Fint väder

Ja det fortsätter väl med att jag bloggar, Maria ligger verkligen på latsidan!

Idag var jag på en uteritt med Bosse i det fina vädret, klev upp vid 9 så jag skulle hinna med allt, 10+ grader var det, dock fortfarande hårt i backen så vi kunde mest bara skritta, men lite trav och galopp fick vi in, han var väldigt tittig så jag fick rida på framåt hela tiden, han fick några smärre utbrott då han slängde sig och låtsades var rädd för saker, men det var bara att hålla i sig ;)


Fin kille!

Då var jag tillbaka efter kvällen i stallet!

Det är ju sjukt ändå att jag har varit så grinig hela dagen eftersom en viss Maria ringde och väckte mig klockan 9 imorse, och då hade jag sovit ca 4h, sedan kunde jag inte heller somna om.
Hur som helst, så har jag varit sur och grinig enda sen dess, och det har inte blivit bättre när varje gång jag har hållit på att somna på bussarna jag har åkt så har folk hela tiden ring på min mobil haha :)

Iaf så skulle vi jobba lite med mindre hinder idag och jobba med känslan.
Han var jättefin när jag red fram, supermjuk i munnen och jag bara njöt, han fick en riktigt lång framridning och jag ville typ aldrig sluta!

Sedan började vi jobba med upphöjda travbommar och han var superduktig, sedan över gick vi till att travhoppa lite och då hoppade han mig nästan ur sadeln, var inte alls beredd på sprången!

Därefter jobbade vi med galoppbom fram till hinder, och sedan hade vi en serie på fyra hinder med ett galoppsprång emellan. Här började det släppa lite med att jag hela tiden vill backa emot hindrerna och Bosse började tycka att det var riktigt roligt!

Därefter jobbade vi med det första och sista hindret på serien och hoppade dog-leg och det var här det roliga började, han blev nämligen lite övertaggad, så han drog iväg med mig för han blev sur att vi inte red rakt på serien bara, och åt andra hållet höll jag på flyga av för han gjorde världens luftsprång för han blev förbannad :D

Sedan tog vi bort ett hinder på serien, och här var han också extremt rolig, för vi kom på 2½ galoppsprång en gång så han rev bak, och då blev han jättearg och började kicka haha!

Hur som helst, avslutade vi med en liten bana och det gick så himla bra! :D

Old pic

Hello everybody!

Hoppas ni har haft en sjukt najsig helg, för det har jag!

Nu har jag precis anlänt hem till Umeå efter en kort men rolig vistelse i piteå, ska bara packa om väskan nu och sedan drar jag till Vännäs för att hoppträna Bosse.

Ska ju som sagt tävla nästa helg, och det lär ju gå bra med tanke på förberedelserna... Men vi ska göra vårat bästa!
Under tiden så ska jag även försöka tentaplugga, redovisa ett studiebesökt, vara testperson och även skriva tentan.
Min hjärna lär vara helt borta när vi väl ska in på hoppbanan, men ska försöka att verkligen fokusera den här gången!

Uppdatering blir det under veckan iaf, har dessutom ett åsiktinlägg på gång som jag verkligen är pepp på!
Men nu ska jag sätta fart, vi hörs!



On the buss

Sådärja, då var man på plats på bussen till Piteå, sitter och äter extremt äckliga minimorötter och kan inte riktigt förstå dom som tycker morötter är gott, framförallt våra hästar, vissa är ju bara så sura och vidriga till smaken!

Hade tänkt göra ett utrustningsinlägg nu när jag satt på bussen, men det är knökfullt så jag fick en plats längstbak i mitten, inte så trevlig plats och = ingen strömuttag!
Sitter just nu och klurar på en sladdlös ström uppfinning... Kom ihåg vart ni såg det först!


Dålig uppdatering

Yes, nu ser det ut såhär att Maria är sjukt, hästen vilar och jag reser bort.
Önskar verkligen att jag hade haft tid att åka ut och rida honom, men tyvärr är det lite för lite tid för det.
Vi har en stor redovisning imorgon som kommer hålla på från 08.30-17.00, dock åker jag iväg vid 12-tiden så kommer för sköna restuppgifter, men lite får man ta.

Till veckan har vi första tentan, och veckan efter har vi den andra tentan. Så nu vet vi vad som händer i mitt liv!
Vet inte riktigt vad jag ska bjuda på, bilder känns det som att ni får i överflöd så kanske ett utrustningsinlägg skulle vara på sin plats?
Dock får jag ångest då jag bara vill köpa grejerna själv, och det har jag inte riktigt pengar till ;)



Bloglovin

Glöm nu inte att följa våran blogg med bloglovin
Klicka på bilden för att börja prenumerera och alltid ha koll på när vi har uppdaterat!


bloglovin

Bilder från helgen


Bosse i sin lyxiga "5-rummare" på fredagkvällen


Såhär glad var han på lördagmorgon då Maria skulle tvätta rent öronen


Och såhär tyckte han om att tävla...


Collectingring


Inne på banan


Snyggingen på väg hem


Mumsa på havre


Och såhär tyckte han som sagt om att komma hem


På söndagen var han dock lite gladare


Divan var ju dock också med och såg väldans fin ut


Älskar den här bilden för det syns inte att Maria står på på ryktlådan


Och såhär blir man den snyggaste hästen på framridningen


Och med Maria på ryggen blir det ännu bättre


Och sen blir man såhär bra


Och man försöker ta snygga bilder till bloggen

Dålig nyhet

Måste nog säga att ni inte kan förvänta er någon uppdatering av Maria idag, hon har nämligen blivit sjuk och sängliggandes så.. ja!

