En lärorik dag

Hej hopp! Idag har varit en sån där lång dag, då man tycker att man inte har hunnit göra något men hela dagen har gått ändå.

Dagen började som vanligt med fodring, utsläpp och mockning, blev ett projekt med en av boxarna, men det får ni veta i nästa inlägg. 
Sedan vid halv 12 kom Anna, veterinären för att kolla tänderna på Fiona. Har ju tyckt att hon är svår att ta i höger töm på, speciellt när hon blir rädd för då springer hon bara helt åt andra hållet, vilket kan bli farlig om en sådan situation skulle komma om man är nära vägen.
Hon hittade dock inget förutom att hon tidigare hade haft sår i kinden på vänster sida som var läkta, så hon slipade ner henne lite då hon var lite vass och hade en tendes till att kunna få en hake. Sedan tittade vi på tungan där hon hade skaft av yttre lagret på tungan en bit, som antingen kommer efter bettet (kör på ett rakt happy mouth) eller efter det hon har haft tungband, men det har hon inte haft på flera månader, vilket verkar ologiskt. Ska prova byta till ett rakt järnbett nu. Hon är väldigt fipplig i mun så om hon går och drar tungan efter bettet så kan det mycket väl vara bettets fel. Det är svår att märka av då hon alltid är aktiv med bettet i munnen, tuggar och har sig, och har alltid ett vitt skumm runt munnen när man kommer in. Men det är bara att ta till sig och lära sig att hästar med aktiv mun ska man passa sig med gummibett.
 
Anna kollade även på lilla Lennarts regnskållor och efter nästa start så ska dom behandlas så han slipper dom - skönt!
 
Precis efter Anna hade åkt kom Monica som skulle behandla hästarna lite. Monica är en jätteduktig equiterapeut från Östersund som kommer upp varannan vecka, och det gäller att passa på om man vill ha tid för henne ;)
 
Hästarna var dock i jättefint skick. Lennart var lite stel i en muskel i länden, Bosse hade en låsning i bäcknet som lätt gick att trycka till och Conrad hade låsning i framknäna och var kort i musklerna vänster bak, så kan inte påstå att det var en himla massa fel på dom som det ibland kan vara.

Monica hade även en (enligt henne) superbra salva för karlederna med sig som jag fick en burk av och ska prova. Har testat det mesta tycker jag, så ska bli spännande nu när hon lovade mirakel ;)

Blev 2 väldigt trevliga timmar med henne då vi pratade väldigt mycket om hästen anatomi och lite allt möjligt. 
En bra onsdag helt enkelt!
 

Sötfisen Fiona igår kväll
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0