BILDBOMB 3 - Dampbilder på Bosse & Divan 31/3

Foto: PERNILLA LARSSON
Ingen är perfekt - eller hur? ;)


Kvällsfodra

Tänkte nu ta och bege mig ut till stallet för sista gången idag, Conrad och Bosse ska in och nattas och Lennart sover ute, vilket passar han utmärkt. Bosse har också sovit ute under helgen, men får komma in nu i några dagar, sedan får vi se vad det blir för väder och bestämma utefter det.

Har faktiskt uppdaterat ganska bra idag ;)
Dessutom har jag 2st tidinställda bildbomber till, en imorgon och en på torsdag.



BILDBOMB 2 - Malin och Bosse 31/3

Foto: PERNILLA LARSSON

BILDBOMD 1 - Maria och Divan 31/3





Foto: PERNILLA LARSSON

En Lennart-dag

Ja idag har det varit en ganska lugn dag, där alla hästarna mest har fått ompyssel, men Lennart är nog den som har fått det lilla extra idag.

Eftersom jag hade så ont i ryggen imorse så jag inte ens kunde böja mig ner så har allt tagit väldigt lång tid, men blivit bättre dessto mer jag rört på mig.

Jag började med mocken, och sedan fick Lennart lite extra kärlek i hagen då jag stod och kliade honom på hela kroppen och han stod bara och njöt och ville aldrig att jag skulle sluta.
Sedan fick jag en dille och mockade halva hans hage, åtminstonde den drygaste delen, får ta resten en annan dag.

Bosse betade jag lite innan lunch och sedan åkte jag hem en sväng innan naprapaten och sedan tillbaka för Conrads tid hos Monica. Han skötte sig himla bra trots att han tycker det är jobbigt, men nu har vi en massa att jobba på.
Vi hade med honom till PH-vet igår och vi trodde dom skulle hitta något jättestort fel, vilket dom inte gjorde, så han ska skrittas nu i 2 veckor, massage och stretching och sedan tillbaka igen för att se om det gjort någon skillnad.

Han kommer bli riktigt bortskämd med så mycket pyssel :)

Efter Conrad var klar körde jag även Lennart en sväng och han skötte sig riktigt bra, han var dessutom på väldigt gott humör och verkade tycka att det var jätteroligt att komma ut.
Bosse får en vilodag eftersom jag som sagt fixade till ryggen, imorgon är det tänkt att vi ska hoppa igen!
Ikväll har jag hängt hos mamma och snart ska jag iväg och kvällsfodra och sedan får jag träffa världens bästa Britta!! Som jag längtar! :D

Juliaresan

Sjukt fin film av 4 tjejer som ska cykla från Östersund till Öland för att hedra sin kompis som gått bort i cancer.
Se den och sprid den vidare!

Tjolahopp

Hejsan, ytterligare ett uppehåll, men sitter nu för en gångsskull vid datorn, blir ett superkort inlägg då jag ska åka ut till stallet om ca 10min, klockan tre ska nämligen Conrad bli behandlad av naprapaten, vilket är behövligt.

Jag kom faktiskt själv direkt ifrån naprapaten då min rygg har gett mig ett h*vete igen, kunde inte ens böja mig ner imorse och då är det svårt att jobba själv i ett stall, dock har det blivit lite bättre under dagen, men ska på återbesök på måndag igen.

Annars så har jag haft en väldigt trevlig helg uppe i Umeå hos Zandra, och ska snart iväg igen. Åker nämligen till sthlm på fredag. Ja jag känner själv att jag flyger och far, men det är bara roligt. Dessutom är det snart bara en vecka kvar innan tävlinssäsongen börjar!
Vi hörs senare (kanske haha)

Den här bilden beskriver Umeå väldigt bra!

Tråkig dag

Idag blev en tråkig arbetsdag då en av vår underbara Dixon (även känd som Chili P från Ö-viks borna) fick vandra vidare på de gröna ängarna.


De är dessa dagar man är extra glad att man mår bra och att hästen står på alla fyra när man kommer ut till stallet.


Fick några fina bilder på Sammy från helgen.




