livets små ögonblick

Även fast livet känns väldigt tungt just nu, så finns det alltid dom små ögonblicken som gör en glad.
T.ex idag sa Maria att jag får tävla Bosse på hemmatävlingen nästa helg, dressyr - JIPPE!
Jag kommer inte delta nu i helgen, dels för att jag är uppstallningsansvarig, dels för att det är något konstigt med Bosse gällande hoppningen och dels för att det känns som vi inte tränat tillräckligt.

Dock ser jag verkligen fram imot dressyren! Nu måste jag bara träna, träna, träna!

/Malin

idag var dagen

Imorse klev jag upp halv sju, åkte ut till stallet vid sju för att ta väl av en av mina bästa vänner.
Jag släppte allt och bara stod och kramade om hennes varma hals och drog in hennes lukt, en sista gång.
Hon var såklart inte ett dugg intresserad eftersom hon hade fått mat, hon stod bara med öronen framåt och tyckte det var konstigt att någon håll på så mycket med henne på morgonen.
Men samtidigt tror jag hon fårstod. Hon förstod att vi brydde oss.

Nu finns hon inte längre, jag kommer aldrig se henne igen, men jag vet att hon har det bra.
Hon slipper ha ont i benet och kan nu föralltid springa och känna frihet. Äta av det gröna gräset och springa med alla hennes gamla hästvänner.

Jag sörjer, Eva sörjer, Rebecka sörjer, Bosse sörjer. Vi sörjer alla, men vet att det var det bästa.

Jag kommer aldrig glömma den sista pussen jag gav henne,
när jag sa att jag älskade henne och lämnade hon sedan
i boxen lugnt tuggande på sitt hö.



Adrienne
1990-04-21
2009-09-29

jag kommer aldrig få ord

Imorgon kommer en av mina allra bästaste vänner genom all tid försvinna.
Hon kommer aldrig mer komma tillbaka, aldrig mer puffa på mig med hennes mjuka mule, aldrig mer visa mig hur man egentligen ska göra saker, aldrig mer visa oss när våren verkligen ha kommit, aldrig mer göra Bosse glad. Aldrig mer.

Jag kommer sakna hennes vackra huvud, klocka ögon och den värmen och lugn som bara hon kan ge.
Aldrig kommer jag heller glömma allt vi gått igenom, och allt hon lärt mig.
Jag kommer minnas alla år med glädje, värme och kärlek, men det jag känner nu ä sorg och smärta.

Jag vet att hon kommer få det bra, men jag kommer aldrig, aldrig mer få se henne igen och det känns som en kniv i hjärtat.

Jag vill bara säga farväl till henne och jag vet att hon snart slipper smärtan.
Och det finns inga ord i världen som kan beskriva hur mycket jag älskar och bryr mig om henne.

Adrienne <3


världens sämsta dag

Jag älskar min häst över allt annat.


Ville bara att ni skulle veta det..

Inget nytt

Ja, allar har ju typ sett bilden här nedanför, men jag publicerar den iaf, tyvärr är den asmörk på vissa datorer, men sånt är livet.
Idag ska Britta med ut och fota Adrienne och Bo så kanske det blir lite bättre bilder..
Sedan ska jag rida Bosse hästen också :)

/Malin




dammit

Jag kommer dö, mitt hjärta kommer brista, tårarna kommer rinna.
Hur ska det gå när det bli tomt, utan Adrienne.. Ingen Addis och Bo, ingen kärlek, ingen mumsa, inget inget INGET!!!

Jag har lust att skrika ut en massa fula ord i ilskan och i sorgen men det går inte! Hon har inte åkt äån, men jag vet hur ONT det kommer att göra att se hennes tomma box. Aldrig mer se hennes fina huvud och kloka ögon.



JAG VILL INTE!


Lite roligt

Det är inte ofta jag bjuder på skojjigheter i den här bloggen, jag framstår nog som rätt tråkgig och mer vuxen än vad jag egentligen är, bara för att jag mest skriver om hästarna. I verkligheten är jag världens galnaste människa, oftast iaf och kan väldigt ofta bli "för mycket", men jag står alltid för det jag tycker och nästan alltid för det jag gör, för man gör ju det som känns rätt för stunden!

