På egen risk

Red ut med Pernilla på Lucifer igår, och det är som rubriken heter, på egen risk ;)
Var längesedan vi red ut tillsammans så det blev mycket skratt under hela ridturen, och det var härligt att vara ute i skogen och få rida på i ett friskare i tempo och släppa kontrollen lite, även fast det kändes som Pernilla saknade kontrollen helt ibland haha ;)

Red Safir och han var en riktigt rolig prick! Lite tittig i skritten, men i traven och galoppen tyckte han allt bara var roligt, och blev ibland lite stark, men inte så man okontrollerbar.
Ska rida honom nästa torsdag igen, får se om det blir en favorit i repris då eller inte ;)
 
 

En bra bild Pernilla har tagit ;)
 
 

Härlig fredag

Känns som det här kommer vara en bra fredag, trots att den började med ryggont. Nu har det dock lagt sig och jag ligger just för tillfället i soffan.

Har hunnit göra stallet, kört intervaller med Manfred och ridit ut en sväng på Conrad.
Han är, trots att han ser ut som han är i 2delar, bland dom roligaste hästarna att rida ut på, och han älskar verkligen att galoppera!
Har börjat rida honom med hackamore då och då och han funkar faktiskt kanon på det, lite hängig och låg vissa stunder, men verkar trivas väldigt bra på det. 

Var även in och kollade på dom nya terränghindrerna och han var livrädd för en av dom lite större stockarna och skulle absolut inte gå i närheten. 
Dock dom mindre tittade han inte alls på, så fick faktiskt hoppa dom tre lägsta 2gång och han tyckte det var så kul! Jag med för den delen, satt bara och skrattade. :)


Nu ska jag vila lite innan jag ska ut till stallet för att ge eftermiddag.
Bosse och Lennart går i en större gräshage och njuter av livet, båda två är himla nöjda med det, och trots att det bara är skritt som gäller så håller dom sig i skinnet båda två.
 
 
 
 
 

Hålla sig i form

Nu när Bosse är skadad har jag gått ut på fejjan att jag letade efter någon häst att rida efter för att hålla motivationen uppe.

Började förra veckan med att åka iväg till Cape på tordagen och red Mantovani. Han var faktiskt nästan som jag hade tänkt mig, väldigt pigg, men oerhört snäll!
Tränade mycket på att rida låååångsamt för att få han att vänta på mig, vilket han tyckte var jobbigt, men ändå gjorde väldigt bra! 
 
I söndags fick jag ta mig ett dressyrpass på Grallan också, hon var väldigt pigg, men faktiskt riktigt fin, hon tyckte jag var jobbig med henne i början, men släppte efter rätt fort. Fick även rida henne idag igen, och idag tyckte hon inte att jag var fullt lika trevlig, utan vi bråkade lite mer från början och det var inte förrän efter den förvända galoppen hon släppte ordentligt och jag kunde rida med sytrådar till tyglar.
Gillar verkligen att rida den hästen, även fast hon är ett sto med attidtyd är hon jättehärlig när hon släpper till!
 
Sedan fick jag även prova på Kalle idag som också verkligen föll mig i smaken (kan man gilla alla hästar)
Stor härlig kille som man verkligen fick kvitto på när man gör rätt och när man gör fel. Mycket häst att rida, men jättehärlig när han hittar knapparna. Ska få rida han nästa vecka också. :)
 
Taggar nu inför tordag då jag ska prova på Safir också!
Fullt upp med andra ord!
 
 
 
 

Inspiration för en kväll

Det är väl lika bra att passa på och blogga när man ändå har lite inspiration en tisdagkväll som denna.
Som ni märkt är det ju ett tag sedan jag skrev, rättare sagt har jag inte skrivit sedan den 7 juli ;)

Hänt sedan sist:


Bosse: Vår allas stora vita favorit har fått en skada på gaffelbandet v.b och har nu stått i 4veckor. 
Det är en lättare skada, så han ska ultraljudas nästa vecka och sedan får vi se. Troligtvis har det skett i hagen, han var bara svullen en dag, men ohalt, så red på det ett tag för att se om det gick ner, för jag trodde det var stålrötan som hade gjort en inflamation. Som tur var haltade han en dag, vilket gjorde att han fick följa mer ner till PH-vet, där han inte heller visade hälta, men efter ett ultraljud så fick vi svar på det.
Han skrittas, svullnaden har gått ner och han är allmänt nöjd efter att ha varit på bete på Nötbolandet hos bästa Rebecka i 3 veckor.
 
