Och priset är....

Nu är jag äntligen framme och kan presentera Karros vinst!

Grattis! Du har vunnit 2st dragkedjehästar, direkt från Hööks!
Hoppas du finner mycket glädje i dom! ;)


Denna häst har jag också ridit

Är ofta inne på olika hästsidor för att hålla mig uppdaterad.

Roligt är det att se hästar från när jag jobbade i Tyskland.

Idag så fick jag se att Malin Baryard skulle starta Actrice igen, en av de hästar som jag red och tränade i. En superfin häst då hon var väldigt mjuk, känslig och lite snärtig att rida.

Actric har varit bort under längre tid men är nu alltså åter på tävlingsbanorna. Tycker att Malin passar denna häst så otroligt bra!






 


Idag har vi hoppat!

Idag har varit en lite hektiskt dag då jag började med stallet på Hippo, efter stalltjänsten så var det fullt upp med att försöka kunna informera våra ridelever om kvarkan.

Blev lite sen från jobbet så jag blev lite sen till vår tvätt tid men han i alla fall tvätta några maskiner innan jag susade iväg till Bosse.

 

Idag drog jag med honom till Vännäs ridhus för att vara med att hoppa lite. Tyvärr så var inte turen på min sida då mattan i transporten hade frusit så det tog mig ca 20min bara att få igen luckan. När jag väl tog mig iväg så var det rätt halt så jag fastnade i en korsning i en liten backe. Efter lite trixande så kom vi lös men fick stressa för att hinna i tid.

 

Då Bosse inte har hoppat sen innan jul så red vi lite travbommar och hoppade en linje med små hinder. Målet var att hitta en lugn rytm som jag kunde behålla hela vägen fram till hindret men ändå ha tryck i galoppen. Från början var han superpigg och var bara så otroligt glad över att hoppa och drog mot hindrerna. Jobbade med att göra halter och sedan volter när vi red linjen för att få honom lydig och få honom att vänta. På slutet blev det riktigt bra när han väl blev lite trött och började slappna av.

 

Han fick sova kvar på ridskolan då jag har planer på att hoppa lite små hinder imorgon också. Bosse brukar tycka det är så trist att hoppa små hinder men då han inte har hoppat på så länge så har han väll insett att det är bättre än ingenting alls.


Känns som otroligt länge sedan jag hoppade Bosse på riktigt men vänta ni bara!


Bästa med att vara hemma

Jaja familjen med, men mest.....


Bilder från Vännäs

Här kommer lite bilder från förra veckan i Vännäs som jag aldrig la upp eftersom jag inte hade med mig sladden :)

Bosse var väldigt nöjd med att få komma ut efter 3dagars vila


Och himla söt efter barbacka uteritten


Jag tänkte att ni är väl less på alla vanliga bilder, så jag tog en underifrån för lite variation


Skönt vare dock att slippa halstäcket och grimman








Vinnaren av Vem har.... tävlingen!

Blev Karoline Bergström!
Ett sotr grattis vill vi ge henne. Priset är än så länge hemligt men kommer att presenteras imorgon utav Malin.

Här kommer svaren på frågorna:



1. Vem glömde att ta med tränset på tävling (glömde även en sadelgjord till en annan tävling)?

 Det var Malin men konstig nog så har de flesta gissat mig (Maria), tror ni verkligen att jag är så klantig ;)

2. Vem har trillat av flest gånger?

När det gäller avfallningar är det dock jag (Maria) som leder stort. Dock så måste jag ge kredit till min första lilla ponny Star som hjälpte mig att leda poängligan i avfallningar.


3. Vem sprayjade på motståndarens häst med pälsglans för att vinna i gymkanatävling?

Här var Malin framme igen, trodde ni allvarligt att hon skulle ge bort vinsten i en gymhkanatävling till sin syster?

4. Vem blev arg på mamma för hennes nya skumpiga ponny?

Min käre syster fick en fantastisk fin vit ponny vid namn Gaston som rörde sig otroligt bra, dock kanske lite för bra för en liten Malin som hade fullt sjå att hålla sig kvar i traven.

5. Vem har ägt den dyraste hästen?

Detta var tänkt som en kuggfråga då vi köpte Bosse tillsammans men då kom påminde min mor mig om att jag(Maria)  faktiskt köpte Sunny för mer pengar så det är visst jag som var svaret trotts att jag inte visste det. 

6. Vems ponny åt upp dekorationen på en prisutdelning?

Även för svaret till denna fråga måste jag (Maria) gå tillbaka till min underbara ponny Star som var som tagen ur serien Mulle som Lena Furberg tecknade i min häst. Han var världens buse med ett stort hjärta. Denna gång så hade vi vunnit klassen och de hade väldigt snyggt ställt två små björkträd som vinnaren skulle ställa upp emellan. Allt slutade med att min käre ponny stod med björken mitt i munnen och vägrade släppa. 

7. Vem började gråta för att ponnyn stannade och bajsade under dressyrprogrammet?

Även för detta så är det jag (Maria)som står för, var första gången jag skulle rida upp ett dressyrprogram som liten, var alltså endast slutet av ett ridläger och ingen riktig tävling. Jag hade redan då bestämt mig att jag skulle rida de bästa 5min under hela min ridtid just då men när ponnyn jag red stannade för att bajsa och vägrade gå fram så brast det för där försvann ju min bästa ritt någonsin. Tur att fortfarande kan sträva efter den där perfekta ritten ;)



Alla har vi klanntat oss men det gäller att kunna skratta åt de ögonblicken och låta de bli ett guldkorn i vardagen!

 


Jag ska då inte bli telefonförsäljare!

Dagen började med att jag var ut till Bosse och red ut en sväng, eftersom han igår hade fått jobba mycket i ganska hög form så var min tanke att jogga lite lätt i lång och låg form i alla gångarter.

Han var otroligt fin och mjuk men även otroligt avspänd vilket han inte har varit ute på sistone då han har varit så förbaskat pigg.

Glad blir man i alla fall av att ligga och rulla på i rund fin galopp ute i vinterlandet och höra hästens frustningar av förnöjsamhet.

 

Passade även på att plocka ned allt julpynt i stallet som tyvärr inte har legat på prioriteringslistan,.