Men hon är tillbaka med tävlingen och det så fort hon kryat på sig, jag ska bjuda på bildbomd lite senare idag, först ska jag gå och laga lite lunch!

/Malin

Imorgon blir uppdatering

Ni får vänta tills imorgon med lite uppdatering då det är dags att hoppa till sängs nu. Kommer då berätta lite mer om helgens tävlingar och dagens rodeo på jobbet. Sov så gott!/Maria

Dagens avslut


Duktiga Divan

Nu har jag hunnit startat Divan för dagen. Hon tyckte det var otroligt spännande på hennes första inomhus tävling trots lite spändhet och att hon inte kan stå stilla så blev det 58%. Har inte ridit henne sen förra tävlingen så jag är jättenöjd/Maria


Mot Hippo igen

Nu sitter vi i bilen igen på väg mot Hippo! Kul att ni gillar bloggen, ska fixa texten och tackar Ida för att uppmärksammat det :)

Hur som helst, idag rider Maria
LB:2an med Divan och Bosse. Bosse verkar vara på bättre humör idag, dock måste vi duscha honom när vi kommer fram efter hans lerbad igår ;)

/Malin


Så sjukt nöjd...

ÄNTLIGEN är den jäkla designen på plats, har fått slita som ett djur nu att lägga in den och koda hit och dit för att få allt att fungera, blev tvungen att återställa kodmallen en gång och börja om med ALLT - då ville jag grina lite, men nu!

Säg till om någonting inte funkar, och tryck F5 om ni inte kan se den!

Nu tycker jag väl allt att ni kan lämna någon kommentar om ni tycker den är fin/ful, om någonting inte fungerar, eller vad ni tycker om att vi väl har börjat blogg tillsammans?

/Malin

Vem är Mighty Bouncer?

Hur ska vi lättast kunna förklara vem denna stiliga kille på 178cm i mankhöjd, 698kg och med 22cm långa öron är? (Ja vi har lite onödigt fakta om honom) Men jo, som världens snällaste!

Det här är en grabb som ursprungligen kommer ifrån Danmark där han föddes 1997. Han kom till Sverige runt 03 och har flyttat mellan Uppsala, Umeå och tillsist Övik och deras ridskola innan han blev våran.
Just nu står han i ett mindre stall i Vännäs där han har förvandlats till en unghäst och lever loppan, speciellt ute i skogen. Annars brukar han beskrivas som världens snällaste, vilken han även är, förutom dom dagarna då livet är extra roligt.

Han är utbildad MSV dressyr, men tävlad LA, dock är det meningen att han förhoppningsvis ska upp i klasserna nästa år i dressyren. I hoppning så hoppar han verkligen allt man styr på och kan nog räkna på en hand dom gångerna han har stannat på ett hinder och då har det inte varit av dumheter.
Han har iaf tävlat 120cm hoppning, men ligger för tillfället på snäppet lägre, men det beror på piloten.

Bosse som han kallas, har otroligt lätt för sig trots sin storlek, han är otroligt lydig och känsliga att rida, vilket nog inte många tror.
Det som är roligt med den honom är att han verkar bli bättre och bättre desto äldre han blir, iår är det året han har visat upp bäst teknik i hoppning och från att ha varit en häst som lätt petar ner en bom om han kommer nära så har han faktiskt börjat tänka till och bli otroligt försiktigt av sig, det tycker vi är otroligt roligt vilket visar hur mycket man kan lära en häst, trots att dom är lite till åren.

Han är en otroligt lättlärd häst som kan några små tricks, stegra på kommando från ryggen, puss och buga ner på ett knä är det vi har lyckats lära honom. Malin hade någonstans ett mål att lära honom ligga ner, men var den inspirationen tog vägen vet vi inte riktigt.

Bosse är som sagt en häst som kommit oss otroligt nära inpå hjärtat och kommer stanna i våran familj tills enda tills hans dagar är slut.




Ikväll smäller det!

Ikväll, innan klockan 23.00 ligger nya designen uppe!
Gillar att jag verkligen har byggt upp värsta stora grejen av det här, men nu kör vi, från och med imorgon, är bloggen både min och Marias!

Vem är Maria?

Mitt namn är Maria Nordin, jag är 25 somrar gammal och kommer ursprungligen från Örnsköldsvik.


Jag är uppvuxen på en hästgård där min familj hade uppfödning av hästar. Jag började rida när jag var fyra år gammal och har haft egen häst så länge jag kan minnas. Har tävlat upp till LA dressyr och 1.10-hoppning och äger nu Mighty Bouncer, en fjortonårig halvblodsvalack tillsammans med min syster som jag tävlar i dressyr. 


Min lilla familj är min fästman Johan, vår katt Nala och såklart hästen Mighty Bonucer. 

Bosse som han kallas till vardags lärde jag känna då han stod på ridskolan i Ö-vik och var min systers favorithäst. När vi väl blev tillfrågade att köpa honom så kunde jag bara inte säga nej till den vita stora springare även fast jag själv aldrig hade ridit honom.

Än så länge har jag i alla fall inte ångrat mig då han nog är det snällaste som har vandrat på denna jord.


Jag började jobba som instruktör redan som ung och insåg genast att det var mitt drömyrke och jag har ett fantastiskt privilegium att faktiskt få jobba med vad jag brinner för.

Just nu jobbar jag som instruktör på Umeå Ryttarförening där jag började i september 2011. Vi bor för tillfället kvar i Vännäs innan vi förmodligen kommer att flytta in till Umeå under 2012.