Nu tänkte jag dock bjuda på en låt av en grupp som heter Bjelleklang.. Det är en norsk musikgrupp som oftast är akustiska och ibland bara jobbar med sina röster, men dom är väldigt humoristiska och gör ofta om olika kända låtar, men ni får njuta av den här "trailern" och en helt sjuk låt som dock är remix...!

http://www.youtube.com/watch?v=uFo3wFHbyK8
http://www.youtube.com/watch?v=8ztmPbeCmOA
/Malin

fotoooo

Var ut till stallet och fotade Bosse och Adrienne idag, dom fick äta en massa gräs på köpet också så bilderna blev nog inte så jäääättebra... Haha men ni ska få se bilder sen iaf:)


Ska nog uppdatera lite mer imorgon, orkar inte riktigt nu :)


/Malin

Blandade känslor

Här kommer ett inlägg med lite sammanfattning, har varit lite slow nu på slutet eftersom jag har Bosse Tors-Fre-Sön nu för tiden, så då har jag inget att skriva om resten av veckan..

I torsdags så red jag ut och konditionstränade Bosse-mannen och han var så piiiiigg, så det var verkligen bra för honom att få springa av sig, svårast var när jag ville att han skulle galoppera samlat och han låg på som ett vilddjur, sedan släpte jag honom gången efter och det var bara att suga tag i manen och hålla i sig, för springa.. det kunde han. Haha.

Igår red jag dressyr för Maria och det gick väl sådär från början. Hon gav oss en jättejopbbig övning, vilket jag inte alls var på humör för, eller egentligen var den inte så svår... jag var bara inte på humör... Men sedan på slutet så gick det jättebra och det kändes att trots att det var jobbigt, så har jag börjat komma igång med ridningen nu igen efter alla veckors slappridande.. - HÄRLIGT!

Idag ska jag rida på Per-träningen!!!! Ser verkligen fram imot det! Trots att min häst kommer vara galen... Det var först tänkt att Maria skulle rida honom denna träning, men jag var så jävla sugen så jag fick ändå! :)



I tordags var jag med Eva och Adrienne på kliniken och fick höra det man absolut inte vill höra.
Hon har ju varit halt ett bra tag nu, så det var lika bra att kolla upp henne och på röntgen så såg man att hon var helt slut mellan hov och kot-benet. Hon har ont varje steg hon tar...
Eva visste när hon köpte henne att hon inte såg perfekt ut i benen, men veterinären sa då att antingen håller hon i några år till, eller så funkar hon inte alls, och nu har hon trots allt hållt i 4-5år... Det är synd att det ska komma nu, när vi verkligen hade lagt allt på hyllan, hon skulle vara pensionärshästen som bara behövde gå runt i skogen, bara skrota och ha det härligt. Men inte ens det går och det gör ont i hjärtat när man tänker på det.

Snart slipper hon dock ha ont mer och får springa vidare på trapalanda och jag kommer ALLTID älska den hästen<3



/Malin


Tråkig måndag

Usch, har verkligen inte gjort något vettigt idag, eller jo vi testade studentmössor i skolan, vilket var helt klart värt.
Mitt gick väl allt som allt på typ 842kr eller något, men jag delade upp det på tre månader, vilket kändes bra :)

Nu ikväll så borde jag ha gjort engelskan, men har istället tittat på TV, bakat Cookies och lekt med min galna hamster Gunnar. Han var seriöst galen idag, var inte still i 2st ens, sen så har han byggt om i sin bur också, haha, söten.... :)


/Malin

Berit träning dag 2

Aw, min häst är helt klart bäst! (Vilket jag berättar för honom varje gång jag ser honom!)
Andra dagen på Berit träningen idag och under uppvärmningen kändes han lite småseg och ville inte ta stöd i vänster, men sen när vi började rida och jag tog tag i mig själv så gick det hur bra som helst!
Nog var han allt lite tröttare och segare idag, men ändå mycket lugnare och finare i formen, gjorde superfin förvänd-galopp där han var lugn och fin i formen och på slutet när vi travade av fick han jättefint gung i traven och Berit var så nöjd med honom :)

Jag hade det därimot så jobbigt att jag övervägde självmord ett tag där på slutet när jag var så himla trött och det krampade av träningsvärk i magen, haha!
Hade ju dessutom stalltjänst idag så nu sitter jag typ och stirrar på ingenting av trötthet.
Snart blir det middag, pizza :)


Och gissa vem som kom på träningen och kollade idag? - Björn! :)

Bilder från idag. Foto: Rebecka Borg



/Malin

Berit träning dag 1

Tränade för Berit idag på Bosse-mannen.
Det började väl sisådär, jag förklarade för Berit att jag hade en dag då jag absolut inte kunde rida. Dock kunde jag visst det iaf, för på slutet var min häst sådär superunderdunderBRA! :)
Superfin i traven och det gäller bara att jag själv orkar hålla ihop mig i sätet och kan göra halvhalter med bara sätet o.s.v.

