Det regnade inte på oss

Lyckades pricka in ett ridpass utan regn!

Hade planerat att hoppa, och det gjorde vi också.
Kan inte riktigt förklarar hur jag byggde upp, men en linje med 6st galoppbommar, en bom och en lite "mur" av sockerbitar på en volt och sedan det gula planket som enkelhinder.

Började med att trava fram över bommen, och hon kändes riktigt fin, lite stel, men travade på framåt och ställde inte så höga krav.

Gick sedan över till galopp och red samma sak där, framåt och stod hela tiden i lättsits.
Började sedan med att galoppera över bommen och hon var så fin!
Väldigt lydig och sprang inte iväg!
Tänkte att hon kanske äntligen hade fattat vad hoppning innebar, i vintras skenade hon bara såfort hon fick syn på en bom, men nu var hon kanonfin!

Började sedan rulla på en volt med galoppbommen och sockerbitshindret och hon fortsatte vara fin.
Bytte varv och märkte att hon hade jobbigare med det varvet för hon började lite med att hugga tag i bettet och springa.

Som avslutning skulle jag jobba med enkelhindret.
Började i trav, men då brydde hon sig inte att lyfta på hovarna första gången, fick hoppa av bygga upp det och sedan ta om det. Den här gången var hon mer rädd om sig.

Gick sedan över till att jobba med det i galopp, då började hon med att bli lite galen igen, hugga tag i bettet, luftsprång och sedan bara springa mot hindret. Dock hoppade hon bättre språng än hon gjort innan, så hon rev inget mer.

Bytte varv och hon var likadan, dock bytte jag taktig och försökte att istället för att hålla henne lugn och samlad så galopperade jag på lite mer, och då bromsade hon upp själv lite.
Tror hon kanske känner sig lite osäker när det går långsamt att hon inte ska hinna hoppa och därför drar hon iväg.
Väldigt nöjd med henne var jag iaf, så längtar efter klubbtävlingen på måndag, funderar dock på att hoppa 70cm istället för 60, men vi får se!


Divans första hopptävling förra året :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0