På bättringsvägen

Nu har jag precis kommit hem från stallet, idag mår Divan bättre, och just nu är det Linda som har ansvaret för henne, och sedan i eftermiddag kommer Alex, så jag hoppas hon fortsätter åt rätt håll!

Igår ringde alltså Susanne till mig strax efter sju, och berättade att dom hade ringt från stallet och sagt att Divan hade kolik, hon kunde själv inte ta sig ut, så jag lyckades få tag i en bil och var ute på ridskolan 20 över 8.
Jag gick med henne först i en timme, och hon bajsade två gånger, men det blev inte bättre, så jag ringde veterinär som tyckte jag skulle släppa ut henne i hagen och se vad hon gjorde.

Först åt hon lite, sedan gick hon och la sig och vilade, medans hon fortfarande åt, därefter klev hon upp och ställde sig och började krabba i ett hörn igen, så det var bara att ta in henne och börja gå med henne, fick tag i en veterinäs som skulle komma ut, så strax efter 1 kom hon äntligen ut.
Hon fick smärtstillande, kramplösande, hon kollade henne rektalt, vi sondade och gav dropp, sedan tog vi ut och longerade henne, och vid den här tidpunkten hade Suss hunnit ut. Hon fick springa runt tills hon väl bajsade, sedan blev jag tvungen att åka hem och då var klockan 20 i 5.

Det var meningen att jag skulle åka ut vid 9 igen och bara longera henne, men fick sms strax före 8 att hon fortfarande inte var bra, så när jag kom dit, var veterinären på plats och hon fick 10 liter dropp. Vi hade inte fått i henne allt förrän vid 2 tiden på natten, och då tog jag ut och longerade henne igen. Hon bajsade då 7gg, men när vi tog in henne i boxen så var det fortfarade inte bra, hon var mycket orolig, men la sig till slut ner, hon fick ligga men inte rulla, så hon låg och stönade och andades väldigt häftig, men tillslut verkade det släppa, för hon somnade, och vi lämnade stallet vid 3.

Imorse skulle jag vara ute vid stallet med 9, men var inte där ute förrän vid 10, då larmet såklart inte ringde. Hade fått ett sms om att hon fortfarande var dålig, men när jag kom dit mådde hon mycket bättre, longerade henne en sväng, sedan fick hon äta lite, en promenad, och sedan ut till hagen, där jag lämnade henne med lite hö.
Hon hade inte bajsat något på hela natten, men innan jag åkte därifrån nu, så hade hon äntligen bajsat, så nu hoppas jag på att kunna slappna av och njuta av helgen!

Världens finaste Diva! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0