stallet och hjälpte Rebecka att hoppa Bosse.
Det gick jättebra för henne och Bosse tyckte det var kanonkul :)

Hjälpte sedan Lisa hoppa Piccabo och Erika Fille och sedan hoppas Lisa Fille en stund också, som förövrigt var aspigg och kanonfin :)

Nu ska jag gå och tvätta.

IMORGON ÄR DET HÄSTÄGARMÖTE PÅ RIDSKOLAN KLOCKAN 18.00 - KOM ALLA SOM HAR MÖJLIGHET OCH STÅR/SKA STÅ I PRIVATSTALLET!!!


a milliondollar horse baby!

Om två timmar och 40min. Det betyder att i två dagar ska jag vara utan min häst. Det är 48timmar. Det är 2880minuter. Det gör mig galen.

Igår red jag dressyr inne i ridhuset, han var mycket fin, gjorde lite skänkelvikning och travade över bommar, sen i galoppen tränade jag att minska och öka. Han var riktigt fin. Maria kom och sa att han såg ute som han var värd en miljon. Det är han också i mina ögon, men det gör mig ändå glad när hon säger något sådant.

Sedan idag red jag ut med Amanda på Lola, vi red i ca 40min och tog det kanska lugnt och Bosse var jättefin!
Nu har vi även i uppdrag att massera och stretcha honom. Massering 20min innan ridning och stretching 20min efter ridning. Det är jättejobbigt på en häst som väger nästan 800kg........ Speciellt bakbenen.....

I helgen kommer Rebecka Borg ha ansvar för Herr Bo! Tusan.. kom på att jag glömde skriva det på tavlan.. Hoppas allt läsen den här bloggen och förstår det.. Haha


Ha en bra helg!


Lugna puckar

Nu har jag lugnat ner mig sen mitt förra inlägg.

Sitter på skolan och väntar på att sista lektionen ska börja.
Seg dag idag, det är alltid onsdagar och äcklig mat också.

Tycker det är jobbigt när folk säger att vi är bortskämmda som klagar på maten, testa ät den själv.. Hårda äckliga "järpar" som smarkar och ser ut som torkat bajs(?) och hamburgare med vita senbitar i.
Nu vet jag att vi har det bättre än dom i Afrika, men dom som klagar är oftast vuxna som har råd att gå ut och äta en god lunch, som inte är behandlar och smakar som skit.



Mycket klagomål nu, lugnar nog ner mig imorgon när jag får träffa min älskade häst igen.
Sedan åker jag dock till malmö på fredag kväll..




Åsikter

Kommer med ett nytt inlägg nu, men det är bara för att jag har varit lite irriterad.
SEN NÄR SLUTADE VI FÖLJA REGLER SOM GÄLLER HÄSTKUNSKAP!

Den här helgen har jag sett en hel del vanvett, lösa hästar på gången, leder hästarna utan att hålla i dom, boxdörrar lämnade öppna med hästen halvt ute.

Vad hände med sunt förnufft?!?
JA, jag kan gå utan att hålla i min häst, om jag är SJÄLV i ridhuset och hästen te.x har varit lös.
Men vi är i ett större stall, det är hela tiden folk som ser, folk som tar åt sig idéer och sådant, just DU kanske kan kontrollera din häst, men om någon annan gör samma sak och dom inte kan?
Det kan lätt ställa till en olycka, som berott på att någon annan har gjort en dumhet.
Det är faktiskt djur vi håller på med, dom gör inte samma sak.

Jag blir dessutom verkligen förbannad när man på ett artigt sätt säger till att det är bättre om vi gör sådär, och man får sura kommentarer tillbaka.

Det fulaste jag hörde nu helgen var: Är det du som är nya verksamhetschefen eller eftersom du går runt och bossar?
- Detta fick jag höra efter jag sagt att man ska plocka upp direkt efter sig i duschspiltan, annars blir det lätt att andra som går in dit får skulden.
Det är faktiskt regler som gäller för alla och har funnits länge - jag förtjänar inte skit för detta!

