Vara glad över att må dåligt

Det är säkerligen många som vet men för er som inte har hängt med så har jag nu alltså en liten bulle i ugnen ;)
 
 
 
Har under semestern mått totalt skit och har kräkts 3-4ggr per dag vilket gör att man inte har så mycket energi kvar, har nu börjat jobba igen och jag måste erkänna att det tar mer på krafterna än jag skulle vilja.
Tur att det bara är en övergående fas och just nu längtar jag bara efter att få må bra igen.
 
Sammy har vilat sig i form i sommar och är rätt fin just nu. Vi ska starta nästa helg och jag hade väll hoppats på att vara bättre förberedd än vad vi är men det går som det går...
 
 
 
 
 

Mysig barbackaritt

Igår så hade min lilla pålle passat på att busat för mycket i hagen igen och hade ett litet skrapsår på benet så det blev en mysig skrittrunda igen.
 
Passade på att rida barbacka då det är så underbart mysigt. Förut brukade jag ofta rida barbacka men Sammy är inte så jätteförtjust i det eller har lite svårt för det när jag ska hoppa upp då han gärna blir spänd och studsar iväg.
 
Igår när jag skulle sitta upp skötte han sig dock perfekt när jag skulle sitta upp och skötte sig även super under turen.
 
 
 
 

Billie i bild

 
 
 
 
Fick även några bilder på Billie som jag har glömt att visa.
 
 
 
 
 
 

Har tagit det lugnt

Sammy hade nog busat lite för mycket i hagen härom dagen och var lite svullen på ett framben.
Därför fick han villa i två dagar och bara gå i skritten, idag var han dock mycket bättre så då passade jag på att skritta honom en sväng ute istället vilket han tycker är mycket roligare än att måsta gå runt,runt.
 
Trodde att han skulle vara super tittig och pigg som han brukar vara när han har vilat bara en enda dag men han visade sin bästa sida idag och vi var bara ute och mös hela ritten.
 
 
 
 

Bilder Sammy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har fått jobba

Idag så bytte som sagt jag och Kerstin hästar och först satt jag och tittade när Kerstin trimmade Sammy.
Fick i alla fall tummen upp då hon tyckte att han har blivit mycket starkare. Fick dock bakläxa att jobba vidare med att få in högerbogen lite bättre.
Alltid lika roligt att titta på när någon annan rider och jag slås verkligen av vilken otroligt fin häst jag har.
 
Efter var det min tur att rida på Ralf som han kallas. En ny bekantskap och är en väldigt rolig häst att rida även om det inte var lätt.
Han är en stor skimmel som faktiskt påminde mycket om Bosse
Det var rätt spänd och lite tittig när jag började och jag fick jobba rätt hårt för att lyckas hitta alla knappar och få alla delarna på plats men efter ca 40min in i passet så släppte det.
Alltid lika roligt att testa nya hästar även om jag var rätt slut efter passet :)
 
 
 
 

Toppar och dalar

Hopptränade för Kerstin idag och kunde inte riktigt få till min ridning.
Har varit allmänt trött och lite hängig senaste dagarna och kände att jag hade inte orken till att kunna rida ordentligt.
Hästen var super som vanligt men vete tusan vad ryttaren höll på med, hoppade en bana på ca 1m och ibland blev det bra och ibland blev det mindre bra.
Efter passet var jag helt färdig och hade knappt energin att kunna borsta av hästen, måste lära mig att ta med någon energikaka eller frukt så man kan hålla energin uppe när man mår så här.
Ska nu försöka focusera på vad som blev bra på slutet.  Imorgon ska vi göra ett hästbyte så att Kerstin rida honom vilket känns himla roligt.
 
Sammy i Vännäs förra året.
 
 
 

För ett år sedan

Var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Kan inte fatta att ett år har gått så fort.
 
 
 
 
 

Min häst är så fin!!!

 
 

Gårdagen

Igår så hoppade jag lite men min fina pålle.
 
Min häst är verkligen helt otrolig och jag känner mig alltid så trygg på hans rygg för han ställer alltid upp till 110%.
Hittade en bra känsla ibland men har så svårt att hitta rätt distanser.
Bad Sandra om hjälp med att hon kunde hoppa honom någon dag dels för att ge honom bra självförtroende och göra det lätt för honom för en gång skull men också för att det ibland kan vara lättare att se hur jag ska rida när jag står på marken och tittar på någon annan.
Har också bett att jag ska få hoppa för Kerstin under veckan så jag kommer igång och rider som jag ska.
 
