Ridinstruktörskursen

Det mesta som gicks igenom har jag redan hört sen en tidigare kurs jag varit med på, men det var intressant då det har tillkommit lite nya rutiner o.s.v som jag inte har hängt med på. Jag ska alltså bara förekomma som vikarie på ridskolan om någon instuktör är sjukt, men vi får också vara med på kursen och det tycker jag är toppen!

Sedan skulle vi rida också, vilket jag inte visste, så fick fara förbi hemma en sväng och hämta kläder, för ironiskt nog var hela bilen fylld av kläder, men inte stallkläder.. suck!

Sedan fick jag rida för Camilla och började först med Ramera, jättefin, snäll och känslig häst, som väldigt svår i galoppen, och svår att få henne att ta stödet på bettet, dock blev hon riktigt trevlig på slutet. Hon har en skön takt i traven och är lätt att följa där.

Andra hästen jag red var Chester, och han har jag inte ridit sedan han kom till ridskolan. Det var lite mer som att sitta på en pansarvagn, då han var himla stel då han mest går på hackamore. Dock är det också en jättefin häst med trevliga gångarter, man önskar bara att det gick att böja igenom lite mer i det som sitter fast.
Efter ridningen åkte vi iväg och åt god mat på Matcompaniet och pratade om alla hästar, dom flesta hästarna känner jag till, det är ponnierna jag har lite sämre koll på, men jag tycker det verkar som hästmaterialet är på topp just nu!
Dom gör ett helt toppen jobb de hästar som går på ridskola, tänk att ha nya ryttare varje dag, varje vecka som alla gör olika hjälper, och även förstår dom 99gg av 100, dom är otroliga!

Finaste Kiamba, en ridskolehäst som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0