Hur söt är han inte? Foto: Marie Broman


Inte riktigt min helg

Idag blev inte riktigt som jag hade tänkt, eller rättare sagt hela helgen har väll inte gått smidigt direkt.

 

Idag så fick följde Johan med när jag skulle åka och tävla och tur var väll det för annars vet jag inte riktigt hur dagens skulle ha gått.

På väg till tävlingen så dog nämligen bilen. Som tur var lyckades vi i alla fall rulla fram till en busshållplats. Det visade sig att det var remmen till generatorn som hade gått av.

Det är inte roligt att blir stående med bil och hästtransport efter E12an som tur var så fick jag tag i min underbara stallplats ägare Sara.

Hon var på väg till travet för att träna sitt kallblod och hämtade upp mig på vägen och körde ut mig och Sammy till tävlingen.

Johan fick stanna kvar och ringde efter en jobbarkompis som fick komma och bogsera hela ekipaget.

 

Fick i alla fall turen att starta sist i klassen då jag blev rejält försenad dit. Så jag kunde sitta i lugn ro , kolla på tävlingarna och prata med trevligt folk innan det blev min tur att rida.

 

Idag red vi LB:2 och det kändes bättre än gårdagen även om det blev en massa små missar som kostade poäng. Resultatet blev 64,33% och en tredjeplats av 19 starter.

 

Sammy var i alla väldigt glad över att komma hem och passade på att rulla sig ett antal gånger.


Dagens tävling

Igår blev en lång dag och jag var inte i säng fören strax innan ett. Det kändes lite motigt att kliva upp när klockan ringde halv fem kan jag säga.

Johan brukar ju få följa med som hästskötare när jag är iväg och tävlar men då han inte är någon morgon människa fick han stanna hemma för dagen.

 

När jag kom ut till stallet så upptäckte jag att Sammy hade trampat av sig en sko åter igen.

Har nog aldrig slagit på en tappsko så snabbt som jag gjorde på morgonen.

 

Idag red vi LB:3, fick några små missar idag under dagens klass men han utför ändå allt på ett bra sätt. Jag har dock fortfarande inget bjudning inne på banan vilket gör att han gärna kommer in med näsan bakom lod eller dyker något i formen.

Jag är ändå rätt nöjd även fast jag måste jobba som en blå dåre inne på banan.

Resultatet blev 215p 66,15% och en blå rosett.

Strök mig från LA klassen då han blir helt slut psykiskt efter att han har gått en klass och har då ännu mindre energi.

Det viktigaste är att han ska tycka att det är roligt och att det inte blir jobbigt för honom att åka och tävla.

 

Imorgon så rider jag LB:2 Lagklass så håll tummarna för oss att vi kan göra bra ifrån oss då med!



 


Inget bra upplägg inför tävling

Igår när jag kom till stallet på morgonen så hade Sammy dragit en sko snett. Det blev bara att dra av skon och ta med den till jobbet för att rikta till den.

Tänkte att jag kunde åka ut efter jobbet och slå dit den och rida då men så blev dock inte fallet då när jag kom ut till stallet efter jobbet så hade han lyckats ta av sig den andra framskon och gömt den ute i hagen. Blev en ofrivillig vila helt enkelt.

Idag har han dock fått dojjorna på sig och jag har kunnat rida. Han var pigg som en spigg men kändes riktigt fin.

 

Imorgon ska jag:

  • Rida en kort sväng på morgonen

  • Packa inför tävlingen

  • Åka in till Umeå för lunch med Johan

  • Åka vidare till Ö-vik

  • Provrida en häst

  • Prova klänning åt min syster som kommer att vara brudtärna

  • Testa tårtor till bröllopet

  • Träffa bröllopsfixaren och planera blommor och dekorationer

  • Laga middag för Mamma och fira henne för morsdag.


    Tänka sig vad mycket man ska hinna med på en dag!



Foderföreläsning

Bra att jag har koll på vilken dag det är, kl 18 ikväll så är det nämligen föreläsning på ridskolan om foder. Erik Gradin från Kraft är föreläsaren och jag ser verkligen fram emot det!

Härlig ridtur hade jag och Annie också, hela Häggesrundan och vi kunde rida i vara t-shirt! Dessutom kortade vi hoppläderna ytterligare några hål så vi tränade våra ben, trots ett möte med en älg så skötte sig hästarna ypperligt.

