Filmen från idag


Första dagen i Vännäs

Första tävlingsdagen i Vännäs avklarad.
En LB:2a var det idag, och trodde verkligen att han skulle ha taggat igång tills idag.

Red fram han riktigt lång och låg för att verkligen få igång hans stora kropp.
Tog sedan upp han lite men han var så loooooj, trög, hängig i handen och lång.
Red en massa övergångar och vräkte verkligen på han i ökade galoppen, så då blev han lite bättre.

Det var inridning utefrån  banan, så medans jag väntade på startsignal gjorde jag någon travökning och han blev ännu lite mer upp i formen.
Började programet och det kändes faktiskt helt okej, han kändes lite hängig, men väldigt lydig och svarade fram och tillbaka.

Pratade lite mer Maria när hon hade ridit Divan och hon tycke han hade sett lite lång ut, så jag föreställde mig han typ 2mil lång och extremt bakom lod, men på filmen så är han faktiskt rätt fin.
Det är absolut inte det bästa vi gjort, men helt klart godkänt. 
Han har dessutom musklat sig så fint så jag tycker att han ser ändå rätt rund ut i halsen.

Domaren tyckte dock han saknade energi, och var för lång. Så det blev en slut procent på 63%.
6:a av 4:a placerade, 2poäng ifrån placering så det var väl helt okej på så vis.

Dock är jag inte riktigt nöjd med min ridning då jag aldrig direkt kommer till ridning där jag orkar rida han där han ska gå.
Imorgon ska dock Maria hjälpa mig på framridningen till LA:3an, sedan ska jag försöka preppa på han rätt mycket betfor och så, för han är så sjukt trög.

Film kommer strax

Framme i Vännäs

Nu är vi framme i Vännäs och i Maria och Johans lägenhet.
Ska gå och lägga mig, men tänkte bara slänga in ett snabbt litet inlägg för Therese skull ;)
Hon var förövrigt typ världens gulligaste och hjälpte mig jättemycket innan vi skulle åka idag, så det är jag riktigt tacksam för! :)

När vi kom upp till Vännäs så red jag lite på planen, han kändes fin först, men sen lite loj. Red utan sporrar för jag vill ha bättre effekt imorgon, och red själv inte "fullt ut" för ville spara på både min och hans energi.
Imorgon ska vi ge allt

Tyvärr inga bilder idag, vi hörs imorgon - godnatt!

En lång dag

Tänkte vara trevlig och slänga upp ett inlägg innan jag går och lägger mig.
Är sjukt trött efter 3h sömna inatt, så tänkte dra på stort med 7h den här natten!

Hur som helst, åkte ut till Cape idag på förmiddagen, där vi byggde hinder, och sedan hoppades dom flesta hästarna i stallet. 
Jag red tillsammans med Jennie och det var banhoppning med tänk mot A:0 och karaktärshinder som stod på planen.
Dock har Bosse aldrig tittat på ett hinder så vitt jag vet, så det var inget problem.

Dock jag träningen s k i t idag. Så får jag inte säga, men förra gången jag hoppade han var han ju crazy, och bara sprang och sprang och sprang. Idag var han precis tvärt om och som en död sill.
Vi bara fanns där liksom, och ju latare jag kände att han var, dessto mer backade jag. Så det blev avaktande hela tiden.
Han hoppade så klart snällt på alla hinder jag styrde på och han hoppade i dom mesta sjuka lägena som jag la han i, men han sög inte på hindrerna.

Vi pratade lite om det efter att jag inte får "beat myself up" när det blir så här, men det är ju precis det jag gör och jag verkligen ältar sakerna och tycker jag rider helt värdelöst, trots att jag vet att det inte är sant.
Hade det varit en tävling hade jag aldrig i livet mes ridigt som jag gjorde idag, men men - man kan inte vara på topp jämt.

Imorgon åker vi till Vännäs och jag är så taggad!
Måste bara hinna med allt annat också, men sedan så är helgen igång!


Du är den bästa jag har ♥

Täcken

Något jag tycker är sjukt konstigt är att här uppe i Norrland, så har hästarna gått utan täcke i kanske ca 3-4veckor, medans hästarna i Söder kan man läsa att dom fick vara utan täcke över dagen för det var så varmt.

Hallå, vi har 20grader varmt här uppe, vad har inte ni då i söder?
Och även om det blåser och så, så klarar hästarna kyla bättre än värme.



Hästledig

Känns konstigt att inte ska åka ut till stallet idag.
Han har en vilodag idag, och Lollo kunde mocka åt mig, så jag "slipper" åka ut idag.
Jag har inte haft en hästledig dag på, eeh ja, jag minns faktiskt inte sist, antar att det var när vi åkte till Sthlm och såg Rise Against.

Frågan är väl vad man ska göra ikväll istället... Städa? Tvätta? 

Lät inte så lockande...

Jäkla stövlar...

Mitt I-landproblem idag är mina ridstövlar.
Dom sitter som en smäck, men ändå har jag problemet med ena dragkedjan.
Jag kan få den hela vägen upp, kan stänga för "flärpen" över, men ändå när jag rider så hinnder det kanske gå 30sek så är den nedanför vaden - whats up with that?

Kan ju inte tävla och ha en helt öppen stövel.. Måste komma på en lösning och det är fort som fan.
Eltejp eller liknande lär det bli i helgen iaf, för jag vill gärna koncentrera mig på min ritt och inte en jäkla stövel.

Har ni något tips?




Det var magiskt

Åhh vad glad man kan vara över något litet!

For ut och red Bosse igår, hade tänkt rida dressyr på plan trots att jag hade noll inspiration. Det var lite jobbigt underlag på vissa ställen för dom har lagt in nytt, men höll mig lite innanför spåret så det bra ändå.

Började med att rida samma sak som jag red för Maria. Skrittade fram honom lång och låg, och gjorde halter och tempoväxlingar. Började sedan med traven och red serpentinbågar med först ordentliga halvhalter och sedan gjorde jag avbrott till skritt istället och han skötte sig super.
Sedan började jag jobba lite med galoppen och red upp på meddellinjen, gjorde halt, bytte galopp, gick in ett varv på volten, galoppera långsidan upp och sedan upp på meddellinjen igen, här skötte han sig också bra, sedan blev det dags att pusta.

Efter den lilla pausen så började jag jobba med traven, skänkelvikningar på hela diagonalen stod på schemat eftersom det är med i A3:an. Dock var Bosse inte alls med på noterna här, utan spände sig, hissade upp nacken och var allmänt motsträvig.
Försökte då lägga in lite volter mitt i och då blev han finare, men det är fortfarande lite jobb.

Pustade igen, sedan gick jag över till det jag hade riktat in mig på efter träningen i lördags, galoppserpentiner och ökad galopp på diagonalen.
Började med serpentinerna, han var superfin i båda varven, samma sak med den ökade galoppen, jag behövde bara mjukna så bromsade han upp och bröt av.

Pustning och sedan tänkte jag fortsätta med galoppen som jag gjorde från början med halter på medellinjen, och det var HÄR det hände något. Helt plötslig släppte han bara till, jag hade sytrådar i händerna, jag kände varenda tugga han tog på bettet, och där gick han i helt samlad galopp, i  hög form och så jäkla mycket på bakbenen att jag aldrig har kännt något liknande!
Jag skulle ha kunnat satt mig och börjad rida galoppiruetter, för så jäkla underbar var han, gjorde underbara halter och lyssnade på minsta vink! ÅÅååååh underbara häst!