Imorgon ska Sandra hoppa min underbara pålle!
 
 
 

Är bara så glad

Ibland är livet bara så bra och man måste passa på att njuta.
 
Har världens mest underbara man
 
 
En fantastisk häst
 
 
 
och är otroligt glad över min fina familj, vänner, kollegor som alltid gör en på glatt humör.
 
 
 
Har det rätt bra helt enkelt!!!
 
 
 

Komma i form

Det gäller både för mig och Sammy men framför allt mig!
Kan inte fatta hur mycket man kan gå upp bara för att man inte ränner runt och rider 2-3 hästar om dagen.
Mammas matlagning hjälper inte när man ska försöka hålla sig i trim så denna vecka är det verkligen skärpning på den fronten.
 
Var ute på förmiddagen och red Sammy på plan, han kändes rätt fin men jag har lite problem med att få till skolorna då han lätt blir lite rak i kroppen och böjd i halsen och när jag väl lyckas få till böningen i bålen lägger han i handbromsen lite eller blir lite stretig i munnen.
Jobbade annars mycket med övergångar och kunna variera formen under hela passet.
Både jag och Sammy var rätt nöjd efteråt.
 
Sammy när han stod i Vännäs
 
Väl hemma har vi städat, lagat mat och varit ute på en långpromenad.
Har knappt hunnit varit hemma ens en dag och jag håller redan på att klättra på väggarna.
Aja får hitta på små projekt som jag kan underhålla mig med.
 
 

Nu regnar det

Är nu tillbaka i Vännäs igen efter en vecka i Ö-vik.
Var inte ens ledig en vecka innan jag hann bli sjuk, som tur var så har jag ju min underbara syster som har hjälpt mig med Sammy nu när jag var dålig.
Mår fortfarande inte helt 100 men det är lite bättre i alla fall.
 
Det har varit fantastiskt roligt att hälsa på alla hemma men det är otroligt skönt att få vara hemma och sova i sin egen säng.
 
Sammy är verkligen helt underbar att ha med sig överallt och sköter sig super. Han står nu hos Kerstin i degernäs resten av sommaren och jag hoppas att jag är lite piggare imorgon så jag kan trimma lite.
 
Det var himla roligt att få sitta på min vita springare också!
 
 
 

Med solen i ögonen

Här sitter man på uteplatsen i kvällssolen och bloggar lite. Känner att livet är allt bra fint ändå, för vilken fantastiskt rolig helg jag har haft!
 
Det började i fredags med att jag och Maria tog hästarna över till ridskolan och hoppade lite. 
Bosse som inte hoppat sedan hästivalen var minst sagt galen haha och sprang bara mot alla hinder, men det var inte mycket att göra åt saken.
Vi tog oss runt en bana på 1m trots att det mest bara var fläng runt kändes det som. Försökte skola honom lite med volter, men det var lite lönlöst. Han knäppte antingen av och gav ingenting i handen, eller så hade jag allt i handen.
Fick sedan hoppa upp en sväng på Sammy och tog några språng på 80cm. Skrattade typ ihjäl mig då jag först inte ens vågade rida emot hindrerna för jag trodde jag inte skulle kunna sitta kvar i sprången. 
Han är rätt knepig att rida den hästen, härlig galopp, men rätt svår att taxera mot hindrerna. För tar du lite för mycket i handen så dör han av. 
Rebecka följde med och fotade så ni kan nog förvänta er lite bilder senare!

Sedan red jag även ut på Grallan som var på strålande humör, hade bara tänkt ta en kort tur, men det blev två varv runt ridskolan då hon var så himla trevlig!

Igår red jag, Maria och Rebecka ut. Jag på Grallan, Maria på Bosse och Rebecka på Sammy. Hästarna fick busa av sig lite, men det var mest bara Bosse som tyckte det var lattjo, hans energi verkade aldrig ta slut.
Sedan på kvällen begav jag mig iväg på tjejfest med en massa trevliga brudar som avslutades med utgång.
En väldigt lyckad kväll! :)

Idag har varit lite segare, men upp och ut med hästarna, sedan fixa iordning inför travet. Därefter hem, vila lite, sedan till mamma på middag, och därefter ut till stallet igen för att fixa efter travet haha.
Nu väntar bara intag av hästarna. Får se om jag rider någon eller inte. Det är så himla fint väder så man blir lite sugen ändå.