Bosse fick en dusch efteråt och sedan blev det 20min betning innan han med lycka kunde springa ut i hagen och kasta sig ner i sanden för att rulla ;)

Bjuder på en bild på fina Lennart från igår.

/Malin


Just nu

Fint väder utanför och har precis ätit en god lunch. Lennart är körd och Conrad är riden, nu väntas bara en uteritt med Annie om ca 1h, sedan är den här dagen klar - underbart!

/Malin


Lååånga dagar

Helt slut i kropp och knopp, imorgon hoppas jag på en härlig och vanlig dag, för dom två sista har inte varit det, har dessutom hunnit med 100 olika saker, plus att det har hänt en massa annat.

Dagen bästa var hoppträningen, Bosse var nämligen så fin och taggad och hoppade riktigt bra och jag red med bra självförtroende! Känns bara bättre och bättre.

Nu ska jag sova.

Här får ni en bild på fölet som föddes igår (måndag) :)

Härligt väder= Underbart humör!

Det har varit underbart väder under dagen vilket gör en verkligen på så bra humör.

Dagen började med stalltjänst och sedan så red jag Symphony en sväng tillsammans med Jenny på Samay. Ritten blev väll inte som vi hade tänkt men vad det gör det när man får sitta på bästa Smurfen :)


Gammal bild på Smurfen.

Efter det red vi ut på Lucifer och Blue- Eye och försökte bränna bort lite runda magar. Hästarna tyckte nog att det var lika roligt som Jenny och jag.

 

Efter jobbet åkte jag hem och åt lunch innan jag åkte ut till Sam-Sam

 

Igår fick Sammy en vilodag vilket han var väl förtjänt.

Idag var vi in till ridskolan och tränade lite dressyr. Det var super då dressyrbanan står framme med bokstäver och allt så vi passade helt enkelt på att träna igenom programmen jag ska rida till helgen.

Har fortfarande problem med att bjudningen blir lite på och av under de olika rörelserna och att han inte ska gissa sig till vad vi ska göra.

Måste verkligen hitta någon som kan titta på oss från marken så vi får lite ordentlig hjälp. Framför allt så behöver jag mycket hjälp med min egen sits som är under all kritik.

 

Till helgen är det tävling på Södra Umeå Ryttarförening och finalen av div 2 lagtävling. Rider med i laget och ska rida LB:2 för laget.

För Sammys del handlar det ju fortfarande om att han ska få rutin och helt enkelt tycka det är enkelt inne på banan.

 

Nu på torsdag ska jag dra med Sammy in till Hippo och hoppa för Sammys ägare Kerstin vilket känns otroligt roligt. Är skönt att träna för någon som känner hästen så himla väl.




Fina Sammy!


Håll tummarna!

^
Håll tummarna för Conrad som gör comeback idag! :)

Om jag bara hann

Som vanligt så är uppdateringen värdlös och obefintlig, men det finns verkligen inte tid längre, utan det får bli lite då och då istället, därför är det bra att ni kan följa oss genom bloglovin, eller facebook!

Men men, dagen i sig har inte erbjudit så mycket, så skriver därför inte mycket om den. Veckan som har gått har sett ut såhär:

Måndag: Regn och dåligt väder, ut i skogen och klättrade med både Bosse och Conrad.
Tisdag: Körde Conrad och red ut med Bosse.
Onsdag: Körde Lennart som äntligen fick på sig sin tappsko och Bosse fick sulor, så red som sagt det där underbara dressyrpasset!
Torsdag: Conrad gick ett snabbjobb med Ove, jag och Annie var och hoppade hästarna och hoppade bana på 90-1m vilket gick super, är så taggad nu!
Fredag: Körde Lennart en tur i skogen och träffade på rådjur, han skötte sig kanon. Bosse fick en kort barbackatur innan min rumpa gav upp.
Lördag: Pappa körde Lennart, dom andra vilade.
Söndag: Red Conrad på kvällen inför morgondagen, dom andra vilade.

