Laddar inför veckan

Sammy ska nu få en lugnare vecka efter att ha jobbat på hårt denna vecka.

Han har fått avsluta veckan med dressyrträning för Anna Hedbys torsdag, fredag och idag har han fått gå banhoppning.

 

Dressyrträningen har gått super och vi fick i uppgift att rida igenom ett MSV C program och klarade det med bravur. Fick hemläxa på skolorna och ökningar på diagonalerna och att börja nöta programmet.

Det är alltid roligt när någon kommer och säger till en att det är tid att höja nivån lite. Den förvända galoppen som jag har haft så svårt med fungerade super under hela träningen.

 

Idag var vi alltså med på en banhoppning. Sammys förra ägare Sandra fick hoppa honom först 1m och gjorde det med bravur. Roligt att se hur bra min häst faktiskt hoppar och Sandra red honom genom en riktig skolrunda.

Sedan var det min egen tur, var riktigt nervös då jag har hoppat så ofantligt lite och inte heller haft en superkänsla de senaste gångerna jag hoppat honom.

Det kändes rätt bra på framhoppningen men inne på banan red jag som en kratta men hästen gjorde det bästa han kunde ändå.

Blev mest kråkspång i första rundan men tog sedan om det och det blev lite bättre men hittade fortfarande inte något riktigt flyt.

Lyckades ändå ta oss runt en 90banan utan några fel och kan jag bara komma igång och börja hoppa lite mer och hitta rätt ridning så kommer det nog gå bra.

Roligt var det i alla fall!

 

Sandra och fina Sammy!

 

I veckan är det mycket som händer då vi har teorivecka

 

Måndag: Dressyrdemo (ska rida ridskolehästen Lucifer) och ponny dressyrtävlingar efteråt.

Tisdag: Hoppdemo (kommer att visa Sune)

Onsdag: Prova på Voltige där eleverna kommer att få testa på våra underbart snälla ridskolehästar.

Torsdag: Tipspromenad med kluriga hästfrågor.

Fredag-Söndag: Nationella hopptävlingar.

 

På lördagen åker jag och Johan ned till Ö-vik och hälsar på och då ska Sammy få åka på semester han med.

 


Trött och sliten

Idag har varit en tuff dag och min kropp värker.

Dagen började med utsläpp av Sammy & Co  och efter det hade jag stalltjänst och fick hoppa in och ha lektion.

Red sedan två hästar innan lunch och han sedan äta och mocka under lunchen.

 

Efter lunchen så red jag Sune som fick gå lite bommar och hoppa ett litet sockerbits hinder. Hoppade till och med i galopp för första gången vilket han gjorde med bravur!

Han var verkligen superfin idag och var riktigt ridbar.

 

Försökte hinna få undan en massa pappersjobb innan jag hade ytterligare en lektion. Mellan allt så har vi försökt hinna göra klart massa tvätt, lasta hö och massa annat...

 

Efter jobbet så hoppade jag Sammy vilket gick rätt bra, både han och jag blev dock trötta på slutet och jag kunde inte hålla ihop honom lika väl.

Han hoppar dock fantastiskt och det är så roligt att rida även om min ben värkte ordentligt på slutet.

 

När jag kom hem ville jag bara kravla mig upp i trapphuset. Brukar inte känna mig så död efter tre hästar men kroppen har varit sliten nu i veckas tid och därför tar det lite hårdare. Tur att det snart är påsk så man kan vila lite.

 

En gammal bild på fina Sune som i helgen fick se sig för innte på en dressyrbana.
 

Fina Sammy

Idag red jag Sammy för Kerstin och han var så himla fin redan från början.

Jobbade med upphöjda trav och galoppbommar, travbommarna reds på böja spår och galoppbommarna på diagonal.

Måste bli lite starkare i mig själv så jag kan hjälpa honom på bästa sätt utan störa honom, speciellt när han börjar bli lite trött att jag finns där och stöttar.

 

Red ut på Sune på eftermiddagen tillsammans med Jenny och Kerstin vilket blev en spännande ritt med hopp och studs åt alla håll. Jag var i alla fall väldigt glad över att jag rastat av Sune rätt ordentligt igår då han höll sig ganska bra på mattan under dagen ritt.

 

Fina bäbisarna!
 

Man ska visst inte ta det lugnt för då blir man en zombie!

 

Det blev i alla fall jag efter att haft en lugn söndag och en lugn förmiddag på måndagen.

Vi lunch hade jag äntligen fått upp ångan igen och hade en privatlektion och hann rida treårige Harry innan jag började jobba.

Harry var på hugget idag och det kom lite bock och bus men har blivit otroligt fin ändå, idag kunde han till och med springa i form några varv. Energin dog dock ut snabbare än vanligt men det var helt försåtligt.

 

På jobbet så hade jag intag av hästar, planering av lektioner och red även lille Sune innan jag började lektionerna.

Han var så otroligt pigg idag och ville gå som en turbo hela tiden. Vi jobbade även med lite bommar idag och höll bland annat på att göra en störtdykning mitt bland dem när han glömde att lyfta på benen. Det är inte lätt att vara liten ibland.

 

Hade duktiga elever under kvällen och avslutade min måndag med att släppa Sammy i ridhuset där han fick busa av sig lite.

 


En helg i skogen

Idag har jag haft en rätt lugn dag och med tanke på hur fullt upp det har varit under veckan så var det otroligt skönt.