Julen var ju slut för länge sen och nu är det bara att hoppas på att själva vintern försvinner snabbt som attan också.

 

Åkte sedan hem och åt lunch innan jag åkte iväg på jobbet. Väl på jobbet kom beslutet att vi tyvärr måste stänga all ridskoleverksamhet nu framöver pga kvarkan.

Känns otroligt trist men det är för hästarnas bästa i det här läget. Nu är det bara att hoppas på att alla blir frisk så snabbt som möjligt. Fick sitta och ringa runt till alla elever och kom då på att jag aldrig skulle klara av att vara telefonförsäljare då mitt huvud snurrade efter endast de första 40samtalen.

 

Så istället för att ha lektioner ikväll red jag Carisma (sto f.94 härstamning Utinni- Fresia- Maraton) som är under igångsättning då hon har varit skadad under en längre tid. En lite äldre dam som inte har några som helst tankar på att vara dressyrhäst och vad det skulle innebära. Hon har helt enkelt bara en form och tycker att allt annat är idioti.

 

Fina Carisma.

Jag red även Campeia (sto f.06 härstamning Camaro M, Cassiopeia B - Cardento - Robin Z). En jättesöt liten dam som behöver lite utbildning emellanåt då hon fortfarande är rätt ung. Hon är supertrevlig att rida men var idag lite stel från början innan hon kom loss ordentligt. Hon ger en väldigt trevlig rikänsla även fast hon är lite svag och inte orkar bära sig själv i alla lägen. 

 

Campeia och min kollega Jenny på treårstestet i Vännäs.

Då jag hade lite tid över passade jag på att longera Chealsea (sto f.04 härstamning Okänd - Decano)

som emellanåt kan var lite stel och behöver lite hjälp med att släppa lös och jobba i lite lägre form. Hon var rätt spänd och busig från början men efter att fått bränna av sig värsta energin så var hon riktigt fin hon med.

 

Sist men inte minst en bild på Chealsea

Kvällsfodrade alla hästar sedan och nu sitter jag här hemma i soffan och dricker lite te innan jag nu ska gå och lägga mig då jag har morgonpasset på Hippo imorgon.


Lite om helgen

I helgen var jag alltså i Piteå och hälsade på främst Britta eftersom vi bodde hos henne, men umgicks även en del med Julle!

Vad vi gjorde var att festa, åt och sov. Det är ungefär det som beskriver helgen haha, dock kan jag inte säga att Piteå bjöd på sitt bästa humör, men hade jäkligt kul ändå, speciellt på fredagen, och det bästa var såklart att få träffa vännerna!
På fredagen var vi på skolan och såg på Veronica Maggios coverband typ, sjukt duktiga var dom, och på lördagen var vi på kåren en sväng, där det var bollywood tema haha

Kan inte annat än tacka dom roliga människorna som gjorde hela helgen! 
Här kommer lite bilder (snodde ngra från Julia också)










Vad jag gjort så här långt

Inte världens mest fartfyllda dag, har precis gjort bort tre maskiner tvätt, rensat bland mina smycken och måste ta tag i att packa.
Åker som sagt ner till Övik ikväll och imorgon eftermiddag drar jag vidare på lite äventyr. Mycket mer än så kan jag inte säga just nu.
Skulle behöva åka förbi SYOn på skolan idag, men hon svarar inte när man ringer, så det blir inget av det...

Nog om det, glöm inte att vara med i våran tävling som avslutas idag, priset är fortfarande hemligt!
Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Såhär förvarar jag alltså mina smycken, tror jag har visat det förut dock

Och en massa örhängen och lite annat ligger i botten, är man hästnörd så är man!

Och sen blev det lite att slänga också

Visste ni att...

Dressyrmupparna inte längre är Sveriges största hästblogg, den nya på tronen är Tyra Sjöstedt iaf enligt bloggportalen.se.

Kul med något nytt, dock är det ju lite fusk att Tyra redan har en av Sveriges mest kända bloggar ;)
Tycker verkligen det är dags att någon annan blogg tar över den mest besökta, för jag personligen finner ingenting intressant i dressyrmupparna längre, roligt när dom höll på med kollektionen, men nu för tiden är det mest gnäll, mycket kopierande och länkande från andra sidor och bloggar - tyvärr!
Tyras blogg heter darios.se och jag följer den faktiskt på blogglovin, roligt med någon nytt!

En natt i Umeå

Lycka är att logga in på bloggen och se att min syster har ryckt manen på hästen haha!
Hade själv tänkt göra det förra veckan, inte för att jag är bra på det, utan för att jag behöver träna på det.

Bloggar för tillfället från mobilen då jag väntar på att pastan ska koka färdigt.
Jag har ingenting att äta, och snål som jag är vägrar jag att handla då jag ändå ska åka ner till övik senare idag.
Så spagetti med ketchup står på menyn, mums!
Mer uppdatering kommer senare, emellan alla packning och tvätt som jag ska hinna med idag!

/Malin


Helgens ridpass

Igår red jag ut på Bosse en sväng bort till Veterinärstationen, då jag var sjuk under hela veckan så var det skönt att äntligen sitta på hästryggen igen även om jag fortfarande kände mig lite svag. 


Då Malin sagt att han varit lite jobbig tidigare under veckan så därför testade jag honom lite extra men han skötte sig jättebra tills jag kom fram till en postlåda vars lock blåste upp precis när jag red förbi. Självklart flög han i luften och hoppade iväg som en stor hoppade kanin.


Han fick dock veta att det inte var acceptabelt och jag red förbi postlådan minst 20ggr, han måste nog funderat vad jag höll på med.
Han skötte sig super resten av turen och var otroligt trevlig!


Idag så fick jag låna Saras (stallägaren där Bosse står) transport och drog in honom till Vännäs ridhus för att träna. Red dressyr med övergångar tempoväxlingar och testade på lite programdelar ur MVC:2. Från början var han lite stel och blev lite hängande i handen men efter ett antal noggranna övergångar så släppte det och han gick superfint.


Det är så roligt att rida när man bara behöver tänka och sitta och le!


Leende upp till öronen ska det vara!


Nu är allt hår borta.