 


2006 sökte jag efter ett hästjobb utomlands och fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till och det var att jobba som groom för hoppryttaren Ludger Beerbaum. Där fick jag göra allt från stallskötsel, dressyrträning och motionsridning av hästarna samt att följa med på tävlingar runt om i Europa. Det var en otroligt lärorik och en fantastisk upplevelse, jag lärde mig mycket och trivdes bra där.


Efter nästan ett år bestämde jag mig dock att jag flytta tillbaka till Sverige för att fortsätta att studera inom hästyrket. Efter min hemkomst har jag gått olika utbildningar och är nu Diplomerad ridinstruktör level 2.


 

Min dröm är att fortsätta utbilda mig som instruktör och tränare och kunna fortsätta att utbilda både hästar och människor. För att kunna göra det så tycker jag att det är viktigt att få möjlighet att studera bra ridning och träna för bra tränare.



 


Skittråkigt?

Våran häst är bara för rolig, när vi kom tillbaka till stallet och släppte ut honom i hagen så säger jag såhär till Maria:
- Bosse kommer rulla sig!
Maria: Nej, han har inte rullat sig på flera veckor, han tycker det är för blött i hagen!
Jag: Men han rullar sig alltid efter tävlingar!
Maria: Ja, men han ville inte rulla sig efter jag hade duschat och rakat honom, varför skulle han göra det nu?

5min senare:


Nämde jag att han ska tävla imorgon igen?
Jag: Det är här Bosses sätt att peka finger åt oss på hästspråk!

Mina senaste arbeten

Vi hade i uppgift att skapa två tidningsuppslag, det första för en traditonell nyhetstidning utan större budget, och den andra i för en ny modernare tidning där vi hade helt fria händer, för att göra plus uppgifterna blev vi tvungen att ha en bild i en bokstav, göra text på en bana, samt göra text runt en typ av form, i mitt fall det som ska föreställa ett hjärta ovanför deras huvud.
Ni kan ju ha i åtanke att det är första gången jag jobbar i Indesign och kan absolut ingenting om programet :)



Första uppslaget, ser nu att det blivi lite fel vid en rubrik, men whatever



Andra uppslaget, ska inte vara någon svart kant på höger sida på den första

Gick ju bra

Videofy.me ville inte samarbeta med mig så det gick ju inte så bra..
Nu är vi nästan hemma, ingen dag att hänga i julgranen direkt, nya tag imorgon!


På väg

Sitter nu i bilen på väg till Hippo och vi är snart framme.
Kommer prova filma och lägga upp Marias ritter direkt på videofy.me så om ni vill kan ni hänga med där, gå in på videos i bloggens kategorifält och leta upp en gammal videofy.me video så hittar ni min kanal där.
Annars kan ni hänga med över equipe som vanligt!
Idag rider hon LB:3 och LA:3, Bosse är lite morgontrött så vi hoppas han taggar till!

Vi hörs senare, tydligen ska hon ha ridit klart för dagen strax efter 10!


Bosse bloggar

Fredag, wohooooo. Havre :D
Alla snackar om fredagsmys men vad är det? Är det när matte kommer förbi och ryktar och borstar mig? Är det när jag får en full hink med havre och en bal med hö? Jag vet inte, men iallfall jag och stallkatten trivs väldigt bra och snart skall man få röra på bena och åka tävla! Taggar för fullt men matte verkar inte lika taggad. Konstigt... Jag får se till att kriga på och se till att ta en rosett! Då kommer matte bli glad :D

Vad ska man göra nu då fram tills matte kommer och säger hej och kramar mig? Nja jag kan väll gå runt i en cirkel och titta på träden... Å en ekorre! *Suck* han ville inte leka med mig. Jaha vad ska jag göra nu då? Nja jag kan väll gå en sväng till runt hagen. Hmm mums lite hö. Är så skönt att man har en hel bal att äta ur. Hur schysst som helst. Kan dock bli lite tråkigt i längden. Måndag - hö, Tisdag - hö, Onsdag hmmm Hö... jaja det är ju gratis ;)
Ne en sväng till runt hagen innan man gör kväll... 


Vem är Malin?

Jag heter då alltså Malin Nordin och är lillasyster till Maria. Det skiljer 5år mellan oss, även om man alltid inte kan tro det. 20år är jag förtillfället och hade tänkt förbli det tills jag fyller år nästa gång vilket är i Mars.

Förtillfället bor jag i Umeå i en studentkorridor med ett härligt och glatt gäng, varför jag är bosatt här är eftersom jag pluggar till medieproducent, låter rätt så fint, och när folk frågar vad det är, så kan jag säga att det vet jag knappt själv. Jag kommer dock alltså ursprungligen i från Övik, så min flytt har inte blivit så lång, men det känns skönt att förnya livet lite, trots att jag saknar alla "där nere"!

Jag har hållt på med hästar hela mitt liv, och fick min första ponny när jag var 6år gammal och seedan har det kommit och gått några hästar genom åren, mer om dom kan ni läsa HÄR!

Mighty Bouncer, eller Bosse som han är mer känd som träffade jag första gången 2005 på ridskolan i Övik.
Han var då stor, grå och valpig, men ändå världens charmknutte som jag fastnade för första gången jag red honom.
När vi fick förfrågan om vi ville köpa honom blev jag världens lyckligaste och tack vare att Maria ville dela honom med mig så gick min största dröm i uppfyllelse. 
Jag är kan fortfarande inte riktigt tro att det är sant att han är vår, för det finns ingen häst som har betytt så mycket för mig som just den här stora fina och nu för tiden vita springare. (När han inte rullat sig...)