Ja imorgon så startar alltså vår fina Conrad på Umåker, ska bli himla spännande. Imorgon väntar det dusch och göra han så blänkande som det bara går! Bra väder ska det bli också!

En tråkig grej är att jag måste ringa veterinären angående Bosse, som har hostat till och från sedan jag fick honom från Maria. Senaste idag när jag ledde in honom, därför fick han vila idag också. Han har ingen feber och är pigg och glad att rida, så får se om jag kan få något tips som kan hjälpa honom.


Mina fina ♥

Bus i skogen

Idag var jag och Sammy ut i skogen och busade lite.

Nu när det äntligen har börjat torka upp så är det roligt att man kan ta sig lite längre. Då det har varit ganska mycket snö under vintern har det gjort att många grenar och mindre träd har trillat över vägen så idag passade vi på att hoppa oss fram dit vi skulle.

Sam-Sam tar dock i så att han blir blå när han hoppar över bara så att det inte finns någon risk att träden hoppar upp och biter honom i benen.

Tror lätt att jag har hoppat mist 1.20 idag i alla fall över 50cm små träd. Vi passade även på att träna lite dikesträning idag. Ska han kunna hoppa terräng så är det ju lika bra att starta...

Ska även försöka dra in honom till Hippo nu under vårkanten och försöka hoppa några terränghinder där. 

Vi sken ikapp med solen båda två i alla fall!


När det inte finns några terränghinder så kan man göra som vi gjorde i Vännäs och plocka in några på banan. Bosse fick vara täthäst men som ni ser tyckte han att det var alldeles för lågt för att ens bry sig att hoppa riktigt över. För honom så börjar man inte ta i och hoppa om inte hinderna ligger över 1.20


Regnet det bara öser ned!

Tanken var att åka ned till Ö-vik över helgen men så blev det tyvärr inte. Åker ned på fredag nästa vecka. Blir en lugn helg istället vilket ändå är skönt då jag av någon anledning inte kunde sova en blund inatt.

 

Efter jobbet åkte jag ut till Sammy som fick jogga lite lätt på lina idag då han hade ett litet tuffare pass igår. Tror jag ska döpa om Sammy till gummibollen, för han kan verkligen konsten att studsa överallt. Kan inte annat än stå och skratta åt honom när jag linar.

 

Vi avslutade passet med en mysig promenad i solen och passade på att beta lite längs vägkanten.

 

Imorgon tänkte jag passa på att försöka hoppa lite om underlaget ser tillräckligt bra ut. Kan ju aldrig torka upp när det regnar så förbaskat.


 


Sadelfasthet eller?

Nu har det varit dålig uppdatering igen från min sida.

 

Jag mår i alla fall helt bra nu och mådde faktiskt mycket bättre rätt snabbt efter att jag började äta medicinen. Är så otroligt skönt att kunna rida och jobba som vanligt.

 

Håller just nu på med operation konditionsträna Sammy. Nu håller vägarna på att komma fram och nu går det snart att börja lägga upp flåset lite bättre. Idag var vi ute och galoppjobbade lite längs vattnet och han var så otroligt fin.

 

I förrgår fick jag träna min sadelfasthet eller att i alla fall sitta kvar på hästen, för det gjorde inte sadeln. Skulle rida en ny sväng genom en liten passage i skogen. Det låg många små träd över stigen som vi red på vilket inte brukar vara något problem. När vi skulle skritta över första trädet så fastnade Sammys svans i grenarna, han skjuter genast iväg med trädet släpande i svansen.

Som tur var så var piloten snabbt med och fick stopp på ekipaget. När vi väl stannat insåg jag att sadeln hade glidit runt men jag satt kvar mitt över hästen, så det var bara att hoppa av och sätta allt tillrätta igen.

Hoppade sedan upp igen och spänner sadelgjorden två extra hål så att den verkligen skulle sitta. Hinner inte mer än fram till nästa träd så trodde självklart stackars Sammy att även denna var ute efter honom. Han tvärkastar sig åt sidan och självklart så åker sadeln runt igen fast åt andra hållet, denna gång åkte den dock inte runt helt utan jag kunde finna stigbygeln igen och putta tillbaka sadeln tillrätta. Spände åt sadelgjorden ytterligare ett hål men problemet är mest att han är så rund och fin över ryggen att sadeln glider som på en ponny.