/Malin

Helgen plus lite mer

Ja, har ju inte uppdaterat så mycket nu under veckan, men har inte hunnit/orkat.
I tordags så for jag ut till stallet och mockade och sånt, medans Maria red honom senare på kvällen
På fredagen åkte jag ut till stallet vid 9 på morgonen och passade på att hoppa Erik tillsammans med Rebecka på Kompis, det gick faktiskt riktigt bra, vi hoppade bana och han skötte sig riktigt bra.

I lördags hade vi stalltjänst och eftersom jag varit ut på fredagkväll så hade jag sovit 2½h, jag var med andra ord, ganska slut... Red iaf ut med Amanda-Erik, Irene-Durum, Lisa-Final, Åsa-Katinka och Hanna-Caramba, vi red två varv runt travstigen och skrittade och travade bara, dom fick lite damp i nån sekund när Bosse blev rädd för en bil som han inte såg, han tog ett galoppsprång, Erik sprang iväg några meter och Fille försökte ta chansen att springa fort, haha!

Nu idag söndag, så har jag banhoppad med Erik på riktigt, med bommar och allt! 70+80cm blev det och det gick jättebra!
I första klassen så var jag lite vaksam och tänkte att han kanske skulle vägra på något hinder eller liknande, så vi fick ett väldigt fult kråksprång, men gick felfritt. I 80cm var han mycket bättre, piggare och finare o.s.v då jag vågade galoppera på mycket mer så vi fick mycket bättre språng, efter ett hinder försökte han dock sig på något typ av bockning/dra iväg, men fick tillbaka honom, han rev dock sista hindret trots vi kom rätt, men jag är jättenöjd med honom!! :) Så 80cm blev ju alltså bättre, kanske blir 80+90 på en klubbhoppning, men vi får se, lite bättre avstånd bedömning vill jag få till på honom, men det är så kul att han har slutat titta på hindrerna nu så det är bara att tuta och köra!

Red sedan Herr Bo, red först ut och hade planerat att rida på plan sen, jag skulle först upp på plan och lägga fram lite travbommar och sånt, då kommer såklart en katt framhoppande så han skuttar rätt upp i luften, men jag lyckades hålla honom, när jag sedan red ut var han spänd som en fjäder, när jag började trava for han runt och kastade med huvudet och jag tänkt - Nej nu jäklar får det vara nog!
Tog han till dubbelbanorna och skulle släppa honom.. Han flög i väg i fyrfota hopp och satte till slut av i världens fart! När jag skulle rida ner nästa gång trippade han hela vägen och flög plötsligt i luften igen! Det var dock p.g.a en travare...
Släppte honom 3gg innan han äntligen kunde skritta ner för backen, for då och red lite på plan och han var såååååå fin!! Gick i form över bommarna och det lilla hindret jag gjorde, var jättelydig och fin!
När jag var klar var han tack och lov lite tröttare.

Men det är klart när dom knappt rör sig i hagarna att dom har energi, dessutom så regnade det ju nu ikväll IGEN!!!!!!!! Får verkligen damp...

Men men, en bra helg :)



Slödagarna

Ja nu är man inne på den här delen av veckan då jag inte gör någonting förutom går i skolan och latar mig hemma. Har inte hästen förrän på torsdag.
Han ska förhoppningsvis få träffa en kotknäckare den här veckan också, så då blir han ridbar, vilket jag ser fram imot! Han har minsann haft sin vintervila nu!

Jag hade tänk att jag skulle fixa designen på bloggen någon dag också.. då jag orkar..


Öppet hus

Nu är snart helgen slut, vilket jag tycker alltid är jobbigt.. Helgen går ju mycket snabbare än veckan...

Idag var det alltså öppet hus på ridskolan och jag och Amanda hade våran dressyruppvisning, först när jag började rida fram var Erik jättetjurig, men det släppte efter ett tag och han skötte sig utmärkt hela programmet! Det gick riktigt bra, trots att det kändes lite slaffsigt, haha!

Tog även hand om älskade Bo, som fick komma in på eftermiddagen idag eftersom det var så dåligt väder...
Hagarna är ju under all kritik just nu.. Önskar nästan det frös på så att dom blir bra igen.. Suck..

