På rätt spår

Idag blev det ett dressyrpass på banan igen.
Skrittade först ut en sväng med Lollo direkt från hagen på hacket i ca 20min, sedan tog vi upp hästarna till stallet så jag kunde borsta smutsgrisen.

Sedan började jag rida när hoppträningarna var slut och idag var jag supernoga med mig själv.
Började faktiskt med att göra "uppvärmningsövningar", ni vet, snurra på armarna, stretcha ut sidorna, nudda tårna, sitta grodan o.s.v så att jag skulle känna mig riktigt varm i kroppen.
Tänkte sedan noga igenom hur jag satt och andades så att jag inte skulle ha något att skylla på.

Började med att värma upp honom i lång och låg form i alla tre gångarterna. Även om han då gärna drar in näsan lite, så var jag bara noga med att han skulle ta ut steget, trampa på ordentligt och vara avslappnad.

Jobbade bara med volter och raka spår och tänkte på vart jag hade bogen, att jag vände för yttersidan, hade tramp i inner stigbygel och visade vägen med den inre handen utan att den fick backa.

Tog sedan en skritt paus, och jobbade med samma sak igen tills vi hade kläm på det, och sedan jobbade jag volter innan varje långsida, öppna, avbrott till skritt i öppnan och sedan trav igen och samma visa.
Gjorde samma sak i galoppen, men utan avbrott, och tog sedan bort öppnan och jobbade lite galoppiruetter. Försökte se till att det hela tiden skulle vara hela galoppsprång och att jag inte fick bli låst i handen i vändningarna, sedan gör han inte piruetter som dom som rider MSVA, men nån gång kanske han kan det - vem vet! :)


Är vääääldigt nöjd med passet iaf, då jag kände att jag tog fram den ridningen som jag faktiskt står för.
Avslappnad och genomriden. Förstår inte varför jag har börjat i att ska stressa upp honom i en högre form, där näsan är exakt där den ska vara.
Det är en stor häst, och låter jag han först bli varm i kroppen, så kommer formen (och näsan) dit den ska vara.
Hade en underbar känsla idag, med en gummikänsla fram till bettet och härlig energi från bakdelen!


Fotograf Pernilla Larsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0