Det ska fan bli ändring för mig nu, måste börja ta tag i tränandet, ska börja rida för Maria 2-3gg i vecka iaf. Det kommer nog bli bra! :)


Imorgon blir det en ny träning!

Några bilder från idag. Foto: Rebecka Borg


/Malin

Hopp hit och hopp dit

Hahahahohohoh har ni någon gång kommit på er själv skrattande åt er själva?
Inte det?
Jag tycker iaf att jag är världens roligaste person! Som nyss, då jag skrev ett kalasroligt inlägg om, jaa egentligen ingenting!
Klockan är allt för mycket för att detta ska vara bra för mig!

Jag är ju nu gammal som gatan, har körkort och har för längesedan passerat läggdags, det gör allt ännu roligare.
Pojkvännen är på dansmaran, och här sitter jag och det deppar jag inte alls för, har umgåtts med en kompis istället och med mig själv, det duger bra det.


Red Erik idag för Maria och skulle hoppa.
Först gjorde vi världens jobbigaste uppvärmning! När vi var klar kändes det som att jag hade sprungit en mil och insåg att det är ganska glammigt (som Annica skulle ha uttryckt sig) att rida Bosse, då det inte hela tiden är att driva som en galning för att få den energin man vill. Men när vi väl var klar med uppvärmningen var han kalasfin!

Sedan jobbade vi med travbommar, sedan med travbommar fram till hinder och han rev två gånger innan han insåg att man faktiskt måste lyfta på benen...
Därefter blev det galoppbommar och sedan jobbade vi med galoppbommar fram till hinder och en efter så han skulle koncentrera sig på annat! Och han skötte sig utmärkt! Busade inte en ändå gång och vi hoppade upp till 90cm så jag var riktigt stolt över honom!!! Och jag kundes dessutom justera galoppen fram till hindret som jag ville och därför hjälpa honom med avståndet, men om jag säger såhär.. Galoppbommar är inte riktigt hans grej..
När vi började med dom så petade han till dom hela tiden och man trodde liksom han skulle rätta sig, men han bara körde på i samma galopp utan att bry sig... Haha :)

Nej men gud vad mycket jag skrev...


Godnatt

/Malin

Min fina fina

Åhh min älsklings hästis var sååååå fin idag!

Red först ut en sväng och sedan red jag på stora plan med trav, galopp bommar och ett litet hinder. och han var så himla duktigt!
Det är egentligen bara att få träna till honom så han håller formen över galoppbommarna då han blir lite ivrig som skulle vara bra, men på travbommarna var han jättefin.

Och på slutet när jag hoppade så var han skitfin och samlade sig jättefin och tog verkligen i med ryggen över hindret när det bara var 80cm!! Och sedan lika fin när jag höjde till 1m! Och sedan kunde jag hur lätt som helst öka och minska galoppen på honom så det vara bara att sitta och njuta :)

Lite roligt var det när jag skulle göra byten med honom, först ett till vänster och sen tänkte jag göra ett till höger men då blev han lite förvirrad och trodde jag försökte rida in honom i staketet så han började studdsa som en galning, haha :)

Imorgon blir det nog longering för honom och sedan blir det Berit-träning på honom i helgen, som jag ska få rida då Maria har gjort illa sig i höften!
Hon måste ju ha mest otur i hela världen....


/Malin

Kandarridning utan älgar

Red igår med kandar på Bossemannen. Det var ett tag sen, skulle egentligen rida ut, men började på plan, för Sandra skulle fota lite till ett skolarbete. Det gick inte så vidare bra, för jag var typ astrött och orkade inte koncentrera mig (läser Maria det här kommer hon dampa, för hon säger alltid att man ska ge 100%)

Red sedan ut och hoppades verkligen att jag skulle slippa se några älgar, och det gjorde jag också!
Fast först var jag nästan lite nervös, för Bosse blev helt till stel och typ osäker, men då mötte vi Annie och hennes ponny, så det var alltså det han hade reagerat på. Haha
Hennes ponny hade lite dampoch gjorde någon typ av spanskskritt, när jag följde henne ner mot solänget. Höhö.


Nej, åter till skolan....

Hoppträning

Nyss hem kommen från stallet.
Hopptränade för Maggan ikväll. Det var Anki som frågade mig i fredags om jag ville vara med och jag kunde inte tacka nej..

Det gick väl si och så där...

+ Han var lugn och avslappnad
- Han tappade intresset

+ Han hoppar verkligen vad som helst och är aldrig tittig
- Hoppar då heller aldrig med riktigt intresse

+ Är verkligen säker på allt!
- Tar inte heller i förrän det blir 120-130cm...

