Hoppa hit och hoppa dit

Är ganska mör i kroppen idag efter att ha hoppat tre hästar under gårdagen, så det är ganska skönt att Rebecka rider Bosse idag.

Vi hoppade iaf mest bara gymnastikhoppning med hästarna igår.

Arwen: Pigg och fräsch, andra gången jag satt på henne, hoppade jättefin när hon kom rätt och var riktigt kvick. Det jag hade svårt med var att låta hon fixa avstånden och det själv, men det gäller att försöka låta dom sköta det själv när dom är som unghästar, för alla på ridskolan är inte tillräckligt duktiga för att hjälpa henne med avstånd och sånt och då ska hon inte bli osäker.
Tränade även henne på att trava över ett kryss utan att hoppa.
Dock bockade hon inte eller något annat, blev dock seg stark, men lyssnade bättre efter ett tag. Superrolig häst att hoppa iaf!

Erik: Kände redan när jag skulle börja rida honom att jag var trött. Han var seg och stark i handen och satt helt fast i höger sidan, under uppvärmningen blev det dock lite bättre, men fortfarande inte perfekt.
Hoppade fram honom och vi fick två ordentliga kråksprång på oxern eftersom jag inte fick igenom honom i svängen, men efterdom var det som han kom loss i kroppen för han blev helt plötslig suuuuperfin, loss i kroppen och bar sig själv. Travade på helt av sig själv också! Då gick det verkligen superbra!
Travhoppade honom upp till 90cm och det tog 5gg innan vi fick han att hoppa det utan att riva eftersom han inte förstod att han måste vara kvickare. Studdsen på sluten var han också superfin på!

Bosse: Hur härligt är det inte att sista hästen är den man vet som kan gasa bromsa, svängen och verkligen lyssnar på en, även fast man själv är trött. Dock gav Maria oss såklart den jobbigaste uppvärmningen och skulle rida utan stigbyglar, rida lätt och hipp och hopp, gjorde banan mycket svårare. Jag hade mjölksyra innan vi ens hade börjat.
Dock var han riktigt fin och ni ska få se film sen.
Red sista passet tillsammans med Lisa och Fille och Fille var sjuuukt fin!
Vi släppte dom i ridhuset när vi skulle plocka bort och Fille var den med dampen, haha.

Här kommer en skiss över övningen (inte vacker, orkade inte)

Iaf: Man kan rida den på lite olika sätt.
Arwen (lättaste sättet) Börja på krysset och TRAVA över det, sedan räcket med travbommarna, fatta galopp (om hästen inte landat i rätt galopp), galoppbommarna med oxern, bryt av till trav, travbommarna på volten, ny galopp och sedan stutsen.

Erik (lite svårare): Börja med travbommarna och räcket, utan för kryset och gör sedan en liten volt innanför oxern för att komma tillbaka på krysset (det var mer plats än vad jag har ritat), sedan galoppbommarna och oxern, ner till trav och travbommarna på volten. (Vi tog studdsen separat på slutet)

Bosse (svårast) Börja med travbommarna på volten, sedan räcket med travbommar, hoppa krysset (som vi gjort till räcke) med en gång, sedan en volt mellan oxern och räcket och komma på krysset igen, därefter oxern, ner till trav - travbommarna på volt och sedan studdsen.
Man kan även lägga till halter och sådant.


Ni fattar säkert ingenting, men saksamma :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0