Jag som person är väldigt glad och social, jag älskar att skratta och att få folk att skratta. Är ganska lat av mig, men kan när jag vill få upp ett jäkla tempo så då gäller det att hänga med. Gillar att ha rent omkring mig, och det syns väldigt väl i stallet, vet att många brukar vara imponerad över våran ordning på grejorna i lådor och allt när vi stod på ridskolan ;)

Jag är en person som ofta skjuter upp saker till sista stund när det gäller skolarbete eller liknade, men är väldigt noggrann när det kommer till hästarna och ridning. Gillar att ha klara mål och älskar att träna.
Dock gillar jag även att leka och kommer nog aldrig växa ifrån att busgaloppera på skogvägar, eller göra fula videobloggar på mig själv när jag är ute och skrittar, även om det bara är jag som förstår dom.

Jag framkommer ofta som kaxig, både på gott och ont, försöker att ändra på mig till något givmildare, men det är lätt att hamna i samma mönster med personer som jag redan känner, men dag ska väl även jag växa upp!


Mina mål inför nästa år, 2012 är att ha roligt! Tydligen ska ju jorden gå under så då passar det bra.. Om det betyder att jag kommer rida 90cm hela året eller 120cm spelar mig ingen roll, utan huvudsaken är att man har roligt och vilken nivå det är på spelar mindre roll. Men mer om det senare, för jag tror det är dags att avrunda nu, annars kommer det sluta med en självbiografi här på bloggen och det vill vi inte!


Godmorgon/Godnatt

Dom flesta har nog klivit upp, ätit frukost och är på väg/sitter i skolan/jobbet, jag däremot ska precis gå och lägga mig för att sova några timmar.

Smart som man är så har man såklart sparat uppgifter in i sista sekund, så efter 12h intensivt arbete så förtjänar jag lite sömn, sedan blir det upp till skolan för redovisning och sen hem och fortsätta sova.

Ska nog hjälpa Maria i helgen på tävlingen som det ser ut vilket gillas då det är en helg men ändå inte har några pengar att göra något annat för :)

Nej godnatt, imorgon visar jag det jag har skapat!

Då kör vi

Är nu hemma hos Zandra, vi ska plugga och göra det sista inför allt som ska in imorgon, önska oss lycka till!


image description
Zandra tyckte det var shortsväder...

Så var man fattig...

Har precis kommit hem efter att ha varit och storhandlat med Maria och Johan. Perfekt när dom har bil så dom kan köra mig hela vägen hem så jag slipper konka hem kassarna, och väldigt bekvämt med självscanning och bla bla ni fattar!

Dock hade jag tänk hålla mig från att storhandla tills nästa studielån kommer, men orkade inte vänta, så nu får jag leva fattigt resten av månaden, som tur är kommer pengarna nästa vecka!

Kan inte fatta att tiden går så himla fort, det var nyss september och jag trodde oktober skulle bli en lång och dryg månad - vad hände?
Snart är det dags för årets sista tävling också, den sker första helgen i november!

Nu ska jag fortsätta försöka lösa det sista på en av uppgifterna vi har som ska in på fredag, önska mig lycka till!


Fina fina ♥
Nästa gång jag och Britta är hemma så SKA jag sno alla bilder hon fotade den här tävlingen!!
Foto: Britta Söderberg

Ett tips!

Titta INTE på filmer från tävlingar på en tisdag, man får ett extremt sug efter att tävla!! 

Tror jag har gått igenom varenda film på min youtube kanal nu... 



Den finaste ♥

Skönt att komma hem klockan 4 på morgonen och sedan stiga upp vid 9, dock gjorde det inte så mycket när det var till Bosse jag skulle åka till!
Har inte sett honom sen klubbhoppningen!

Är även stolt över hur snabb jag och Maria faktiskt var idag, det flöt på väldigt bra!
Vi åkte med honom direkt till ridskolan i Vännäs, och där hade vi sådant flyt att det precis var en som hade hoppat så vi slapp bygga fram.

Det var iaf byggt med en linje på en långsidan, sedan ett hinder snett igenom tillbaka på ett av hindrerna på linjen och sedan bara ett räcke på andra långsidan.

Han var jättefin under uppvärmningen, väldigt lydig och stadig i formen, galoppombyterna satt väldigt bra åt höger, men inte alls åt vänster och eftersom han ska tävla dressyr i helgen så sket vi i det.

Hoppade först bara fram på ett räcke och det gick väldigt bra, hittade avstånden och han var fin och lydig!
Sedan blev det jobbigt för dom kom in och skulle longera och prova rida den nya ridskolehästen, och sedan kom det även in en annan unghäst så det blev ett långt uppehåll på 5-10min innan vi väl kunde hoppa ordentligt, så tappade lite känsla där.

Fick tagga igång honom och så fort jag satte ett bra tryck i honom så blev han himla fin!
Hoppade en liten bana på 1m-110cm och sen fick det vara bra eftersom han har vilat lite nu på slutet när han har trampat av sig skorna.

Men det är så himla skönt med en häst som verkligen alltid gör sitt bästa - idag hoppade han verkligen JÄTTEFINT! Var inte i en enda bom och var högt över hindrerna även om vi kom lite nära! Sjukt fin hoppade han är så NÖJD! :)



Man kan ju undra hur det ska gå

Sådärja, hela designen på plats, ja inte här då utan på ett annat mystiskt ställe...