+ Klarar allt
- ... man får inte ut samma effekt av övningarna utan höjd

/Malin

pissväder

Jag hatar, hatar HATAR regn. Eller alltså ibland kan det vara ganska mysigt... Det är det inte nu..
Det värsta är att man vet att hästarna kommer vara genomblöta när man kommer till stallet..

Jag och Borg ska ut och rida på Bosse och Agetti senare idag, så länge det inte regnar. Men det gör det inte.. Det får det inte... höhö.


/Malin

Good Hooorse

Igår for jag ut till stallet rätt tidigt eftersom vi hade slutat.
Redan vid två var jag där ute och passade då på att rida Uliment, riktigt trevlig häst, han satt fast lite i höger sidan, men välutbildad och kan verkligen allt.
Men jag håller med Sanna, han är inte svår, men inte lätt.....

Sedan hade Borg fixat Bosse åt mig så jag kunde rida honom en sväng också, tyvärr hade jag jätteont i händerna så red kanske bara 10min (Rebecka hade ridit honom i 30min) så sedan fick han springa av sig i ridhuset och det tyckte han var JÄTTEKUL! Han pep och bockade och hade lajbans!
Sen är han alltid så söt när han stannar upp och tittar på en och vill komma fram :)

Sedan jobbade jag även istället för Maria på kvällen, tre lektioner var det och trots att jag kände mig väldigt svamlig på slutet över att jag inte hade ätit så gick det rätt bra.

/Malin


Crazy horse!

Oja, idag var min häst galen...
Jag och Henny skulle hoppa honom.. Först så värmde jag upp honom på stora plan och sedan fick hon rida och småhoppa på lilla plan, eftersom det var upptaget med hoppningen överallt!

Han skötte sig utmärkt och hon behövde mest bara hålla i sig och styra så sög han tag i hindrerna själv.
Sen skulle jag hoppa och han var så jäääkla pigg, trippade hela tiden och pep när vi skulle fatta galopp.
Vi höjde till 80, sedan 1m och ett hinder på 110cm och det sjuka var att vi kom fel på det högsta hela tiden så jag testa en massa olika saker. En gång släppte jag bara och lät han gå och seriöst... Det kändes som en duracell kanin för han bara FLÖG iväg! Kändes som jag skulle kissa på mig, för jag blev så chockad!

Efter vi hoppat lite på lilla plan gick vi upp på stora när den äntligen hade blivit tom och hoppade lite studds vilket också gick i 190km/h, tillslut höjde vi upp en oxer till 120cm och då ÄNTLIGEN hoppade han lugnt och högt och med hela ryggen! Så jag gav mig med en gång!

Det är sjukt att man ska bli tvungen att höja för att han ska bry sig.
Vi ska dock börja med mer markarbete nu, men idag kände jag bara för att han skulle bli tvungen att få busa av sig lite.

Imorgon ska Maria få rida honom... Första gången sen han kom hem! Haha! :)

Red föressten dressyr igår och det gick så braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Tränade skänkelvikning och sedan i galoppen förvänd och ökningar och efter det sistnämnda piggnade han till och blev hur fin som helst.

En stor skillnad sen strömsholm är att han faktiskt har fått jättebra ökningar (trav) och har börjat hitta takten, vilket är jättekul!! :)

Vet att jag inte kommit upp med Strömsholm inlägget än, men jag lovar! Det kommer!!!

/Malin


(Härligaste hästarna!)

Jag vet att ni vet

Ja ni har nog alla förstått nu att min häst är hemma!

Lovar att jag ska skriva ett långt inlägg med bilder och sånt om strömsholm, men har inte kameran här och ska även bjuda på en film hade jag tänkt, men jag återkommer med det senare, kan ju skriva om dom senaste dagarna.

Söndag: Skrittade ut en sväng med Rebecka och Adrienne direkt efter tävlingarna hade varit på ridskolan, sedan på kvällen borstade jag honom supernoga och han fick beta och vi lekte lite med horsemanchip. Han är helt besatt av gräs just nu föressten....

Måndag: Red ut med Jenny på Agetti, vi red runt stora travstigen och han tyckte det var kanonkul! Speciellt när dom fick springa av sig lite uppför en backe.

Idag ska jag nog rida dressyr med kandar! Ska bli riktigt roligt!!!


Och jag kanske glömde nämna...: Jag är SÅÅÅÅÅÅÅ lycklig över att min häst är hemma igen!!! :D


/Malin

RSS 2.0