Nej nu ska jag gå och duscha.. Borde plugga också men det tar liksom i mot av någon konstig orsak.. Mytiskt..


Världens finaste hästar...<3

/Malin

Slutklämmen

Jag har kommit på att jag är väldigt dålig på att lägga mina inlägg i rätt kategori..

Idag har jag och Amanda iallafall tränat igenom inför imorgon, det började med katastrof, men slutade rätt bra så jag hoppas det blir så imorgon.. Ska nog åka ut vid tio imorgon, då hinner jag nog knoppa och smörja till lite, dressyren är dessutom inte först, utan det blev hoppningen.

Nu ska jag nog dock gå och sova, har sett på film med min bästa kompis Emma ikväll, så efter allt godis är man rätt mör.. Höhö..

/Malin

Sen kväll

Nu var det ett tag den jag bloggade, ber om ursäkt för det, men har inte varit på stallet nästan något heller.

I onsdags red jag och Amanda och tränade in för öppet hus, Erik var aaaaaasstrak, trots kandar, men ändå jättefin :)
Lekte lite med Bosse sedan i ridhuset och han var på så himla bra humör så det var kul!



Idag har jag hopptränat Erik för Maria på kvällen, vi hade en STENHÅRD uppvärmning så jag var helt slut, och när vi väl började hoppa var han jättefin, hoppade enkelhinder på 1m och upp till 110 med hjälpbom, vilket inte alls kändes som någon höjd. Dock har han inte världens finaste hoppteknik alla gånger.. Men det kommer väl.
Efteråt longerade jag Bosse och sedan fick han springa i ridhuset med Piccaboo, men det sjuka var att dom inte ens hälsade på varann..(?) Dom bara sprang, Piccaboo sprang för att han kände sig jagad och Bosse tyckte att han nya kompis skulle springa, men dom hälsade som sagt aldrig - haha!

Men nu ska jag nog ta och lägga mig, imorgon ska jag och Amanda träna igen och sedan måste jag plugga!!!

Missa inte Öppet hus nu på söndag! 09.00-12.30, Uppvisningarna börjar klockan 12.00 :)



/Malin

Öppet hus

Hann ju tyvärr inte skriva igår då det var full rulle hela dagen kändes det som.

Tar en lite paus i mitt pluggande nu, har inte tagit någon lunch utan kört på med projektarbete istället för att kunna sluta tidigare och det fick vi också, en lektion till sen är det slut!

Idag ska jag ut till ridskolan och rida Erik. Jag och Amanda ska träna inför öppet hus!
Har suttit och gjort programmet idag, men inte tusan ville skrivaren fungera.. Ska testa lite senare på bibblan..

På söndag är det iallafall Öppet Hus på ridskolan, jag och Amanda kommer att rida dressyren och Ida, Hanna och jag tror det var Emelie kommer att hoppa :)
Sedan blir det även en andra massa aktiviteter för hela familjen så jag tycker verkligen ni ska komma ut och titta!

Kommer med tider senare, har dom inte i huvudet nu, måste dessutom säga till min mamma att dom måste lägga ut det på hemsidan... Dom verkar ha glömt det?


Jag ska även hinna gosa med min älskade häst idag :)

/Malin

Måndag

Ja, idag har jag egentligen ingenting att blogga om.
Evelina (Bosses skötare) har honom idag och han har ändå problem med ryggen just nu, så han har lite vila.

Imorgon fyller Björn år, så jag har bakat nästan hela eftermiddagen så NU är jag minsann trött!



På tal om Bosses rygg, så här är det:
Han är ju en riktigt buse i hagen, så troligtvis har han stegrat och håll på, eller om det kommer sen senast han stegrade över i hagen, så upptäckte Maria förra veckan att han var varm och svullen över en kota i ryggen.
Han har inte haft ont, men man känner att kotan är sne och om man kollar på honom rakt bakifrån så är han högre på höger sida.
Man vet ju själv hur ont det gör om man har fått en kotförskjutning eller liknande så därför får våran älskade häst lite extra vila :)



Ska skriva lite om öppet hus imorgon, så kika in då!