Då min kära syster tyckte att vår fina häst såg ut som en långhårig ardenner så passade jag på igår att frisera till Bosses man. Han hade verkligen fått så otroligt lång man och då jag senast bara använde trimkniven så var den nu så tjock att jag helt enkelt blev tvungen att rycka den. Är lite fundersam att köpa en uttunnings sax men är osäker hur resultatet blir utav den.

Någon av er läsare som brukar använda uttunnings sax och hur tycker ni att resultatet blir vid tex knoppning?


Bosses otroligt långa man innan.


Här är det färdiga resultatet!


Det blev ett vitt täcke på stallgången.



Kvarka

Som de flesta nu säkert redan har läst så har vi fått kvarka på Umeå Ryttarförening.

Jag som var med och kämpade mot denna jobbiga smitta även när jag jobbade på Örnsköldsvikortens ryttarförening

Då när jag jobbade där blev vi väldigt hårt drabbade och ridskolan var nedstängd under en längre tid och som påföljd av det fick vi ekonomiska bekymmer då. Som tur gick kommunen in och stöttade föreningen ekonomiskt och alla elever var också helt fantastiska och stöttade klubben.

 

Känns dock trist att börja året på detta sätt och jag hoppas vi slipper det snarast möjligt.

Har teori med mina lördagslektioner imorgon och tänkte passa på att föreläsa om just kvarka. 

För er som vill läsa mer om kvarka kan ni kolla här!


Här är artikeln som då var om ÖOR.





Hästkunskap!


Då jag som arbetar på ridskola tyvärr är av den åsikten att de flesta ryttare som rider på ridskola nu för tiden gör det mest endast för ridningens skull.
Det är många som glömt eller helt enkelt inte är intresserad att lära sig allt runt omkring hästen så som hästens beteende, fodring, mockning, sjukvård och allt annat för att kunna ta hand om en häst.
Själv är det ju ett ämne man brinner för men det är trist när alla elever inte dyker upp på teorilektionerna.
Många kan knappt sadla eller tränsa korrekt men att rida hästen i form i en öppna eller sluta är inget problem.

Vill därför hissa alla som faktiskt är intresserade att lära sig mer om hästen och måste då passa på att tipsa om Svenska Ridsportförbundet har några bra spel för alla hästintresserade. Detta är inte bara för barn utan går att göra på många nivåer. Gå in och prova DIN hästkunskap i frågor eller spel!




Redo för avgång

Är nu tillbaka i studenrummet, men bara en kort stund.

Imorse klev jag upp vid 8 och åkte ut till stallet för att ta min barbackatur på världens finaste häst.
Kandaret åkte på och han var bara sååå fin, red bara längs vägen (sjukt tråkigt) men jobbade lite byten och nu sättar han dom även till vänster utan korsgalopp och jag blev hur lycklig som helst.
Dock fick jag trevliga ridsår.. Att jag aldrig lär mig, hans rygg är inte skön att rida barbacka på, även om man har täcke under...

Har lite bilder, men orkar inte dra upp sladden för att lägga in dom, jag har nämligen packat för att åka till Piteå över helgen, och hälsa på världens bästa Britta och Julia!

Just nu väntar jag på att skjutsen ska anlända, ska åka med två trevliga grabbar som också ska med, men dom åkte från Övik.

Ha en trevlig helg allesamms så hörs vi!
Finaste hästen på hela jorden ♥
Foto: Pernilla

Dagens och gårdagens ridpass

Igår kom Jenny ut och hälsade på mig och Bosse. Rolig historia om hur vi träffades, eftersom vi båda två missade bussen till Vännäs en gång tidigare i höst, det var svinkallt, men hon kände några som bodde i ett kollektiv precis brevid NUS så vi gick dit och värmde oss medans jag fixade skjuts med Johan till Vännäs och på den vägen är det.
Vi träffades i helgen som var och det blev bestämt att hon skulle följa med ut till Bosse och rida lite, då hennes syster själv har hästar.
Vi hjälptes åt och fixa allting sedan gick jag medans hon red en sväng efter vägen och sedan blev det lite dressyr på parkeringen. Det gick kanon och Bosse skötte sig så himla bra!


Idag var det tänkt att jag skulle dra Bosse till ridskolan som sagt, men det sket sig, så istället red jag först ut en sväng med Sara och sedan red vi på planen vid grannstallet.

Han var jättefin när vi red efter vägen, men blev lite jobbigare när vi kom till planen, då han bara hängde sig i bettet i skritten utan att jobba bakifrån.
Dock blev han bättre efter att jag hade travat och framför allt galopperat, men underlaget var inte sådär jättebra, så det blev mycket övergångar även idag, och ordentlig samling på den kortsidan där det gick och galoppera, så det var ändå ett nyttigt pass :)

Imorgonbitti blir det en barbackatur, kanske med kandaret, vi får se!

Bosse och söta Nero på Cape -10

Åsikt om "dagens ridpass"-inlägg

Även fast dom här inte är dom roligaste inläggen att läsa, så är det här faktiskt som min dagbok för vad jag har gjort och jag tycker det är väldigt nyttigt att kunna gå tillbaka vad man har gjort, vad som har gått bra och mindre bra, så man kan kolla upp och tänkta "just ja, det var ju det jag skulle träna på".

Många gånger vill man hoppa över dom här inläggen när man läser en blogg där man inte känner den som äger bloggen, jag själv brukar kunna göra det, men brukar åtminstonde försöka skumma igenom dom så jag kanske kan lära mig något nytt.

Man är aldrig fullärd, och bloggar är ett väldigt bra hjälpmedel om man har lite idétorka på vad man ska rida, eller hur man ska lösa sitt problem med att hästen sistter fast i vänster sidan o.s.v

Ta vara på och utnyttja all gratis hjälp ni kan få!

Maria och Bosse i Timrå -09

Ge mig!

En nyhet från Hööks är detta träns, som jag veeeerkligen skulle vilja köpa till Bosse som ett tävlingsträns till dressyren. Det positiva med är är att det är supersnyggt, kostar inte så mycket (659kr) och finns i storlek x-full, det som är negativt är att det inte är mässingspännen och att Maria inte gillar det...
Hur tror ni att det kommer sluta? Kommer jag övertala henne eller inte?