Lite bilder:
 
 
 

Gårdagen

Igår blev det på morgonen trimm av två fina hästar.
Först red jag Bosse tillsammans med Maria och Sammy. Vi började på plan, men den var så hård efter allt regnade att vi gick till gräset istället. 
Hade inte direkt någon plan med passet utan ville mer bara känns på honom lite. Satt fast i vänster tygeln, men var pigg och glad. Gjorde mest en massa övergångar och jobbade med enkla byten. Han blev mycket bättre på slutet och det var härligt att känna att han hade så mycket energi. 

Efter det red jag Graphic för Maria. Hon var först väldigt sur på oss som tvingade henne att skritta långsamt och göra framdelsvändningar, men efter ett tag släppte det, och hon blev riktigt fin. Vi jobbade mycket med att öppna och minska volten och acceptera skänkel. Jag var helt slut efteråt. Det är verkligen inte lätt häst, för det krävs så himla mycket ben, men hon är rolig att rida. Sedan är det ju lite mer speciellt att rida ston än valacker som jag är van vid. Man måste smöra mycket mer för att ha stoet med sig ;)

Sedan på kvällen körde jag Manfred medans Rebecka red Faxen och det är bästa gången hitentills. Han skötte sig exemplariskt! 

När vi var klara så tog jag tag i att byta gipsen Bosse nu har i hovarna. Har har tydligen strålröta på 3 hovar, men jag har nu fått jättebra hjälp, så var ca var 3dag, tvättar man rent med 70% sprit, sedan doppar man gipsbandage i spriten och trycker ner i stålfåran. När gipset torkar så trycker det ut stålen så det kan komma in mer luft, samt att spriten håller rent. Var lite drygt att göra det, men gick betydligt snabbare än vad jag hade trott. 
Kan skriva mer om det nästa gång jag ska byta.

Idag ska vi hoppa Sammy och Bosse och Rebecka ska fota, så ni kan ju faktiskt få förvänta er lite nya bilder!
Ska även rida ut en sväng på Grallan hade jag tänkt. Annars är det rätt lugnt i stallet.
 

Grallan chillar
 
 
 
 

Till vilket pris?

Förra veckan när Bosse blev sparkad fick jag ta ut en veterinär för att ge honom en smärtstillande spruta.
Idag kom faktura på kalaset; 1500kr(!!!!!!) 
Alltså jag blir (ursäkta språket) men så jävla förbannad! Det var alltså under arbetstid, ingen jour eller liknande, hon var inte ens där i 10min, gav min häst 1spruta, klämde och tittade, konstaderad att han var svullen och hade ont (no shit sherlock, var ju bara därför jag ringde ut dig) och dom har mage att säga att det kostar 1500kr! Hon har ju inte ens gjort något?

Samma sak när jag tog ut för att vaccinera honom i vintras, nästan 900kr. Det finns inte ens en klinik att åka till här i Övik, så det skulle ju bli betydligt dyrare att åka iväg och vaccinera, men ändå.

Veterinärerna ruinerar oss hästägare. Ska vi verkligen behöva stå att överväga att INTE ringa ut veterinären när våra hästar är i behov av vård, bara för att vi vet att vi kanske inte kommer ha råd att betala räkningen efteråt? 
Jag är inget proffs på vad priserna ska/brukar ligga på, men det här är helt sjukt!

Vad blev priset när hästen som hoppade in i spegeln fick stå hela söndagnatten med tre veterinärer?
Vad kostade det när Divan fick kolik och vi fick hålla på med henne i 2 dagar?

Att det dessutom är, enligt mig, så dåliga veterinärer är i Övik gör mig mörkrädd. Man vill inte höra när man har ringt ut veterinären att dom säger "Jag är så dålig på att sy, allt jag syr spricker alltid upp" eller som när Bosse fick hovbölden/traktsprickan och Maria fick SJÄLV ta visitertången från veterinären och visa hur hon skulle trycka för att visa vart hästen hade ont.
Vad fan betalar vi för? 
Om man är expert på hamster så ska man inte hålla på med hästar.
 