TAGGA inför Vännäs nu, hoppas verkligen det håller i sig :)


I love you, I love you, I love you ♥

Good music

Älskar när man helt plötsligt börjar gilla en låt som man först avskydde.
Men då hittar man en remix och helt plötsligt är låten lovely



Michael Jackson - Hollywood Tonight - DJ Chuckie Remix

Roliga bilder jag fann på datorn






Bilder från förra veckan


Min fina ♥


Det var fint väder när vi åkte till Vännäs




Divan i sitt nya hem




Nala gillar sitt nya crib

Bilder på världens bästa katt




Tråkigt

Bläää vad tråkigt det är att ha 100saker att göra och noll inspiration.
Det första är att jag måste försöka fixa min telefon, den fick slut på batteri igår och sen jag startade den igen så har den fått fnatt. Går det inte att fixa vet jag inte vad jag kommer att göra..

En tur till Vännäs

Igår efter träningen och stallet åkte jag och Maria och hämtade upp Divan på ridskolan, lastade in henne och drog iväg till Vännäs där hon nu ska bo i 3veckor och bl.a tävla nästa helg.

Divan lekte lite rövare i transporten, men det gick ändå bra och två timmar senare stod hon i sitt tillfälligt nya hem.
Vi åkte bort till ridskolan där Maria skulle fodra och ta in några hästar, sedan åkte vi till deras lägenhet där vi käkade, lekte med kattungen och tittade på tv innan vi somnade.

Idag har vi faktiskt mest sovit haha, jag vaknade vid 9 och var uppe ett tag, sedan gick jag och la mig igen och vaknade halv ett, sedan så somnade vi igen vid 3 och sov till fyra haha, herregud, men skönt vare!

När jag hade tagit mig ner till Övik igen så red jag ut på Bosse med hacket och bara myste och han var så lugn och fin :)

Det här med bloggen

Har verkligen tappat lusten för att blogga, det var verkligen jättekul för nån månad sen, men sedan blev det något som hände både med statestiken och min uppdatering och sen dess har det inte alls varit roligt.

Så nu tänker jag verkligen återgå till det jag höll på med förut - för att det var kul, och verkligen bara skriva när jag känner för det, och det jag känner för att skriva, inte pressa fram en massa skit.

Jag bloggar för att kunna gå tillbaka och läsa om vad jag har gjort, vilket är väldigt nyttigt då jag har allt när Bosse var skodd, vad vi red för övningar, vilken känsla jag hade o.s.v.


Sååå, jag börjar med att skriva lite om helgen.

Igår hopptränade jag för Maria, det var lite hårt på planen, men satte på kyllera efter träningen och han var torr och fin i benen idag.

Det var tänkt att vi skulle jobba med banhoppning, men vi fick jobba med att hitta en känsla för han var så fruktansvärt het och stark!
Kunde verkligen inte rida fram till ett avstånd, utan han bara körde sitt eget race.
Hoppade iaf lite kombination, lite bruten sväng och ett enkel hinder. Tyvärr var alla räcken, men det är dom han oftast river, och igår jag då rev han!

Säkert 5-6gg drog han med sig bommarna igår, av bara farten för han gick på så hårt att jag försökte ta en förhållning och vi kom nära och då rev han.

Spelade ingen roll att vi höjde upp till 110 på dom flesta hindrerna, (han brukar bromsa upp lite när det är högre) han körde på iaf. På slutet skulle vi hoppa kombinationen och då gick det så jäkla fort att jag knappt hann med, jag skrattade bara hela tiden, haha.

På slutet la vi ner hindret på ca 50cm och skulle få han att vara lugn med han gick på lika hårt ändå, så fick jobba med halt innan och efter innan vi gav oss. Han hade bara bestämmt sig för att inte lyssna.

Nu blir det till att hoppa ännu "oftare" och träna lite höjder så han inte blir så tokig varje gång han får hoppa. 
Trots att jag bara satt och skrattade igår så vore det ju trevligt att ha en häst som går att kontrollera ;)


Veckoplanering


Söndag: Hoppning för Maria
Måndag: Uteritt
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Dressyr
Tordag: Vila
Fredag: Åka till Vännäs (dressyr på kvällen)
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling

Gårdagen

Slänger upp lite om igår också.
For ut till Cape runt 12 och hjälpte till att måla hinder, när vi hade målat i ca 4h så red jag först Bosse en stund, gick som sagt typ bajs, så avslutade med att hoppa ett kryss sedan lekte jag lite på planen med honom.

Efter det red jag Tickan. Hon kändes riktigt fin. Tränade förvänd galopp, och i traven red jag mycket tempväxlingar och krävde verkligen samling och ökning så att hon skulle hitta en bra takt.
Var mycket nöjd när jag sedan skrittade ut på henne och lyckades få henne förbi den livsfarliga hinderparken - med en viss övertalning ;)


Har världens finaste häst

Förlåt för en dålig uppdatering, men har haft fullt upp.

Idag har jag iaf haft stalltjänst och det gick sjukt snabbt, samma visa imorgon och sen sticker jag till Vännäs med Maria när hon ska flytta Divan.

Hur som helst, tränade för Maria idag - dressyr och var inte alls pepp från början eftersom det gick typ bajs igår när jag red. Men precis innan jag gick ut för att hoppa upp så taggade jag igång mig själv lite.
Vi jobbade från början med att ha dom lång och låg och låta dom komma igång i kroppen, och sedan började vi med lite skänkelvikning, volter och en massa tempoväxlingar.

Efter ett tag kom han igång riktigt bra, så bra att det blev jobbigt att sitta på honom.
På slutet tränade vi galoppserpentiner och snett igenom så har lite att fixa med innan Vännäs hehe.

Hur som helst är jag sjukt nöjd med passet idag och vill verkligen fortsätta behålla den här känslan.
Imorgon ska vi hoppa!

Ikväll har jag och Maria plockat ihop det mesta av Divans saker, så imorgon är det stalltjänst - ut till ridskolan och rida ut med Divan och Agetti, tillbaka till Cape och hoppa Bosse och Bruno (Maria ska rida Erik) och sedan åker vi med Divan. Fullt upp med andra ord, men då vet ni!


Världens finaste grabb!
Foto: Pernilla Larsson

Dagens Bosse

Åkte ut rätt sent idag, tog in dom och möttes som vanligt av ett lermonster.
Det roliga är att han ser lika skitig ute efter jag har borstat honom, alldeles grå och brun...

Longerade han först en stund bara för att han skulle få komma igenom sig lite i kroppen, och sedan släppte jag lös honom på plan och skulle öva på att han skulle komma till en. (Som dom gör i ponnyaktuten)

Dock är min häst inte ett dugg intresserad av mig trots att jag höll på i säkert 30min så vände han kanske in framdelen åt mig 3gg? Annars så är bajset mycket mer intressant, eller grinden, eller hästarna på lösdriften..

Men när jag väl kallar på honom och som "hämtar upp honom" så följer han med, och han har ju alltid följt efter mig vart jag än har gått, men jag blev lite less på honom.. Kan inte Tobbe Larsson komma hit och säga hur man gör bara med en envis halvblodsvalack?