Vem har.....?

Nu har vi kommit på en ny tävling som heter Vem har....?
Ni ska alltså lista ut vem av Maria eller Malin som har gjort följade påståenden:
 
1. Vem glömde att ta med tränset på tävling (glömde även en sadelgjord till en annan tävling)?

 

2. Vem har trillat av flest gånger?


3. Vem sprayjade på motståndarens häst med pälsglans för att vinna i gymkanatävling?


4. Vem blev arg på mamma för hennes nya skumpiga ponny?


5. Vem har ägt den dyraste hästen?


6. Vems ponny åt upp dekorationen på en prisutdelning?


7. Vem började gråta för att ponnyn stannade och bajsade under dressyrprogrammet?


Lämna svaren i en kommentar eller på facebook. Vinnaren får ett hemligt pris!
Vinnaren utses på måndag 30/1.
Kom igen och var med och tävla nu! 


Malin på Gaston och Maria på Champis


Inte som planerat

Hade tänkt åka till ridskolan och träna Bosse idag, så blev inte fallet..
Var vaken mellan 2 inatt till 8 imorse och somnade sedan och sov till 10, ställde om alarmet till 11.20 men det ringde aldrig så klockan 15.50 kom Maria och väckte mig... Awesooooome, hela dagen borta, och det får bli ytterligare några vänder efter vägen, så tråkigt!
Ska dock försöka rycka manen på honom om man orkar och har tid över.

/Malin


Nu är det gjort!

Nu har jag anmält mig till pretarandutbildning inför yrkesprover för SRL 3. Känns just nu väldigt avlägset för att det i över huvud taget ska finnas en chans för mig att komma in.

  • Min hoppning är helt obefintlig just nu så jag hoppas jag kan börja sätta igång och träna så snart som möjligt. Ska alltså klara av att hoppa bana på 1.20 enkelhinder på 1.30

  • Resten av min ridning är väll inte att hurra över heller. Ska kunna rida och utbilda hästar upp till MVS B

     

Skönt är dock att utbildning är 6veckor över sommaren så man slipper ta ledigt från jobbet för att kunna ta kursen.

 

Längtar dock tillbaka till Strömsholm med alla utbildade hästar och fantastiska lärare. Bara atmosfären och fina omgivningen är ju helt otrolig.


Jag och min fina unhäst Herman från utbildningen 2010


Vinnare av uppifrån hästryggen!

Här kommer alltså de korrekta svaren på uppifrån hästryggen.
Det var faktiskt en som hade alla rätt (dock med en dubbelgissning).

Stort grattis till Rebecka Borg!!!!

Bild nr 1: Vår underbara Mighty Bouncer (Bosse the man)

Bild nr 2: Ludger Beerbaums fina hingst Goldfever från Tyskland.


Bild nr 3: Vår gamla häst Nice Surprice (Sunny) som nu står som avelsto i Ö-vik.

Bild nr 4: Karin Bromans föredetta häst E-day som jag red och tävlade ett tag.


Bild nr 5: Eucalyptus (Erik) som jag var fodervärd åt under 2011

Bild nr 6: F.d ridskolehästen Sture från Ö-vik som Malin hyrde för många sommrar sen.



Roligt att det i alla fall var några som var med och tävlade. Om ni skulle vilja att jag skriver lite mer om någon av hästarna är det bara att hojta till!

Rebecka kommer att vinna:
En gästbloggning här på bloggen.
Ett hästporträtt på valfri häst ritat av mig (tydligt foto måste bifogas), jag kommer att lägga ut ett foto på den färdiga bilden när jag är klar med den.

Spännande framtid

Idag har varit en lite små seg dag, fixat lite små saker, telefonsamtal hit och dit, och allting är väldigt spännande just nu. Kan inte säga något just nu, men ni som läser den här bloggen kommer snart kaaanske kaaanske få följa med på lite spännande saker!

Mer än så kan jag inte berätta nu, dags att åka ut till världens finaste häst!

Skönt uppvaknande

Vaknade självmant strax innan 8 idag, dock hinner jag knappt vakna till ordentligt innan dom börjar borra i väggen i lägenheten bredvid som håller på att renoveras. Jag kan inte beskriva vilket irriterande ljud det är med en betongborr som låter som det borras direkt in i huvudet.
Så vad gjorde jag? Jo jag gick och duschade, något som jag avskyr att göra på morgonen men jag hade inget bättre för mig, så nu sitter jag klar vaken och ser på Matrix, ska inte ut till Bosse förrän ikväll så ja, det känns väldans onödigt allt just nu haha :)

/Malin


Va lite trevliga

Ni kan väl dessutom ta och vara med på Marias gissa tävling nu när hon ändå anstränger sig, klicka HÄR för att vara med, den som vinner bli alltså ordentligt presenterade i bloggen!

Maria och Bosse

Spänd häst

Så var man tillbaka i Vännäs igen då, Maria är sjuk och jag har ingenting för mig, så det passade utmärkt, dock hade Bosse då stått i 3dagar, så det fick bli en livrem idag (graman), jag har ingenting emot hjälptyglar så länge det är kunniga personer som vet hur man använder dom. 

Hur som helst, var han vääääldigt spänd idag, och flög iväg när en bil körde förbi (ja ni förstår ju) och eftersom det inte finns så många ställen att rida på så blev det längs vägen. Försökte arbeta han med att ställa och böja, flytta lite för skänkeln och gör övergångar för att han skulle lyssna på mig och stundtals så var det bra.
Dock dummade han sig åter igen när jag skulle fatta galopp efter jag vänt bort från stallet. Då pallnitar han och stegrar, så idag blev jag faktiskt arg och röt lite åt honom, och då förstod han att det var allvar.

Annars var han duktig och börjar bli riktigt duktig på att göra rena byten nu, lite studdsig blir han dock ;)



Sånt som får en att sura

Sitter nu på bussen på väg ut till Vännäs, önskar jag hade kommit på vilket fint väder det var tidigare och inte 12.20 när tåget gick 12.37, för då hade jag hunnit med en ridtur när det var som finast väder. Det hinner jag inte nu...

