Bildbomb

Tänkte bjuda på lite bilder från helgen.

  

 
 
 
(klicka på bilderna för att se dom i större format)


Ingen häst

Nej det blev inget hästade igår. När jag ringde till Maria hade hon redan varit där ute.

Jaja, en trevlig kväll blev det iaf.
Får inte ta hand om prinen förrän imorgon.

Ska lägga ut lite bilder från helgen snart.

Vilovecka

Sitter på skolan och har sista lektionen för dagen. Dock är jag redan klar så jag funderar på att gå hem redan nu. Måste ner på stan först dock.
Känner mig extremt rastlös..
Ska sedan ut till hästen och mocka, göra mat och kyla benet och sånt där. Han ska få ha en vilovecka nu och Maria ska försöka få tag i hovslagaren så att han blir omskodd (igen) för vi tror det kan beror på förra gångens skoning, då vi inte fick tag i våran vanliga hovslagare, han är liksom skodd lägre inåt nu och högre uttil, det lägger ju helt fel belastning :S

Men men, nu ska jag nog kila.

Tjing


En ohoppande helg

Ja det var ju meningen att jag skulle vara med på Per-träningen i helgen med lilla Bo, men så blev det inte.
Jag tyckte inte han kändes helt 100% när jag travade fram, absolut inget allvarligt utan bara att han inte trampade på lika mycket med det vänstra frambenet som det högra.
Jag lät Per titta på honom och sa att det jag antog var rätt, men att det inte såg allvarligt ut, utan att jag skulle kunna genomföra träningen. Dock eftersom Maria skulle tävla i Timrå idag så valde jag att avstå, men fick då istället ta Adrienne.

Jag vet inte om jag ska säga at det gick bu eller bä. Jag kände mig lite hal-knäckt efter att jag inte kunde rida Bosse och Adrienne var lite chockad över att hastigt blivit indragen i hårt arbete istället för att kunna stå och sola i hagen. Dock kämpade vi på bra. Det svåaraste var när det gällde att gå ingen dom till en kompination med tre galoppsprång och alla som känner Addis vet att hon inte är någon världsmästare på att länga sig, men efter några om och men fick vi till det. Då blev jag nöjd, och när sedan andra hade problem med samma sak kändes det inte lika hemskt.



Idag följde jag iaf med Maria ner till Timrå för andra omg av div II. Hon hade linat honom på morgonen och tyckte han såg helt okej ut så hon valde att starta iaf.
Första klassen hon red var en LB:1 och Bosse är inte riktigt en häst som gör sig bäst på kortbana då det blir till att svänga heeela tiden och när han väl har börjat öka ska han samla ihop sig igen. Han såg även lite loj ut, så dom red på 58% vilket kändes helt rättvist.

Andra klassen som var lagklassen LB:2 såg han först superfin ut på framridningen. Inne på banan var han något tröttare men ändå mycket bättre än första klassen.
Dom var dom sista startande i den klassen så hon hoppade av och vi började spänna upp tränsen, sen börjar dom ropa vilka som ska in på prisutdelning och Maria räknas upp som fyra, (vi hade inte fått höra hennes resultat eller någonting innan) och då ska man alltså inte komma in till häst. När dom sedan precis är på väg in visade det sig att hon hade kommit på delad tredjeplats, så Bosse kunde fått följa med in (han som älskar prisutdelningar) men det var inte hela världen. Han vet ju ändå att han är bäst ;)
Dom red iaf på 64% vilket är helt toppen, då det bevisar att även om han inte gick bäst kan mycket mycket mer!


Nu ska jag ta och spela lite GH tror jag.
Hoppas eran helg har varit toppen!


Pay and jump

Har jag inte världens bästa häst så säg!

Kom ut till stallet idag vid 9-tiden och red väl inte själv förrän vid halv två tiden. En rätt skön dag iallafall helt utan stress.
Hoppade 110cm och 120cm och var så äckligt nervös innan, men allt gick över när jag väl satt till häst :)
Han var sjukt fin när jag började rida fram han ute men var desto mer tänd inne på framhoppningen, var het mot ett litet hinder på 20cm, men jag skrattade bara åt honom.
(Jag får ju trots allt skylla mig själv av att han var så pigg, torsdag-vila, fredag-30min dressyr, lördag-tömmkörning. Men jag ville ju ha honom pigg)
I 110cm for vi runt i 190km/h kändes det som och han var så strak, nolla var vi iallfall! Till 120cm hade han lugnat ner sig och jag kunde börja rida lite mer. Vi petade dock ett räcke, men kom lite ur backläge och jag "orkade" inte göra något åt det.
Han var hursomhelst, helt toppen och jag kunde inte varit mer stolt! Sen att han hoppade mig ur sadeln nästan hela tiden, har inte med saken att göra.

Rebecka hoppade Addis i 60cm och 70cm också och nollade båda. Stolt som en tupp var jag :)

En helt klart, superbra dag! Så nu blir det 120cm debut i umeå den 23maj!


Hoppträning

Tränade för Anna J nu ikväll, alla tyckte att jag och Bosse såg uttråkade på ut på uppvärmningen när vi travhoppade fram på småhinder, men jag tyckte inte alls det var något illa med det.
Hoppade sedan bana upp mot 110-120cm och det gick egentligen jättebra, så länge jag red mot hindrerna. Får se hur det blir på söndag om det blir någon 120cm debut. Det verkar inte så lovande, men nån gång måste vara det första! :)

Nej nu ska jag nog ta och sova lite. Övningskörde inne i stan också efter stallet, gick riktigt bra, fast mamma tycker jag kör lite fort ibland ;)


Övningskörning som uppvärmning?