Resten av ridturen klarade vi utan någon mer dramatik dock så hoppar han nu över alla träd som vi tar oss över ifall de skulle hoppa upp och anfalla honom.

Han är så otroligt söt!


 


Vet inte varför jag drar ut på det

Idag har varit en skön och härlig dag, toppen väder vilket fick mig att börja mocka hagen, men efter 6 vänder fick jag ge mig då det var så himla mycket, får ta bit för bit.

Idag fick Lennart på sig sin tappsko så jag körde honom samt fick Bosse på sig sulor fram så han inte ska vara så öm.

Drog ut på det in i det längsta att rida dressyr på honom på planen. Jag vet inte varför jag gör det för det går så himla bra just nu!
Han är verkligen super i både hoppningen och dressyren och jag känner att jag orkar betydligt mer nu och kan sitta ihop honom.

Fina fina Bosse!

/Malin


Vart är sommaren?

Såna här dagar är det inte roligt att jobba med hästar, då vill man bara ligga på soffan med en bra film, inte förbereda sig för att backträna två hästar ute i skogen med vind och regn, blä!

Dagar det är sol däremot, då känns det som att hela världen ler åt en.

/Malin


Min ljusglimt

Ja, idag har inte varit någon direkt toppendag, men det finns en som alltid får livet att vara lite ljusare och det är såklart min fina häst. Idag gjorde han, eller vi tillsammans ett sånt himla grymt dressyrpass tillsammans och allt bara flöt på hur lätt som helst! Det är en magisk känsla när man bara kan känna sig "ett" med hästen, och idag hade det ridpasset sånna stunder, speciellt i traven.

Jobbade med tagen bakdel och öka och minska volten i traven, och i galoppen jobbade jag lite förvänd galopp på båge utmed långsidan, och därefter gjorde jag även något byte som han satte klockrent i båda varven - härligt!
Conrad gjorde ett bra pass han med, men det är så svårt, han är bara 4år så han är tekniskt sett en unghäst, som dessutom inte är utbildad inom ridningen, så det jag jobbar med är att trava runt och att han ska följa mina tygeltag och ställa sig till höger och vänster. Det jag egentligen vill göra är att jobba skänkelvikningar, öppna och sluta, för det är det han behöver med sin stelhet, men det är han absolut inte redo för att lära sig ännu, då trava på en volt är nog komplicerat ibland.
Men men, nu blir det till att vila innan jag ska åka ut och natta dom små djuren.

Min ljusglimt ♥

Grym kille!

Okej, det här har inte till hästarna att göra, men ni måste bara lyssa på denna kille, han har verkligen en röst att dö för!
Och den här versionen är awesome!

Värdelösa fredag

Än så länge har den här dagen inte tillfört något, regn och grått väder, Lennart hade klivit skon snett så fick åka in till Järven för där fanns det ett åtminstone ett städ, tillbaka, slår fast skon, sista sömnen kvar och han får ett utbrott och står på bakbenen, kliver ner på sömmen som jag håller på slå fast, så han får ett sömstick, jippe.. Körde han efter och än så länge ingen hälta, men det är ju så irriterande!

Ska nu byta om och rida dressyr på både Conrad och Bosse.. Om jag är taggad?

...

/Malin


Ryggj*vel

Åååh, andra dagen i rad jag har svinont i ryggen, mest ont gör det att gå och stå, vilket är ett stort problem då det är det mitt jobb består av.

Gick upp och pausade efter jag släppt ut hästarna, men måste nu ta tag i mockningen, för väl se hur det går...

Igår hände det dock inte så mycket, tidigt på morgonen, nämligen redan vid 20 i 8 satt jag och Annie till häst, vi red bara en sväng runt travstigen i skritt och trav efter hoppträningen i tisdags, och idag ska Bosse få vila.

Sedan körde jag även lilla Lennart som är inne i trotsåldern, iaf inom hanteringen, bits, försöker gå över mig och kan absolut inte stå still.... Jäkla hingstar!

Idag ska jag bara köra Conrad och sedan är hästarna klara för dagen.
Ska berätta om hoppträningen senare när jag sitter vid en dator.