Maria måste slänga ett nytt öga på den då den förra inte var riktigt i hennes smak, men lite finjusteringar så!
Blev faktiskt riktigt sugen på att göra flera designern nu, men orkar inte säga något för högt, för då har man plötsligt 10st som vill ha och 0 inspiration!

Men om det är någon som har bilder, idé, text, färger, stil och sånt färdigt i huvudet för en design, men bara inte kan skapa den så kan ni höra av er.

Ska försöka sätta mig med skolarbete nu så jag har tid att åka och rida vår fina Bosse på tisdag! Vore väldans lägligt det!


Vill ni veta en sak...

Mitt första förslag på bloggdesignen är klar... Nu ska jag koda in den på en annan blogg och sen hoppas på att Maria gillar den!

Hoppas ni är taggade ;)

... and only for you



Och den här fina får man tacka Lisa för! 2006 skulle jag tro!

Only for Annie

Hahaha så sjukt roligt att hitta gamla filmer på den här datorn!
Här kommer den första jag bjuder på som jag gjorde till Annie kanske typ 2006!
Det var alltså vad vi gjorde när vi var små :)



Lördagkvälll...


Ändrade om

Hmm, hyffsat less idag, gick in på TDB och strök mig från lördagen på Hippo den 5/11 då det känns som jag aldrig hinner träna.
Ska dock tävla den 6;e. Blir 100+110cm, inomhusdebut för honom och mig på bortaplan faktiskt och sista tävlingen för året.

Har insett att det bara är 3veckor bort och hinner ju knappt ut och träna något, plus att han nu har dragit av sig framskorna = svårt att planera.
Dessutom har jag en massa tentaplugg+uppgifter som ska in i början av november så det blir bäst med bara endagar tävling.

Får hoppas att det blir superrolig iaf! :)


Min fina ♥

Sista filmerna på Divan

a om Filmerna från klubbhoppningen:
de två sista filmerna funkar ej :(


Videofy.me löser alla problem! Hoppas jag iaf!




Men så blev det inte

Satt igår kväll/natt och pillrade lite med en ny bloggdesign, dock så bestämde jag mig för att "Nä, men jag lämnar datorn på och går och lägger mig och fortsätter imorgon"

Inte så smart idé, för när jag väl ligger i sängen hör jag "dun dun dun dun" också startar dataskiten om sig själv, utan att jag har sparat... yay... and so on..

Filmerna från klubbhoppningen

Mighty Bouncer:




Donna la Diva:



Blev en videofy me för jag orkade inte ändra ljudet

CR Försök 1


CR försök 2


SÄG TILL OM DET ÄR NÅGON AV FILMERNA SOM INTE GÅR ATT SE

Bilder som jag aldrig visar


Världens finaste vän ♥


Robin - skön dude


Och lite finhäng i Övik


Erkänn att ni blir sugen på att se filmen som den här bilden kommer ifrån!


Egoisktisk bild såklart


Finaste katten som ligger såhär när man kommer hem


I love cats.... I love every kind of cats..


Och såklart två bilder på när en extremt smidig brud biter på en penna som varit i tvätten

Damn you autocorrator

Fast på svenska då, och såklart något som hände för mig


Kom ihåg vart ni såg det först...

Skulle stuva makaroner idag till middag, kom dock på när jag väl skulle ha i makaronerna att jag inte hade några gammeldagsmakaroner (eller vad dom nu heter) så fick köra med pennepasta ist, men det gick det med!

Tänkte bara så ni vet


Sen mjölk i vinplastglas - det är vardagslyx!

En riktigt fin vän

Ja, ingen bra uppdatering, inga löften hålla ect. ect. blev svindålig i måndags natt, feber och skit, hade ingen röst under hela tisdagen och nästan ingen på onsdagen förrän på kvällen.
Sov 17h natten till idag, så ja, ni fattar grejen, har inte mått så bra liksom.

Sitter just nu och fixar filmerna från tävlingen, skrattar åt tabbarna jag gjorde och inser att det är rikigt fina hästar jag rider!

Hur som helst, igår kom Zandra (som förövrigt är min granne nu, eller okej, hon bor 2min bort, men iaf på mariehem så det räknas som granne) förbi och chillade lite, finaste tjejen som hade med sig ett egengjort kort till mig! SÖT!

Jordgubbste var det i iaf och hon hade t.o.m gjort om själva dom där.. papperbitarna på tepåsarna ni vet.
Det luktar dock så gott så funderar på att aldrig prova dricka det heheheh

Just my luck

Bara det som behövdes, en helg i Övik och jag är sjukt igen! Tackarrrrr!

Hur som helst, denna måndag har inte varit speciellt spännade, lite skola för att göra en redovisning vi ska ha imorgon, och sedan hem för att lämna in en uppgift, sova lite och sedan blev det bio!

Ceci är här också, haha stackarn fick sitta med sin uppgift medans jag låg och sova - skönt!
Drömde dock att hon typ skulle väcka mig genom att försöka halft döda mig? Väldigt skumt, och tydligen så sov jag med en kudde över ansiktet också, så inte så himla konstigt då...

Bion vi såg var Johnny English! Kanonbra film faktiskt, precis som den ska vara, rolig och jävligt pinsam, var först lite besviken, men på slutet drog dom på riktigt ordentligt och typisk Mr. Bean style, så då blev jag nöjd!
Kunde dock inte riktigt njuta av filmen under typ den sista timmen då jag mådde så himla dåligt, den här jäkla halsen alltså..
Såg den med Ceci och the boys i korridoren, tjejerna var visst upptagna :(

Rekomenderar den iaf!