Eller kan någon av läsarna där ute lära mig hur man bäst får en häst uppmärksamhet?
Han springer alltid med ett öra innåt och lyssnar på mig, men när det gäller att stanna och ha uppmärksamhet så vänder han hellre rumpan till och spanar på annat.


Före och efter... Hmmm

In my heart ♥


grattis på födelsedagen ♥

Bilder på Hälge och Stellan från Gävle











Nu ska vi se om jag orkar fixa lite filmer...

Tre bilder från igår



Söt och smutsig häst


Häst med kyllera


Konstig bild på fin häst

Rosetter

Det var förövrigt trevligt att vara på ridskolan igår och få sina rosetter från KM:et i oktober förra året


Bilder på Tickan och Stella från Gävle












Ett onödigt inlägg

Tänkte snart ta och åka ut till stallet.
Har inte riktigt bestämt mig om jag ska gå en promenad med honom eller longera honom på plan.
Lugnt blir det iaf efter den hårda träningen igår.
Själv har jag lite träningsverk igår, men inte så farligt som jag trodde.

Ska alldeles strax bjuda på fina bilder från Gävle, väntar på att telefonen ska uppdateras bara och sedan ska jag slänga upp dom, så ni har något att titta på.



Nöjd tjej

Lyckades få igång internetet på det staionära datorn och har nu börjat föra över bilder och filmer till den här från min lilla bärbara.
Har haft för mycket på hårddisken allt för länge.

Hade jag dessutom varit smart hade jag sparat över bilder på CD-skivor och gjort plats för dom, men det är jag för lat för.


Den här bilden har ni aldrig fått se.. Näää roligt va!

Godnatt

Nu blir det nog sängen.
Har suttit och kollat på Gullivers resor med Amanda och den var sjukt bra!
Älskar alla filmer med Jack Black som jag har sett och den här var inget undantag. 

Tänkte bara bjuda på en låt som är väldans fin. Den var med i kvällens avsnitt av Greys Anatomy för er intresserade.



Dagens ridpass

Idag blev det galoppträning för hela slanten!

Först ut var Divan och hon var riktigt fin idag!
Var lite halvfjollig att gå ifrån stallet först och slängde sig en gång, men jobbade bara med rösten, att ställa henne ifrån det hon tyckte var läskig och petade lite med spöet på bogen och då skötte hon perrfekt.
Skrittade först väldigt länge för att jag ville att hon skulle gå överallt utan att fjanta sig så red runt vid botniabanan och sånt innan jag började trava och sedan började med galopparbetet.

Satt mest ned på henne från början för att jag inte ville flyga av om hon skulle slänga sig ;)
Men kunde eftersom bli lättare och lättare i sitsen. Jobbade med korta och långa galoppsprång, och hon fick även springa snabbt två gånger, men hon var riktigt duktigt och saktade ner så fort jag bad henne.

Sedan åkte jag ut till Cape och red ut med Lollo. 
Bosse och Bruno skulle också ut och få galoppera av sig.
Jag är riktigt nöjd med vilket tempo han höll och trots att vi red i mer än en timme så var han pigg hela tiden.
Han tyckte dessutom att det var riktigt roligt att han var snabbare än Bruno, så när Lollo smackade var det Bosse som tog åt sig haha.

Båda hästarna blev faktiskt duschade idag och Bosse fick kyllera på benen medans Divans spolade jag i kallvatten.

Jag har lite bilder idag, men har inte orkat installerat iTunes än så ni får bilderna när jag orkar göra det.


Shoot me

Alltså herregud vad jag känner mig pessimistisk, men det är fan kört just nu.
Jag måste sätta mig ner nu och reda ut det här och det är inte kul.

Jag är körd. Iaf just nu. 
Men jag tänker inte ge upp.





Än


I'm home

Guuuud vad trött jag är, fattar inte hur jag kan vara det då jag typ sover hela dagarna?
Är nästan sugen på att gå och lägga mig nu, för att kunna kliva upp imorgon och göra lite olika saker istället för att ta tag i något nu - konstigt va?

Åkte till stallet efter jag hade träffat Britta en sväng, mockade och fixade lite innan jag gick in och hängde lite med Lollo, fick plats på hoppträningen och blev svinglad eftersom jag verkligen behövde det!

Dagens övning bestod av bommar och att räkna galoppsprång. Att våga sätta igång banhoppnings galoppen och rida hela galoppsprång.
Bosse var riktigt fin under uppvärmningen och jag försökte verkligen jobba med att ha handen framför mig med samtidigt vara mjuk och jag tycker han accepterade det väldigt bra.
Sedan började övningarna nästan med en gång, bom - fem galoppsprång - kryss - tre galoppsprång - bom.
Det var likadan övning på böjtspår också, fast med annat avstånd.

Han gick kanon idag, problemen var lite att få han att verkligen galoppera över bommen och inte masa sig över så att jag måste trycka på honom efter, men när vi sedan hoppade en bana så var han kanonfin! 
Lyssnade på mig precis och jag kunde bara sitta där och hålla om med benen och lätta i handen.
Kändes skönt att ha fly igen!

I helgen kommer Maria ner så då blir det både hopp och dressyrträning hoppas jag :)


Äckligt

Blääää sitter och kollar på "How clean is your house" - tydligen så under 5år så hamnar 14liter svett i soffan :(

Hur som helst, Bosse skoddes igår (note to myself) så idag blir det nog en stund på plan efter promenaden igår.

Nu ska jag hur som helst duscha, käka lite och sen åka förbi Britta en sväng och tydligen lära mig dricka kaffe, vi får se hur det går med det.


Intressant inlägg känner jag... hm..


Nästan ett år sen nu

Bilder

Det är så roligt när man går igenom gamla bilder och hittar bilder som man inte riktigt har sett hur fina dom är, förrän nu




Foto: Pernilla Larsson -08


Förändrig

Har skett så himla mycket i mitt liv under en kort tid nu. Och jag känner mig verkligen upp och ner nu när jag äntligen har haft en dag på mig att landa.

Det känns som att det som har hänt har börjat komma ikapp och jag har en del att reda ut nu innan jag kan börja om på nytt.

En förändring kommer det bli iaf och det kommer även ni få ta del av om närmaste dagarna, om ni hänger med alltså.



Dagen

Rätt sliten idag efter helgen och sov till hela halv 2!
Fattar inte alls hur det gick till.

Efter det låg jag och glodde på tv ett bra tag innan det var middag, och efter det åkte jag till stallet.

Hade kvällen idag, så passade på att mocka ordentligt och fylla på spån så det stod härliga till!
Sedan efter att jag hade gjort ett försökt till att borsta min lortgris till häst (det blev ingen skillnad) så tog jag och Lollo oss en lång promenad med hästarna. 
Konstigt att jag ens föreslog det eftersom jag inte har gjort något annat än promenerat med hästar som senaste fem dagarna, men det var himla skönt ändå.

Nu sitter jag och funderar lite på över vad jag ska hitta på.
Det är så otroligt mycket jag borde göra som jag bara inte orkar ta tag i..

Vi hörs!

