Crazy horse!

Oja, idag var min häst galen...
Jag och Henny skulle hoppa honom.. Först så värmde jag upp honom på stora plan och sedan fick hon rida och småhoppa på lilla plan, eftersom det var upptaget med hoppningen överallt!

Han skötte sig utmärkt och hon behövde mest bara hålla i sig och styra så sög han tag i hindrerna själv.
Sen skulle jag hoppa och han var så jäääkla pigg, trippade hela tiden och pep när vi skulle fatta galopp.
Vi höjde till 80, sedan 1m och ett hinder på 110cm och det sjuka var att vi kom fel på det högsta hela tiden så jag testa en massa olika saker. En gång släppte jag bara och lät han gå och seriöst... Det kändes som en duracell kanin för han bara FLÖG iväg! Kändes som jag skulle kissa på mig, för jag blev så chockad!

Efter vi hoppat lite på lilla plan gick vi upp på stora när den äntligen hade blivit tom och hoppade lite studds vilket också gick i 190km/h, tillslut höjde vi upp en oxer till 120cm och då ÄNTLIGEN hoppade han lugnt och högt och med hela ryggen! Så jag gav mig med en gång!

Det är sjukt att man ska bli tvungen att höja för att han ska bry sig.
Vi ska dock börja med mer markarbete nu, men idag kände jag bara för att han skulle bli tvungen att få busa av sig lite.

Imorgon ska Maria få rida honom... Första gången sen han kom hem! Haha! :)

Red föressten dressyr igår och det gick så braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Tränade skänkelvikning och sedan i galoppen förvänd och ökningar och efter det sistnämnda piggnade han till och blev hur fin som helst.

En stor skillnad sen strömsholm är att han faktiskt har fått jättebra ökningar (trav) och har börjat hitta takten, vilket är jättekul!! :)

Vet att jag inte kommit upp med Strömsholm inlägget än, men jag lovar! Det kommer!!!

/Malin


(Härligaste hästarna!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0