/Malin


Tillbaka på jobbet!

Nu är jag tillbaka till vardagen igen och jag kan inte säga hur fantastiskt skönt det är.

Höll verkligen på att klättra på väggarna hemma. Saknade mina fantastiska elever, kollegor (även hästarna inräknade) och hela atmosfären på jobbet.

 

Fick i alla fall reda på i måndags att jag inte har hjärnhinneinflammation utan en muskelsjukdom. Kort men gott så är det inte livshotande på något sätt och jag kommer snart vara helt bra igen.

De senaste tre dagarna har faktiskt varit otroligt bra och det är bara så skönt att slippa oroa sig att man kommer att blir superdålig bara för att man rör lite på sig.

 

Igår var jag ned till Ö-vik och fick hjälpte Malin att hoppa Divan och fick känna på henne lite själv också och tittade sedan på när Malin hopptränade Bosse vilket såg superbra ut. Malin får väll berätta mer om det själv ;)

 

Nä nu är det dags att hoppa till sängs.


Lång gårdag

Ja herregud, kan inte ens beskriva hela gårdagen, men kan säga att den blev lång så jag klev upp halv 6 och somnade inte förrän strax före tolv...

Under dagen hann jag dock

- Rida Conrad som var jättefin, satte på honom ett tredelat bett och en pullarnosgrimma, sedan ut i skogen, lång och låg, in på stigar och skrittade upp mot vittsjö så långt jag hade tid med.

- Fick sommardäck på hästtransporten och hjulet till vagnen lagat.

- Red dressyr på Bosse som var en räserhäst och bara lekte runt med mig på ryggen, var dock jättefin!

- Körde Lennart som tyckte det var jätteroligt att äntligen få röra på sig igen, missade som tur var ett rådjur som stod i diket, tur att det stod stilla annars vet jag inte hur det hade slutat...

Nu har jag precis ätit frukost och ska ta och köra Conrad.
Vi hörs!

/Malin


Idag har varit en bra dag

Börjar må allt bättre och framför allt har min syn börjat komma i sin ordning. Tänka sig vad glad man blir av att kunna se allt klart :)

 

Idag har jag och Johan varit ute på en mysig promenad, städat lite och sedan har jag varit ute hos Sammy.

 

Sammy är kär i sin hagkomis Elipse. Elipse är en liten A-ponny som även hon tycker väldigt bra om Sammy, idag blev det dock lite mycket då de har fått en tillskott i hagen av en liten B-ponny.

Sammy var så rädd om Elipse så när jag tog in honom från hagen så blev han helt galen för att B-ponnyn blev sur på sin älskling och stod och stegrade och skrek på gången.

Han skulle inte heller gå ifrån gården för att Elipse började ropa på honom så fort hon inte såg honom.

Man kan inte mer än skratta åt vad de håller på med ibland.

Han var riktigt trevlig annars idag.


Min syster som fick testa fina Sam-Sam när hon var på besök 

 


På väg hem

Då var den här helgen slut, väldigt fort gick den, och jag känner mig totalt utvilad då jag inte har sovit så här mycket på flera veckor haha :)

I fredags blev det fest och lite för mycket vin, men absolut en trevlig kväll.

Igår blev det en riktigt deg-dag då vi bara gick utanför dörren en gång pga den jäkla snöstormen som var utanför. Istället åt vi götta, såg på film och hade det allmänt trevligt.
En av filmerna vi såg var "trust" och det är film som jag måste rekomendera!
Det handlar om en tjej som börjar skriva med en kille på nätet som hon sedan träffar på riktigt och han visar sig att inte alls vara den hon trott det skulle vara.
En film som gör en riktigt upprörd, och den har ett riktigt bra budskap, så se den!

Ikväll när jag kommer hem så ska jag åka ut och umgås med mina fina hästar, längtar!

/Malin.


Man vet att...

...man älskar sitt jobb när man är borta i fyra dagar och saknar sina fina hästar och längtar till måndag :)

/Malin


Säger allt...


FRAMME!

Äntligen framme hos min bästaste Britta!


Snart framme

Härligt glad man blir när man får ett telefonsamtal från Annie där hon berättar att mongohästen Bosse minsann har bockat med henne!