På väg hem

Nu sitter jag i lastbilen på väg hem, med kanske sveriges roligaste lastbils chafför.
Vi pratar om allt mellan himmel och jord, men jag vet fortfarande inte vad han heter, och jag tror inte han vet vad jag heter.

Han pratar dessutom väldigt mycket för att vara en person som inte gillar sällskap - hmm.... 

Hur som helst, hästarna var KANON fina idag, och Jennie gjorde en graciös avsittning som jag absolut ska visa senare, och Maggan red som aldrig förr och hon och Tickan råkade peta sista hindret, annars hade det nog varit en topplacering.

Här får ni iaf helgens bästa bild


Känner mig väldigt uppskattad som fotograf

Sista dagen

Gud vad trött jag är! Hälge ska precis gå 125cm, sedan är det Tickan och sedan är vi klara för den här helgen. Jag ska banne mig sova hela vägen upp, eller jag ska ju packa och sånt också. Men längtar verkligen hem nu!

Jag fattar ingenting

Gud vad trött och sliten jag känner mig.
Tävlingen startade klockan 7 imorse och kvar i 8a var det Stellas tur, hon stannade ut sig på tredje hindret och var verkligen inte på humör idag.

Därefter var det Hälge som bara hade två ner så han var nog rätt stolt över sig själv.

Jag hade kunnat visa er massa bilder från kameran, men tyvärr så har jag den såklart inte i närheten.

130 har precis började och det är ca 150 starter, så det är typ 3h kvar innan Tickan ska gå.
Dock sitter jag själv just nu i lastbilen och chillar för att jag har så ont i fötterna, och jag har inte planerat att röra mig på ett tag, eller jo jag ska gå och fodra hästarna nu.

Om ni undrar vad det är jag inte fattar så är det hur jag kunde tappa 50st läsare på en dag?



Här har ni istället en film på Stella i torsdags då hon var GRYM!

Godmorgon, godmiddag, godnatt



Det är väl ungefär det jag kan säga.
Löken Stellan får stå för bilden idag, han hade fullt upp med att ta av mig min mössa när jag satt och väntade på spån.

Idag är det bara Tickan som har tävlat, en 130 och hon hade ett ner men var himla fin! Annars har det mest bara promenerats med hästarna idag eftersom det bara var 130 och 140.
Omhoppningen till 140 var rysligt kul att se, speciellt Kristina Warg som är så ung, men ändå dubbelnolla!

Själv så hoppas jag på att jag gör ett bra jobb, det har varit lite missar från min sida den första dagen, men har försökt hänga på ändå. Imorgon går alla fyra hästar ingen så då tusan ska dom blänka!

Jag har nyss varit och duschat i kanske sveriges äckligaste och kallaste dusch, och vet inte om jag är så mycket renare. Nu är det sängen som gäller, klockan ringer 05.30

Saknar min häst oerhört mycket!

Godmorgon från lastbilen

Nu har jag varit vaken i snart en halvtimme, har varit ut när fodrat hästarna och ska nu fortsätta sova. Det är nämligen sovmorgon idag! Tickan ska gå en 130cm idag, annars är det lugnt. Bloggar från mobilen därför ser inlägget knappt ut, men ska se om jag hinner blogga från datorn senare.

En sak jag tänkte på

I reklamen på youtube för Anna Skippers "Du är vad du äter" så håller hon först upp massa chips och sedan på slutet håller hon upp ett äpple och säger "Vem vill du vara?"

Är inte ett chips smalare än ett äpple?

Framme

Lång dag, me vi är faktiskt framme.
Just nu är jag sjukt trött och vill bara sova, men tydligen skulle Jennie och Maggan trycka i sig chips också - jobbigt läge.

Lastbilen står dessutom i lutning så det känns som vi är på en båt - but i like it!

En gammal bild på Bosse

Sandra skickade den här bilden på Bosse.
Skulle tro att den kanske är från 2005?

Känner ni igen honom?


Lastbilen



Såhär fint åker alltså hästarna för tillfället, för er intresserade.
Jag vet att ni är det.
erkänn...


Fullpackat


Eller vad tycker ni?

Tidsinställda inlägg

Har dessvärre den här gången knappt hunnit göra några inlägg åt er, två stycken har det blivit, och jag tror inte ens jag får internet med mig den här gången.

Men ons+tors blir det åtminstonde ett inlägg, så det kan ni ser fram emot iaf!

Kom på när jag kom hem vid 10 att jag inte hade packat, eller gjort några mackor så det blev lite snabbt med det, men nu är allt klart och jag ska krypa till sängs, imorgon ska jag hinna rida min häst innan vi åker samt duscha 3st hästar och packa det sista.

Hade tänkte hoppa lite på plan så det blir nog riktigt roligt!



Härlig dag på stallet

Åkte ut vid 2 tiden till Cape och där var det verkligen full rulle! 
Alla var där och försökte få i ordning på allt som ska med till helgen. Förutom fyra hästar med packning så ska även sadelbutiken med, vilket betyder en fullproppad lastbil + ett fullproppat hästsläp, men allt rymmdes som tur var, dom är duktiga på att organisera ;)

När det mesta var packat, så passade jag på att rida ut på min fina häst.
Tog en sväng ut i skogen och lät han galoppera som han ville = fort.
Red en backe fyra gånger, dom två första gångerna fick han springa hur han ville, sedan hade jag en då han gick samlat och sedan den fjärde fick han göra som han ville igen.

Han tyckte det var redigt kul, och var lika pigg sista gången som han var första, så han har rätt bra kondis ändå. Red på hackamoret så hade ingen kanske vidare kontroll, men han gjorde fina byten till både höger och vänster, ett på en hand t.o.m haha

När jag sedan kom tillbaka var det bara att sadla om för då fick jag rida Tickan på Maggans dressyrlektion.
Jag snoffsade upp henne med både vitt schabrak och vita lindor och hon blev så tjusig!

Dom själva "stora" övningarna i träningen var öppna i traven och sedan förvändgalopp.
Vi gjorde många galoppfattningar vilket gör att hästarna tänker framåt och får en naturlig bjudning.

Red först fram henne med gramanen men fick sedan frågan om jag ville plocka bort den, vilketj ag valde att göra.
Det var en superrolig lektion, eftersom hon inte är helt lätt att rida, superkänslig, samtidigt lite smålat, och vill gärna inte göra mer än hon behöver.
Dock känner mig sig supernöjd när hon frustar och slappnar av för då vet man att man lyckats övertala henne till att jobba rätt.

Efter lektionen longerade jag Stellan en snabbis också, ca 15-20min blev det bara. Han bockade och hade sig lite i galoppen, annars skötte han sig riktigt bra, dock tyckte han det var lite konstig att det bara var han ute på plan i mörkret när dom andra stod inne och åt.

En riktig hästig dag alltså!



Farfylld videoblogg

Inte riktigt som jag hade tänkt det

Hade vid det här laget trott att jag skulle vara ute på stallet, men har fått problem med ansökan till högskolan, så har suttit nu på morgonen och försökt lösa det. 

Försöker att slappna av och tro att allt ska lösa sig, men tydligen så är det inte riktigt min tur vara på min sida.

Så fort jag har löst det här så ska jag ut till stallet - gud vad jag längtar!