Lennart: Fina älskade lillkorven är det inte heller bra med, han har en senskada i bogen och vi vet inte hur länge han kommer vara borta... Han ska på återbesök om 3veckor och då har han stått i 2månader.
Dock skrittas han och jag och Rebecka har passat på att rida in honom, vilket han tycker är jätteroligt!
 
Manfred: Är det som vanligt med, lite fetare än vad han borde vara, men så får det vara med unghästar!
Hans träning ska ökas lite nu i höst så han är redo till nästa år.
 
Conrad: Guldklimpen som aldrig får vara bra.. Har varit på väg att starta ett tag nu, men drog då på sig en rejäl förkylning vilket försenade allt. Nu är han dock på väg tillbaka igen och gick sitt första intervalljobb på 3 veckor idag!
 
Jag: Har faktiskt hunnit med en utomlands resa under början av Augusti till Bulgarien med pojkvän och en massa vänner. Det var fett härligt, mysigt och roligt!
 
Lite bilder får avsluta inlägget så kommer kanske mer uppdatering senare
 
 
 
 
 
 
 

Kandar för första gången

Idag testade jag Sammy på kandar för första gången.
Han skötte sig riktigt bra och det var absolut inget problem, nu ska bara piloten hitta knapparna också för att inte handbromsen ska hamna i ibland.
 
Tränade i alla fall för Kerstin och försökte träna lite extra på de rörelser vi har problem med i MSV:C programmen. Skolorna är fortfarande de svåraste då bara jag började förbereda så lägger han gärna i bromsen.
Fick det att släppa lite mot slutet men det är något vi får jobba vidare med.
 
 
 
 
 

Sammy hoppar

 
Fina Sammy hoppar i somras.
 
 

Hos barnmorskan

Idag hade vi vårat första besök hos barnmorskan och nu börjar det kännas att det är lite mer på allvar.
Hon var i alla fall väldigt trevlig och vi tog lite allmänna prov där jag bland annat fick veta att jag hade en alldeles för låg järnnivå vilket kan förklara varför jag har känt mig så otroligt trött.
Fick lite tipps på tabletter och att jag bör äta mat med mycket järn i.
Annars så såg allt bra ut och vi fick tid för ultraljud och en massa annan information med oss hem.
 
Beräknade dagen är nu i alla fall 24 februari
 
Det betyder att "pricken" som min kollega så fin kallar den alltså är 6cm lång nu, både gäspar och kan snurra runt där inne
 
 
 
 
 
 

En lyckad helg

 
 
Det fullt upp hela tiden nu och jag ber om ursäkt om den dåliga uppdateringen.
 
I helgen tävlade jag dressyr på lördagen och åkte på besök till Ö-vik under söndagen.
 
Tävlingen var i alla fall en hemmatävling vilket var otroligt skönt.
Jag red en LB:2 och en LA:4 och ingick också i laget för Div 2.
 
I LB:2 kändes han lite stel från början på framridningen men det började släppa efter ett tag. Strax innan start fick han en skrittpaus på lång tygel. Vet inte vad som hände om han blev biten eller fick in något i ögat eller så för helt plötsligt så började han helt frenetiskt att klia sig.
Jag fick be om hjälp för att försöka se om han hade något på sig men vi kunde inte hitta något. Helt plötsligt förstår jag att det är vår tur att gå in på banan.
Jag tar tyglarna och hoppas på det bästa, han var irriterad men försökte ändå att göra rätt och kämpade på.
Fick ingen toppen känsla men han skötte sig ändå riktigt bra och var mer kontaktbar än vad han brukar vara. Direkt efter jag hälsat på domaren och släppte tyglarna så började han klia sig helt hysteriskt igen, slutade klia sig tills han kom in i stallet.  
Resultatet blev 68,17% en 2:a plats
 
I LA:4 var han riktigt fin på framridningen. Både han och jag han dock bli lite trötta innan vi skulle in på banan men vi försökte göra en sista kraftansträngning. Sammy var skötte sig super, ryttarens prestationer kunde dock förbättras. Det blev ett ok program med lite små missar men var så otroligt nöjd att han gjorde förvänd så otroligt bra.
Resultatet blev 64,31% och även här en andraplats.
 
Det blev att vi även vann första omgången med laget.
 
Så det blev alltså två blå och en gulblå rosett till min fantastiska stjärna.
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig

Jag ber om ursäkt att jag kanske lät deprimerad när jag skrev igår men jag är faktiskt helt överlycklig över det
lilla liv som håller på att bildas.
Det är nu mycket som ska planeras och livet kommer nog snart att vara helt annorlunda.
 
 
 
 

RSS 2.0