Hur som helst så åkte jag ner tidigare till stan för att hinna med Nordea då jag skulle hämta ut pengar som jag fått för jag deltagit i expriment på skolan (låter häftigt, eller hur?!), men iaf hade jag väldigt bråttom eftersom jag skulle hinna med bussen, kom dit 13.27 och behövde gå 13.40 för att hinna.
När jag kommer dit så har dom tre kassor och alla är upptagna, jag tar en lapp och får 222 och det är 220 som hjälps för tillfället, "kanon" tänker jag och sätter mig.
Nästa person på tur får också hjälp, men när det då är min tur så stänger dom såklart en av kassorna, så där sitter jag och tittar på medans i en av kassorna står en gammal tant och drar sin livshistoria för personalen, i den andra står personalen och förklarar minsta lilla rörelse hon gör och i den tredje som precis har stängt går tanten runt och räknar lite pengar, plockar lite i kuvert, så såklart hann jag inte med banken för att tråktanten blev tvungen att stänga sin kassa..
Trots detta fick jag springa över halva stan för att hinna med bussen.
FML säger jag bara...

Så alltså bussen är ju mycket roligare med en tjej son sitter och tar kort på sig själv med sin systemkamera...

/Malin


Uppifrån hästryggen!

Jag är tyvärr sjuk idag och har varit hemma från jobbet.
Har suttit och kollat på bilder vi kan använda för bröllopet men hamnade självklart in och kollade på gamla hästbilder också.

Så nu skapar jag en liten tävling som heter Gissa hästen. Bilderna är som sagt tagna från hästryggen på lite kända hästar. Den som har flest antal rätt vinner äran att bli presenterad här på bloggen! (mycket ärofyllt)
 ;)
Ni gissar altså i fältet för kommentarer vilka hästarna är!

Så här kommer hästarna:
Bild nr 1



Bild nr2


Bild nr 3



Bild nr 4


Bild nr 5



Bild nr 6


Alla hästarna ha blivit skriven om på något sätt under den tid som Malin har haft sin blogg!


Dags att säga det

Ja, nu var det tomt på uppdatering igen, men det har varit ganska full smockade dagar.
I fredags vaknade jag upp med huvudvärk, så där lagomt roligt då det var sista dagen att plugga på inför tentan. 
Mådde allmänt dåligt hela dagen och höll på att svimma o.s.v, så den dagen var inte så härlig.

Igår (lördags) tentades det, för sista gången på det här kursen hoppas jag.
Jag ska nämligen hoppa av den här utbildningen, av olika anledningar, men framför allt för att den inte är vad dom utlovade. Lika bra att skriva ut det nu, då jag redan tror att dom flesta vet.

Ska börja redan imorgon med att söka jobb, sedan har jag sagt upp lägenheten så jag måste flytta senast den 26:e februari, vilket dock lär bli tidigare då jag inte har några pengar.

Om jag inte åker direkt på jobb, så flyttar jag hem till Övik igen, och sedan ska jag söka nytt till hösten.
Efter tentan hämtade Maria upp mig, en snabbvisit till Vännäs och sedan ner till Övik för att äta middag hos pappa som fyllde år i veckan. Sedan åkte jag upp till Umeå igen för att festa lite, både med lite nya vänner och sedan drog jag vidare till några klassisar.
Både igår och idag så har jag också haft ont i huvudet så dagen har faktiskt bara spenderats i sängen, och trots att jag sovit till och från hela dagen så ska jag faktiskt fortsätta sova nu och hoppas på att jag vaknar upp imorgon utan huvudvärk!
Då ska jag försöka dra mig mot Vännäs igen.

Intervju med en världsstjärna

Ni får äntligen träffa stjärnhästen Mighty Bouncer backstage!
Enjoy!
Ni får äntligen träffa stjärnhästen Mighty Bouncer backstage!
Enjoy!

Mer om gårdagen

Ja, kan ju passa på att slänga in ett inläg om det också, när jag var på stallet så fick jag skynda mig tillbaka hem till Maria och Johan, hamnade dock bakom ett minst sagt ovanligt fordon på vägen tillbaka, nämligen en häst och släde!

Sedan åkte vi och hämtade Marias bil och sedan direkt till till Hippo där jag lämnade Maria och fick låna hennes bil för att tiden skulle gå ihop.
Skynda hem till mig, byta om och sedan snabbt till skolan för att lyssna på redovisningar i 3h, så tråkigt...

Hem och slängde ihop lite mat i världens fart då jag inte ätit sedan 8, och mat har nog aldrig smakat så gott!
Somnade sedan som en stock, upp igen för att hämta Maria så hon kunde skjutsa hem mig och sedan ta bilen. 

Jag dog direkt i sängen igen när jag var tillbaka vid halv 9 och sov sedan fram tills 8 i morse, har nu dragit mig i sängen allt för länge, så nu är det frukost, plugg och sedan lite mer plugg.


Försökte ta en bild i farten

Byte av gren?

Var väldigt seg igår, så därför kommer uppdatering idag istället!

Det snöade väldigt mycket igår som jag tror ingen missade, och eftersom Bosse inte har några snösulor (hovlagare glömde sätta dit dom sist, hur klantigt?) så blev min plan med ridningen inte som jag hade tänkt. 
Jag ville rida dressyr på en ridplan som finns lite längre bort, men trodde att det skulle bli efter vägen, dock halkade han när jag bara skrittade efter vägen, så till ridplanen blev det där det var lite mer snö fick han bättre fäste.

Dock är det en väldigt liten plan, så jobbade mest i bara skritt och det blev ett väldigt harvande runt fyrkanten, men ville inte riskera att han skulle gå omkull.

Jobbade ordentliga hörnpasseringar och fick verkligen ta igen ställningen på honom, så han var smått ofokuserad och lite stark i början. Sedan travade jag lite, men insåg att det inte gick att trava på en kortsidan, så det blev en väldans massa avbrott. Tränade då öppna, så jag red in i öppna i skritt och sedan kom jag fram i trav, och sedan avbrott till skritt igen på ena långsidan, och på den andra kunde han faktiskt trava utan problem.

Sedan fick jag in lite galopp på varje långsida också så det blev ännu mer övergångar, men det tyckte han bara var kul.