BILDBOMB - KIAMBA

Vet inte alls om ni alla kommer ihåg den, men 2007 opererades Bosse för sin strupipning, och det året skulle jag först ha Bonija i tävlingsgruppen.
Efter första lektionen har jag för mig att jag var så ledsen att jag grät och fick byta till Kiamba, först tyckte jag inte alls det var någon höjdare, men tji fick jag!

Världens finaste gräddvisp som t.o.m slog privathästarna!
Tror hon tog en rosett på varje tävling, i både hoppning och dressyr och vid när terminen var slut var jag riktigt fäst vid henne. Hon ligger mig fortfarande väldigt varmt om hjärtat och är en häst som förtjänar mer uppmärksamhet än vad hon får.

Hon är en häst jag vill köpa när jag blir sådär superrik ni vet, och bara ska ha henne mysandes på min stora herrgård som är värd några miljoner. Hur som helst är bilden ni ser här under är tagen av Lisa Lindberg och är en av första träningarna. Snacka om att hästen kan hoppa, dom följande bilderna bjuder jag på, bl.a när hon hoppar mig ur sadeln, jag tävlar dressyr i en hoppsadel och lite annat smått och gott! Nu kör vi!





Dressyrlektion fotad av Britta






Första klubbhoppningen fotad av Pernilla








Dressyrtävlande fotade av Britta




Framridning även fotad av Britta


Lokal hopptävling fotad av Pernilla





Bilder från samma tävling fotade av Britta



Och två bilder som jag faktiskt inte vet vem som har fotat..


Kolla in 0:55 när jag pressar henne över hindret - VILKA BAKBEN!!


Skrattar så himla mycket när jag ser dom här filmerna, vilken flängridning!
Men det var inte det lättaste när hon var så liten, men hoppade ändå så stort.
Minns hur missnöjd jag med tävlingen för att vi kom fel på typ alla hinder haha!
Syns nog inte heller hur stark och pigg hon egentligen var att hoppa - saknar!

Tillbaka igen då

Var man hemma i Umeå igen, känns lite konstigt ibland att säga hem, men jag längtar faktiskt hit när jag är i Övik, det är skönt att vara själv, träffar ändå folk varje dag, och har ju världens trevligaste grannar i korridoren :)

Hur som helst, har fått internet på det stationära datorn nu vilket gör att det kommer bli ännu enklare att fixa bloggen! Det är så jobbigt att jobba i photoshop på den bärbara eftersom den är så liten, så brukar få göra det på den här datorn och sedan koda på den bärbara.. Väldigt drygt att springa emellan, men nu är det löst!

Lite mer uppdatering kommer snart, en bildbomd nämligen!

Det står inte still

Tjenixen allesammans!

Sitter just nu nere i Övik och har varit här sedan i fredags, ska dra hem till Umeå igen om nån timme, ska få lifta med en av min bror kompisar vilket är kanon då jag inte var så sugen på bussen ikväll, utan hade tänkt ta tåget imorgonbitti och det kan man ju inte lita på!

I fredags när vi åkte ner så skulle tåget gå 16.20, dock blev det inställt och det skulle gå en buss istället, alla gick ut och ställde sig och väntade i det svinkalla vädret, ingen buss kom... Så efter 20min gick vi in och väntade, klockan 16.50 meddelar dom att bussen ska gå 17.10! Jomen tackar, sedan tog det dessutom 1h och 50min innan man var nere i Övik, så istället för att vara nere klockan 17.10 som planerat så var man framme 19.00 man tackar ja!

Dock var kvällen, och ja egentligen hela helgen väldigt trevlig! Britta var nämligen här nere så vi gick ut på fredagen och hade svinroligt och igår brummade vi lite bil!

Men nog om det, ni bryr ju er bara om hästarna iaf - idag har jag faktiskt varit och ridit Divan!
Önskar att jag hade fotat min extremt snygga outfit som jag skrapa ihop här hemmifrån, gamla vinterkängor, en dunväst som var typ tre storlekar förstor och ridbyxor med hål på ena knäet haha! Kände mig väldigt tjusig, speciellt när Alexandra och Julia tänkte fota och filma...

Inne i ridhuset blev det iaf då det regnade och blåste kallt, dock inget långt pass då det fortfarande är tungt underlag där inne, men har hört att dom jobbar på det!

Skrittade väldigt mycket, gjorde mycket halter, samlade och ökade skritten, och mycket halvhalter. Annars är det lätt att man bara sitter och bromsar henne eftersom hon är så pigg.

När jag sedan började trava henne var hon jättefin! Avslappnad och frustade redan i dom första stegen och så förblev hon resten av ridpasset!
Vi bråkade lite i galoppen då jag tänkte ta igenom problemet vi fick i hoppningen förra helgen, att hon går emot skänkel när man försöker göra snävare vändningar, och jag fick verkligen smaka på fuxmärr idag när det väl kom till kritan haha
Hon kickade och surade ihop totalt, dock löste det sig så gav mig ganska direkt då så hon skulle avsluta när det var roligt och positivt!



Har filmerna från förra helgens tävlande nu, och en massa bilder till bloggheadern så den här veckan LOVAR jag att det ska hända grejer!


Finaste tjejen!

Jäkla höst

Försöker peppa igång mig för att skriva dessa rapporter som ska in hela tiden, den ena är enkel, den andra inte.
Har dock börjat med den jobbiga för att tvinga mig själv, men det står verkligen still i huvudet.