/Malin


Rekord

Besöksrekord idag!
Hoppas ni nya läsare stannar :)



Idag har jag och Maria haft stalltjänst och är sjuuukt trött just nu.. Väntar på att vi ska åka till matcompaniet och äta.. Men det är nästan en timme dit.

Bosse blev nakenfis på nytt idag iallafall och trimmad i manen. Han tyckte INTE om det och var väldigt upprörd när vi var klar, men det är tur att han förlåter fort.. :)

Nu ska jag gå och vila en stund till.

/Malin

Bilder

Tänkte nu bjuda på lite bilder från 2006-2009, alltså under dom åren jag ridit Herr Bo :)

Han kom till ridskolan i slutet av 2005
2006 red jag honom i tävlingsgruppen, det var på slutet av det året vi upptäckte hans halsproblem.
2007 operades han, så han var borta nästan hela det året, men jag fick rida honom i slutet av sommaren och sedan på slutet av året i tävlingsgruppen och 2008 blev han alltså vår :)

Nu har ni fått lite historia också!


/Malin

KLICKA PÅ BILDERNA DOM SÅ BLIR DOM STÖRRE!

2006 på sommarbete






Och från en tävling



2007 och under igångsättning efter halsoperationen






Första tävlingarna efteråt







2008 och ÄNTLIGEN våran













En sommar gick





Med en flytt till Alne herrgård i 6månader







Och lite tävlings bilder










Och så för er som inte orkar kolla på alla så får ni här lite bilder på vad som har hänt i tre enkla kollage;



Dom flesta bilderna från 2009 har ni sett och har en bildbomd som är på väg sen med bilder ni aldrig sett, trots att dom är lite äldre.

Bilderna är fotade antingen av Pernilla Larsson (www.pernillalarsson.se) Britta Söderberg (www-britta-foto.se) eller av mig :)

För att se bilderna så KLICKA PÅ DOM SÅ BLIR DOM STÖRRE!




Längesen

Long time, no see... Eller vad säger ni?

Har inte så mycket att skriva om, för som det är med hästar, är det inte det ena så är det de andra.
Nu är det ryggen på Bosse som krånglar, vet inte om han har sprungit för mycket i hagen eller något, men sne är han iaf..

Aja, så kan det vara.. Måste leta reda på en kiropraktor nu.
Tror jag föressten ska bjuda på inlägget som har legat och väntat ett tag nu!

Sen sängen... Stalltjänst imorgon...
/Malin

Skitväder

Jag har alltid hatat november.. Seriöst (!) vem kom på den månaden? Världens mest onödiga!
Det är bara grått, kallt och blåsigt, usch fy och bläää!!

Dessutom är jag sjuk, men tänkte bjuda på ett snabbt inlägg.

Hoppade Bosse för Maria i söndags och det gick hur sjukt bra som helst! Han tog i som en galning och trots att det att vi inte har tränat för någon på länge och det har kännts som vi har tappat allt, så hoppade vi en bana på 115-120, vilket jag var riktigt stolt över, just eftersom jag har kännt mig lite osäker nu på slutet :)

Men nu är vi "back on track"!


Hade det bra i det äckliga vädret!
/Malin

Första november

Nu är det första november och jag börjar oroa mig för att snön ska komma på riktigt!

I fredags red jag ut på min hare till häst, fast han skötte sig faktiskt riktigt bra, sedan på kvällen löshoppade jag och Lisa honom och Fille och Bosse klippte 140cm som ingenting, han hoppade dessutom av stort men tog ändå knappt i! :)

Igår var jag bara ute och smörjde lite saker efter vi hade kommit hem från sundsvall, men lät honom vila eftersom jag var så trött.

Nu ska jag dock ut till stallet och tänkte hoppa honom, inte så avancerat kanske, men har inte gjort det på över en vecka nu, så vi får se hur han är, tycker dock det är jobbigt att hoppa själv, ingen som kan höja/sänka, rätta till saker o.s.v, men men!

MOT STALLET!

/Malin

RSS 2.0