Otroligt bra gick han faktiskt med tanke på förutsättningarna! Hade bra framåt bjudning, fin i formen och lätt i handen. Jag var så himla inspirerad, så vem vet - kanske blir det dressyr jag satsar på framöver! ;)

Outfit:

Träns - Jacson
Sadel - Santa Cruz Arthur
Schabrak - Granngården
Benlindor - Okänt
Paddar - Showmaster
Boots - Horze
Ländtäcke - Thermo Master

Blöt men nöjd häst efter passet :)

Förresten, hur söt är han inte med sina bettskivor?

Sömnlös i Vännäs

Efter att nu har legat i sängen utan sömn sen klockan 00, så kliver jag upp och far ut till stallet istället. Kommer vara helt död under redovisningarna idag och är sjukt arg då tiden jag legat och stirrat i taket kunde används till att plugga istället, nu är dygnet fucked up igen, en dag höll det sig. Well well, mot hästen!

/Malin


Senaste nytt!

Så nu är jag här igen!

Har hänt lite sen sist jag skrev:

  • Har haft en Kiropraktor på Bosse.

  • Vår underbara katt Nala lyckades springa bort men är nu tillbaka igen.

  • Malin är på besök här i veckan och har varit och tränat Bosse i Vännäs ridhus.

  • På väg att hämta upp Malin i Umeå så passade vi på att stanna till på Granngården där jag köpte: Liniment till Bosse som jag kan massera med, longerlina och två par ridstrumpor till mig själv eftersom jag nöter hål på alla efter bara någon vecka.

     image description
    Malin var snäll och tog bild på mina två fynd!


Gårdagens outfit

image description
Träns - Jacson
Sadel - Santa Cruz Arthur
Skrittäcke - Modern Horse
Schabrak - Granngården
Benlindor - Back on track
Boots - Horze

Hästbloggar - tips?

Är sugen på att läsa lite nya hästbloggar, har precis rensat på bloglovin då jag lessnat på dom flesta jag läser. Verkar som att många bloggar har lite problem med inspirationen just nu, (som jag förstår) vilket märks på inläggen. Ingen av storbloggarna tycker jag är speciellt intressanta just nu, och tycker faktiskt dom uppdaterar väldigt dåligt för att ha så många läsare.

Det jag söker är en blogg som alltså uppdatera bra och varierat med mycket bilder, gärna åsiktsinlägg med dom får inte vara en helt uppsats (som Linn Olsson haha) och med dagen ridpass får dom gärna vara detaljerade men inte heller vara kilometer lång.
Gärna en blogg som innehåller mycket utrustning!
Dessa hästbloggar läser jag i dagsläge;

kristinawarg.se
lamiamichell.se
tesskliintestam.blogg.se
tavlingsryttaren.se
hastdiggaren.se
dressyremma.blogg.se
dressyrelin.webblogg.se
hippson.se/blogs/havrepappa
ridochres.blogg.se
litovet.se
cavaliere.blogg.se
hippson.se/blogs/cissirules
horseinspiration.blogg.se
cafgraphic.blogg.se
lindbergl.blogg.se
Så ge mig lite nya idéer - BRING IT ON!

Kristina har bästa bloggen just nu!


Sova då?

Igår så fick jag bara lov att dygna, alltså vända tillbaka dygnet och det betyder att jag var vaken 28h i sträck, var himlarns trött på kvällen, men det var tur att jag skulle ut till stallet.

Somnade strax för 12 igår och varknade vid 5 och kunde inte somna om, hur är det möjligt? Att man har varit vaken jättelänge och sedan får kroppen för sig att 5h sömna ska räcka?
Lyckades till slut få lite mer sömn, men då klockan ÅTTA imorse så bestämde sig j*vla Vännäs renoveringsföretags att det var dags att dra igång borren i betongväggen i lägenheten brevid, skööööönt uppvaknade, låg och led under två kuddar för att försöka slippa ljudet, gick inte så bra... Så halv 9 var det bara all pallra sig upp.
Vad har jag mer gjort idag då? Mockade 5 boxar (illa då man saknar att mocka så man tar 4st av bara farten haha) och diskat. Nu är det plugg som gäller för resten av kvällen, men funderar på att dra en tupplur innan, ögonen svider..
Intressant inlägg? hehehehe

En bild på söta Nala som hade varit bortsprungen sen i fredags, så igår satte vi upp lappar.
När vi då kommer hem och ropar så kommer såklart katten. Idag blir det till att ta ner lapparna igen.

Trotsålder?

Börjar nästan tro att Bosse försöker testa mig.. Red ut idag och hade verkligen sett fram emot en låååång galopp, men så blev det verkligen inte.

Fick först rida efter vägen, eftersom det är för mycket snö i skogen, gick rätt bra på vägen dit, men när jag väl kom till vägen jag hade tänkt galoppera på så var den såklart inte skottad, så fick vända tillbaka igen. 
På vägen tillbaka precis när vi hade passerat den större vägen flygar han dock iväg i sken - vet inte varför, men hade noll kontroll och det var bara tur att jag fick stopp på honom efter ett tag, för jag har ingen aning om vad som hände, när jag kollade bakåt fanns det ingenting där och ingen bil hade heller passerat.. 

Kom tillslut dock till vägen som leder tillbaka i stallet och galopperade en bit hemåt och han var väldigt pigg och stark, sedan vände jag och skulle ta andra galoppen en bit tillbaka. När jag då ska ge han galoppskänkel så pallnitar han och stegrar och försöker vända hemåt. Rider en bit till och försöker igen och han gör samma sak, pallnit och stregring. Fattar verkligen inte vad han höll på med, fick tillslut fram han i galopp och han var seg som en tusan, så fick smacka på lite och då blev det lite mer fart, men han var verkligen ovillig, så fort jag vände hem dock så blev det en himla fart... jädra häst alltså, börjar tro att han försöker testa mig? Haha
Imorgon lär det bli ytterligare en ridtur längs den spännande vägen, men då blire det lite dressyrande.
image description
image description
Har faktiskt 2 videobloggar från dom här senaste dagarna, ska ladda upp dom när jag har en sladd till datorn.