Dessutom är jag sjukt trött, och det hjälper inte alls.
Förstår dessutom inte varför jag är trött då jag har sovit ordentligt dom senaste dagarna och inte stressat något.
Jag har dock knappt varit ute någonting idag, förutom studiebesöket på SR. Det kanske är det som behövs, en promenad och lite frisk luft!

Vi hörs!


Ge mig sommar för guds skull!
Här är en rolig bild från när Britta var och fotade Lisa och Fille!

Zandras nya cykel

Jag önskar jag kunde beskriva för er hur trasig den här cykeln är.
Den har alltså stått utanför universitetet sedan vi började och Zandra har suktat efter den sen hon såg den för första gången...

Bakhjulet är helt paj, vi fick sätta tillbaka själva däcket för att hon ens skulle kunna ta sig framåt. Sadeln har stora hål och växlarna är obefintliga. Men en ringklocka har den och en fin röd färg.




Ni behöver inte oroa er, hon ringde till polisen innan och frågade om hon fick ta den!
Så nu kan ni andas ut, och försöka få bort nackspärren som filmen erbjöd.

I brist på annat

Lite ovisade bilder, jag vet att ni gillar sånt..

Min och Lollos URGODA pizza!


Det är höst


Min häst efter rullning i ridhuset...


Söta Sandra


Jag gillar att klä ut mig


Nya iphoneskalet


Zandras låtsas hund Donna, ja hunden är ju inte på låtsas, men den är inte Zandras

Internetbrist?

Ja det är inte det roligaste att komma hem och märka att internet har lagt ner, funkar varken med raoutern eller med sladd, och står att det är fel på ip-adresen... Får hoppas att det är ngt tillfälligt då jag inte är något datasnille direkt.. Istället har jag städat rummet och ska nu tvätta och laga lite middag hade jag tänkt.


Är inte ni upprörda?

Tagit från Tidningen Ridsport:

"Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar. 
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar. 

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."



Är inte ni upprörda över detta, eller känner ni att det bara är ytterligare en sak som sker som vi ska acceptera?
Jag förstår inte vad förbundet har fått för snurrar i huvudet nu och hur dom tänker - har inte om egna hästar dom som sitter med? Eller är alla tävlingsryttare på elitnivå, eller skogsmullar som aldrig varit innanför ett dressyrstaket?

Vad är det för skitsnack att dom som bara tävlar lokalt kommer få fler tävlingar att välja emellan?
Det kostar fortfarande tredubbelt så mycket emot vad det gjorde innan, och vill dom bara tävla en tävling så kostar det 150kr!! Alltså nästan lika mycket som det gjorde för en helt år förut!



Klubbhoppning 2/10

Ja här kommer väl egentligen inlägget dom flesta vill läsa om, ska dock försöka att inte skriva någon uppsats om det hela.. Önskar jag kunde ge er filmerna också, men glömde kameran i Ö-vik så till helgen kan jag nog ladda upp dom!

Divan:
80cm, hon var c r a z y på framhoppningen, den blev även ganska stressig, men hon bockade, gjorde luftsprång, stegrade, gick inte att styra och ja lite så, men jag tyckte mest det bara var roligt, dock var hon väldigt stark mot hindrerna och bromsade inte upp något själv, vilket gör det hela mycket svårare..

Gick in på banan och tog den första gången i lite trav/galopp om vartannat, den var inte så jätte simpel då det var ganska skarpa svängar. Hon var väldigt tittig och hoppade inte riktigt igenom kroppen.
Rev två hinder så 8fel, tog dock om hela banan och försökte lyfta upp huvudet på henne och få fram henne och då gick det mycket bättre, trots att vi hade några ko-språng :) 0:ade gjorde hon iaf!

90cm - Debut! 
Här var hon lika dan på framhoppning och tog inte skänkeln, trots att hon hade en mycket längre framridningen den här gången.
Dock bromsade hon upp lite mer på oxern nu så det kändes skönt.
Gick in på banan och ville visa henne bomförådet då hon alltid är lite spänd där, fick startsignal när jag var där så fattade galopp direkt då det kändes bra att inte ge henne så lång startstrecka att dra iväg med mig mot första hindret ;)
Dock var hon lite ofokuserad så fick trycka henne över första hindret, vilket gjorde att hon rev det, men resten av banan gick kanon och hon gick i mål med bara 4fel! Hoppade toppen fint! :)

Bosse:
100cm CR, pärlan alltså! Stressig framridning, men gick ändå in och 0:ade, hade dock inget jätteflyt utan kände mig okoncendrerad och hade dåligt tryck i honom.

100cm KM-klassen, gick in här på framhoppningen med lite hårdare ridning, alltså satte verkligen trycket i honom och han var jättefin!
Gick in på banan och hade samma känsla, hoppade 1:an-2:an, vänder upp mot trean och ska kontrollera att det är trean jag rider emot, men ser ingen siffra så jag lägger en volt och ser då att skylten har blåst ner... blir så ARG på mig själv, rider emot igen och han hoppar superfint resten av banan, som "tur" var så tappade jag trycket lite till sista hindret så han river det.
Kändes ju såklart synd, men hade ju varit ännu argare för min volt annars!
Dock var han JÄTTEFIN den här rundan, kändes pigg, posetiv och letade hela tiden hinder :)

Hjärnsläpp kan alla få, speciellt i tredje klassen, på fjärde rundan ;)


Finaste ♥

Lördagen

Efter att ha haft en snack med Maria så var det gramanen för uteritten som gällde idag, dessutom var jag seg med att kliva upp så jag skulle hinna med två hästar på 3h, vilket jag trodde var omöjligt efter som EN häst brukar ta den tiden för mig...