Det egentligen, så vitt jag vet, bara en bra veterinär här, och det tycker dom flesta, vilket gör att hon är svår att få tag på också.

Åh, rörigt inlägg, men jag är bara så förbannad och vill reagera av mig.
Såklart är jag glad över att det finns veterinärer, men det dom gjorde på Bosse förra tisdagen, kunde jag gjort själv om jag bara hade haft sprutan med smärtstillande.

Jag har även varit med om veterinärer som vägrat komma ut när en häst var sjuk och hade kolik, så vi fick lämna den över natten, samt veterinärer som inte ens skrev ut antiinflammatoriskt när hästen var ny-opererad. Ni hör ju själv, man blir mörkrädd.
 
Vi vill alla våra fyrbenta vänner väl, men till vilket pris?
Ska man behöva tänka en andra gång innan man ringer veterinären?
 
 
 
 

Denna dag

Då var även denna dag slut, vilket har varit en uppochner vänd dag, vilket jag borde vetat när den började med att jag tappade ner smörkniven imorse, redan då vet man att dagen inte kommer gå så bra..
 
Går tillbaka lite till igår, för då blev det en permiärtur på min fina vita! Han blev ju som sagt sparkad förra måndagen, och igår imorse sprang vi med honom på gången och kunde inte hitta något. Tog mig en tur med sällskap av Rebecka på Grallan ut i skogen och han kändes fräsch och fin.
Ingen igångsättning blir det, utan han är med direkt, eftersom det bara är en spark, som har gått över och ingen skada på en sena, ömhet, hälta så är det bara att köra på. Dom tappar inget på 1veckas vila. 
Rättare sagt så kan en häst vila i 6veckor utan att ens börja tappa muskler och kondition.
 
Idag blev det en uteritt igen med Rebecka och Grallis, sjukt härlig tur i kvällssolen och hästarna var glada och pigga, och vi ryttare skrattade mest hela tiden!
Finns inget härligare än att rida ut med en kompis på sommaren, bara snacka massa skit, skratta och sedan typ inse att man skrittat hela ridturen, haha!
 
Imorgon blir det lite mer seriöst, Maria och jag ska ta oss ett dressyrpass på morgonen med Sammy och Bosse och sedan ska jag även ta Grallan lite på planen, eller gräset, får se vad som känns bäst imorgon.
Hoppas på fina och sammarbetsvilliga hästar :)
 
Förresten, igår öppnade sig himlen och ett åskväder drog förbi, och lämnade Solänget i detta skick:
 
Minst 2dm djup dessutom haha
 
 
 

Lugna dagar

I veckan så har vi åkt ned till Ö-vik jag, Johan, Sammy och Lillen för en veckas semester med släkt och vänner. 
Meningen var egentligen att jag och Malin skulle ha en liten mini botcamp men då Bosse sparkades förra veckan och Sammy som har haft en liten svacka får därför vila helt några dagar.
Idag fick Sammy superkompis i lilla Lennart och var överlycklig över att få gå i stor gräshage.
Själv så håller jag på att klättra på väggarna för vad gör man när man inte är i stallet eller rider??????
 
Jag och Malin har i alla fall kommit överens om att det måste dyka upp några nya bilder här i bloggen så håll utkik!
 
 
 
 

Helgen som gått

I helgen som gått så har det varit dressyrtävlingar på Hippo.
Jag tävlade både Sammy och även Billy då hans ägare var sjuk i feber under veckan och kände att hon inte skulle hinna förebereda sig.
 
Fredag (LA:3 med båda hästarna):
 
Billy:
Var lite grinig på framridningen och ville inte riktigt ta hjälperna korrekt. Gjorde dock ett rätt bra program och med tanke på att han aldrig har startat LA tidigare så blev resultatet väl godkänt. Han behöver lite mer styrka för att orka då han gärna blir lite snabb och springig men det är en otroligt fin häst med mycket potential.
Resultatet blev 63.00
 
 
 