Lycka

Ni kan ju gissa lyckan - 4 veckor sen sist jag satt på Bosses rygg!
Hade sån tur att kunna ta han till ridhuset och fick en liten lektion av Maria också.

Jag började med att värma upp själv, så skrittade i ca 20min och jobbade man att försöka forma honom för skänkeln, gick sedan över till trav och jobbade först stora serpentinbågar där jag fortsatte med arbetet att hålla honom låg och rund, han var lite stretig i vänster varvet och ville mer springa på.

Sedan kom Maria och då jobbade vi öppna och förvänd sluta, vilket var jobbigt men väldigt roligt.
Därefter arbetade vi lite med galoppen med att jobba utan stöd från väggarna och kunna komma in på samma spår om och om igen.

Därefter var det lite avbrott och halter från trav som gällde så han skulle var kvick och självbärig och då blev han jättefin! Sjukt jobbigt var det att sitta på honom när han rör sig så mycket, men kul att det gick så bra trots att jag varken tränat för någon sen november och inte ridit honom sedan Vännäs luciashow.

/Malin


Det var liksom dags..

Äntligen äntligen ÄNTLIGEN, har jag tagit tag i att köpa mig ett par stallskor. Mountain Horse, faktiskt mitt första par så jag hoppas dom håller. Har en rejäl sula för jag har planerat att inte halka den här vintern.
Dock sved det i plånboken 899kr gick godingarna på...

Maria shoppade lite också så hon får lägga upp det sen.

/Malin


Tillsammans är vi starka

Att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset är det nog inte många som har missat, att det är mycket blandade känslor om det här, är det nog inte heller någon som har missat, men heller har nog inget missat att han vann med rekordmarginal.

Det här visar bara en sak, att vi i ridsporten tillsammans kan åstakomma något. Vi visar resten av alla fotbollshuliganer och ishockeysupportar att det är inte för inte vi är Sveriges näst största sport.
Dom flesta frågar sig "Vem är Rolf-Göran? Varför vinner hamburgarna?" Dom har ingen aning om att det Roffe har åstakommit är historisk och han är en av våra stora medaljhopp när det kommer till OS nästa år.

Det han gör handlar inte om att tillsammans med ett helt lag springa runt på en plan och göra mål, där man kan lägga sig ner och fejka att man stukat foten, för att få några minuters extra vila.
Även om det är ett stort team som står bakom Roffe och hans framgångar, så är det i slutet han och hästen det handlar om. Det är dom som går in på arenan och tar sig över hinder på 1.60cm. Ett djur som har en helt egen vilja, och som du inte bara kan säga till att "Nu gäller det, du får inte göra några misstag", för djuret kan ändå inte svara.

Det handlar om exakt vilken sväng du tar i omhoppningen, om du tar ett felaktikt tygeltag precis hundradelen innan avsprånget som gör skillnad på vinst och förlust.
Så medans alla bittra, sura gubbar och tanter, hockeypojkar, innebandytjejer, handbollsgrabbar och isprinsessor sitter och suckar över hur resultatet blev, så ler vi från ridsporten. 

För vi vet, att resultatet talar för sig själv - tillsammans är vi starkare än någon annan sport!

Vardagsbilder


Väldigt gamla bilder, men gång i Övik så var det fest...

Och en annan gång..

Och sen en tredje gång..
Och sen i Umeå var man ju på Lucia movie night

Och såg på när Zandra trollade Marie

Och insåg att en "chokladboll" på Göteborg, inte bara var en chockladboll...

Och var på fest där Zandra drog en pose med mina brills

Och det kom en livslevande pirat på efterfest!

Slut på batteri

Alltså det här med att plugga... Går inte så jäkla bra, det är verkligen som att min hjärna protesterat mot all fakta som jag försöker trycka in, framför allt för att det jag ska plugga till nu är skittråkigt, men också för att jag hade tenta igår, som jag då pluggat till, vilket gör att vad jag än läser så fastnar det inte. Jag kan inte komma ihåg någonting av det jag har läst. Usch och fy säger jag bara, vet att jag kommer faila imorrn och har inte ens lust att gå dit och göra den.. BLÄ
Istället har vi haft storstädning och våffelfika i korridoren, mycket trevligare och bättre, men nu är jag tillbaka på rummet igen och ska på något sätt försöka få in lite information i huvudet. Lite är bättre än inget, eller?

Nu är jag här igen!

Blir bara ett litet kort inlägg.

Idag har jag varit ute på promenad med Bosse grabben då jag hade en kiropraktor som kom och behandlade honom igår.

Han skötte sig jättebra och tyckte nog det var lite roligt då han kastar med huvudet och tjuter.
Imorgon blir det ett litet längre inlägg och också bilder på man makeover.

MVH/Maria

Vår snygga grabb!!!

Pluggmode-off

Har nu varit hemma ett tag sedan tentan, det gick väl sådär, den var faktiskt mycket svårare än den första, och tillslut blev jag så less på en fråga som dom inte att uttryckt sig specifikt vad dom ville ha för svar så jag skrev ner det med haha. Sedan hade dom än en gång tagit med frågor dom inte får ha, från en gästföreläsning - suck, så det får vi klaga på, igen!

Men men, gick sedan hem, tog ca 30min och det var lite småkallt, kom hem och satte igång och tvätta lite, bytte lakan och var allmänt duktigt. Att nästa tenta är om två dagar känns väldigt motigt. Måste dessutom ta och sova en stund då det bara blev 2h i natt och när jag skriver det här känns det som att ögonen blöder.
Kul förresten att Maria skrev igår! Får hoppas hon kan klämma ur sig ytterligare ett inlägg då jag vet att hon inte jobbar idag...

Saknar min fina fina häst - men till veckan så! ♥


Jag hänger kvar i en tråd

Hejsan allesammans! Min närvaro i denna blogg är helt obefintlig. Just nu ligger jag i träning för att komma i form till mitt bröllop som kommer att vara i juli. På sidan om det så tränar jag Bosse för fullt och jobbar rätt så mycket. Ska lova att skärpa mig så Malin inte kastar ut mig från sidan ;) Allt är bra med mig och Bosse i alla fall, vi har dock glömt bort hur en ridbana ser ut då vi har blivit riktiga skogs mullar båda två. Han verkar dock inte tycka att det är helt fel och har hur mycket energi som helst. Tänkte jag ska försöka bjuda på lite bilder framöver ifall jag får igång kameran. MVH/Maria

Vad som händer just nu

Min underbara utsikt kan ni se på bilden under, ska precis fixa lite mat och har varit på Ica för ett tag sedan. Helt utan fredagsmys tänker jag inte vara, om bara ångest för tentan imorgon kunde släppa.
Vi höres!
/Malin


Bilder från jul och nyår


Paket och gran

Och en början till julbordet

Irene var en av kockarna


Och mina syskon var såklart väldigt roliga i år...

