Lite uppdatering

Det var ju ett tag sedan jag skrev sist. Sammy hade tappat en sko i torsdags när jag hade tänkt att åka och hoppa. Då han hade lyckats få av en liten del av insidan av hoven kunde jag inte slå på skon själv utan behövde hjälp av en hovslagare.

Det är dock lite svårt att få tag på en hovslagare på midsommar så igår (måndags) kunde jag köra in till Hippo och få hjälp att slå på skon igen. Sammy fick alltså lite ofrivillig vila över midsommarhelgen, inget som han mådde dåligt över dock och jag var mest ut och pussade och borstade lite på honom.

 

Passade på att rida ett lite lugnare pass i ridhuset när jag ändå var inne på anläggningen igår. Det är skönt att i alla fall kunna rida med speglar då jag egentligen skulle behöva träna för någon.

Han var dock rätt seg från början men blev riktigt fin på slutet.

 

Idag red vi ut i skogen i regnet och han var verkligen så otroligt framåt och verkligen dansade fram. När jag skrittade fram så pep han och små bockade och studsade hela vägen bort till sandvägen. När man väl kortar tyglarna dock är han helt fokuserad på arbete.

Jobbade med övergångar och tempoväxlingar, utnyttjade vatten längs vägen för att få ut lite extra gång och rörelse.

 

Imorgon tänkte jag göra ett nytt försök med att åka in och hoppa och hoppas då att alla skor sitter kvar när jag kommer ut.

Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0