Gårdagens ridpass

Skriver lite snabbt också, saknar som sagt bilden och filmer eftersom jag är så klantig ;)

Bosse: Försökte behålla lite samma tänk som det Linda gick igenom med mig i onsdags när jag tränade för henne.
Försökte rida med väldigt lätt hand så han inte kan ta ett stöd och lägga sig bakom lod, försökte även rida upp honom lite i formen, men när jag ser han på bilderna så ser jag att han går i vanlig "LB" form haha, så vi har lite att jobba med där.
Red lite förvänd galopp, men försökte ha honom ställd inåt, i höger varvet gick det bra, men i det vänstra blev han spänd, bytte till korsgalopp och ökade farten, så där har jag hitta han svaga punkt som jag verkligen ska jobba med som jag tror kan ge mycket i längden.

I övrigt så red jag lite skänkelvikning i traven och lite öppna i skritten för att få kolla på bogarna och få loss honom lite. Jag är mycket mycket nöjd över passet då han hela tiden var mjuk och lätt i munnen :)

Divan: Här har alltså Pennan filmat som ni ska få se!
Hur som helst blev jag chockad över henne, då jag fick till en riktigt bra känsla i skritten och traven redan från början, och kunde få rida på med benen.
Sedan tog jag den vanliga galoppen där hon får springa på lite fritt, och hon var jättefin i vänster varvet med i höger så blev hon otroligt stark.

Sedan började om som jag brukade med halter i skritten och övergångar i skritt och trav, men kunde aldrig riktigt hitta en lugn takt i henne, utan hon var hela tiden spänd och springig, så det var lite trist, dessutom surade hon lite mot skänkeln, men det är ju vår och pälsfällning så hon är trots allt förlåten. Dessutom är hon förjäkla söt ;)


Lill skruttan ♥

Dagen idag

Hade stallet på Cape idag, riktigt skönt, speciellt i det fina vädret, man fick liksom en energikick!
Maggan kom ut vid 9 och tillsammans hjälptes vi åt med det sista, sedan tittade jag på när dom hoppade en massa titthinder med Stella och Stellan, vilket var riktigt inspirerande så jag var riktigt sugen att hoppa, men Bosse fick en välförtjänt vilodag idag eftersom han har gått rätt hårt i helgen.

Imorgon ska han få sig en tur i skogen på hacket tror jag :)


Världens sötaste Brucean som smakade på min skinkmacka idag ;)

Pia träningen

Trots att jag inte har film så får jag väl ta mig i kragen och skriva ett inlägg, så jag åtminstonde själv kommer igår vad jag gjorde.

Uppvärmningen var mycket lösgörande, ställa och böja, rida på framåt och tillbaka.

Som framhoppning red vi som en S-båge över små hinder som stod på medellinjen, Bosse skötte sig bra dom första gångerna, men ökade sedan farten allt lite eftersom, dock gjorde han riktigt bra byten som jag är stolt över eftersom han har så svårt med det :)

Sedan gjorde vi lite olika övningar som studs, lite svängar och en serie som bestod av 3-hinder och ett galoppsprång emellan.

Vi skulle sedan sätta ihop en liten bana med just den serien som start, sedan en lång galoppsträcka ner till ett räcke som man skulle ha en ny anridning till och som hon hade lagt ut en galoppbom till och det var här vårat problem uppstod. Vi kunde inte komma rätt på hindret med galoppbommen. Av ca 6språng så kanske vi kom rätt 2gg.


Jag är inte nöjd med träningen, och då är det inte hästen jag är missnöjd med utan tränaren.
Jag fick ingen hjälp, och jag fick inte hjälp att lösa problemet. Det är klart som fan det är mycket enklare att komma på hindret utan att hoppa serien först, men det var ju den långa galoppsträckan efter serien som var problemet.
Dessutom sa hon inte ett enda ord till mig efter träningen. Kul.

Kommer aldrig vara med igen, kan jag lika gärna kasta pengarna i sjön.


Gammal bild från en Per-träning för kanske 3år sen.

(Lite) bilder från igår

Ja, trodde ju att jag skulle ha fler bilder, men tyvärr så glömde jag mitt USB minne idag, så ni får nöja er med dessa.
Visst är han fin? :D
Och visst har han börjat komma fram bättre med nosen!








Foto: Pernilla Larsson

Pennan tycker han har blivit biff - vad tycker ni? :)

Irriterad

Åhh vad jag är irriterad på många saker just nu.

Först och främst att jag skickade ett mejl med frågor till VHS och fick tillbaka ett mejl där dom inte alls svarade på frågorna jag hade ställt?

Sedan att jag glömde mitt USB så jag inte kunde få bilder och filmer från Pennan ikväll som det var tänkt.

Tredje är att min hårddisk på datorn är typ full

Och fjärde är att tangenterna G & B dampar på mitt tangentbord...


I-lands problem jag vet!

En annorlunda prisutdelning

Från klubbtävlingen för några månader sen, ni får se själva vad vi hittar på...



Finaste grabben


Foto: Pernilla Larsson

Vill ni se bilder från idag så får ni faktiskt kommentera det här inlägget med massvis av "Ja :D"

Nu är jag trött

Gud vilken helg!

Har varit med Pennan sedan i fredags nu, och ska snart dit igen!

Idag red jag Bosse på banan och Pennan fotade, sedan red jag Divan i ridhuset och hon blev filmad.
Bosse var som en dröm, medans Divan hade lite mer humör idag, ska skriva mer ingående om ridpassen imorgon eller senare när jag har bild och film.

Vi hörs!


Världens finaste ♥

Dagens planer

1. Få hit/Åka till Pernilla
2. Jobba lite med en hemlig grej - eller vi låtsas att den är det...
3. Dra Bosse till ridskolan för att hoppträna
4. Se på film med Pernilla och äta godis - IGEN



Före och efter

Före


Så jäkla ful i ansiktet hahah


Efter

Den lilla rakapparaten tog närmare än den stora.....


Kvällsnöje

Gud vad sjukt trött jag är!

Sitter här med Pennan och käkar godis och dricker dricka. Dock är jag typ helt död och kommer nog somna vilken sekund som helst, som tur var så ingår det i våran plan när vi har filmkväll, att somna på soffan alltså.

Hur som helst, idag red jag först ut med Bosse, gick direkt från skritt till galopp och travade nästan ingenting, han var riktigt pigg och jag lät han vara lite som han ville, eftersom jag ville ha honom på gott humör inför imorgon.

När jag kom tillbaka var det Brunos tur, tog på gramanen än en gång för min egen skull, men behövde den egentligen inte för han var såååå fin!
Mjuk och fin i munnen redan från början idag, red samma sväng med han som med Bosse, fast bara en vända, travade ena hållet och galopperade andra, och han försökte sig faktiskt till någon som skulle likna en bockning? 
Haha söt häst iaf!

Väl tillbaka på Cape så smörjde jag och fixade och donade och duschade Bosse.
Viktigt att komma ihåg att efter man har rakat en häst så ska den duschas för att det inte ska sticka och klia precis som det gör på oss människor, sedan finns det ju undantag.
Helst ska man göra det samma dag också, men eftersom jag var nog sen igår så fick det bli idag istället.

Han var dock inte så glad på mig, så jag hoppas han förlåter mig till imorgon då vi ska hoppa ;)

Har även gett transporten en vårstädning så nu är den fin till imorgon, kvart över 4 ska vi hoppa, Pennan ska filma! :)


Fina Bruno igår

Ska det vara såhär svårt?