Jag och mamma :)


Sjukt god mat åt vi på nyår!

Snyggbilder från nyår

Vara ledsen av någon anledning..

Världens bästa Linda kom förbi!

Och sedan avslutades allt på max av någon konstig anledning...

Bilder som bara finns

Det är jobbigt när man har bilder liggande på hög och ingen aning vad man ska göra av dom, därför delar jag såklart med mig av dom till er!

Som den här extremt roliga bilden från filmen Mulan

Och när en jesus gubbe fastnar med huvudet mitt under mitt superviktiga spel

Och när jag träffar på tomten

Och Zandra i den här sjukt snygga hatten

Och när jag smälter en skummtomte ovanpå en sockerkaka, bara för att jag måste prova

Sen klär sig Britta sjukt snyggt också

Och jag är smart och glömmer nyckeln i dörren till bilen

Och en bild på mammas EXTREMT goda förrätt på nyårsdagen.

Och fulbild på sötkatten under filten
Hatar ni såna här inlägg eller tycker ni det är kul med lite blandade bilder? 
Lämna gärna ett litet svar :)

Divan - löshoppning

Tagna från film


Så.. trött

Hmm ja, egentligen har jag lust att gå och lägga mig nu, men det vet jag inte är en sådan bra idé, har dessutom inte ens ätit middag ännu. Däremot har jag hunnit att fika med Amanda och en kompis till henne, hög mysfaktor och verkligen välbehövligt
Jag ska försöka plugga lite, men får se hur det går med det innan min hjärna korvar ihop sig.
Imorgon ska jag däremot plugga, så jag har precis duschat och gjort allt sånt så jag inte har någon som helst anledning till att inte plugga imorgon, just nu sitter jag t.o.m med en ansiktsmask, fick 3st av Maria så det här är min andra jag använder. Om nu Maria väl skulle läsa den här bloggen, eller KANSKE TA OCH SKRIVA LITE I DEN, så skulle hon veta att jag uppskattar dom...
Well well, ännu mer skitsnack, vi hörs!

Utfyllnadsbild i brist på annat

Redovisning pågår

Sitter i skolan nu, vi har haft redovisningar sedan kvart över 10 imorse, vi valde att vara först ut så det var skönt, dock grillar lärarna oss ganska hårt, allihopa...
Just nu är det bara två grupper kvar sedan är det slut för idag, så måste hem och sova lite, äta, och plugga. Ska även hinna med en fika med Amanda hoppas jag - skulle behövas!
Sov ingenting i natt, eller tror jag somnade vid 6 och skulle upp vid 8 och har sovit väldigt dåligt, men det är ju för hur jag har vridit dygnet åt skogen.
Well well, tråkat färdigt nu, bifogar bilder på våran färdiga produkt!
Ska tillägga att framsidan och insidan är handmålad av Zandra, awesome!

/Malin


Pluggo

Idag är en riktig skoldag, åkte till skolan imorse för att vi skulle göra en avslutning till vårat projekt.
Efter det åkte jag hem och sitter nu och myser i världens härligaste pläd som jag fick i julklapp. Det är rätt kallt på mitt rum så den passar utmärkt.
Ska ta och gå och fixa mig en sallad nu och sedan börja plugga, vi hörs!
Förövrigt så är det en jättefin vinterdag ute, -5 och soool!
Bjuder på lite bilder!

/Malin


Inte så mycket att hurra över

Ja, jag hade lovat uppdatering, men har väldigt lite tid över. Sedan jag har kommit hem till Umeå så har jag faktiskt sovit väldigt mycket, fattar inte varför, men jag måste lite bättre idag, och har varit vaken några timmar nu, helt otroligt. Ska dock ta och lägga mig nu igen då klockan faktiskt är 2.

Förövrigt att jag sover så är det plugg och skola som gäller, det är det sista rycket nu. Lovar att det ska ske en uppdatering så fort jag får tid. Håll ut!

Det är väldigt frustrerande att inte ens ha tid att åka och hälsa på Bosse :(

Sista dagen i Övik

Så var jullovet över, ett väldigt långt sådant på hela tre veckor, och är man inte utvilad nu så vet jag inte när man är det.
Längtar faktiskt hem till Umeå just nu, även fast man vet att det inte är mycket bättre där än vad det är här, men man vill alltid tro sig att det är bättre någon annanstans.

Hur som helst så var det meningen att jag skulle till Vännäs i helgen men det sket sig, så det får bli när det lugnat ner sig med tentorna, känns tufft just nu men det är bara att ta tag i det.

Har ridit Divan både igår och i förrgår, så inlägg om det ska självklart också komma upp på bloggen, måste ta tag och strukturera upp det här nu, och funderar allvarligt på att slänga ut Maria ur bloggen ;)

Sånt som gör det värt att blogga

"Maja Liljeberg om Löshoppning av Divan: Hej, hittade din blogg av en slump och tycker den är ganska bra :) det som gjorde att jag hittade den var att min kompis Cajsa har köpt eran gamla häst Gaston och har kvar honom fortfarande :) vi letade efter lite bilder på honom och hittade din blogg. det jag ville säga var att han fortfarande lever och är frisk och kry! Cajsa är 13 år och har hästen tillsammans med sin mamma och sköter honom jätte bra! ha det bäst! :)" 

Fan skit i alla kommentarer och statestik i världen! Det här betyder GULD för mig, min fina kära sagoponny som jag inte alls fattat vart han tagit vägen, och trott att han har varit avlivad, mår alltså som en prins!
Det kan inte bli bättre än så här - tack Maja för att du tog dig tid att skriva! :)

RSS 2.0