Haha min fina jätte som jag trodde skulle vara trött av konditionsträning och hoppträning, icke då!
Imorgon skulle hon och Lisa ta sig en tur på Grallan och Bosse så han lär väl vara mer skärpt då med damsällskap ;)

Nu har jag bara ca 20min kvar på denna resa innan jag är framme, så ni får ha en trevlig helg!

/Malin


Eldas upp

Jävla bussar, värmen är typ på för fullt och dom har gjort allt för att få av den, utan större lycka...

Kan då passa på att skriva lite mer om dagen och gårdagen.

Igår var det trav på Solänget så innan allt började så drog jag och Annie oss över till ridskolan och gymnastikhoppade hästarna. Det var första gången på uteplan, så Bosse tyckte det var kul, men jag tror att både han och jag hade lite träningsvärk från dagen innan då vi var ut och galopperande i 6,5km.
Vi byggde iaf upp en linje som vi hoppade några gånger och busade lite med dom i pullermangraven.

I Vännäs så fick jag prova på Sammy för första gången, var nog en rätt rolig syn då han var otroligt känslig för vikthjälperna så i galoppen for han med bakdelen både till höger och vänster så Maria fick sig några goda skratt.

Idag var vi ut igen och jag fick prova på att hoppa honom lite, vi började med att travhoppa och det tog ett tag, men sedan kom jag på allt mer eftersom hur han skulle ridas. Men tusan vilka språng han har i sig!! Jag trodde verkligen jag skulle flyga upp till himmelen! Mäktig känsla och även här satt jag mest bara och skrattade.

Har en massa bilder och filmer som vi får se om jag vågar lägga ut ;)

/Malin


Nöjd tjej

Nu sitter jag på bussen till Piteå och väntar på att den ska åka iväg. Har haft två trevliga dagar i Vännäs och fått prova rida hennes nya stjärna, samt provat hoppa, men mer om det senare.

Nu ska jag njuta av min trocadero och marabou, gratis internet och ett gäng avsnitt av big brother som jag har missat (yepp jag är en nörd).

/Malin


Då får väl jag också ta tag i detta

Ja som sagt, här lyser verkligen uppdateringen med sin frånvaro, men jag har verkligen inte orkat ta tag och skriva.

Just nu sitter jag på tåget som ska ta mig upp till Umeå och därefter ska jag vidare till Vännäs. Imorgon vid lunch blir det resa mot Piteå och jag kommer hem igen på söndag.
Jag känner just nu en sådan ångest för jag glömde säga hejdå till min häst innan jag åkte och det är bland det värsta jag vet, men det var fullt upp med att hinna fixa allting innan jag skulle åka...

Bosse ja, min fina älskade och underbara häst! Han mår väldigt bra, dom blev skodda förra veckan och vi har nu försökt balansera upp honom lite mer, så han har fått lätta travskor med tvärtå fram, och det har än så länge funkat bra.

Det var dessutom klubbtävling i söndags och jag red både Bosse och Divan i 80+90cm och dom var 0:a i båda! Fina Divan gick sin andra 90 och sin första omhoppning och gjorde det kanon! Jag är så nöjd med dom, så första starten ska bli i Kramfors i Juni.

Det var lite av det som händer just nu, min fina vän Johanna kommer dock flytta från Solänget, med början idag och det suger verkligen!! Är så himla ledsen över det :(

/Malin

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1030197/images/2012/pic_201056722.jpg" class="image">


Det händer inte mycket

Just nu är jag sjukskriven och håller på att klättra på väggarna här hemma då det är så tråkigt att försöka ta det lugnt.

 

Sammy får ta det lite lugnt, vi är ute på lite skogsritter i lugn och ro. Jag rastar honom lite på linan då jag inte får anstränga mig.

Imorgon kommer dock syster-yster upp så hon ska få rasta honom ordenligt så han får jobba lite.

 

Längtar tillbaka till jobbet som tusan men när jag kommer tillbaka så kommer anläggningen vara öppen igen och full fart som vanligt.

image description
Själv så måste jag åka ned till Ö-vik snart så jag får hälsa på min lilla grabb.



RSS 2.0