Sitter och tycker lite allmänt synd om mig själv.
Har ju äntligen bestämt mig för vad jag har tänkt göra i höst, flyttat runt valen, petat, funderat och tagit beslut.

Det SKA blir Umeå. Jag vägar något annat. Det är min häst jag sätter i första hand nu.

Men sen så är det ju allt annat 
- hur hittar man en bostad?
- hur mycket kostar det?
- hur söker jag bidrag hos csn?
- hur mycket ska man söka?
- vad gör man om man kommer in?
- hur fungerar högskolan?
Det finns ju tuuuuuuuusen frågor och egentligen så vill jag bara skrika på hjälp och be mamma att fixa det åt mig.
Men det funkar ju inte så.

Nää fy fan för det här vuxenlivet.

Min håriga gårdag

Okej, lite äcklig rubrik, men på ett sätt passar den ju ändå in.

Åkte till stallet efter jobbet och började med att mocka åt Bosse och Bruno, när jag var klar tog jag in dom och lyckades precis få in dom innan himlen öppnade sig (än en gång).

När det hade slutat regna så red jag iaf Bruno, började med graman. Eftersom har han varit så pigg och busig så ville Lollo att jag skulle börja med den, "för min egen skull" ;)

Han är otroligt stark den där Bruno och det går verkligen inte att rida honom på styrka, utan insåg igår att det verkligen var ben som gällde. Först mesade jag runt lite och kände på honom, men sedan började jag sitta till ordentligen och gick på honom, han skulle verkligen ta skänkeln när jag sa till och han skulle ställa sig när jag sa till, inte att jag skulle sitta och fråga hela tiden.
När jag hade fått igång honom och galopperat typ ett varv i varje varv (han är inte helt igång) så tog jag av gramanen och fortsatte, ville se om jag verkligen hade honom på plats.

Fick börja om lite först, men hittade tillbaka snabbt och när han väl kom på plats så började han frusta och då gav jag mig. Red han först riktigt lång och låg i skritten för att jag verkligen ville att han skulle kännas avslappnad.



När jag var klar med honom var det dags för Bosse. Han hade som sagt vilodag, men jag hade bestämt mig för att raka honom och jag säger bara o m g vad less jag var på honom.
Han dummade sig ungefär från att jag satte igång maskinen till att jag slutade.

Jag kan säga att jag var riktigt glad att jag fortfarande hand den lilla rakapparater som jag har fått låna av Irene så jag kunde varva lite, men på slutet när jag klippte benen fick jag bremsa honom för att kunna slutföra.

Jag vågar knappt kolla på resultatet, men jag hoppas att han ser helt okej ut idag.
Jag var så less att jag nästan inte brydde mig på slutet.

Under 2h klippning såg det ungefär ut så här:
- Bosse står och "darrar" i pälsen så for jag kommer i närheten med maskinen
- Bosse går fram och tillbaka fram och tillbaka
- Malin blir irriterad men försöker den snälla versionen
- Bosse sliter sig
- Malin fly förbannad
- Bosse försöker dra iväg med Malin
- Malin blir rasande
- Malin låte Bosse äta hö
- Bosse äter hö men sköter sig ändå inte
- Bosse försöker sparka Malin
- Malin håller fast i Bosses ben så hennes handled nästan går ur led, åtminstonde måste hon ha brytit ryggen.
- Jennie kommer till hjälp, dom bremsar Bosse
- Bosse tar sig lös från bremsen
- Malin är supersvin förbannad och sliter i Bosses näsa och förklarar att "nu är det fan nog"
- Bosse sköter sig
- Malin blir tillslut klar, men tror att hon nyss har hittat sidan hos sin häst hon hatar.

Ett tydligt vårtecken

Trots att jag är så trött att jag tror att jorden ska gå under så klev jag upp imorse, hoppade in i bilen och styrde den och hästsläpet mot däck service där det blev byte till sommardäck på släpet. 

Fick lite halvpanik igår då bilen jag har fått låna för att dra till ridskolan redan hade sommardäck så ville jag inte få onödig böter bara för att släpet inte har det.

Dock känns det här som ett vårtecken - adjöss vinterdäcken, adjöss vintern!


Outfit till Pia-träning

Hoppas på att alla klär upp sig nu, bara för att jag är så jäkla pepp haha ;)
Vet dock inte vad som hände med texten..

Klart tanten ska få hatt



T
Jag gav henne en hatt.
Tror ni hon blir nöjd nu?

Det ser grått ut

Ja vädret kanske inte var det trevligaste, speciellt inte när man hade en massa saker inplanerade.
Efter jobbet blir det stallet. Bosse ska ha en vilodag idag, men istället ska jag rida Bruno för Lollo är bortrest.
Ska bli riktigt trevligt eftersom det blir 3gg jag sitter på honom.

Sedan hade jag tänkt hinna med att raka Bosse också hur jag nu ska hinna det. Men allt går ju om man vill.
Klockan kvart över 10 ska jag iaf befinna mig på Umeås flygplats för att plocka upp en kollega, ser inte riktigt fram emot det när jag kommer vara sjukt trött.
Någon som vill göra sällskap upp? (Och ner såklart)


Jag döööör



"Bra passform.
Utsida i cool ny design. Framtagen med ny teknologi för att få den lätthet och tålighet som utmärker hjälmen. Matt finish och klädd i konstläder. 4 stora ventilationshål täckta av ett finmaskigt stålnät.
Urtagbart innerfoder med minnesfunktion som tål tvättar om och om igen. Gjort av hygieniskt material som motverkar dålig lukt och bakterier, samtidigt som det håller huvudet skönt ventilerat.
Med solglasögonsvisir gjort av polycarbonate, immfria, krossfria, med gummiskydd vid näsan.
Kan även användas tillsammans med glasögon.
Kommer i hjälmväska.
"

4 990kr får du betala för den.
Finns HÄR får dom som älskar den

Spelar ingen roll vad dom skriver om det, kan nog vara den fulaste hjälmen någonsin har sett, förutom Uvex hjälmen i krokodilmönster, den var också gräslig - i mina ögon.




Happiness

Alltså gud vad glad jag är på livet just nu.
Jag undrar nästan lite hur länge det kommer hålla i sig?

Man har ju verkligen såna perioder då man är så jäkla lycklig, och sedan rinner det över och man hamnar längst ner igen.
Som i filmen "I rymden finns inga känslor" där man är helt jäkla cp-lycklig, och sedan blir man ledsen igen.

Just nu är jag cp-lycklig!
På allt helt enkelt!


Gammal bild, men what the hell
CP-LYCKLIG

Ni är tråkiga

Hm, har varit rätt seg idag, har verkligen lust att bara skutta i säng, men måste verkligen duscha först.
Visste ni att jag hatar att duscha?
Försöker alltid dra ut på det in i det sista, tycker det är långtråkigt och man fryser alltid och det tar hundra år innan håret torkar.
Sedan skulle jag aldrig någonsin kunna duscha på morgonen, hellre dör jag nog.



När jag slutade vid fyra idag så åkte jag ut till Cape och mockade och fixade Bosse.
Klockan 5 gick jag ut på plan och 10min efter kom Linda.