Ja, ska snart ut till stallet. Ska få köra ut dit (inte första gången jag gör det, för er som tror det) och Anders tyckte jag kunde se det som uppvärmning till hoppträningen jag ska rida ikväll.
Har lyckats få komma in i sista gruppen mellan 20-21.00 då Maria inte är hemma den här veckan så jag kan inte träna för henne.

Nej nu måste jag åka!


Vi gillar galna hästar

I tisdags var jag först ute på stallet för instruktörskursen som hålls, den är faktiskt riktigt nyttig tycker jag och det är sjukt att man blir så ställd när man ska börja förklara hur man gör alla saker, för när man sitter själv på hästen så kommer det så naturligt, men när man står på backen och instruerar så är det mycket svårare!
Efter det tog jag bara och longerade Herr Bo, han blev skrämmd av Bruce en gång så han flög i luften och gjorde sedan någon konstigt luftsprång vid galopptillfället, men i övrigt gick det rätt bra, trots att det var dåligt underlag.

Igår hopptränade jag och Borg för Maria på Bosse och Adrienne.
Bosse var helt galen och kunde inte koncentrera sig, sedan när vi hoppade högre på slutet var det jag som sjabblade bort oss, vet inte hur många gången jag gjorde fel och blev så arg på mig själv.
Det är svårt när jag litar så mycket på honom och han litar på mig, också tror jag att han tvekar så då tvekar jag, och då tvekar ju såklart han också! Haha invecklad förklaring där, men ja, något sådant tror jag det är.

Nästa vecka åker Maria till strömsholm igen.. Jag tycker hon är där jämt! Förhoppningsvis tar hon med mitt täcke jag fick i födelsedagspresent upp den här gången, det är ett riktigt strömsholmstäcke, ett snygg sådant ni vet!

Förövrigt kan jag säga att det tråkigaste jag vet att göra är att kratsa hovarna.
Vad tycker ni är tråkigast?




SFRK

Ja, igår drog vi då iväg till Sundsvall för omg 1 av div 2, dressyr.
Tävlingen startade vid 4 och vi var bland dom sista så tjugo över tre gav vi oss av och var framme vid tjugo över fem.
Precis när vi kom fram var det Christines tur med Salza, hon hoppade över lite solstrimmor och gjorde en tvärnit, men annars skötte hon sig hyffsat, men Christine var inte nöjd.

Lite senare var det Marias tur, Bosse sprang runt och gnäggade som en galning efter Adrienne och Adrienne svarade utifrån...... Dom tog sig runt banan iaf, och trots att han gjorde ett galoppombyte i den ökade galoppen red hon på 61%, vilket - om vi ska vara ärliga, tyckte var helt otroligt :b
Sedan var det bara Adriennes tur kvar och det gick SEGT innan vi äntligen fick komma in på banan, precis innan vi skulle gå in taggade hon upp rejält då hon gick och gnäggade efter Bosse, men väl inne i ridhuset lugnade hon ner sig och gick bättre än NÅGONSIN! Seriöst, alla som vet hur Adrienne brukar vara på tävlingar, seg och oengagerade, skulle inte tro att det är samma häst! Hon gjorde jättefina ökningar och var helt toppen!

Men sen då... dommarj*vel..... nej så får man inte säga, men 59%!?!?!?!?!?!?!?! Hon har gått mycket sämre och vi har då ridit på ca 63!! Jäkla skitsport säger jag bara! Ska inte tävla den något mer iår!!!

Dock är jag väldigt nöjd med hon. Halv tolv var vi hemma igen från sundsvall och vid halv ett lämnade jag stallet...... trevligt.....


Som plåster på såren har jag nu iaf anmält mig till pay and jump, 80cm med Adrienne och 110+120 med Bosse! Det ska bli najs! :)



Tävlingstermin

Sitter och ugglar över årets tävlingstermin och försöker få någon ordning.
Det är riktigt dyrt att tävla, tack och lov är man fortfarande junior så man behöver inte betala en apdyr licens...

Så här kommer nog min och Bosses termin se ut iaf:

  • ÖOR Pay and Jump 110+120
  • Umeå RF 23(-24)/5 Regional hoppning
  • Vännäs RF 13(-14)/6 Regional hoppning
  • ÖOR 18-19/7 Regional hoppning
  • Sundsvalls FRK 28(-30)/8 Regional hoppning
  • SURF 5(-6)/9 Regional hoppning
  • ÖOR 11/10 Lokal dressyr
  • Umeå RF 17/10 Regional hoppning

Sen blir det alltid ändringar, men det är bra att ha något att gå efter!





Taskig läge!

Ja nu blir jag sådär upprörd igen!

Nu kanske det inte blir någon tävling i helgen bara för att sundvall har haft något fel på deras mejl.
Dom skulle höra av sig till oss idag, men det har dom inte gjort... less man blir.

Hoppade iallafall Bosse inne idag tillsammans med Rebecka på Adrienne. Det var en verklig flumhoppning och hästarna var galana, vi släpte dom i ridhuset efter och dom bara sprang och sprang och sprang... Haha!

Nej nu ska jag allt ta och sova, är jättetrött!!




RSS 2.0