 

Åkte ut till stallet och kollade lite på hopptävlingarna och sedan red jag ut en sväng på Sammy.

Red ut på honom även igår tillsammans med sällskap, båda hästarna var som små poppcorn och studsade och for.

Trodde att det skulle vara lite lugnare idag men tjii fick jag. Det var som om att någon hade gett min häst 4kg havre under natten.

Efter ritten kändes det som om jag hade gått en brottningsmatch och jag var helt slut. Sammy fick dock göra av sig med all energi och på slutet kändes det riktigt avspänt och kontrollerat.

Tror att det är B-vitaminen som jag har börjat ge honom som gör susen. Nu är han pigg och vaken igen men det ger mig dock mycket balansträning.

 

 

 


Uti vår hage

Galna killar....
 

Lite uppdatering från min sida

Ja, det är väl dags att skriva lite här känner jag. Har inte bloggat sedan första februari såg jag nu, haha!
 
Hur som helst, dagsläget med hästarna:
 
Bosse: Trodde att våran gamla man hade dragit på sig en senskada för ett par veckor sedan, så åkte ner till PH-vet, dock var det bara carpalsenskidan som var mer vätskefylld än "normalt" dock är det inget han lider av, så han fick lite kortison tabletter och lite extra vila, men nu är vi igång igen. Den här veckan har han hoppat och varit jättefin, samt gjort ett kanon dressyrpass idag! Varvat med uteritter såklart!
 
Allsvakker: Snacka om att göra framsteg, i söndags var vi ut på en tur med alla fyra hästar, första gången för Allsvakker då andra hästar med vagn var med, han skötte sig super och jag kunde hålla i Bosse samtidigt som vi travade.
Han har även börjat fatta galoppfattningarna, och igår (onsdags) gjorde han ett sånt jäkla fint dressyrpass, då t.o.m formen har börjat falla på plats! Jag tror jag behåller han själv ;)
 
Lennart: Glädjepillret i stallet är den här killen! Stackaren har problem med utslag efter klippningen, men är annars igång för fullt. För övrigt verkar han mogna lite mer mentalt nu och sköter sig bättre i hanteringen och är inte lika kaxig längre!
 
Conrad: Stackars lilla guldprinsen fick besöka veterinären idag. Han har haft en bula i ansiktet sen lite mer än en månad tillbaka, så vi trodde skulle gå över av sig själv (vi har haft veterinären ute och kollat på den) men i måndags hade den börjat växa ut mot ögat, så det blev ett besök till PH-vet. Visade sig att stackaren har en fraktur i skallbenet, som dock håller på att läka, och det är inget man gör något åt.
Passade även på att ultraljuda ett ben på honom, där han varit lite svullen, men även han hade vätskefyllt carpalsenskida, dock inte alls lika mycket som Bosse.
Dock hade stackars fått en blödning fram i bringan, troligtvis från hans vilda framfart i hagen igår tillsammans med Bosse, eftersom han fortfarande var svullen. Så nu blir det fortsatt massering på stackaren.
 
Det är alltså statusen i stallet!
I helgen åker jag upp till Umeå/Vännäs och hälsar på både Maria och min fina vän Zandra!
 

Conrad och Bosse idag!
 

Fina pållar

Trots lite ruskigt väder så har hästarna gått riktigt bra idag.

 

Började morgonen med utsläpp av hästarna.

Började sedan rida Billy som det känns som jag hittar allt bättre. Glömde att berätta att han faktiskt vann en klass i helgen och hans ägare var strålande glad och det var de verkligen värd.

Har ju lovat en presentation om honom, får återkomma med det när jag har någon bra bild.

 

Red sedan en sväng på Sammy, skrittade först ut från början och vädret hann gå från strålande sol till snorblåst med snö som kändes som småspik.

Red sedan i ridhuset och tänkte att jag skulle kunna fortsätta på gårdagens trevlig känsla men tji fick jag. Sammy hade inte alls planer på att gå dressyr i två dagar.

Fick igång honom bra redan från början men det är ibland svårt att ha honom lösgjord när han kommer igång och bjuder mer av sig själv.

Provade dock att leka lite med tempot och formen och helt plötsligt lossnade det och han blev riktigt trevlig.

Avslutade passet med ett stort leenade på läpparna och glad över min otroligt fina häst.

 

Resten av dagen har gått i rasande fart och det känns ibland som man knappt hinner andas. Roligt är det dock när man har så många härliga elever.

 

Min fina grabb!
 

Uppdateringar

 

Har haft fullt upp senaste dagarna och det har varit tungt med uppdateringar.

 

I helgen var det dressyrtävlingar på hippo, var dock inte själv med då min plånbok säger att det är nog att titta efter sadel just nu.

Var dock funktionär och satt och suktade efter att få rida själv.

 

Sammy har fått gått lite lugnare nu några dagar pga att han varit lite grinig över pälsfällningen.

Idag var han dock superfin idag så han verkar vara på bättre humör igen.

 

Sune går från klarhet till klarhet och idag så fick han till och med prova på att gå innanför dressyrstaketet efter att ridskoletävlingarna var slut.

Han skötte sig super och brydde sig inte ett dugg.

 

Harry har också varit super och vi kan nu rida i alla gångarter själva runt fyrkanten. Alltid lika roligt med bebisar.

 

Ska försöka uppdatera lite bättre imorgon om tiden räcker till.

Min fina grabb som var värd mycket pengar idag!

 

 


RSS 2.0