Vi jobbade från början bara med att trava på volten, lite öppna och ur öppnan rida på framåt.
Sedan gick vi över till kanske världens roligaste, men jobbigaste öving.
Man rider skänkelvikning på hörnlinjen och sedan i skänkelvikningen så skulle man bryta av till skritt, och sedan komma fram i trav igen, medans hästen fortfarande flyttar för skänkeln.
Sjukt svårt var det, men det var en riktigt bra övning.

I galoppen jobbade vi först lite på volten, och sedan gick vi ut på fyrkantspåret och jobbade med att rida först rakt fram och sedan flytta in framdelen medans hästen fortfarande är rak i kroppen, okej svårt att förklara, men det tog iaf fram en jättebra galopp i honom!
Han gick i riktigt bra form idag, fick var lite högre och friare än vad han vanligtvis vill ligga i och det kändes riktigt bekvämt!

Efter jag var klar på Cape fick jag åka med Linda till ridskolan. Där väntade Divan.
Hon gick riktigt bra idag, har äntligen börjat komma på hur jag ska rida henne, och idag tog det bara 35min innan jag kom åt henne på riktigt.

Från början låter ja verkligen henne bara vara i alla gångarter, hon ska bara ha en ren takt, sedan kommer galoppen då hon ska svara framåt och då brukar hon ofta frusta och låta spänningarna släppa.
Sedan är det paus och sedan börjar jag om igen, men skritt och mycket halter, och sedan traven med en massa övergångar.
Därefter kan man äntligen börja lägga på benen, och idag hade hon riktigt bra takt i sig och med lite hjälp av Linda så fick jag det att gå lite långsammare.
Fick igenom henne i vänster galoppen också, så jag är sjukt nöjd!

Både Linda och Pernilla tyckte att hon såg riktigt fin ut, och det är alltid kul att höra när man tycker det känns bra också :)


Livet är underbart!

Maria är en glädjedödare

Hmm, jag är nog lite för taggad till att tävla, räknade nämligen fel på veckorna och insåg att fyra veckor tills det är Vännäs. Suck stånk och stön vad sur jag blir när hon bröt den glädjen för mig haha, här är man så taggad på livet också kommer hon och puttar ner en från kullen där man står högst upp.

Eller ja, ni fattar!

Hur som helst var jag idag inte på studera.nu och puttade om lite i ordningen så jag har sökt till Umeå i första hand, endast för att jag känner att jag vill hålla på med Bosse, och kommer han stå i Vännäs så är det rätt nära att åka dit 3gg i veckan. Om vi säger såhär - det är värt det.

Sitter just nu och funderar lite på vad jag ska skriva om, det står nämligen helt tomt i hjärnan.
Vi ser vad jag kommer på.

Vill grina

Hahaha, jag är ju sämst - vart tog alla pengar vägen?
Början av månaden och kontot ekar redan tomt.
Eller okej, nu ljuger jag, så illa är det inte, men jag hade velat haft mer. Trodde jag låg så bra till men efer alla räkningar så får jag nog ta tillbaka det snabbt ;)

Nu är det hur som helst köp stopp, inga mer hästprylar, eller människo prylar för den delen.

Tusan att mammor alltid ska ha rätt när dom säger : Håll i pengarna!


Men hejdå

Drar till Umeå en sväng, vi hörs senare!

I'M IN LOVE




Betalade schabraket igår - fick det idag.
Behöver jag säga att jag älskar det?

TACK TACK TACK till Cheval Ridsport helt klart den bästa butiken inom hästutrustning på nätet!!


Blev inte mindre tävlingssugen nu om vi säger så... Problemet är väl snarare nu att jag har typ 7 olika tävlingsset...

1st Vitt/Svart
2st Marinblåa
2st Gråa
2st Svarta

Lovar att fota dom, nu måste jag skynda mig om jag ska hoppträna något!

Jag gillar...



Eskadron Gel tec!
Jag älskar dom här skydden!
Har både fram och bakskydd, och trots att dom har säkert 4år på nacken så är dom fortfarande i bra skick, bakskydden har dock kardborren börjat bli lite dålig på.

Dom är fick Maria av Ludger när hon jobbade i Tyskland och har för mig att dom var rätt nya då?
Nu finns det hur som helst en nyare variant av dom som heter flexisoft eller nått sånt.

Dock har jag ju förut varit rätt dum och mest ridit med dom här i skogen och haft Catago Pro som hoppskydd, nu har jag dock börjat ändra mig lite. Ett par till såna här skulle inte sitta helt fel!



Förresten - vill ni se bilder från när Maria jobbade i Tyskland för Ludger Beerbaum och vi åkte och hälsade på?

Veckoplanering v. 14


Vad tyst jag är

Hmm, vad ska man kunna bjuda på den här dagen då?
Sitter och tittar ut genom fönstret och är fett taggad på allt idag faktiskt, trots att jag är lite småtrött så längtar jag träningen ikväll, och sitter och längtar till Vännäs tävlingen nu när jag har betalat in allting. 830kr gick hela kalaset på. Tre klasser och en spilta. 
Det är nog det jag är gladast för, att hästen kan stå i spilta och trivas där.

Har typ lust att jag packlista redan nu, men jag kanske måste lugna ner mig lite, det är ju trots allt 3 veckor dit haha.

Nä lite nytta på det här så - vi hörs!


Betalade förresten mitt schabrak igår, så då kommer det att 
matcha den här huvan! :D

En klippmaskin och två öron

Haha, vilken kväll!
Kom ut och såg att Linda stod och klippte Leo och insåg att jag hade ju lånat en liten rakapparat för Bosses huvud och gav mig direkt in i leken..
Det var mest öronen jag var ute efter att komma åt, men insåg även hur mycket pälsen hade växt på tre veckor, så imorgon blir det nog kroppsrakning. Ska nog t.o.m ta benen och ta bort padden från ryggen, vi får se.

Kan väl inte direkt säga att han blev världens snyggaste av klippningen, men mycket bättre, ska försöka finputsa det imorgon, för han var inte direkt på humör för det om vi säger så.
Jag fick verkligen inte röra öronen som jag ville, så det slutade med att Lollo fick hålla i bremsen och då stod han som ett ljus och jag kunde t.o.m klippa inuti öronen - lovely!
Det gjorde hela min kväll när jag var klar!

Sedan for jag och Lollo ut på en sväng i skogen med pållarna och busade på och det var så himla roligt!
Har verkligen fått en ny tändning efter helgen och är så taggad till både tävling och träning!

Börjar imorgon med träning för Maggan och på lördag ska jag träna för Pia istället för Carro.
Nu kör vi!


2008

Vad tänkte Börjes?


Hur tänkte dom när dom redigerade hovarna?

Pernilla hälsar på

Idag kom Pennan förbi.


Hon var ledsen för att det inte stod någon kladdkaka på bordet när hon kom.


Så vi bakade en. Den blev ful


Sen efter den bestämde hon sig för att åka hem igen


Vi tog ett foto som var inspirerat av en annan fotograf...


Och sedan sa hon Hejdå.