Sammy:
Sammy hade känts sur och grinig hela veckan och inte sammarbetsvillig för fem öre. Jag hade tränat för Anna Hedbys dagen innan och hon var även med på framridningen vi var båda överrens om att det inte skulle gå att göra ett bra tävlingsmässigt resultat då vi helt enkelt är inne i en svacka just nu.
Jo försökte mest få honom lösgjord och medgörlig men han var sur som en citron och allmänt spänd.
På banan var han spänd och stretig och strulade framförallt med högergaloppen som han inte ville fatta rätt och absolut inte galoppera förvänd galopp.
Nog för att vi hade några missar och med någon nolla i protokollet blev resultatet katastrof. Blev först helt nedbruten och kände att det kanske var bättre att stryka mig med honom för resten av helgen men ångrade mig och bestämde istället för att vi i alla fall skulle in och rida programmet. 
Resultat: 54,86%
 
 
 
Lördag (LA:3 med båda hästarna):
 
Billy:
Var riktigt fin på framridningen och gav ibland små ögonblick där jag kände att jag lyckades hitta rätt känsla.
 Han blev tyvärr lite trött och orkade inte riktigt på banan men trots lite missar blev det ändå ett bra resultat som räckte till en andraplats.
Resultat: 63,57%
 
 
Sammy:
Red fram själv och hittade en bättre plan på hur jag i alla fall skulle kunna göra en nödlösning för att ha honom på bättre humör. Han var fortfarande spänd som en stålfjäder och tjafsade fortfarande med förvända galoppen.
Allt annat han gör får han ändå bra poäng på men strulet drar snabbt ned poängen.
Provade att ta om vägen då han började strula då jag tänkte att det i alla fall var bättre än att ta en nolla i protokollet men då han strulade även när vi tog om det så det blev även en felridning i protokollet.
Resultatet blev dock lite bättre i alla fall.
Resultat: 61,57%
 
<
 
Söndag (LA:4 med Sammy) 
 
Sammy:
Kändes fin på framridningen förutom att han bytte helt hysterisk så fort jag red den förvända galoppen. Han var lite trött och spänd på banan men klarade helt otroligt den förvända galoppen då jag medvetet red på lång tygel och genade mer som snett igenom än att vända över ridbanan.
Blev några små missar plus att jag red fel men ändå nöjd då han blev mer och mer ridbar bara under helgen och vi avslutade med en röd rosett även om ritten var lysande.
Resultat: 61.34
 
  
 
 

Bilder Allsvakker del 2

Här kommer del 2 av bilderna på Bullen.
Del 1 kan ni hitta HÄR 
 
 
 

Vardagsbilden

Fortsätter preppa er med bilder, denna gång från vardagen 
Enjoy!
 
 
 

Så var denna dag över

Ja nu är det snart dags att krypa i säng och säga att den här dagen är över.
Jag blev sjuk redan i fredags, men igår blev det mycket värre och jag kände mig febrig och hängig så var faktiskt ledig fram till klockan fyra idag, då åkte jag ut till stallet och mockade och gjorde iordning, samt att Bosse blev skodd, så imorgon ska jag longera honom på morgonen och är han fräsch så ska jag rida på kvällen, hoppas på det! :)


Annars som hänt idag är väl att Maria och Sammy har anlänt till Solänget, dom ska som sagt stanna i en vecka, men Sammy ska ha lite vila nu från början, vilket inte är mig emot, utan då får hon hjälpa mig med mina hästar istället. :)

Imorgon ska Martin köra snabbjobb med både Conrad och Manfred och jag ska köra Lennart i skogen, förhoppningsvis med sällskap av Rebecka och Faksen.
Hoppas som sagt att Bosse är fräsch så ska jag rida en sväng med Annie!
 
Vi hörs mer imorgon!
 

Lennart (övre)
Faksen (undre)
 
 
 

Bilder Allsvakker del 1

Allsvakker (Bullen) hoppas jag ni inte har glömt bort, kallblodet som kom i December och åkte för drygt en månad sedan? Nej såklart ni inte har glömt honom!

Här kommer iaf bilder på honom som Rebecka fotade bland dom sista dagarna han var på Solänget. Får lite stolsits på honom, men vad spelar det för roll, fin är han iaf, även om han gärna släpper stödet på bettet då och då, ni får ha i tanke att han bara är riden i 6månader :)
 
 
Fler bilder kommer imorgon, vill inte spamma ihjäl er med fler än 10st :)
 
 
 
 

Två bilder från hemmatävlingen




Haha, man kan se på den översta bilden att både Bosse och jag är sur över att vi fick ett stopp på just det hindret ;)
Bilderna fick jag av Sara Bylund, tack snälla! :D
 
 
 

RSS 2.0