Låt det vara bra nu

Man börjar bli lite less på detta nu.
Idag ringde vi till hovslagaren och fick erbjudande att åka hem till honom med Bosse för att se om han kunde hjälpa oss, då han inte hade någon möjlighet att komma in till stan.
Vi planerade att vara hos honom vid 7, så vi åkte ut till betet vid halv sex.

Då var hästen så halt att han inte stödde på vänstra frambenet och stod såklart LÄNGST bort i hagen, gick och hämtade honom och han linkade verkligen. Tog nästan 10min att få med honom till grinden och då tog jag ändå pauser med honom för han hade riktigt ont.

Vi bestämde oss att han absolut inte kunde köras till landsjö, utan stället drog vi han till ridskolan, för på betet kunde han inte vara.
Så in med han i transporten, där jag stod med honom under hela färden så vi hade koll på hur han stod.

Framme på ridskolan så fick vi tag i hovslagaren och han trodde det var en hovböld som var på gång, så vi drog av han skon och ställde ner hoven i kallt vatten i 20min, sedan kom veterinären som vi hade ringt efter akut, då det kändes rätt att han skulle få smärtstillande.

Vi klämde med visitirtång i hoven och kunde tillslut se att han reagerade på samma ställe som den gamla hovbölden, så hon krafsade ur silikonen som den var igenfylld med, och det luktade apa där i, så det fick vara öppet, hon sköljde ur med jodopax och han har nu ett jodopax-omslag.
Sedan fick han smärtstillande, och står nu i boxen på ÖOR och vilar, så får vi se hur han mår imorgon, om han är så pass bra så han kan gå ut i hagen en stund.

Hovslagaren skulle sko han på onsdag efter travet, så vi hoppas på att han är bättre tills dess, så kanske han kan få en sula eller något.


Han visade även hälta på höger fram, men vi hoppas på att det är för att han har överbelastat den...


HÅLL TUMMARNA NU!

bli frisk.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0