Umeå - Söndag

Sista dagen och alla var rejält trötta, både hästar och människor!
Hälge gick 125 och Stellan 115, trötta hästar men ändå helt okej ritter, Jennie tyckte Stellans var den bästa på hela helgen, och det är ju alltid bra att sluta med känslan i topp! :)

Vi packade ihop allt och åkte hem runt 5 tiden.

När vi kom till Cape myste jag en stund med Bosse och mockade. Han fick även springa lös på planen eftersom Lisa inte mådde så bra att hon ville rida :)


En bild från lastbilen


Och en till, som visar sängen ovanför hytten lite bättre.


Och en bild när Jennie rider in på banan med Stellan


Och ännu en osmickrande bild på Hälge.

Umeå - Lördag

En mycket bättre morgon för oss denna dag! Ingen illa luktande lastbil, dock var man tröttare nu eftersom den tappade sömnen kom ifatt oss.

Idag gick Stellan en 110cm och hade ett ner, han var rätt pigg den här dagen, rätt roligt att se på ifrån sidan iaf ;)
Sedan gick Hälge en 120cm och han var sååå galet fin! Hade ett ner men annars var han pigg och fräsch hela banan igenom! Var så himla stolt över dom båda :)

Resten av dagen gick åt att titta på tävlingarna, och hjälpa Maggan och Peter lite med deras monter som dom hade på läktaren.

Roligt var det på kvällen iaf då vi satt och kollade bilder och filmer på massa olika hästar.


Såhär bodde hästarna! Ignorera fuktfläcken på schabraket, den försvann sen iaf ;)


Stellan kickar ut, han hade hö så jag var inte så intressant ;)

Umeå - Fredag

Vi måste nästan börja på torsdagen då vi åkte upp ändå, vi började åka vid halv 8 tiden tror jag, och vi skulle åka förbi Nyåker och hämta upp en kassaapparat.
Nisse körde lastbilen och jag och Jennie åkte i hennes bil och skulle alltså ta den här lilla omvägen.
Vid Nordmaling svängde vi av och enligt hon vi skulle möta bodde hon ca 15min ifrån E4:an..

Ca en halvtimme senare står vi på hennes gård, mitt ute i igenstans..
När vi väl ska åka därifrån ska vi ta en annan väg mot umeå över Gräsmyr, vi åker och åker och mitt ute i igenstans i mörkret så säger Jennie: Vad är det där?
Jag: En bil?
Hon: Ja vi stannar då inte och hjälper

När vi kör förbi ser vi att det är någon i bilen! Han sitter framåtlutad mot ratten och såg nästan död ut, både skriker nästan rätt ut haha, vi blev så jäkla rädda!

Bara några minuter senare kommer den en bil emot oss med varningsblinkers och i nästa krön står ett stort rådjur på vägen, som Jennie först trodde var en ren haha!

Väl framme packade vi ur och installerade hästarna i boxarna och nattade dom, sedan upplevde vi helvetesnatten som ni kan läsa om under.


På fredagen red Jennie 110cm med både Hälge och Stellan, filmade inte ritterna, men båda var helt okej, och hade 8respektive 4fel.

Jennie red 120cm med Hälge också med råkade glömma bort att hoppa 6:an, men fram tills dess var dom felfria, så det kunde ju ha varit en kanonrunda, det vet man inte :)

På kvällen åt vi pizza och sedan lekte jag och Myra en stund i lastbilen innan dom andra kom tillbaka.


Hälges svans och min 3:e inbakade fläta!


Och Stellans, dock blev den inte lika bra...


Mindre charmig bild på Hälge under fredagen


Stellan skulle hjälpa mig att mocka, så det tog ca 30min

Nu lägger jag ner

Imorgon ska det bli uppdatering, det kan jag (nästan) lova!
Vi tar dag för dag, men just nu är jag så trött att jag stupar i säng.

Blev så himla glad när jag såg min häst idag när vi kom hem, fick den där pirriga känslan i magen som när man är kär, så ja - jag är kär i min häst ♥


Natten gud glömde

Alltså fy faaaaaaaaaaan, vilken natt vi hade i torsdags!

Jag och Jennie sov själva i lastbilen och gick och la oss runt 00-tiden. 
Vid 2-3 tiden klev Jennie upp för att sänka värmen och nämnde då något om att det luktade illa och vi började fundera på om det kunde vara batterierna, men tänkte inte mer på det.

Klockan fyra vaknade jag av att det luktade SATAN i lastbilen och jag höll på att kräkas, väkte Jennie i typ panik över hur mycket det luktade och sprang till dörren för att kunna andas.
Som jag beskrev det så luktade det som att det var en död människa som hade blivit pissad på och sedan värmts upp, eller väldigt ruttna ägg. VIDRIGT var det iaf!

Vi hade inget val förutom att fortsätta sova, dock vaknade jag både klockan 5 och 6 och hoppades på att vi skulle kliva upp någon gång - jag vaknade alltså av att det stank så illa.
Försökte lägga en tröja över ansiktet för att slippa lukten men det hjälpte inget.

När klockan väl ringde så flydde vi ut ur lastbilen i ren panik och hade kvällningar så fort vi var i närheten.
När vi hade pratade med några olika människor började vi inse att vi faktiskt hade legat i batterisyror och tydligen är det så giftig att det faktiskt kan leda till döden. Det är inte konstigt att kroppen reagerade som den gjorde och vi kände att vi ville spy.

Dock kunde dom komma och laga det och vi kunde sova resterande natter utan att vilja spy ;)




Tidsinställt inlägg 3

Idag är det söndag och sista dagen här uppe i västerbotten.
Tror ni att vi har någon rosett med oss? 

Det vet inte jag eftersom det här är det tredje tidsinställda inlägget jag gjorde, men jag hoppas verkligen att det har varit toppen runder i helgen.

Idag går Hälge en 125cm och Stellan en 115cm.

Vid det här laget gissar jag på att jag har FET tävlingssug och kommer vilja åka och tävla med Bosse direkt när jag kommer hem. Vad tror ni?


Här sitter jag

Har precis kollat på 140 hoppning, inte många startande, men underhållande som tusan! Blev inte sån uppdatering som jag hade lovat, men ska se vad jag kan bjuda på ikväll. :) Sitter just nu och lyssnar på ett gång som står och pratar om att föda barn.. Hm...

Tidsinställt inlägg 2

Godmorgon allesammans, upp med tuppen hoppas jag?
Detta är tidsintällda inlägget nummer två, och så länge jag inte har gått vilse på Umeås jätteanläggning så är nog allt bra här uppe.

För er intresserade så går Stellan en 110cm idag igen och Hälge en 120cm.

Hoppas på att se många fina ekipage idag, förhoppningsvis har jag tagit med mig kameran så jag kan bjuda på bilder!


Umeås anläggning

Kan inte hålla mig längre

APRIL APRIL!!! :D


Kul va? ;)

Tidsinställt inlägg 1

Idag är det fredag, hur mår allesammans?

Själv befinner jag mig nu i Umeå på deras regoinal/nationella tävling.
Eftersom detta är ett tidsinställt inlägg så har jag ingen aning vad jag håller på med just nu, men kanske att jag kan ge lite uppdatering genom mobilen iaf.

Idag går iaf Stellan 110cm, och Hälge går 120cm, håll tummarna för dom!



Det värsta som har hänt i mitt liv



Kommer inte svara på telefonsamtal och sms om det här.

RSS 2.0