Red först ut på Bosse, skulle bara galoppera honom lång och låg på lite längre sträcka så han inte skulle vara galen till hoppningen på söndagen. Han skötte sig väldans bra, men var väldigt tittig så slängde sig lite åt sidorna bara, men annars helt som vanligt. 
Han hade väldans bra galopp och tuggade ordentligt på bettet :)

Sedan var det Divans tur och hade tänkt göra samma sak på henne, fast utan graman, dock glömde jag sätta på en martingal och eftersom hon var VÄLDIGT pigg så var huvudet uppe bland molnen ibland när jag skulle försöka bromsa farten...
Hon var exakt som Bosse, fast ännu lite tittigare så jag bestämde mig för att pumpa ur henne energin lite mer och körde tre vändor upp för dubbelbanorna så hon skulle få göra sig av med energin.

Gick sedan in på plan och trava och galopperade lite och då var hon jättefin, frustade och kändes toppen!

Efteråt hann jag bara hem en snabbis för att sedan åka till Härnösand och vara med på Lindas överraskningfest!
Vi spelade singstar, åt god mat och umgick, fick även se hennes lägenhet som var toppenfin!
En störtskön kväll som var precis det jag behövde :)


Fredagen

Lollo och jag tog oss en värdig sovmorgon innan vi åkte ut till Bosse och jag red ut på honom medans hon mockade och fixade.

Jag red bara på lägdorna runt omkring och red barbacka med padd. Maria har ju sagt att han har blivit så sjukt pigg, men jag har inte trott på henne. 
Tji fick jag då jag bara hann skritta ca 30meter innan jag höll på att åka i backen första gången för det flög upp en fågel ur busken.

Fanns så dåligt med ställen att rida så red bara upp och ner för en lägda i galopp, och hade tänkt göra det ca 4gg.
Första gången skötte han sig ganska bra, kände dock att han var på väg att bralla.

Nästa runda tog han tag i den saken och drog på en riktigt fet brall och jag fick bara hålla mig i manen och skratta.
Tredje rundan drog han på luftsprång i mitten av lägdan och försökte sticka iväg. 
Sista gången när jag vände runt så drog han iväg i världens luftsprång+spark så padden flög bak på rumpan, sedan drog han iväg i världens bockserie och jag tyckte inte att det var så kul längre...

Haha, dock saktade han snällt av varje gång vi kom längst upp, och även så sista gången så jag kunde ta bort padden och rida med den tillbaka under armen.
Dock trippade han hela vägen tillbaka till stallet och slängde sig för ytterligare en fågel så jag höll på att åka av igen..

HERREGUD säger jag bara - 14år? Skulle INTE tro det.. Och Maria har verkligen inte överdrivet..
När vi väl kom tillbaka packade vi bara ihop och drog sedan till Övik och stallade upp honom på ÖOR för helgen!


På kvällen umgick jag med världens bästa Sandra och vi var ut och jag insåg hur tråkigt Övik fortfarande är ;)



Torsdagen

På onsdagen kom Lollo upp, vi åt god mat och gjorde lite allt möjligt, men mest så åt vi nog faktiskt...

Torsdagen var en helvetesdag för mig, började med att jag somnade vid fyra och klockan 6 på morgonen så gick brandlarmet, så där ställde jag mig helt yrvaken på en datastol och skulle försöka få tyst på skiten, Lollo vaknade dessutom inte förrän jag var så arg att jag skrek åt henne, haha, ett brandlarm som tjuter på högsta volym och människan sover som en stock?

Lyckades typ slita sönder den så den tystnade och SEN kunde jag ta ut batteriet... Sedan gick jag och la mig igen utan att kolla om det brann... Smart tjej?

Klev upp nån timme senare igen och var på skolan, och insåg att jag hade tappat bort min cykelnyckel, lunchade på stan, somnade på en föreläsning, och missade bussen hem, gick förbi där jag skulle möta Lollo.. Så ja, inte så lyckade dag haha. Vi gick hem till mig och sov några timmar, sedan lagade vi ännu mer mat och drog till Vännäs.

När vi kom dit chillade vi lite innan vi drog ut till Bosse och jag skulle hoppträna för Maria, så vi drog honom till ridskolan. Dom byggde fram medans jag red fram.

Vi jobbade vidare med linjer, denna gång med S-båge och sedan en bruten linje.
Bosse var på SJUKT bra humör, och var därför också väldigt pigg och stark! Drog fram som en ångvält med mig hängandes i tyglarna.

När jag klappade han efter hindrerna så kastade han med huvudet av lycka, gick emot skänkeln och var knappt vändbar, dock lugnade han ner sig när han hade fått hoppat av sig lite, och när vi väl hoppade lite högre så gick det kanon!


Sparkar emot skänkeln, haha söt!



Stark häst?











Ni är awesome!

Det är ju underbart att logga in och se att det är fullt med kommentarer som jag har MISSAT - det har väl aldrig någonsin hänt.
Att det fortfarande är folk som kikar in här är väl egentligen ett mirakel, men ska väl försöka bli bättre på det här, problemet är väl att jag håller ju inte på med hästar så mycket nu, utan mest bara 1-2dagar i veckan, och nu förra veckan så blev det hästar tors-sön, och då blev det helt plötsligt ingen tid över att blogga, men nu ni!

Ska dela upp inläggen dag för dag så det blir lite struktur på det hela!



RSS 2.0